Si mai e una
http://youtu.be/YfpULoEZIHk
Printable View
Si mai e una
http://youtu.be/YfpULoEZIHk
Cum pot seta sa-mi aranjeze automat fisierele din toate folderele? De fiecare data cand fac un folder si copiez ceva acolo mi le tranteste aiurea si mi s-a luat sa tot le dau order by.
Also, unele aplicatii vad ca raman in background chiar si dupa ce le inchid cu CMD+Q... se inchid automat, sau mananca resurse la nesfarsit?
harneala de 2 bani , si cu racirea ce face? dupa ce folosesti tu intens tableta aia prin adobe sau photoshop cateva ore sa mai deschizi inca 3-4 apps nu mai poti lucra pe ea si asa macbook este foarte mult ajutat de aluminium pentru racire si coolerele super silentioase si puternice .. si tot nu face fata cu brio la un moment dat!! de tableta aia nici nu vreau sa intru in discutii
Pentru ca nu reusesc sa gasesc un raspuns concret pe internet si fiecare pare sa aiba o parere a lui, va intreb si pe voi... cum e mai bine sa tin Macbook-ul cand sunt acasa? Sa-l incarc 100% si dupa sa il folosesc pana ramane fara baterie sau sa-l tin mereu la incarcat? Multumesc :)
Tine-l mereu la incarcat, o data pe luna descarca-l sub 50%.
Nu cred ca este cea mai buna idee sa bagi mereu curent in baterie, inclusiv cand nu-l folosesti.
Eu il incarc mereu pana la 100%, cand e led-u verde, dupa care-l scot de la incarcat pana ajunge sub 10% sau pana se inroseste bateria.
Si dupa cum ti-am zis si pe privat, bateria a trecut deja de ciclurile de incarcare recomandate si inca tine 4-5h fara probleme (nu in grafica 3D). Asa ca pentru un model early 2011, consider ca este mai mult decat acceptabil.
Eu dimpotriva, folosesc macbook-ul in special pe priza. Dar am grija ca atunci cand folosesc bateria, sa fac un ciclu complet de descarcare-incarcare. Din experienta mea, nimic nu termina mai repede o baterie decat incarcarile pe jumatate.
naz, oricum ai folosi bateria, important e sa-i faci "formatarea" cel putin odata pe luna. Incarcare 100%, scos din priza, descarcare completa (daca se poate cu o aplicatie care sa consume CPU in draci)... si incarcare din nou 100%. Nu doar ca ajuta la viata bateriei, dar iti "invata" mai bine softul de management pt. baterie, cate celule mai sunt, cat de repede se incarca/descarca, etc...
Aruncați o privire și aici: Despre întreţinerea bateriilor
Guys, mi-am luat un MBP cu Retina de 15" ieri. In prima instanta, dupa ce am scapat de Air, voiam sa imi iau un MacBook cu Retina pentru drum si un iMac pentru acasa. Ulterior, am decis ca ies mai ieftin daca imi iau un MacBook performant, iar pentru screen estate, sa mai imi cumpar un monitor. De cand a lansat Apple 10.9.3, in care au adaugat suport 4K pentru MacBook-urile cu Retina, sunt foarte tentat sa iau o jucarioara 4K, mai ales ca acum s-au ieftinit cat de cat. Ma gandeam la asta :
Samsung UHD 28” Monitor (U28D590D) | Samsung Monitor - review-urile sunt OK, are 28" si il iau cu 500-600$ de pe Amazon. Cam uratel, ce-i drept.
Nu stiu insa daca sa mai astept. Nu fuge nimeni dupa mine, am timp, insa chiar mi-ar placea unul. Ce parere aveti si ce puteti sa mai imi recomandati la dimensiunile astea (27" and above) la preturi de sub 1000$?
Asteapta ceva mai serios de la Asus sau Dell. Asus chiar are design-uri reusite. Daca fac un monitor gen mx279h cu ecran 4k, merita. Eu ceva similar astept.
