Alchimistul - Paulo Coelho 10 out of 10
Geniala indeed. O lectura usoara, simpla in aparenta, dar profunda in ceea ce abordeaza. Recomand cu caldura!
Alchimistul - Paulo Coelho 10 out of 10
Geniala indeed. O lectura usoara, simpla in aparenta, dar profunda in ceea ce abordeaza. Recomand cu caldura!
Sun Tzu - Arta Razboiului
7/10
Destul de multe de invatat din carte si citate celebre care au fost aplicate deseori in istoria razboaielor, dar in afara de aceste fragmente (care constituie cam 30-40% in carte) restul e cam apa de ploaie. Still interesting... dar le uiti dupa cateva ore.
Dan Brown - Simbolul Pierdut
10/10
După ce i-am citit toate celelalte cărți, eram sigur că nici aceasta nu mă va dezamăgi.
O lectură care cu siguranță te va pune pe g�nduri �n legătură cu masonii și cu ce ascund aceștia.
James Hadley Chase - Parsivele De Femei
10/10
Cred ca cam cea mai buna carte a lui Chase.
George Calinescu - Bietul Ioanide
9/10
Personaje destul de retardate,in afara de cel principal,un om extraordinar,cu principii si un sistem de valori foarte bine definit. Interesant modul in care aceste personaje sunt prezentate in raport cu Ioanide.
O carte foarte buna.
Cartea Gesturilor de Peter Collet 8/10
Am cumparat-o de cateva luni cand se dadea impreuna cu gazeta sport-urilor. Am zis ca o sa fie o lectura interesanta. Si chiar a fost. Atatea chestii poti sa aflii despre un om din pozitia sa pe scaun, in picioare, o strangere de mana, cum tine tigara etc. Foarte multe bine-nteles sunt gesturi insesizabile.Desi am sarit jumate din capitolul legat de gesturile regale si capitolul cu politicienii nu mi s-a parut deloc interesant cartea tot merita citita. Am cumparat si celelalte carti din colectie si sper ca o sa am timp sa le citesc candva...si chef pentru ca unele nu sunt deloc interesate sau nu imi sun adresate (ex: "De ce mint copii. Cum pot parintii incuraja sinceritatea" e singura care nu am cumparat-o din colectie...nu o sa mor daca nu o citesc pe asta).
Cauta carti scrise de Paul Eckman daca te pasioneaza asta. Sunt unele care intra in detalii de genul ce muschi se misca pe fata si motivul pentru care o fac. Limbajul corpului in cel mai mic amanunt
ON: Toate cartile scrise de Sven Hassel... ieri am terminat-o pe ultima. 10/10!
si in cartea specifica de foarte multe lucruri care sunt involuntare si care iti spun cu adevarat ceva legat de persoana respectiva (daca minte, daca cu adevarat s-a amuzat la faza x, etc). Oricum la vara am de gand sa citesc o gramada de carti si cred ca dupa BAC o sa incep cu Silmarillion de J.R.R. Tolkien. Can't wait.
Merci pentru sugetie btw. Nu ma pasioneaza genu asta de carti da am zis sa o citesc daca tot am prins-o la oferta
.
Btw vreau sa citesc si cartea pe care a recomandat-o razvanrazy acu cateva zile: iLeardership (care s-a vandut impreuna cu ziarul financiar). Merci si tie dude.
O piesa de rezistenta a universului lui Agatha Christie.
Multe personaje, mister, actiune complexa si in acelasi timp limbajul e unul simplu.
9/10
Cred ca la carti ii mai greu sa dai note decat la filme pt. ca dureaza mai mult sa parcurgi una si atunci le alegi cu mai multa atentie. La filme ii usor sa te uiti si daca nu-ti plac pt. ca intr-o ora si un pic se termina. In general daca nu-mi place primul capitol dintr-o carte ma opresc din citit si cele pe care le citesc mi se par de 10.
ON: Lord of the flies - William Golding 10/10
O carte destul de dura, dar foarte plauzibila. Lord of the Flies - Wikipedia, the free encyclopedia
Foarte pe scurt:
A Song of Ice and Fire - A Game of Thrones - George R. R. Martin 10/10
Dupa ce am vizionat serialul am decis sa citesc si cartea iar aceasta m-a surprins intr-un mod placut. Nici nu stii cand trece timpul citind-o. Dialogurile, descrierile, scenele de actiune si comploturile se impletesc uimitor pentru a reda viata acelor personaje. Intorsaturile de situatie suprind de fiecare data si atunci cand crezi ca stii cum vor decurge lucrurile cartea iti dovedeste ca te-ai inselat.
