Eu am primit un aparat de cafea Senseo si as dori sa stiu daca se pot cumpara si din Romania pliculetele de cafea
Printable View
Eu am primit un aparat de cafea Senseo si as dori sa stiu daca se pot cumpara si din Romania pliculetele de cafea
Cred ca gasesti aici cam tot ce vrei: Paduri Senseo Jacobs - Senseo
De mult tot tineam sa va spun, si am tot uitat. La o cafea sau un ceai bun, merg niste biscuiti pe masura. Va recomand niste Cantucini (mie imi plac cei cu migdale). Sunt cam scumpi... dar 2-3 biscuitei la o cafea, stiti cum merge? Incredibil de bine. Give it a try!
P.S. Daca gasiti undeva mai ieftini, puneti si voi un link pls...
Vreau sa cumpar sotiei un astfel de aparat si am vazut ca aparatele de la Nescafe au o presiune abur de 15 bar comparata cu 3,3 bar cat apare listat in specificatiile de la Tassimo. Este o diferenta de calitate care rezulta din acest lucru? Stiu ca la espresoarele clasice conteaza aceasta presiune.
Pe o parte e cu totul alta tehnologie. Pe de alta parte, nu va lasati pacaliti de numere! De exp. Dolce Gusto care spune ca are 15 bari, insa nu explica faptul ca e vorba de boiler (pe cand Tassimo foloseste thermoblock si nu are boiler), si ca in niciun caz nu "loveste" capsula (sau cafeaua) cu 15 bari. Nici-un sistem cu capsule sau pod-uri nu poate face asa ceva. No offense, dar la 15 bar ar exploda orice fel de capsula sau pad.
Eu zic sa probezi gustul si sa vezi care raspunde cerintelor tale... nu te lua dupa specificatii tehnice, ca nu e totusi ca o placa video :D
Daca-mi gasiti voi o alternativa care sa stie sa faca toate cele de mai jos, fac cinste (si promit sa-mi schimb parerea despre jucaria mea)! De exp. acestea sunt cateva dintre "specialitati":
Si ceva mai multe specialitati si raritati de la Tassimo (de fapt, pentru Tassimo) :)
Asta pe langa cele "clasice" ;)
P.S. Acestea nu sunt toate tipurile de capsule... ci doar ce am cautat eu lately.
Sold!
Aparatul ma avertizeaza ca trebuie decalcifiat. De unde va luati voi pastilute pentru decalcifiere ?
Hmm, sigur te anunta ca trebuie decalcifiat si nu curatat? Nu de alta, dar eu in astia 2 ani de folosire... in afara de mesaj de curatare (pe care-l rezolv cu disk-ul lui "de service"), n-am vazut :D
Anyway, probabil asa ceva trebuie (desi mi se pare cam scump 80 RON - macar spune ca e pentru 6 folosiri): Pastile detartrare Bosch pentru expresoare si fierbatoare -6 Tablete
Uite si un pic mai ieftin (dar spune ca e pt. 3): Tablete decalcifiere Jura (9 buc)
Thanks. Probabil o sa il iau pe cel de 90 de lei. Sigur e de decalcifiere. Am crezut si eu ca trebuie curatat, am bagat disk-ul de service (am facut operatiunea de 4 ori), l-am desfacut si l-am curatat, dar degeaba. M-am uitat in manual, iar lumina respectiva este pentru decalcifiere.
Am primit de curand, inca un aparat de la Krups. Pe cel vechi l-am daruit cuiva si acum am asta:
Nespresso - Country Selection
Pana acum sunt destul de dezamagit. A venit cu vreo 20 de capsule diferite, toate foarte bune si aromate. Daca la aparatul vechi gaseam imediat capsule foarte interesante si foarte bune, acum sunt dezamagit de ce am gasit in magazine pentru aparatul asta. Am inceput sa beau cafea de foarte putin timp, si nu ma pricep deloc si nu stiu daca as fi in stare sa disting o cafea de calitate fata de una de proasta calitate. Dar stiu ce imi place si ce nu imi place. La aparatul vechi bagam capsula, facea cafeaua si gata. La asta nou, desi am incercat mai multe arome la toate mai trebuie adaugat ba zahar, ba lapte. Nu imi place. Eu asta vad in aparatele astea, ceva all in one, bagi capsula, apesi butonul si gata. Nu mai ai nimic de facut pentru o cafea buna, nu trebuie sa adaugi tu nimic.
Nu am cumparat capsule de la producator pentru ca am facut prostia de a cumpara peste 50 de capsule din supermarket, iar acum mai trag de ele pana imi fac curaj sa comand direct de la ei.
Voi mai adaugati ceva in cafea? Zahar sau lapte? Eu la aparatul vechi aveam atatea arome diferite, ceai cu lapte, caramel machiato si etc. La asta nou am denumiri mult mai vagi si care nu iti ofera atat de multe informatii despre ce cumperi de fapt.
Asta este motivul pentru care "manual" este "za bezt way" ! ... indiferent cum o intorci tot ce este "automat" dozeaza asa cum a "gindit" producatorul. E ceva de genul - la noroc - iti ori nu-ti place.
Eu am manual, aparatul face cafeaua ... eu introduc ingredientele in functie de dispozitia de moment ;)
Inteleg ce zici si asa e. Eu insa nu am atata rabdare cand vine vorba de asta, iar vechiul aparat era exact ce vroiam si imi trebuia. Asta nou insa, nu prea...
E unul din motivele pentru care nu am vrut sa-mi iau Nespresso. Fiind produs Nestle, nu ai alte optiuni decat din ceea ce produc ei. And that's bad in my book (daca nu-ti place cafeaua lor, aleluia). De aceea am ales Bosch-ul cu Tassimo... pentru ca ei nefiind producatori de cafea, ceai, etc... nu au nici-o treaba si prin urmare poti gasi sute de tipuri de cafea, ceai, ciocolata calda, etc...
Cat despre adaugat de zahar sau lapte... depinde de capsula. Si de cum iti place. De exp. Cris (care cred ca bea 10 ceaiuri pe zi), nu pune niciodata zahar. Eu la ceaiuri si cafea imi pun ceva fructoza (sau mai nou xylitol sau stevia). Lapte nu am pus niciodata extra (mi se par si asa mari portiile de la Tassimo). Obisnuiam sa-mi pun inainte si diverse sirop-uri (caramel sau alune), insa am renuntat deoarece au extrem de mult zahar.
Primul Krups Dolce Gusto pe care l-am avut l-am luat mai mult "on the spur of the moment", nu ma pricepeam dar vroiam sa incerc. Al doilea l-am primit cadou si l-am considerat un upgrade. E si din metal nu plastic si il consider mai reusit din punct de vedere estetic. Dar cam atat as putea spune despre cele doua.
Ma voi chinui sa scap de capsulele pe care le am acum si apoi o sa iau direct de pe site-ul oficial. Capsulele cu care a venit aparatul au fost foarte bune, acum parca beau cafea de la dozatorul din gara. Dinaia cu 50 bani. Si da-o naibii, ca e ditamai aparatul.
Hmm... sa nu fie capsule "pirat"? Sau ai verificat... sa nu fie expirate or something?
:-/
Acelea nu sunt capsule Nespresso cu siguranta! Ca sunt "compatibile", asta e altceva. Dar din cate stiu, nici nu au voie sa faca chestia asta... doar Nestle are voie sa scoata capsule pentru Nespresso. Prin urmare, ia Nespresso originale... eu am baut cateva zeci cand am fost in vizita in Germania... si erau chiar OK (dar mai mult imi placea Tassimo din camera, mai ales ca nu sunt un bautor asa inrait de cafea... si ceaiurile ieseau superb). Recunosc, cand mai facea tipul la care am stat cate un espresso la ECM... rula maxim! Cum a zis si Q, probabil nu bate nimic o solutie d-asta manuala (in care ai cafeaua proaspata, ti-o rasneste, ti-o face pe loc, blah blah). Insa cred ca imi trebuia un engineering degree ca sa pot sa manevrez ECM-ul ala... sa trag de leviere, sa fiu cu ochii pe ceasuri, and so on. Neah, not for me...
Mda, le-am numarat. Mai am 67 de capsule. La mine asta inseamna vreo 67 de zile, hai sa zicem un doua luni. Peste vreo luna o sa comand originale si cu asta basta. Nici nu stiam ca exista originale si fake-uri, le-am vazut ca sunt marimea buna si am zis gata, le-am gasit. Dar nici originalele nu sunt la fel de bune ca si Dolce Gusto. In fine, asta e :(