Cand am deschis si am citit mi-a venit instant si natural aia cu WTF Y-IA-YO de bucurie, m-am saturat ca jocurile pe care le astept cu sufletul la gura sa fie macelarite de toti retarzii, 91 merge la suflet
Sper sa nu urmeze jigodiile de serviciu cu 6/10...
Deja a scazut, ma si miram ca nu aparusera viermii inca, panaramele de serviciu de la GameCentral ii dau 6
Nu o sa stea la 90+ din pacate...
Pentru mine e jocul anului, pur subiectiv, nici nu l-am jucat.
Abia acum savurez Control Ultimate Edition PS5 pentru prima oara. Remedy Connected Universe e plin de referinte Max Payne, Alan Wake, Control, si chiar si Quantum Break (subtil, fiindca IP-ul e la Microsoft).
Mi se pare ca Remedy are la ora actuala cei mai buni scenaristi/scriitori, Sam Lake included.
Poate nu exceleaza la toate capitolele, dar Remedy se adreseaza exact unui public adult, care pune pret pe imersiune, mister, pe nuante care nu pot fi percepute si savurate decat de o minte matura, formata.
Eu totusi sper la un release fizic, merita din plin.
Surpinzator follow-up. Remedy at its best!
---------- Post added 26-10-2023 at 21:16 ----------
Pacat! Nu strica macar o versiune retailIs Alan Wake 2 getting a physical release?
Is Alan Wake 2 digital only? Unfortunately, yes. Alan Wake 2 will only be available digitally, so no luck for fans who want to buy the physical copy of the game. The reasons for that have been rather vague and unconvincing, with developer Remedy claiming it helps them to reduce the price.85 GB download pe PSN
O mica impresie după o ora de joc...Povestea pare una solida, destul de interesanta care ma face sa vreau sa revin la joc cât mai repede. Pe parte grafica e destul de ok, ce ma deranjează foarte mult sunt pop-inurile, care sunt destul de multe,cel puțin cât am jucat eu (le urăsc indiferent de joc), razele soarelui care cad pe anumite obiecte, acum sunt, acum nu sunt...am dat și de ceva bug-uri, la un moment dat mi-a dispărut partenerul de pe ecran și a apărut în alta parte, apoi erau doar hainele lui pe jos după care deodată a apărut lângă mine. E un joc mult așteptat pe care cu siguranță îl voi juca cu placere, dar așteptăm ceva mai mult de la ei pe partea de calitate și atenția la detalii, probabil se vor rezolva cu patch-uri pe parcurs dar eu l-am luat să-l joc acum nu peste câteva luni. Cei care l-ați mai jucat, cum vi se pare? Va deranjează pop-inurile?
Cred ca asa se numesc acele mici detalii care se încarcă pe parcurs ce înaintezi, gen frunzele copacilor, etc.
Un info util pentru cei care si-au cumparat recent placa video sau laptop cu RTX 4070 - 4090.
Cei care au achizionat dupa data de 10OCT ar fi trebuit sa primeasca un cod pentru AW2, codul este tiparit pe certificatul de garantie si se activeaza din GeForce experience iar ulterior va fi legat permanent de contul Epic Games.
Am citit pe google ca ar fi cazuri in care comerciantul nu a specificat acest lucru, insa persoanele au gasit totusi acel cod, deci ar fi util sa verificati chiar daca nu era specificat in pagina vanzatorului.
In alta ordine de idei, daca este printre noi cineva care are vreun cod de PC si doreste sa il vanda, imi poate da PM si il cumpar.
Mi se pare super penibil, sincer, la ce rezolutii am ajuns sa jucam un joc pe current gen.
Nu contest ca nu arata incredibil de bine jocul, dar cum sa randezi la rezolutiile alea? Alea sunt rezolutii de PS3/X360
Se vad artefactele de upscalling foarte deranjant, in orice. E si pacat sa strici efectiv imaginea pe care au avut-o producatorii in cap, pentru limitarile hardware actuale.
Pana si videos cu actorii adevarati sunt "doar" 1080p
Sa vina odata Pro-urile...
LE: cel mai bun recap pentru cine nu mai stie asa bine primul joc sau pentru cine nu l-a jucat deloc - e excelent explicat chiar de catre Sam Lake:
Dupa 7 ore de gameplay, jocul il vad ca fiind 90% de explorare si doar 10% combat! Arata grozav ce-i drept dar ...credeam ca e altceva . Te plimbi dintr-un capat intr-altu al hartii ca sa activezi niste lumini, dupa care te intorci de unde ai plecat. Tot sper sa se intample ceva si ...nimic . Dar na ! venind de la SM2, in asta parca dormi![]()
Pai si primul Alan wake a fost la fel. Explorare, ceva jump scares si nitel gunplay. Intelegeam de la unii ca s-au apropiat de RE4 remake....nush ce sa spun
Mie mi se pare combinația perfecta între explorare și acțiune, combinația care te face sa te simți încolțit la fiecare pas și sa stai cu o oarecare teama, în multe momente sa se ridice parul pe mana asta și datorita muzicii care adaugă plusul ala de tensiune. Am vreo 5 ore jumate în el, primele 3-4 ore au fost mai pe explorare dar apoi a început și acțiunea, jump-scare urile nu au lipsit nici ele. Povestea e foarte bine scrisa, clar unul din cele mai bune jocuri de anul asta
Ieri am făcut o nebunie spontană și mi-am cumpărat un laptop de gaming pentru a experimenta Alan Wake 2, are i9 și RTX4080. Probabil voi juca pe el de acum înainte cam toate titlurile de acum câțiva ani pe care le-am ratat și n-au update pentru consolele actuale. Plus altele AAA care vor apărea.
