Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 227 of 381 FirstFirst ... 127 177 217 225 226 227 228 229 237 277 327 ... LastLast
Results 4,521 to 4,540 of 7603

Thread: Ghidul cumparatorului consolist

1. #4521 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by LucKos View Post
    Sunt multumit ca am inceput sa mai vars bani si la companii locale nu numai la zavvi, thehut, etc.
    Este bine asta, dar in cazul in care produsele sunt achizionate din achizitiile "la gri" acestea conteaza pentru publisheri in cadrul tarilor unde au fost ele vandute initial.
    Spre exemplu- daca un producator vinde un joc in Marea Britanie, de acolo ajunge pe raftul unui magazin din RO si este achizitionat, pentru producator aceasta vanzare conteaza pentru cei din Marea Britanie, nu pentru Romania, care ramane la nivelul de jos al cifrei de afaceri si deci si a atentiei acordate (fie ca asta inseamna preturi mai bune, marketing, evenimente, etc).
    De aceea, singurele achizitii care conteaza in directia pozitiva, sunt cele care vin prin distribuitorul oficial (indiferent cine este acela) pentru ca acestea se contabilizeaza in cadrul tarii noastre. Din ce am vazut de-a lungul timpului, e cea mai buna metoda pentru a atrage atentia asupra noastra.

2. #4522 SP
    Senior Member SirAndrew's Avatar
    pai asta e vina lor, daca nu stiu sa isi monitorizeze vanzarile cum trebuie.
    de ce sa cada in sarcina clientului sa fie atent de unde cumpara ca sa atraga atentia producatorului? e o prostie. clientul se orienteaza in primul rand dupa pretul produsului.

daca unii nu stiu sa se orienteze ca sa-si fidelizeze anumite piete e doar problema lor.
    nu cred ca o sa vedem vreodata acel cumparator care va alege un produs din Ro care e de 2x mai scump decat pe zavvi.

3. #4523 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Nu am spus niciodata ca e vina cuiva. Doar am mentionat mecanismele din spatele achizitiei si cum se contorizeaza.

Este un cerc vicios oarecum:
    de ce nu avem editii de colectie si preturi mici? pentru ca nu cumparam suficient de mult pe canalele oficiale.
    de ce nu cumparam suficient de mult pe canalele oficiale? pentru ca nu avem editii de colectie si preturi mici

Exista producatori care au inteles asta si sustin piata, a se vedea preturile incredibile pentru noi pentru Assassin's Creed 3, Far Cry 3, Hitman Absolution (pe PC senzationale, pe console cel putin acceptabile). Sunt si altii unde mai lucram sa inteleaga

4. #4524 SP
    Senior Member SirAndrew's Avatar
    eh, ubisoft e un caz mai special.
    poate si datorita filialei din Bucuresti care a contribuit la numeroase jocuri si care probabil a avut un impact ceva mai mare asupra "bunavointei" lor si pe alte canale...

5. #4525 SP
    Member Ma_Plictisesti's Avatar
    am patit'o si cu the hut. 1. din 5 produse mi-au trimis 4, facut sesizare, a venit si cel lipsa. 2. produsul corespundea la culoare & marime, mai putin modelul. acestea 2 din peste 30 de comenzi la ei. asadar, per ansamblu - ok.

Nu inteleg de ce comparati Rromania cu UK, DE, USA etc. NU exista termen de comparatie, so, nu aveti ce compara. In primul rand tva 24% + nspe mii de alte taxe... si nu numai, dar asta e alt subiect. Or sa apara alte 3 generatii de console si noi tot fara live si ps store...

Acum, problmea mea e ca am facut o comanda la un magazin online din tara, n-am fost contactat telefonic ca la comanda precedenta, serviciul de livrare e facut in colaborare cu o firma de curierat praf, iar cea ce ma doare cel mai tare, e ca am platit 3 produse din care am primit doar unul pe care trebuia sa-l mai achit odata. dafuq?! Incerc sa contactez vanzatorul prin email sau telefonic pt a sesiza gresala ... pana in prezent, fara sanse de izbanda. I dont give a piss in the wind ca a fost vinerea alba/neagra/portocalie. nu-i problema mea ca-i propietarul zgarcit si angajaza incompetenti.

Quote Originally Posted by RvsS View Post

Este un cerc vicios oarecum:
    de ce nu avem editii de colectie si preturi mici? pentru ca nu cumparam suficient de mult pe canalele oficiale.
    de ce nu cumparam suficient de mult pe canalele oficiale? pentru ca nu avem editii de colectie si preturi mici
    that's bull****.

