Photos in beta 10.10.3
Ce nu spune Apple e ca Photos in the Cloud îți folosește, evident, din capacitatea de stocare a iCloud.
Dincolo de problema de volum de date transferat care oricum îți rupe abonamentele de date pe idevice-uri, la ora actuala am vreo 7 GB de poze, and counting. Deci oricum trebuie upgrade de storage la iCloud.
Asta e clar. Eu sper totusi sa fie si o versiune offline, ca iPhoto de pana acum, atat pe Mac, cat si pe iOS. Nu de alta, dar eu am peste 30GB de poze si n-am chef sa le urce pe toate in iCloud unde am doar 5GB...
In caz ca vreti sa testati for free Microsoft Office 2016 pentru Mac:
https://www.microsoft.com/en-us/stor...w/9wzdncrfjb9s
https://www.microsoft.com/en-us/stor...w/9wzdncrfjbh3
https://www.microsoft.com/en-us/stor...w/9wzdncrfjb5q
Desi am licența gratuita de la școala, nici nu m-am obosit sa mai instalez Office de foarte mult timp. Pages si Keynotes toata ziua. Lucrarea de licență e scrisa in Pages.
Pagese e ok, dar pentru cineva care toata ziua lucreaza in Excel (cum sunt si eu, la wrk) si stie multe formule, Numbers e praf si inutil si e doar pentru chestii banale.
Asta stiam si eu. Eu insa nu il folosesc aproape niciodata, poate doar sa vizualizez un document, iar la asta se descurca si Numbers. Am si uitat de Numbers pana sa zici tu de Excel, atat de putin il folosesc. Pentru mine Office a ramas doar Word + PowerPoint. Pentru casual users e in mare parte la fel, iar pe Mac nu prea vad motive sa cumperi Office cand ai suita iWorks sau cum ii zice gratuita.
Business. Oricine are nevoie de Excel si PowerPoint la munca si are Mac acasă are nevoie de Office pe Mac. Altfel e un coșmar.
Confirm, daca lucrezi business pe mac, fara Office in Romania ai vesnic probleme.
Compatibilitatea aia dintre Pages si Word e o gluma (la fel si cu Excel).
Ca o paranteza, LibreOffice for Mac se descurca foarte bine cu documentele din MS Office. Chiar recomand ca alternativa FREE.
A nu se confunda cu OpenOffice for Mac care e varza la compatibilitati.
Stiti ceva aplicatie care ma lasa sa dezinstalez ultimele chestii instalate? Foloseam Appcleaner, dar asta vede doar aplicatiile, iar eu vreau sa scap de niste plugins instalate recent. Vreau ceva care sa vada ce am instalat recent si sa pot sterge direct.
Ceva de genul AppZapper poate ? AppZapper - The uninstaller Apple forgot.
Din pacate nici asta nu vede pluginurile pe care vreau sa le scot. Ma gandeam ca o aplicatie poate vedea ultimele modificari facut in perioada x si sa aleg mai usor tot ce am de sters. Oh well, o sa ma apuc sa caut folderele sa sterg manual.
Am inceput sa lucrez in Premiere Pro CC de saptamana trecuta. E foarte misto programul, dar de fiecare data cand export un proiect, MacBook-ul parca ia foc, iar cooler-ul o ia razna total. Face ca toate visele. Pe o scala de la 1 la 10, cat de ingrijorat ar trebui sa fiu?
Pai asta e motivul. Nu iti fac griji, nu cred sa pateasca ceva. Asa facea si Macbook Pro-ul de 13 testat de mine o vreme. Pe cel de 15" cu GPU dedicat nu am probleme de genul, doar la sfarsit cand incepe randarea si procesarile pentru proiect.
La randare am si eu probleme, nu in timp ce editez. E foarte silentios, iar de incalzit, aproape ca pot spune ca se incalzeste mai tare pe Skype decat in Premiere. Aparent, e o problema comuna. Tocmai ce am discutat cu cineva care foloseste tot felul de nebunii de la Adobe pe un laptop destul de bun cu Windows si cica si acolo se intampla la fel.
Stie cineva de ce nu imi vin niciodata notificari pe Mac atunci cand primesc mail? Am bifate toate optiunile posibile la notificari, dar trebuie intotdeauna sa deschid aplicatia ca sa se actualizeze. Pe iOS primesc notificari push instantaneu de cand ma stiu. Am Mac de aproape 2 ani si am trecut prin 3 versiuni de OS X, dar chestia asta nu a mers niciodata.
Nu vin niciodata pentru ca nu au cum. Aplicatia mail de iOS ruleaza tot timpul in background, de aceea ai si notificarile active. E diferita fata de cea de OS X.
Incearca totusi asta: Open Mail, and close it with the red dot (or command+w). So the blue point under the icon in the Dock is still there. So you have no window open but mail is still getting emails.
Nu cred, sau nu stiu eu inca sa exista vreun fix la problema cu mail notification..
Da, asta inseamna sa ramana intotdeauna aplicatia deschisa. Am inteles.
Mersi de pont.![]()
Bookmarks