L-am luat la un preț corect și oricum aveam nevoie de mobilitate, știu că aceste componente pe PC au câteva procente de performanță în plus, însă după ce l-am testat, este peste așteptări.
Fiind fan console, am vrut să îmi fac cel mai console-like setup. Mi-am cumpărat ultima versiune de adaptor Xbox pentru a-mi putea conecta și căștile SteelSeries 9x la PC, ele au protocolul wireless de la Xbox și nu voiam să le țin prin BT, totul conectat la OLED prin HDMI 2.1.
Arată fabulos, unele scene sunt incredibil detaliate. Sunt sigur că și pe console a fost optimizat excelent, însă am vrut sa experimentez ceea ce înseamnă un joc într-o rezoluție mare cu absolut totul pe Ultra.
Am jucat câteva ore și îmi place extraordinar de mult, până acum este in top 5 all time.
Poate este o influență pozitivă și datorită primei părți, prima data când l-am jucat a fost pe x360 în 2010, avem o cunoștință de familie care are o casa bătrânească iar în spatele curții are ieșire la un lac. Făceam focul la sobă, jucam AW1 și în pauza de țigară ieșeam in spatele curții unde era lacul. Stăteam acolo singur mult timp, poate și setup-ul ambiental in care l-am jucat m-a făcut să mă îndrăgostesc de el atât de tare.
Legat de explorarea din AWII, consider că are un rol esențial, cel de expozițiune in primă fază. Creează foarte frumos sentimentul de mister și așteptare. Nu știu cum va fi când voi avansa cu povestea, însă cred că va fi perfect echilibrat cu partea de combat, nu am simțit deloc până acum că ar fi prea puțină acțiune.
Din cate am vazut combat-ul nu e partea forte a jocului, deci sa nu va asteptati la ceva asemanator cu Dead Space sau RE4:
Combatul mi se pare similar cu cel din prima parte care a fost foarte enjoyable pentru mine.Eu unul nu am ce sa resprosez asupra acestui aspect.
E bun spre foarte bun.
https://www.alanwake.com/story/alan-...-update-notes/
PC (1.0.6)
-Bugfixes
-Localization fixes
-Significantly friendlier error message when third-party software stops the game from starting.
PlayStation 5 (1.00.05)
-Bugfixes
-Localization fixes
Xbox Series (1.0.0.4)
-Bugfixes
-Fixed multiple visual issues
-Fixed multiple UI-related issues
-Fixed an issue where players could get stuck in interacts and not exit
Am citit pe Reddit că ar fi o îmbunătățire minoră și pe partea de performanță, nu am testat încă.
Incredibil de bine arata jocu asta. Am vreo 5-6h in el si efectiv nu ma pot opri din uitat la chestii. De cele mai multe ori ma pierd in explorare, nu ca sa gasesc ceva ci ca sa ma uit la o alta textura sau umbra sau obiect
Il joc pe PS5 in 30fps si da, sunt multe si deranjante artefactele de upscaling si nu-mi dau seama daca are RT sau nu (m-am ferit de orice analiza sau review), pt ca reflexiile din oglinzi lipsesc, dar ce au reusit sa scoata este absolut impresionant si este in aceiasi liga cu Last of Us 2, desi "next gen".
Pacat ca nu are un photo mode, dar macar HUD-ul este minimalist si putem face niste screenshots superbe chiar si asa.
Ca poveste e ceva absolut mind blowing. Ce-i iese omului asta din cap este de pus in rama. Daca 1 a fost bun si interesant, asta e alta liga cu totul
Am avut si vreo 3-4 momente cand m-a speriat in ultimul hal si nu prin clasicele jump scares, ci prin momentele mult prea tensionate si lungi si cand incepi sa te obisnuiesti cu tensiunea si sa te mai relaxezi putin si sa alergi pe acolo BAM (nu dau spoilers) se intampla o chestie care, mai ales cu castile pe urechi, te face sa tresari si sa te uiti in jur
Fenomenal jocul pana acum si sper sa tina cel putin 100h asa
Ce norocosi suntem ca ne putem bucura de asa jocuri, anu asta, dupa 2 ani de pandemie in care nu am reusit sa jucam cine stie ce calitativ.
Îți pot confirma ca tot jocul te tine într-o tensiune ceva de nedescris. Cu căștile pe urechi e absolut terifiant în unele momente iar muzica este perfect aleasa pentru a spori nivelul de tensiune. Eu am jucat predominant noaptea, a contribuit și asta la tremuratul mâinilor
. Abia aștept dlc-urile sa ma mai afund puțin în poveste
Si eu l-am lasat pentru jucat seara, iar ziua ma joc altceva
Am jucat si fara casti, dar e pacat, pentru ca se pierd multe sunete subtile. Pe de alta parte, nu pare sa aibe 3D audio al PS5, ci doar "normal" surround, cred. Spun asta pentru ca nu-mi pot da seama daca sunetul se aude de sus din spate, ci doar ca e in spate.
Bookmarks