6. #4526 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by SirAndrew View Post
    eh, ubisoft e un caz mai special.
    poate si datorita filialei din Bucuresti care a contribuit la numeroase jocuri si care probabil a avut un impact ceva mai mare asupra "bunavointei" lor si pe alte canale...
    Eu chiar nu inteleg, adica daca reusim ceva e un caz special. Nu, nu e caz special, am muncit ani de zile ca sa ajungem aici si chiar ne mandrim cu asta. Ubi au fost receptivi la ce am discutat cu ei. La fel si altii.
    Square nu are studio aici si totusi Hitman a fost la un pret incredibil.

Te rog, nu ma intelege gresit, dar aud mereu doar critici. Adica daca e scump -e clar, ne fura distribuitorul/retailerul/toata lumea, dar daca e ieftin e caz special din nu stiu ce motive. E vorba de double standards si nu sunt de acord.

Daca sunt off topic sau super pe cineva se poate sterge postul. Dar mi-as dori o atitudine pozitive acolo unde chiar se intampla chestii, unde se ajunge la un rezultat pozitiv.

---------- Post added 28-11-2012 at 11:08 AM ----------

Quote Originally Posted by Ma_Plictisesti™ View Post
    that's bull****.
    Pai ... detaliaza, cum e bull ... ? Pretul de achizite de la producator dicteaza in mod direct pretul de la raft. Uneori, pretul de achizitie este dictat de cantitatea achizitionata, sunt in relatie directa. Cumperi putin pentru ca piata e mica, este scump. Cumperi din afara, piata ramane mica. Where's the bull... ?

7. #4527 SP
    Cumperi putin, fiindca esti paranoic. Cererea e destul de mare, nu mai e ca pe vremuri. Oamenii ar fi cumparat, dar n-au avut de unde de la retailerii locali.
    exemplu: Diablo 3, AC3 Freedom, etc. Evident ca lumea se indreapta catre alte piete daca pe cea locala bate vantul sau oferta e mai avantajoasa ori sunt mai punctuali. Fara utopie zic, organizeaza mai des diverse evnimente (lansari, concursuri,etc), obtine preturi competitive si chestii exclusive bonus. (ma refer in general nu la un retailer anume) Te rog, nu ma intelege gresit, nimic personal, doar ca nu-s de acord cu afirmatia ta si-mi sustin parerea. Cheers

8. #4528 SP
    Junior Member TheArsonist's Avatar
    E normal pentru mine (ca, cumparator) sa caut oferta cea mai buna. Inca nu am destui de multi bani incat sa zic "cumpar din RO chiar daca pretul e semnificativ mai mare, dar nu imi pasa, pentru ca asa vreau eu sa sustin industria romaneasca". Eu cand cumpar ma gandesc la banii mei si la ce imi ramane dupa ce cumpar jocul ala. Nu am ajuns inca la stadiul in care sa ma gandesc (si sa imi permit) sa dau bani mai multi doar ca "sa fie bine si la noi".

9. #4529 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    Nu poate exista cerere mare atat timp cat pretul este mult prea mare comparativ cu alte state. Asa ca tu ca retailer ai retineri in a comanda cantitati mari fiindca ti-e teama ca ai sa ramai cu ele in raft. Probabil ca asta se va si intampla, sau nu...
    Poti incerca sa faci treaba asta cu conditia ca intr-un timp relativ scurt sa fii capabil sa dai pretul in jos ca sa scapi de stocuri.

Un exemplu bun este FIFA13 care s-a vandut in ziua lansarii incredibil de bine la preturi de 250-280 lei in Romania...mie cel putin mi-a fost greu sa gasesc 5 bucati pe stoc la un singur retailer. Cu pretul ala il luai si din UK...asa ca nu avea sens sa cumperi din UK, deci te indreptai clar catre Romania.
    Acum in UK jocul a mai scazut un pic in schimb in RO absolut deloc. E normal sa ramai cu stocuri.

Kingdoms Of Amalur - Reckoning in UK 110 RON, in Romania 150 RON (pret bun totusi) insa sunt sigur ca nu si-a batut nimeni capul pana acum cu jocurile video ca sa ajungem la preturi competitive.

