Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 52

Thread: Fanboy sau nu?

1. #21 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Fanboy-ul asociaza afectiv persoana sa cu un brand sau cu un produs. Asocierea de cele mai multe ori trebuie sa fie vizibila. Adica toata lumea trebuie sa vada ca el poarta haine de firma, conduce o anumita masina sau se joaca pe o anumita consola. Brand-urile nu s-au nascut cunoscute. Ele se contruiesc in jurul unor imagini, in jurul unor valori, in jurul unor perceptii. In timp, brand-uerile devin unanim recunoscute pentru anumite insusiri: pentru calitate, fiabilitate, design, etc.

Pentru ca nu are personalitate sau caracter, fanboy-ul imprumuta de la brand ceea ce ii lipseste sau considera el ca ii lipseste. In urma acestei asocieri, si brand-ul si fanboy-ul profita. Brand-ul se va bucura pt. ca a cucerit un nou adept pe care il poate stoarce de bani si pe viitor, pentru ca fanboy-ul va cumpara si produse care nu sunt neaparat de aceiasi calitate sau frumusete cu ceea ce imaginea brand-ului pare sa spuna. Fanboy-ul se va bucura pentru ca, in inchipuirea lui, imaginea brand-ului se va reflecta si asupra personalitatii lui, si il va ridica in ochii celorlalti.

De aceea, in momentul in care cineva spune un lucru rau despre brand, fanboy-ul simte ca un lucru rau este spus despre el. Normal, pentru ca daca fanboy-ul ar fi de acord cu critica, ar insemna ca intreg universul sau afectiv ar fi afectat. Si atunci ce face? Se contrazice, argumenteaza, se inflameaza, jigneste, injura: simplu spus, incearca prin orice mijloace, cu disperare, sa-si apere obiectul adoratiei.

Toti suntem fanboys intr-o oarecare masura, sau in anumite momente. Sa nu lasam aceste lucruri sa ne intunece ratiunea, sau sa deterioreze relatiile dintre noi!

2. #22 SP
    Member Nonelito's Avatar
    Quote Originally Posted by h0stile View Post
    intreaba-te in felul urmator. este normal sa urasti ceva doar pentru ca exista? poate daca acel ceva ti-a facut un rau tie, familiei tale sau nu stiu comunitatii din care faci parte, atunci da, sa zicem ca se naste un sentiment de ura insa el are o motivatie foarte puternica. sau sa o luam altfel. daca tu urasti o echipa de fotbal pentru ca exista, daca cineva ti-ar face un rau tie sau unui membru al familiei tale, atunci ce sentimente ai avea fata de persoana raspectiva? daca e vorba tot de ura si eventual razbunare atunci e clar ca in primul caz sentimentul tau de ura este exagerat.
    Inseamna ca sunt fanboy pe partea asta. Nu mi-a facut rau mie personal, face rau calitatii generale si societatii din care face parte.

Si ca sa revenim ontopic, nu sunt fanboy pe partea asta cu consolele, doar ca prefer calitatea unui produs in detrimentul banilor aruncati pe fereastra pentru un alt produs nascut defect. M-am ars odata cu 2000 RON si mi-a ajuns. Asta nu inseamna ca nu apreciez in jur de 3-4 jocuri aparute in partea cealalta si pe care mi-as dori sa le joc, in special online.

3. #23 SP
    Member dogdan's Avatar
    eu am avut de ales intre xbox 360 si ps3 , am ales 360-ul pentru simplu fapt ca mi-au placut exclusivele de pe el mai mult ,nu ca as avea ceva eu ceva cu ps3-u din potriva o sa imi iau unu in viitor, totusi cand mai citesc pe un forum sau pe youtube un comment de la un sony fanboy "the ps3 has 3 times more powa than the 360" simt nevoia sa ii adresez niste cuvinte dure .

