Mi se pare ironic ca eu, care fug de apple ca de drq din cauza politicilor anti-consumeriste si ca sunt foarte scumpi de regula pentru ce ofera (parerea mea), sa ma gandesc cat se poate de serios sa imi iau un airbook de la ei (o generatie, 2 mai vechi). Nu am nevoie de putere de procesare, ci doar de un laptop pe care sa-l tina bateria cat mai mult, sa nu-mi huruie, sa nu ma castreze daca il tin in poala, un ecran bun, sa mearga aplicatii de bun simt (gen suita office, evernote/aplicatii inrudite, adobe etc.) si sa isi pastreze calitatile astea timp de minim 5 ani.
Am avut un laptop ,,de gaming,, de la dell cumparat acum 7 ani. M-am interesat de sasiu, de ventilatoare, sa fie bun... Mi-am zis ca pana mea, daca e de gaming, trebuie sa mearga fara probleme in chestii care nu sunt de gaming mult si bine, ca nu degeaba are fuking 5 kg cu tot cu incarcator! (si nu, nu a fost entry lvl si ma pricep la componente). In jocuri era direct avion... si pe chestii relativ light era silentios primul an, apoi daca aveam 5 taburi de chrome si mai indrazneam sa deschid un ppt, isi lua zborul. Nici macar nu aveam optiune sa setez un fancurve. Ca sa nu mai spun ca dupa 2 ani de utilizare, stiti cat il tinea bateria fara sa fie la incarcat? MAXIM 2 MINUTE
Am ajuns la concluzia ca ori imi iau ceva chromebook la vreo 2000-2500 lei, ori un laptop apple. Si da, asta e una dintre fricile mele fiind utilizator windows toata viata mea, mai ales ca vorbim despre chipuri M, sa nu ma lovesc de probleme pe care nu le anticipiez. Eu mai piratez din cand in cand cate un program, de exemplu suita office, desi am abonament de cativa ani la ei, au mai fost perioade in care nu am avut si am folosit ceva piratat provizoriu. Se pot instala softuri piratate? Costuri ascunse? Incompatibilitati cu alte periferice sunt? Nu imi propun neaparat sa cumpar alte produse Apple.
Bookmarks