Tot retailerii mari pot arunca palaria si pot face jocurile ca sa ne fie si noua mai usor si mai bine pentru buzunar. Vedeti voi, Altex au adoptat de ceva vreme o politica foarte indrazneata si care sigur ca aduce rezultate si nu numai pentru ei, cat si pentru micii vanzatori de jocuri. Dar tu ca mic intreprinzator nu poti aduce lumina in piata! Tot ala mare intoarce cartile

Eu cred ca in 2 ani o sa avem preturi de UK direct aici...sa speram

10. #4530 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    , obtine preturi competitive si chestii exclusive bonus.
    Pai eu ce spun? Se obtin preturi daca se cumpara cantitati masive. Acest lucru nu se poate intampla atat timp cat lumea cumpara din UK sau de mai stiu eu unde. Acesta este cercul vicios de care vorbeam si este orice numai bull*** nu este. Referitor la faptul ca bate vantul - cred ca glumesti, este plin in magazine in orice oras mare de jocurile cele mai vandute. AC3 Freedom s-a dat, se epuizeaza si afara, este evident, e editie de colectie. Toti cei care au precomandat si-au primit editia.

Sunt de acord cu tine ca este cerere si nu iau nimic personal, chiar ma bucur sa discutam desigur.

11. #4531 SP
    Senior Member LucKos's Avatar

Re: Ghidul cumparatorului consolist

Pai eu ce spun? Se obtin preturi daca se cumpara cantitati masive. Acest lucru nu se poate intampla atat timp cat lumea cumpara din UK sau de mai stiu eu unde. Acesta este cercul vicios de care vorbeam si este orice numai bull*** nu este. Referitor la faptul ca bate vantul - cred ca glumesti, este plin in magazine in orice oras mare de jocurile cele mai vandute. AC3 Freedom s-a dat, se epuizeaza si afara, este evident, e editie de colectie. Toti cei care au precomandat si-au primit editia.

Sunt de acord cu tine ca este cerere si nu iau nimic personal, chiar ma bucur sa discutam desigur.
    Pai de ce nu comandati mai multe ca sa obtineti un pret mai bun, care ar fi mai mic, deci s-ar vinde mai repede?! De asemenea nu stiu de ce magazinele noastre online nu vand si la export, avand in vedere ca posta noastra chiar are preturi bune in comparatie cu deutche post sau royal mail.

12. #4532 SP
    Quote Originally Posted by adibose View Post

Eu cred ca in 2 ani o sa avem preturi de UK direct aici...sa speram
    Sper sa aveti macar pe jumate salarii si servicii ca-n tarile civilizate! De 2 zile imi consum resursele sa rezolv geselile unor incompetenti care ma afecteaza direct. Imi astept actele sa emigreeezzz!!! _I_ -> Altex (stau de 20 de min la tel, nu raspunde nimeni, e a 3-a oara cand ii sun azi)

Offtopic: _I_ Vodafone: incarc xy,xw primesc doar xy (de 2 ori consecutiv) Raiffeisen consult cont, suma zxc, df. vreau sa retrag zxc nu se poate si ma roaga sa aleg o suma mai mica. Ok, achit cu cardul zxc. Deci, se poate. _I_ RDS. Mi- s-a "prajit" un sim de date, solicit inlocuire, mi se cer 5 euro. Pai, inlocuirea pt cel putin 1 an trebuie sa fie gratis, cum sa-ti platesc mai ales ca nu am contribuit cu nimic la defectiune. Primesc raspuns ca trebuie sa merg pana la capatul lumii la service sa constate cei de acolo si dupa sa revin. Bah, esti idiot? Baga sim-ul intr-un tel, modem, ce ai la indemana, costata ca e defect si schimbami-l. Ah, posibila conditie: trebuie sa mearga titularul de contract...(ei sunt incerti) doh.
    Mai zic ?

LE: @ RvSS, orice e posibil. Cand aud ca nu e posibil zic Bull**** (in aceste conditii). Unde e plin? Ma refer la CE-uri. De exemplu: am vrut sa cumpar 3 CE-uri Diablo 3 pt mine si f'o 2 pt 2 prieteni. Stiu cel putin 10 oameni (fara exagerari) care ar fi vrut sa cumpere CE-uri. Si D 3 nu e caz singular. Aia dadeau din colt in colt pe la magazine. AC3 Freedom s-a dat, se epuizeaza si afara, este evident, e editie de colectie Pai, asta e si ideea, sa se vanda, nu? Noroc ca l-am platit online si l-am avut rezervat in mag. Pretul il obtii la cantitate si mai depinde si de skill-ul de negociere. Daca esti de acord ca e cere, unde-i problema de import masiv, totodata ajustarea pretului? Cheers

13. #4533 SP
    Member Hazer's Avatar
    Tocmai ce mi-a trimis ShopTo Far Cry 3 Insane Edition. Teoretic ar trebui sa ajunga vineri. Acum, vineri stiu ca e liber. Posta Romana functioneaza vineri cu program redus sau deloc?

14. #4534 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    Quote Originally Posted by Hazer View Post
    Tocmai ce mi-a trimis ShopTo Far Cry 3 Insane Edition. Teoretic ar trebui sa ajunga vineri. Acum, vineri stiu ca e liber. Posta Romana functioneaza vineri cu program redus sau deloc?
    dilema zilei ....

15. #4535 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    AC3 Freedom s-a dat, se epuizeaza si afara, este evident, e editie de colectie Pai, asta e si ideea, sa se vanda, nu? Noroc ca l-am platit online si l-am avut rezervat in mag. Pretul il obtii la cantitate si mai depinde si de skill-ul de negociere. Daca esti de acord ca e cere, unde-i problema de import masiv, totodata ajustarea pretului? Cheers
    Nu pot sa discut de Diablo 3 pentru ca nu l-am distribuit. La Freedom insa iti pot spune ca s-a adus exact cat era necesar. Degeaba este mare interes cand de fapt se anuleaza o mare parte din precomenzi. Este interes doar manifestat, cand vine vorba sa se plateasca...e alta treaba. Editiile CE sunt o mica parte din cifra de afaceri, nu se poate generaliza pe baza lor. De asemenea, de multe ori se conditioneaza cantitatea de editii de colectie de numarul de editii standard achizitionate. Deci, dau un exemplu ipotetic - daca vrei sa iei 1 CE in plus trebuie sa iei 100 de standard in plus, pentru care nu ai cerere initial. De ce sa stai in depozit cu 100 de bucati in plus doar pentru 1 CE, cand nu exista cerere. Mai mult, edtiile CE se comanda uneori cu 6 luni inainte, inainte macar sa fie anuntate oficial, ce sa mai discutam de precomenzi....

16. #4536 SP
    Razvan, crezi ca se poate gasi o solutie sa se anunte cand mai vin editii de colectie atat la voi cat si la Altex (eventual un thread dedicat)? Poate exista si nu stiu eu de el. Am pierdut pre-order la cateva editii importante pt. mine. Cu toate ca jocurile nici n-au fost lansate ele apar ca stoc epuizat (desi sunt pre-order).

Nu pot sa discut de Diablo 3 pentru ca nu l-am distribuit. La Freedom insa iti pot spune ca s-a adus exact cat era necesar. Degeaba este mare interes cand de fapt se anuleaza o mare parte din precomenzi. Este interes doar manifestat, cand vine vorba sa se plateasca...e alta treaba. Editiile CE sunt o mica parte din cifra de afaceri, nu se poate generaliza pe baza lor. De asemenea, de multe ori se conditioneaza cantitatea de editii de colectie de numarul de editii standard achizitionate. Deci, dau un exemplu ipotetic - daca vrei sa iei 1 CE in plus trebuie sa iei 100 de standard in plus, pentru care nu ai cerere initial. De ce sa stai in depozit cu 100 de bucati in plus doar pentru 1 CE, cand nu exista cerere. Mai mult, edtiile CE se comanda uneori cu 6 luni inainte, inainte macar sa fie anuntate oficial, ce sa mai discutam de precomenzi....

17. #4537 SP
    Razvan, crezi ca se poate gasi o solutie sa se anunte cand mai vin editii de colectie atat la voi cat si la Altex (eventual un thread dedicat)? Poate exista si nu stiu eu de el. Am pierdut pre-order la cateva editii importante pt. mine. Cu toate ca jocurile nici n-au fost lansate ele apar ca stoc epuizat (desi sunt pre-order).
    Apar "pe stoc" sau "la comanda" in apropierea sau in momentul lansarii

@RvsS iti spun sigur ca nu s-a adus nimic cat trebuia. In fine, las-o asa In alta ordinde de idei, in postul initial ma refeream la piata din Romania nu la gameshop. 2nd, e o afacere, evident ca sunt si riscuri. Nu zic ca-i vina ta, dar intotdeuna e mai usor sa gasesti scuze. Totodata am impresia ca, clientii offline nu sunt informati (de multe ori nici angajatii). Cheers

18. #4538 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Nu stiu daca am inteles corect intrebarea, dar pentru a nu fi offtopic iti voi raspunde pe PM.

19. #4539 SP
    Merci mult de clarificari Razvan. Vezi ca trebuie sa-ti cureti inboxul ca e full. Sau roaga-l pe Monky sa-ti dea un premium user, ca meriti avand in vedere ca esti reprezentantul gameshop pe forum (si toti beneficiem de discount la voi).

Nu stiu daca am inteles corect intrebarea, dar pentru a nu fi offtopic iti voi raspunde pe PM.

20. #4540 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    offtopic - s-a rezolvat cu inbox.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.