4. #24 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Quote Originally Posted by dogdan View Post
    eu am avut de ales intre xbox 360 si ps3 , am ales 360-ul pentru simplu fapt ca mi-au placut exclusivele de pe el mai mult ,nu ca as avea ceva eu ceva cu ps3-u din potriva o sa imi iau unu in viitor, totusi cand mai citesc pe un forum sau pe youtube un comment de la un sony fanboy "the ps3 has 3 times more powa than the 360" simt nevoia sa ii adresez niste cuvinte dure .
    dar cand citesti ca fallout 3 arata mult mai bine pe x360 si ca pe ps3 este de nejucat, nu mai simti aceeasi nevoie?

5. #25 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Deci daca ti s-a ars consola, gata nu mai cumperi. Fair enough.
    Dar daca masina preferata se "defecteaza", cumperi o alta marca imediat? TInand cont ca nu te simti la fel in cea din urma.

6. #26 SP
    Member Nonelito's Avatar
    Quote Originally Posted by Wargasm View Post
    Deci daca ti s-a ars consola, gata nu mai cumperi. Fair enough.
    Dar daca masina preferata se "defecteaza", cumperi o alta marca imediat? TInand cont ca nu te simti la fel in cea din urma.
    Daca se defecteaza masina preferata, mergand normal sau pana in 50000 km, probabil ca urmatoarea masina nu va mai fii aceeasi ca "preferata".

7. #27 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Deci eu sunt fanboy sau masochist?

Sunt la a 3-a

8. #28 SP
    Member Nonelito's Avatar
    Quote Originally Posted by Wargasm View Post
    Deci eu sunt fanboy sau masochist?
    Pasionat si persistent

9. #29 SP
    Junior Member Eleetist's Avatar
    "fanboy = om care cerceteaza si pus fata in fata cu concretul alege o tabara"

Dude, fan este prescurtarea cuvantului fanatic. Nu exista fanboyismul moderat si rezonabil. Exista oameni care, asa cum zici tu, aleg o tabara, dar nu informati sau in cunostinta de cauza, ci pentru ca au ales sa se identifice cu o chestie, iar acum face parte din personalitatea lor, deci trebuie sa o apere. Vad obiectul, echipa, etc. drept o extensie a lor, deci clar e cea mai buna si cea mai importanta, majoritatea oamenilor se considera pe sine numero uno. Nimeni nu poate face un argument inatacabil ca o echipa de fotbal este si va fi mereu mai buna decat alta, sau o consola este net superioara doar pentru ca se vinde mai bine sau pentru ca are hardware mai bun sau jocuri mai multe, pentru ca sunt mult prea multe variabile si puncte de vedere de considerat.

Informati ar fi daca ar face un studiu stiintific, care sa acopere toate criteriile posibile si abia apoi ar trage concluzii, chestie care se aplica la orice altceva in viata. Dar un fanboy s-ar sterge cu studiul respectiv la dorsala si ar declara sus si tare ca oricum stie el ca a lui e mai buna ca i-a zis lui tata/are hardware mai bun/e mai veche/e mai noua.

La o chestie ai avut dreptate, majoritatea se agata de o chestie sau alta din nevoia de apartenenta la ceva si cultiva atitudini irationale legate de chestia respectiva. Religia, ca tot ai adus-o in discutie, e cel mai bun exemplu de credinta irationala la care se inscriu majoritatea doar din nevoia de apartenenta si o apara vehement fara nici cea mai mica farama de dovada pentru toate pretentiile pe care le ridica.

Dar sa te minti singur nu e o optiune, pentru ca asta duce la haos si violenta, atunci cand ajungi sa crezi cu tarie ca adevarul tau este singurul si trebuie aparat de ceilalti. Daca nu ma crezi, da drumul putin la tv si da pe canalul de stiri.

L. E. Dupa ce am mai dat un refresh si am mai citit observ ca si Don Adryan a facut mai sus cam acelasi argument, doar ca s-a concentrat pe branduri. Mie mi se pare ca problema sunt ideologiile, un foarte mic exemplu al acestora fiind si brandurile intr-un sens.

10. #30 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Quote Originally Posted by Eleetist View Post

Dude, fan este prescurtarea cuvantului fanatic. Nu exista fanboyismul moderat si rezonabil. Exista oameni care, asa cum zici tu, aleg o tabara, dar nu informati sau in cunostinta de cauza, ci pentru ca au ales sa se identifice cu o chestie, iar acum face parte din personalitatea lor, deci trebuie sa o apere.
    Really?Eu credeam ca fanatism-ul (din aceeasi familie lexicala) este o exagerbare a sentimentelor si trairilor unui simplu...fan.

FAN, fani s.m. (Livr.) Admirator entuziast, pasionat, al unei vedete, al unei mişcări artistice; simpatizant. – Din engl., fr. fan.

FANAT�SM s.n. Ataşament excesiv, pătimaş pentru o convingere, o persoană etc., dublat de o totală intoleranţă faţă de convingerile altora. – Din fr. fanatisme.

11. #31 SP
    Junior Member Eleetist's Avatar
    Ai categoric dreptate. Imi cer scuze pentru exprimare, nu era ce vroiam sa spun.

Eu ma refeream la fan din "fanboy', care in mod sigur e prescurtare pentru fanatic, nu cred ca exista vreo discutie in care fanboy sa aiba conotatie de fan rezonabil.

12. #32 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    [Joke]Taw, ar trebui sa-ti pui custom title "Profesor de explicatii" [/Joke]

13. #33 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Pana in 2005, luna octombrie, nici nu ma interesau consolele. Am avut intotdeauna cate un PC bun de care sa nu ma plang, iar Minesweeper on-line nici nu are cerinte hardware mari, nu Raskolnikov? lol In acea luna din acel an m-am dus intr-o vacanta in Grecia si, ahtiat dupa produse electronice, am vanat numai magazinele de profil. Am intrat prima oara in contact cu adevarate gameshops si in ele am observat Xbox-ul. Cuplat la TV-uri mici sau mari, toate ruland Far Cry Instincts, totul era super misto prezentat. Jucasem Far Cry pe PC cu 1 an in urma, dar stiti cum e, vrei mai mult. Peste tot afise cu Xbox 360 care se lansa o luna mai tarziu, ce sa mai, am fost castigat pe loc. In acest paradis se afla si o tavita ingusta de plastic care nu scotea niciun zgomot care rula GT 4 and generally looked like sh*it! Cum sa aleg asa ceva? Cu o umbra de tristete ca 360 nu imi pot cumpara, am scos frumos 170 de euroi din buzunar si am plecat cu ditamai plasoiul si cutioaia.
    Ajuns in tara am descoperit ca n-am ce face cu ea, iar Hitman-ul cu care venise ma lasa mai rece decat personajul jocului. Asa ca am pus mana "pe net", am citit, m-am documentat, am modat, am piratat, ca in Romania Sony is king! Ce sa faci cu Xbox 1? Tot citind, am descoperit ca PS 2 vanduse de vreo 3 ori mai multe milioane de bucati decat consola pe care mi-o cumparasem. Cum a fost posibil ca cineva sa cumpere porcaria aia cu grafica de doua parale? gandeam eu. Fast forward a couple of years, am aflat ca nu-ti trebuie jocuri bune sau putere de procesare mare ca sa vinzi, ci doar cel mai bun pret. E un lucru mic ca soarta unei intregi companii si a avantului tehnologic sa stea la mila cuantumului din buzunarul cumparatorului la momentul iesirii prin magazine, nu?

Disclaimer: ulterior am renuntat la caile gresite ale pirateriei lol, pentru ca, asa cum ar spune ardelenii despre mine: "e pe pu*la lui" si mi-am permis sa-mi iau originale. Ca tot am atins subiectul, cei care pirateaza nu-mi sunt antipatici, nici ca-i invidiez, am fost acolo si stiu cat de bine este. Just shut up about it! Sunt multi lupi moralisti la panda, oamenilor!

Astfel am devenit oarecum un fanboy, dar mai mult mi-am extins preferinta pentru Microsoft si in domeniul consolelor. Pentru mine, Microsoft inseamna creatorul interfetei pentru crearea celei mai bune grafici si celui mai bun sunet, adica Direct X, iar Sony inseamna TV-uri si player-e. Am preferat, daca vreti, implicarea pe partea software a MS decat cea de hardware a Sony. Si, cum toate titlurile multiplatform, eminamente software-ul, sunt mai bune pe Xbox, unde am gresit?

Dar, hey! It ain't all bad for Sony! Mi-am luat PSP-ul lor si mi-a placut de el acel an cat l-am tinut, pana i l-am cadorisit fratelui meu. PSP-ul m-a impresionat pentru ca tipa Japan! In schimb, PS 3-ul nu m-a impresionat decat cu Killzone 2 deocamdata. Au incoltit niste ganduri de a-mi lua unul , dar, noroc cu logica, analizez oferta si mai astept. Nu stiu cat mai asteapta oamenii astia, in schimb. - sunt surprins ca n-a prins prima pagina a site-ului de fata. I keep an open eye though.

Dar ce tot discutam noi aici? Istoria isi vede de ce stie ea mai bine, sa invarta roata. Si se invarteste ca in cantecelul ala, aducandu-i pe cei din frunte in coada si pe cei din coada in frunte. Si nu putem face nimic, fanboys and superhumans alike, in fata acestor evenimente.

Intreb eu pe unii de-aici, de ce n-ai ura ceva doar pentru ca exista? Bun sau rau? Inca din primele clipe ale vietii devii un sustinator al familiei de care apartii, apoi al echipei de fotbal la meciurile careia te duce tata, mai tarziu, daca esti norocos, al democratiei. Totul decurge uman, natural. Let's agree to disagree, Grey, dar, bazandu-ne pe teoria alegerii brand-ului mai bun decat celelalte, tu spui ca inca de la 4-5 ani noi, prezenti la meciurile Stelei, singuri cu tata (ca-n poanta aia), spunem ca nu apreciem jocul ofensiv sau defensiv si preferam Dinamo. Unde-i alegerea in cazul familiei si al echipei fotbal? Desi sunt super simple, sunt si cele mai potrivite exemple de argumente.

Propun sa lasam ipocrizia deoparte cand vine vorba de reactiile de repulsie la adresa fanboys. Ingretosatii sunt cel mult fanboys anti-fanboy-ism, nu spirite pline de altruism, de buna intelegere, toleranta si respect. Jos palaria in fata celui care s-a nascut cu aceste calitati, dar locul lui nu e printre noi, ci pe peretii bisericilor si pana si cei prezenti acolo prezinta o moralitate indoielnica. Nu cred in bonomie si in capacitatea de indreptare si remodelare a caracterului dupa cele mai inalte standarde morale. Sunt gandite intocmai ca Ideile si Formele lui Platon.

Ar mai fi un aspect de comentat, si anume ca fanboys sunt doar cei care isi permit, dar ma gandesc ca a priori s-a luat in considerare acest aspect.

Un fanboy nu e prost, nu e limitat, nu e josnic, nu e sarac, nu e nici nefericit cum ar crede unii. Un fanboy nici nu exista, nu-i asa, Taw? Cel putin in Romania si in limba romana, nu exista, cum nu exista nici Xbox-ul acum cativa ani.

