-
Clubul Mac OS
Am reinstalat azi Yosemite pe Mac, dupa un wipe la SSD si cand intru sa downloadez suita iWork (Pages, Numbers etc) imi apar cu $10 fiecare, in loc sa-mi apara free ca pana acum.
Am incercat si pe telefon si imi apar la fel. Mentionez ca le-am avut instalate si pe iPhone si pe Mac fara a le plati vreodata.
E vreun bug sau suita e free doar pe hartie, sau doar cand are Apple chef?
-
Nu, trebuie sa fie free forever, daca este acelasi cont. Am mai patit si eu asta, am dat download (chiar daca scria 19.99$)... si mi-a spus ceva de genul "Because you already purchased this, there is no extra charge". Acum, nu stiu daca si pe Mac e la fel, eu am facut asta din AppStore si iTunes... Incearca si tu cu o aplicatie cheap. Si asigura-te ca esti pe acelasi cont de iTunes...
-
Sigur ai instalat o versiune de OS X din Appstore?
-
Am folosit CMD+R si si-a descarcat singur OS-ul...
-
Incearca cum ti-a spus MonkY, ar trebui sa mearga. Am patit si eu ceva asemanator pe Mac si si-a revenit. Daca nu, poti da un mail celor de la apple, la suport si te vor ajuta ei. Am facut si asta cu o aplicatie de iOS si m-au ajutat in cateva ore :)
-
Pai ar trebui in cazul asta sa le poti lua, am facut si eu treaba asta prin septembrie la un Air si le-am avut gata instalate.
-
-
Guys, am facut azi update la 10.10.3 la Mac OS si s-a instalat noul Photos, in locul iPhoto (aplicatie pe care o foloseam destul de des) si nu mai gasesc sectiunea de Places. Aveti idee cum si unde o vad ?
Daca ma uit pe site-ul lor, aici, vad ca arata altfel si are si optiunea de Places, jos, dar nu e cazu acum.
-
E ciudat ca ti-a inlocuit iPhoto, la mine e tot acolo. Cat despre Places, nu stiu daca despre asta este vorba, but:
You cannot geotag photos, though you can see, sort, and search by where photos were taken.
Poate te ajuta ceva din linku-l de mai jos:
Everything you need to know about Appleās new Photos app for Mac | The Verge
-
Am sperat ca Photos va fi ceva mai complex.
Bun si asa, dar modest.
-
Da, acum am observat, corect, inca mai am iPhoto, dar mi-a inlocuit, inclusiv in bara de jos, iPhoto cu Photos. E bine ca este acolo, ca am tinut foarte mult sa vad exact pe unde am facut si ma ajuta mult harta din Places :)
-
-
Nu mi se pare. Asta nu e laptop pe care sa il folosesti ca main machine, sa fim sinceri, e ceva ce vrei sa cari cu tine peste tot pe unde mergi, caz in care mastodonul ala de USB Hub e mai mare si mai greu decat tot laptopul.
-
-
stie cineva cum si daca pot face back up la un pc cu windows 8.1 pe time capsule (pe care deja exista back-uri la 3 mac-uri) ?
-
Deci ce spuneti... baieti si fete? Ne vedem diseara la ora 20:00 pe ChatBox sa discutam ce mai anunta Apple la WWDC?
-
daca vreti sa vedeti pe un pc cu windows conferinta tot ce trebuie sa faceti e sa aveti vlc si mergeti la media->open stream network si puneti urmatorul link: Code:
http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8
eu asa o sa vad :)
-
Pe scurt si super comprimat (pentru cei care n-au binevoit sa intre pe ChatBox in timpul conferintei Apple sau daca au facut-o i-au interesat alte companii), ce-am inteles eu din WWDC-ul acesta:
OS X- vom avea un nou OS X denumit El Capitan
- fun fact: ca raport de utilizatori, sunt 55% pe Yosemite, 7% pe Windows 8.1
- Metal vine pe OS X - performanta crescuta chiar si de 8x in cazul produselor Adobe
- vom avea better spotlight (pe mine m-a lasat masca), better windows management
- la jocuri se asteapta chiar x10 performance
- Epic s-a distrat pe scena cu Fortnite
iOS 9- fun fact: pe iOS 8 avem 83% din utilizatori, in timp ce sunt 12% pe Android 5
- Intelligence + Siri + Proactive pentru iOS9
- Passbook devine Wallet
- Apple Pay goes to UK (hai si cu Romanica)
- Acum poti desena in in Notes, poti introduce attachments si links din alta aplicatie
- vom avea Transit in Maps
- avem o noua aplicatie News - atac direct la Flipboard si Facebook
- datorita lui Metal integrat si la nivel de apps (nu doar games) ajungem la : 1.6x faster, 30% lower usage, battery extra hour
- tot de la Samsung sau whatever vom avea si un nou Low Power Mode
- in loc de 4.6GB necesari pentru iOS 9 - update-ul va necesita doar 1.3GB
- 3 new frameworks for Game Developers (GameplayKit, Model I/O, and ReplayKit)
- Swift will be Open Source! Oh yeah! Apple becomes the new Google? :D
- Beta today, Free upgrade in fall... pentru TOATE device-urile (sunt curios cat de jos se vor duce, pt. ca nu cred ca prinde si 3GS) :)
iPad- pe iPad vom avea un nou QuickType - shortcuts (copy/paste/format), move the cursor
- vine in sfarsit Multitasking-ul - Split View - Multi App/Multi touch
- si da, vom avea si o functie Samsung (or whatever), denumita Picture in Picture
Others- In rest, AppStore ajunge la 100 miliarde de download-uri... not bad :)
- si 30 de miliarde de dolari platiti la developeri...
watchOS 2- Time Travel, Night Stand, etc... etc... in principiu cam toate aplicatiile sunt reparate/modificate/updatate
- Native Watch Support via WatchKit
- Beta Available today
Apple Music- Revolutionary music service
- 24/7 global radio
- Connecting fans with artists
- 9.99$ / month (first 3 months free)
- 14.99$ families up to 6 people
O fi bine? O fi rau... nu am idee! My iPad wants it! :)
-
OS X El capitan ? Asta e ceva gluma proasta sau e pe bune ?
yo no soy marinero yo soy capitan! :))
-
Toate bune si frumoasa, mai putin numele noului OS X, I mean wtf? :)))