Lasa momentan CO2-ul si gandeste-te intai si intai cum faci sa-ti maresti acvariul. E mai bine si pentru pestiuci, ai si mai mari sanse cu puiii, isi formeaza si mai bine teritoriile... si cel mai important, e un mediu mult mai stabil. Trust me, eu cu cel de 30 si de 65L am cedat nervos. Cum nu ai grija un pic de ele, cum napadesc algele (datorita spike-urilor de nitrati, fosfati)... Nu mai vorbim de calitatea apei. Poate parea mai usor sa schimbi 5L de apa decat 30, doar ca la cel mic ai sanse mari sa-l deciclezi oricand, sa-l "strici" cu cine stie ce mancare sau solutie pt. apa.
O instalatie CO2 fara pH controller iti spun sincer ca nu are rost. Adica, daca te apuci sa bagi CO2 "pe ghicite" sau dupa teste din acelea cu culori, o sa te intrebi de ce stau pestii cu burta in sus la un moment dat. Aceeasi problema de care se loveste oricine incearca "bomba cu drojdie" (CO2 home-made)... O instalatie CO2 ar fi intre 300-600 RON, insa numai pH controllerul sare de 500 RON. Ai putea incerca cu asa ceva: Reef.ro magazin online: corali, pesti, animale marine la care nu-ti mai lipseste decat pH controllerul... insa mi se par prea multi bani pt. o butelie de CO2 de 80g. La mine tine 3-4 luni o butelie de 4Kg...
Pai daca nu vii la intalnirile CG, ce sa-ti fac ?Si nu, nu e vorba ca te invat eu (si eu ma consider incepator), dar macar pot sa-ti spun ce sa nu faci, ca doar am trecut si eu prin ele.
P.S. Sincer, in locul tau intai m-as gandi la solutia aceea cu fertilizant mai ieftina... fara CO2, dar cu acvariul mai mare, si neaparat filtru extern. Incepi cu plante usoare, care nu necesita cine stie ce nebunii de CO2 si alte alea... si in timp, treci la nivelul urmator. Daca nu, pregateste-ti contul din banca, pentru ca e usturator![]()
Bookmarks