14. #34 SP
    Quote Originally Posted by Sanjuro View Post
    Let's agree to disagree, Grey, dar, bazandu-ne pe teoria alegerii brand-ului mai bun decat celelalte, tu spui ca inca de la 4-5 ani noi, prezenti la meciurile Stelei, singuri cu tata (ca-n poanta aia), spunem ca nu apreciem jocul ofensiv sau defensiv si preferam Dinamo. Unde-i alegerea in cazul familiei si al echipei fotbal? Desi sunt super simple, sunt si cele mai potrivite exemple de argumente.
    Daca citeai mai atent posturile mele observai diferenta de nuanta intre a-ti place foarte mult un lucru dar si a fi deschis (sau nu) catre existenta a ceva concurent. De ce sa urasc ceva doar pentru simplul fapt ca acest ceva exista ? Cu ce ma face asta pe mine mai bun ? De ce sa urasc ceva care este din tabara adversa, neconditionat ? Sunt cumva animal, sa ma ghidez numai dupa instinct sau dupa turma ? Nu consider ipocrizie repulsia la adresa celor ce au reactii de genul celei de mai sus, se pare ca avem valori diferite, dar asta nu inseamna ca ma apuc acum sa te urasc doar pentru ca tu vezi altfel lucrurile, nu ? Cu ce as fi eu mai presus daca as ura ceva concurent, sau ceva ce nu-mi place ? Si nu ma intelege gresit, nu vorbesc despre a prefera ceva si a-ti displace altceva, vorbesc doar despre repulsia fata de ceva ce nici macar nu ti-ai dat silinta vreodata sa cunosti, sau sa stii ce vrea. Asta este adevaratul fanboy-ism, asta este fanatismul. Stii foarte bine ca istoria ne-a invatat ca extremele nu-si au rostul si nu au sorti de izbanda niciodata. Restul inseamna doar diferente de gusturi si opinii.

15. #35 SP
    Banned Chifteluta's Avatar
    @Sanjuro:
    Damn! M-ai facut sa fumez doua tigari cat ti-am citit postul. Parca mi-ai luat gandurile din cap. Printre cele mai frumoase posturi citite de mine. Nici eu nu cred ca-i ceva rau in a fi fanboy. Neutru inseamna 0. Sau vorba ta. Poate nici nu exista fanboy.

16. #36 SP
    Member Sanjuro's Avatar
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Daca citeai mai atent posturile mele observai diferenta de nuanta intre a-ti place foarte mult un lucru dar si a fi deschis (sau nu) catre existenta a ceva concurent. De ce sa urasc ceva doar pentru simplul fapt ca acest ceva exista ? Cu ce ma face asta pe mine mai bun ? De ce sa urasc ceva care este din tabara adversa, neconditionat ? Sunt cumva animal, sa ma ghidez numai dupa instinct sau dupa turma ? Nu consider ipocrizie repulsia la adresa celor ce au reactii de genul celei de mai sus, se pare ca avem valori diferite, dar asta nu inseamna ca ma apuc acum sa te urasc doar pentru ca tu vezi altfel lucrurile, nu ? Cu ce as fi eu mai presus daca as ura ceva concurent, sau ceva ce nu-mi place ? Si nu ma intelege gresit, nu vorbesc despre a prefera ceva si a-ti displace altceva, vorbesc doar despre repulsia fata de ceva ce nici macar nu ti-ai dat silinta vreodata sa cunosti, sau sa stii ce vrea. Asta este adevaratul fanboy-ism, asta este fanatismul. Stii foarte bine ca istoria ne-a invatat ca extremele nu-si au rostul si nu au sorti de izbanda niciodata. Restul inseamna doar diferente de gusturi si opinii.
    Ba am citit cu atentie si am sesizat nuanta si tocmai de-asta am ales sa te contrazic asupra unui singur aspect. Daca nu eram de-acord cu atatea lucruri, le aminteam pe toate. Tocmai, eu ti-am oferit niste exemple de concepte la care te aliezi de o maniera fanatica neconditionat.