A incercat cineva Yosemite? Cum vi se pare, are multe bug-uri? As vrea sa-l instalez, insa nu am Time Machine pt. backup si nu vreau sa pierd totul in cazul in care nu e ok sistemul de operare.
Imparte hardul in doua cu Disk Utility, si fa backup la tot ce ai cu Carbon Copy Cloner. Apoi poti testa Yosemite fara probleme. Noul beta 2 este foarte stabil, multi au folosit beta 1 ca si main :)
L-am incercat si eu astazi. Arata OK si e intr-adevar foarte stabil. Insa evident nu pot folosi feature-uri legate de Continuity, asa ca m-am intors la Mavericks. Nu am prea intalnit bug-uri si nu am avut probleme, dar totusi, e inca in beta si nu vreau sa risc. Am folosit metoda lui iry - am facut inca o partitie de vreo 20GB pe care am instalat Yosemite, iar pe partitia principala am lasat Mavericks. Nu am facut backup.
O sa imi ia ceva pana o sa ma obisnuiesc cu design-ul. Mavericks e cu vreo 10 clase peste Yosemite, estetic vorbind. Oricat de mult se plang unii de cat de outdated e Aqua.
Guys, cine are Iris Pro si cine a incercat, cum se descurca in aplicatii de editare video? Am citit ca unii de pe macrumors au intampinat probleme chiar si in Final Cut. Problemele fiind de slowdown si crash-uri, iar din registre ei zic ca problema vine de la GPU. Eu vreau varianta de 13", dar citind chestii de genul ma gandesc mai bine la 15" cu 750M, dar ala e deja desktop replacement, iar eu nu de asa ceva am nevoie. Imi trebuie ceva portabil, de aici si 13".
Eu am editat in Adobe Premiere si iMovie fara probleme. FCP X nu am incercat, insa se misca impecabil si randeaza real-time in cele mentionate mai sus (uneori mai rapid).
Asta pe un MBP Retina 13" standard.
Premiere si FCP ma intereseaza si pe mine, eu ma uita la varianta cu 16GB, deci nu ar trebui sa fie probleme. Presupun ca vorbesti de content in 1080p? De exemplu Air-ul maicamii cu care stau de vreo 2 luni gafaie rau la randari in 1080p si se misca greu uneori, mai ales in FCP. iMovie e mai slabut, deci nu l-as pune la socoteala aici. Iris Pro e peste ce e in Air, teoretic ar trebui sa fie bine. Am citit insa probleme si cum sunteti deja doi cu Iris Pro am zis sa va intreb.
Da, numai 1080p... 4K nu am incercat. BTW... MBP 13" are Iris, iar cel de 15" are Iris Pro. Desi nu cred ca e mare diferenta intre cele doua :)
Doar o parere personala, dincolo de aspectul Iris Pro/performanta: 13" pe OSX e mic. Am unul din 2010 si desi la inceput m-am bucurat ca e mai portabil, nu ai prea mlt spatiu pe ecran sa te misti confortabil. Solutia e mereu sa pui aplicatiile in fullscreen ceea ce cam contrazice toata filosofia OSX unde se presupune ca lucrezi cu aplicatii nemaximizate. Just my 2 cents :)
Eu il folosesc on the go si atat. In rarele cazuri cand am avut nevoie de mai mult spatiu am conectat unul sau doua monitoare externe. M-am descurcat perfect cu Air de 11", acum cu Air de 13" desi am pierdut din portabilitate, spatiul de lucru actual imi e mai mult decat indeajuns. E un laptop pe care il car zilnic cu mine la cursuri, inlocuind caietele si de multe ori cartile. Daca m-am descurcat cu Final Cut si Photoshop pe 11" fara sa am vreo problema, mai mult ca sigur 13" cu rezolutie mare imi e suficient. Azi maine o sa plasez comanda.