Am crezut ca rezist pana la sfarsitul sezonului 2 din serial pentru ca apoi sa citesc al doilea volum dar nu am reusit. M-am apucat de el imediat dupa ce am terminat primul volum.
A Song of Ice and Fire - A Clash of Kings - George R. R. Martin 10/10
Am terminat de citit si al doilea volum. Nici nu stiu cand a trecut timpul. Rasturnarile de situatie m-au uimit si de aceasta data. Mi se pare ca pe masura ce citesti, seria iti place din ce in ce mai mult, desi am impresia ca scriitorul nu prea ii favorizeaza pe cei din familia Stark.
A Song of Ice and Fire - A Storm of Swords - George R. R. Martin 10/10
In rest, cartea continua cu succes povestea desi cred ca deznodamantul acesteia va fi unul neasteptat...
Dark Tower: Pistolarul
destul de ok... dar ma aşteptam la mai mult... acum citesc la al doilea volum din serie Dark Tower dar deja ma plictiseşte... nu cred ca voi aprecia talentul lui King nici dacă as fi orb.
deci va recomand cartea dacă va place King dacă nu feriţi-va de ea ca de r�ie
De veghe in lanul de secara (The Catcher in the Rye)
A trebuit s-o citesc pentru ca e lectura obligatorie de vacanta. Este o carte pe care nu merita sa o cititi. Citi-o doar daca vreti sa stiti cum gandea un adolescent din anii 40. Cam atat.
A Song of Ice and Fire - A Feast for Crows - George R. R. Martin 8/10
I-am dat o nota mai mica pentru ca mi s-a parut putin cam plictisitoare (mai ales capitolele despre Brienne) in comparatie cu celelalte volume. Noroc ca au salvat-o ultimele capitole dar si cele despre Dorne si Arianne Martell. Oricum, din prolog si epilog dar si din capitolele despre Dorne se ridica niste semne de intrebare...
Abia astept sa citesc si ultimul volum aparut dar inainte de asta o sa fac o scurta pauza.
Eu am făcut o prostie aici... menţionez ca prima parte din seria Turnul �ntunecat de Stephen King nu este asa de rea... ce ma bitch about mai sus era defapt despre al doilea care la ora actuala devine mai interesant......
Acum despre prima carte: limbajul este al unui băiat de 19 de ani ca at�ţi ani avea King c�nd s-a publicat aceasta carte... nu are o continuitate foarte buna, adică sare la la scena la scena şi e al naiba de obositor sa urmăreşti povestea ca pe un tot... cred ca cel mai mult din tot volumul mi-a plăcut ultimul capitol "Pistolarul şi Omul Negru" care defapt da cu piciorul la toată povestea de pana atunci şi pur şi simplu este o discuţie intre good and evil... cat despre serie la fel dacă aveţi nervi sa treceţi peste stilul lui King de-a scrie, atunci sunt c�teva chestii destul de faine �n paginile acestei serii![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Game_of_Thrones
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Clash_of_Kings
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Storm_of_Swords
Toate sunt foarte faine. 9.5+. Imi place ca aceeasi perioada de timp e redata din punctul de vedere al mai multor personaje.
In prima carte, la inceput Catelyn mi s-o parut cam plictisitoare, acum is la jumatate din Festinul Ciorilor si abia astept un capitol cu numele ei.
Eu zic ca merita![]()
The Silmarillion- J.R.R.Tolkien
Hai sa spune asa: daca esti fan tolkien sau Lord of the Rings atunci cartea asta e de 9,5 cel putin. E mitologia LotR for Iluvatar's sake (ala era un fel de God la ei). Toate capitolele mi s-au parut super si am le-am citit cu extrem de multa pofta..toate mai putin cel in care pur si simplu descria lumea de acolo. E foarte greu sa urmaresti daca nu ai harta in fata sau ceva. Da in rest e o carte super. Tolkien e un geniu.
Deci daca sunteti fani Tolkien sau LotR atunci trebuie neaparat sa cititi Silmarillion. Daca nu atunci cred ca ar fi o carte de nota 4-5 (are prea multe nume in elven, dwarf-ish, fantasy elements care daca nu iti plac atunci cartea asta ar putea parea rocket science pt unii ).
This book received my stamp of approval.
Bookmarks