17. #37 SP
    Da, educatia si lucrurile pe care le experimentezi acasa, la varsta frageda, au o influenta foarte puternica asupra personalitatii. Dar a sustine fanatic o parte doar pentru ca asa ai fost "cladit" inseamna ca nu poti discerne lumea inconjuratoare cu creierul propriu. Aici se schimba macazul si se ajunge la fanatism fanboy-ism

18. #38 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Eleetist View Post

Dude, fan este prescurtarea cuvantului fanatic. Nu exista fanboyismul moderat si rezonabil. Exista oameni care, asa cum zici tu, aleg o tabara, dar nu informati sau in cunostinta de cauza, ci pentru ca au ales sa se identifice cu o chestie, iar acum face parte din personalitatea lor, deci trebuie sa o apere. Vad obiectul, echipa, etc. drept o extensie a lor, deci clar e cea mai buna si cea mai importanta, majoritatea oamenilor se considera pe sine numero uno. Nimeni nu poate face un argument inatacabil ca o echipa de fotbal este si va fi mereu mai buna decat alta, sau o consola este net superioara doar pentru ca se vinde mai bine sau pentru ca are hardware mai bun sau jocuri mai multe, pentru ca sunt mult prea multe variabile si puncte de vedere de considerat.

Informati ar fi daca ar face un studiu stiintific, care sa acopere toate criteriile posibile si abia apoi ar trage concluzii, chestie care se aplica la orice altceva in viata. Dar un fanboy s-ar sterge cu studiul respectiv la dorsala si ar declara sus si tare ca oricum stie el ca a lui e mai buna ca i-a zis lui tata/are hardware mai bun/e mai veche/e mai noua.

La o chestie ai avut dreptate, majoritatea se agata de o chestie sau alta din nevoia de apartenenta la ceva si cultiva atitudini irationale legate de chestia respectiva. Religia, ca tot ai adus-o in discutie, e cel mai bun exemplu de credinta irationala la care se inscriu majoritatea doar din nevoia de apartenenta si o apara vehement fara nici cea mai mica farama de dovada pentru toate pretentiile pe care le ridica.

Dar sa te minti singur nu e o optiune, pentru ca asta duce la haos si violenta, atunci cand ajungi sa crezi cu tarie ca adevarul tau este singurul si trebuie aparat de ceilalti. Daca nu ma crezi, da drumul putin la tv si da pe canalul de stiri.

L. E. Dupa ce am mai dat un refresh si am mai citit observ ca si Don Adryan a facut mai sus cam acelasi argument, doar ca s-a concentrat pe branduri. Mie mi se pare ca problema sunt ideologiile, un foarte mic exemplu al acestora fiind si brandurile intr-un sens.
    Ai spus aproape acelasi lucru pe care l-am spus si eu dar in alte cuvinte. Nu avem opinii atat de diferite incat sa te fi apucat sa ma contrazici.

Anyway, subscriu cu bold la urmatoarele propozitii ale lui Sanjuro:

Propun sa lasam ipocrizia deoparte cand vine vorba de reactiile de repulsie la adresa fanboys. Ingretosatii sunt cel mult fanboys anti-fanboy-ism, nu spirite pline de altruism, de buna intelegere, toleranta si respect. Jos palaria in fata celui care s-a nascut cu aceste calitati, dar locul lui nu e printre noi, ci pe peretii bisericilor si pana si cei prezenti acolo prezinta o moralitate indoielnica. Nu cred in bonomie si in capacitatea de indreptare si remodelare a caracterului dupa cele mai inalte standarde morale. Sunt gandite intocmai ca Ideile si Formele lui Platon.
    Nu confundati ura pentru fanboy cu ura pentru manele.

19. #39 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Huh,subscriu.

20. #40 SP
    Banned Chifteluta's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Ai spus aproape acelasi lucru pe care l-am spus si eu dar in alte cuvinte.
    Da, dar le-a spus mai artistic, mai frumos. Si apropos de manele, nici eu nu le sufar, dar la o petrecere merg 2-3, spre sfarsit.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast