Probabil ca daca nu venea criza asta, aveam mai multe sanse la servicii gen Xbox Live si PlayStation Store. Asa, cand suntem in coada tuturor topurilor (de la salarii pana la buget)... si vedem ca singura exceptie sunt topurile de piraterie (unde suntem printre primii)... e cam greu. Dar nu-i nimic, suntem romani si bucurosi le-om duce toate... La urma urmei, ne "simtem bine" ca avem toti cei cu Xbox 360 cate o casa si in UK, nu ?![]()
Si cati si-ar schimba GT/PSN id cu zeci/mii de trofee doar ca sa aiba la tara Romania?
Nu este nevoie sa modifici nimic. Macar ca localizare sa avem Romania si as fi fericit ca aparem pe acolo. Noi ne plangem ca nu avem aceste servicii, dar pe de alta parte ma intreb: Exista vreo lege in aceasta tara, vis-a-vis de jocuri?
@RonanN1: Nu te ajuta cu nimic daca Ungaria primeste serivicul oficial. Rutele tale, tot prin Germania vor iesi.![]()
Exista o lege vizavi de software, dar din pacate legea e gindita in stilul specific guvernarilor din Romania, are un text ambiguu ce poate fi interpretat, problema ce ridica multe semne de intrebare pentru dezvoltatorii din industria software. De fapt legea e atit de prost conceputa ca face mai mult referire catre produsele OEM Microsoft si raporteaza toate celelalte produse soft la acestea.
cum am mai spus,nu sunt din constanta.n-am mai fost de cel putin 10 ani pe acolo.am auzit de salile astea de la un coleg de fac care s-a transferat de acolo in iasi.mai auzisem de genul asta de sali de la colegii straini dar ei spuneau de tara lor adik grecia,emiratele arabe etc.acum eram curios daca in bucuresti exista asa ceva ca n-am auzit pe nimeni sa vorbeasca de ele.am mai intrebat o data pe site dar am rams cu intrebarea.sincer sa fiu,sunt mai mult curios cat de bine merg genul asta de sali.adik stiu ca cei care vin din afara se joaca acolo,dar romanii?chiar sunt asa multi romani care joaca pe console?pt ca daca stai sa analizezi putin iti dai seama ca ca daca pe noi ca romani nu ne pasioneaza acest gen de distractie atunci de ce ar veni marile companii de jocuri sa investeasca timp si bani in tara noastra?ok suntem 100 de mii pe acest site.dar cati isi cumpara jocuri macar o data la luna?cati nu au consola modata?cati suntem din acelasi oras?cati au xbox?cati au ps3?sau wii?sau toate 3?cati cumpara din magazine?(apropo un joc nou in magazin e 300 de roni nu 250.vezi media galaxy,altex si altele.)
In Rm. Valcea a fost deschisa o sala , nu foarte mare, avand doar 2 ps3 , 2 xbox360 si un Wii .Pretul era 8 Ron/h "la simpu" si 10 Ron/h "la dublu" , si la 3 ore consecutive a patra era gratis.Nu stiu daca era un pret mare sau mic, insa numai dupa cateva luni raportul incasarilor era mai mic decat cel al cheltuielilor (numai chiria pt. spatiu era undeva la 1300-1400 ron), ajungandu-se la inchiderea salii.Sa zicem ca eram un client fidel, dar n-a fost de ajuns.
Deja o dam catre offtopic, ce legatura are sala aia cu serviciul Live ?
Dar hai sa te lamuresc si cu aia. Cand deschizi asa o sala trebuie sa-ti calculezi afacerea pe termen LUNG, pe termen scurt o sa iesi pe pierdere uriasa. Asta e o mare problema la majoritatea "afaceristilor" romani, toti ar vrea sa-si scoata banii si profit in 2 luni. Nu se poate asa ceva, aia nu e afacere, e "tun".
Zici ca sala avea 5 console si era 8 lei/ora, plus ceva bonusuri si reduceri. La asa echipament n-ai cum sa iesi pe profit decat pe termen foarte, foarte lung. Normal ca inchizi sala daca tu bagi toti banii in 5 console si tv-uri si apoi te astepti sa curga cu bani. Trebuie sa bagi bani in continuare si sa reinvestesti tot ce castigi, altfel n-ai sanse. Si sa diversifici oferta, doar cu 5 console nu faci nimic, trebuie sa mai vinzi ceva (servicii de preferinta) : sa vinzi acolo cafele, sucuri, sa inchiriezi filme, jocuri, sa faci diverse concursuri cu premii, etc, etc.
In primul rand ca romanul ar trebuie sa inteleaga ca nu poate face bani cu sala de console... pentru ca este ILEGAL ! Romanul nici macar coperta unui joc nu vrea sau nu stie sa o citeasca se pare... Nu imi dau seama care parte a "Not for copying, public performance, rental, pay for play..." nu o intelege... Oricum nu inteleg nici eu care parte a serviciului Live are legatura cu salile de jocuri![]()
eu am adus vorba asa ca imi cer scuze,chiar ca am dat-o in offtopic.mai zic ceva si gata:nu cred ca este ilegal atata timp cat ai aprobare,nu?adik e acelasi lucru ca la inchirieri dvd-uri sau la cinema cu filmele.
si ontopic: cred ca ar trebui sa fim deja obisnuiti sa ne ocoleasca anumite servicii,nu?adik la noi cel mai bine o duc covrigariile,bodegile de cartier si weedshopurile,si nu cred ca m$are vreun interes sa investeasca in ele.vorba romanului:speranta moare ultima.poate la anul o sa fim si noi pe harta marilor firme.
wolverine: de la cine sa ai aprobare man, cand Xbox 360 nu exista in Romania ? Deci de la Microsoft nu ai cum. Iar de la Sony nu ai ce aprobare sa iei... ei nu au pt. sali decat Arcade-uri... Nici in afara nu exista asa ceva. Da, exista cluburi in care te poti juca pe console... dar acolo nu-ti ia nimeni bani pe ora de jucat pe console, ci platesti un abonament la club pentru toate serviciile oferite. E cu totul altceva.
Iar ontopic, ne ocolesc acele servicii exact in aceeasi masura in care ne ocolesc investitorii straini. Oricat am zice, nu suntem o piata buna. Si daca acum nu suntem, dupa atatia ani de "propavaduit" originalele... ia gandeste-te, ce sa fi cautat Microsoft si Sony acum 5 ani in Romania, cand aveam pirateria la peste 90% ?
Pana nu se hotaraste o companie mare gen Asesoft-Emag-Flamingo-Flanco sa aduca jocurile in Romania direct de la producator nu avem nici o sansa la serviciile de gaming (si nu numai), dupa cum am spus intr-un post anterior. Noi teoretic nu existam in statistici pentru producatori, chiar daca gameshop face "lansari oficiale" cu jocurile aduse de la tot felul de intermediari din alte tari...(nu am nimic cu ei, chiar ii admir ca se straduiesc sa aiba preturi comparabile cu cele din afara).
kane86: poate nu stiai, dar Asesoft (care detine eMag & Co) aduce Xbox 360 in Romania. Insa mi-e si frica sa ma gandesc prin ce metode face acest lucru... avand in vedere ca am incercat un parteneriat cu ei... si directorii au zis "Ssshhht ! Ca nu e oficial". Cum Dzeu se poate asa ceva in Romania, numai ei stiu... Cu PlayStation lucrurile stau mai bine, insa atata timp cat sefii pe regiune sunt in Bulgaria... credeti ca mai ajunge ce trebuie si prin tarisoara noastra draga ?!? PR-ul PlayStation din Romania n-a fost in stare sa ne trimita si noua Move pt. review. Au avut un pachet pe care l-au dat din mana in mana pe la "pile"... Asta e tara. Meritam cu varf si indesat ce se intampla...
Aici nu cred ca are vreo vina Sony... ci PR-ul pentru Romania. Care din nefericire e cam acelasi pt. Asesoft... So, you get the point, right ?
Eu unul am ajuns la concluzia ca pentru cei care se ocupa de Sony, Microsoft si Nintendo in Romania este un fel de afacere... de familie... La urma urmei, prefer sa ramanem independenti si sa ne cumparam singuri jocurile... decat sa stam sa ne ploconim pentru un amarat de review copy. Lucru pentru care in afara este exact invers... nu mai stiu cum sa se roage publisherii sa-si vada un review online bine facut. C'est la vie !
Hai man ce d-zeu..si eu lucrez tot in mediu "corporate", si se fac N verificari pt. orice "rahat" de afara..m-as mira ca in cazul in care Sony/MS ar fi intradevar interesati sa nu se sesizeze ca exista 1 singura bucata pt. un produs hot care se da catre review-eri. Chiar citeam ca bugetul Sony pt. Move in UK a fost de 750 k lire, chiar sa se rezume la 50 lire pentru Romania daca ar fi vreun interes ?
Da stiam de Asesoft ca probabil ia tot pe la vreun depozit. Ma uitam zilele astea prin lista lor si au o consola si jocurile de acum 2 ani in oferta (Xbox360 arcade cu Banjo si jocuri gen Halo 3, Fable 2 etc)....Emag ia oricum console si de la Best.
@ Atrium Nu stiu daca esti copil sau nu, dar legat de primul comentariu tu spuneai ca gameshop face si drege, iar eu am explicat ca nu au ei nici o treaba, pentru ca nu importa de la sursa. Al doilea comentariu nu l-am inteles...
PS Chiar nu m-am gandit sa te contrazic pe tine personal...
Bookmarks