Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 31

Thread: Ubisoft foloseste PS3 ca platforma principala

1. #1 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar

Ubisoft foloseste PS3 ca platforma principala

Inainte toti producatorii majori de jocuri foloseau XBOX 360 ca platforma principala pentru crearea jocurilor multi-platform si pe urma jocurile erau portate pe PS3. Insa acest lucru incepe sa se schimbe. Ubisoft, unul dintre liderii mondiali ai acestei industrii, a folosit consola celor de la Sony pentru a prezenta la E3 trei dintre cele mai importante francize ale companiei, Driver: San Francisco, Assassin's Creed: Brotherhood si Ghost Recon: Future Soldier. Cand au fost intrebati de ce au trecut de la XBOX la PS3, reprezentantii de la Ubisoft au declarat "development is being led on PS3", motivand ca este prea greu si scump sa portezi jocul de pe XBOX si PC pe PS3. Asta inseamna ca versiunea de PS3 va arata mai bine ca versiunea jocului pentru XBOX 360? Nu putem decat sa asteptam ca jocurile sa fie lansate si vom afla si un raspuns la intrebarea noastra.
    Attached Images Attached Images ubisoft-booth_010-1280.jpg

2. #2 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Pana acum, toti spuneau ca vezi-sa-nu, era mai scump sa faci jocurile pe platforma PS3, fiind mai ieftin si mai usor sa portezi de pe X360-PC. Acum, peste noapte, toti s-au razgandit si a devenit al naibii de greu sa codezi pe platforma celor de la M$. Poate sunt eu nebun dar ma gandesc ca e altul motivul real...

3. #3 SP
    Quote Originally Posted by trickz View Post
    Pana acum, toti spuneau ca vezi-sa-nu, era mai scump sa faci jocurile pe platforma PS3, fiind mai ieftin si mai usor sa portezi de pe X360-PC. Acum, peste noapte, toti s-au razgandit si a devenit al naibii de greu sa codezi pe platforma celor de la M$. Poate sunt eu nebun dar ma gandesc ca e altul motivul real...
    nu cred ca vom reusi sa aflam motivul real, doar sa presupunem. pana atunci nu multumim cu declaratiile oficiale.

4. #4 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Si am vazut ca si EA, a prezentat NFS Hot Pursuit pe un PS3.

5. #5 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    Cam toate jocurile de la EA au fost prezentate pe PS3, mai putin Crysis 2.

6. #6 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Este lucru clar ca Sony pompeaza marketing pentru a iesi in fata. A devenit un trend asta cu "semi-exclusivitatile". M$ trage de CoD, Sony trage de MoH si uite asa o sa avem tot felul de bonusuri ca utilizatori finali. Un lucru bun zic eu.

7. #7 SP
    Member Quasivasi's Avatar
    Eu am inteles problema astfel: ca e mai scump sa portezi jocul de pe Xbox pe PS3 nu ca e mai usor sa dezvolti aplicatii pe PS3 decat pe Xbox. Probabil ca in continuare e mai usor sa dezvolti pe Xbox decat PS3 dar cand vine vorba sa portezi => aici apar probleme din cauza arhitecturilor diferite si implicit costuri ridicate.

Atunci ei probabil ca au calculat ca e mai greu / costisitor sa dezvolti prima data pe PS3, dar economisesti mai mult cand portezi invers PS3 -> Xbox

=> Au tras linie si au vazut ca ies mai ieftin invers. Eu asa inteleg din cele de mai sus...bineinteles, sansele sa ma insel sunt foarte mari

8. #8 SP
    Senior Member Scofield91's Avatar
    gugukalimero chiar m-ai zapacit

9. #9 SP
    Sa vedem daca asa e mai usor:

Cost dezvoltare joc pe Xbox 360 = (a)
    Cost portare joc de pe Xbox 360 pe PS3 = (b)

Cost dezvoltare joc pe PS3 = (x)
    Cost portare joc de pe PS3 pe Xbox 360 = (y)

Cost = resurse + efort

Toata lumea stie ca (a) < (x) si ca exista o variabila (b)

Ubisoft au declarat "development is being led on PS3", motivand ca este prea greu si scump sa portezi jocul de pe XBOX si PC pe PS3.
    => Ubisoft si-a dat seama ca, cel putin pentru ei, (y) < (b)

Decizia lor inseamna ca, cel putin pentru ei, (a)+(b) > (x)+(y)

=> atunci au ales varianta (x)+(y) adica sa dezvolte prima data jocul pentru PS3 (x) si ulterior sa il porteze pe Xbox 360 (y)
    => ponderea lui (b) si (y) in toata ecuatia asta sunt mai mari decat credea lumea.

10. #10 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Daca ar fi facut asta si cu Splinter Cell ce bine ar fi fost

11. #11 SP
    Banned Spike2k's Avatar
    Splinter Cell e Xbox360/PC exclusiv

12. #12 SP
    Junior Member Landa13's Avatar
    Quote Originally Posted by Spike2k View Post
    Splinter Cell e Xbox360/PC exclusiv

We are aware of that thank you.

Revenind la subiect:

Daca aceasta schimbare aduce beneficii financiare lui Ubisoft, si doar atat, iar jocurile raman la acelasi stadiu nu prea inseamna nimic pentru un gamer.

13. #13 SP
    Quote Originally Posted by Landa13 View Post
    We are aware of that thank you.

Revenind la subiect:

Daca aceasta schimbare aduce beneficii financiare lui Ubisoft, si doar atat, iar jocurile raman la acelasi stadiu nu prea inseamna nimic pentru un gamer.
    ba da, inseamna. de ce crezi ca jocurile multi-platform arata mai bine(grafica mai buna, mai multi fps etc) pe xbox decat ps3? pentru ca erau portate de pe xbox pe ps3. acum daca vor fi portate de pe ps3 pe xbox sunt sanse mari ca situatia sa se schimbe, jocurile multiplatform sa arate mai bine pe ps3. (e doar o banuiala)

14. #14 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Ce de calcule... personal cred doar ca Sony a inceput sa bage ceva mai mult in seama producatorii 3rd party, asa cum o facea MS acum ceva timp. Nu de alta, dar Sony nu prea a avut niciodata content exclusiv, n-au prea fost demo-uri cu versiunea de PS3, ce sa mai vorbim de exclusivitati "furate". Cine stie poate au inceput sa mai asigure un venit Ubisoft-ului

15. #15 SP
    Junior Member AlexOne's Avatar
    Dupa ce s-a vazut la E3 e clar ca M$ au ramas in urma. Kinetic e o aberatie care nu face nimic ( orare ce se intampla daca intra o persoana in camera in timp ce principalul e prins acolo ? ) iar Sony se pare ca a lovit destul de bine cu noile controlere si ca pret si ca utilitate. Exclusivitati la Microsoft.... exact aceleasi de ani de zile din pacate. Vanzarile PS3 au crescut odata cu varianta slim , Microsoft abia acum au scos consola cu wifi incorporat. Si apoi se revine la situatia in care am fost acum cativa ani : PS2 vs Xbox , adica jocuri cu duiumul vs Halo. Ma intreb oare care era situatia daca Xbox360 nu aparea cu un an inaintea PS3. Oare care era situatia actuala ?

16. #16 SP

Don't get me wrong, si mie imi place mai mult PS3 decat Xbox (cel din urma il are fratele mau) insa nu vad legatura postului tau cu acest topic.

17. #17 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    E doar platforma principala de Marketing si-atat.
    Cine crede ca e mai usor sa programezi pe 6 core ca sa portezi dupa aia pe 2 e naiv. E ca si cum eu fac un motor de masina si dupa aia il adaptez sa-l pun pe motocicleta.

18. #18 SP
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    E doar platforma principala de Marketing si-atat.
    Cine crede ca e mai usor sa programezi pe 6 core ca sa portezi dupa aia pe 2 e naiv. E ca si cum eu fac un motor de masina si dupa aia il adaptez sa-l pun pe motocicleta.
    nu cred ca s-a zis ca e mai usor sa programezi pe 6 core, ci ca e mai usor si mai ieftin sa portezi de pe PS pe XBOX. da, ai drepatate pana la urma e o strategie de marketing.

19. #19 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Pai si pe PS poti sa programezi si altfel decat apeland la toate cele 6 nuclee?
    Eu nu inteleg de ce, in caz contrar, doar Ubisoft s-a prins ca e mai usor si ieftin sa portezi de pe PS pe Xbox cand toti ceilalti nu fac asta. Si de ce le-a luat 3 ani sa-si dea seama? Si de ce nu au mai sarit si alte firme sa raspunda provocarii? Ca doar nimanui nu-i convine sa piarda timp si bani.

Stiu sigur ca pe cel putin 1 joc de la Ubisoft in momentul de fata se lucreaza pe Xbox ca fiind platforma principala. Cum de le convine sa piarda bani daca tocmai au realizat ca au reinventat roata? Oh wait, e totul o vrajeala...

20. #20 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    Momentan, toate jocurile de la Ubisoft sunt facute pe 360 (in afara de exclusive, daca exista). Schema noua intra in vigoare la titlurile noi. Doar nu se opresc acum din lucru si incep de la 0 pe PS3.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast