-
Si mie mi se pare ciudat ca tocmai eu sa am norocul asta, dar din pacate asta e situatia si chiar nu exagerez cu nimic. Cu privire la ipad-urile din magazine cele cu pixeli blocati/morti le-am vazut pe cele expuse in carefour, altex, flanco. Pe pielea mea am experimentat asa cum am detaliat mai sus doua exemplare care s-au manifestat la fel in ceea ce priveste pixelii blocati. Au aparut la cateva zile de la prima folosire. Ambele tablete sunt din surse diferite (quick mobile si pc garage), perioade de fabricatie diferite, decembrie si respectiv februarie, nu inteleg nici eu cum sa nimeresc doar tablete care sa aiba aceleasi bube. Asta ma face sa cred ca nu e doar un simplu ghinion este vorba de o problema destul de raspindita.
-
sunt si eu curios, cine prefera de pe forum ipad mini in dauna unui ipad 4 ?:) mie chiar imi convine ca are ecranul de 7.9, mai usor de transportat si nu este deloc mic, in comparatie cu ce ofera piata. probabil ca tine de gusturi, dar chiar sunt curios daca sunt singurul care ar prefera unul mini. nu ma intereseaza pretul, ca e mai ieftin, vorbesc strict de dimensiuni. oricum nici eu nu mi-as cumpara unul acum, pentru ca astept versiunea cu retina si cu chipul de pe ipad 4 ;) ar fi un vis !
-
AndRewqp: ca dimensiuni, greutate... daca esti genul care te plimbi mult cu iPad-ul dupa tine, intr-adevar un Mini castiga. Insa nu foarte mult. Am avut o perioada de proba... si mi-am dat seama ca oricum in masina ocupa la fel de mult spatiu, cand merg cu el in geanta, ocupa cam la fel... Problema apare cand chiar vrei sa lucrezi ceva pe iPad... deja pentru mine e prea mic 7.9". Chiar si cu Retina pe Mini, si tot as prefera iPad 4. De aceea astept cu interes un iPad 5 cu o greutate si dimensiuni ceva mai mici... and that will be perfect!
-
alex24buc:Sigur nu erau niste particule de praf ramase intre rama si LCD ? Si eu am schimbat cateva iPad-uri 4 la emag pana am gasit una fara praf,pixeli morti sau alte cele.Cateodata daca nu te uiti atent poti confunda pixeli morti cu niste praf.
-
2 Attachment(s)
@Trefla0874
Cam aceasta este particula de praf/murdarie care la lumina se observa foarte bine. Oricat de mult am incercat sa o dau la o parte nu am reusit, aceasta fiind sub sticla, probabil intre lcd si geamul de deasupra. In momentul cand ecranul este aprins acea particula apare ca un pixel blocat insa nu este foarte deranjanta nefiind pe centrul ecranului. Nu stiu ce sa zic, am trecut azi pe la Istyle sa ii intreb daca se inlocuieste tableta pentru astfel de probleme insa nu am primit niciun raspuns pentru ca nu am avut ipad-ul la mine sa-l inspecteze, din ce am inteles diagnoza este gratuita.
Va multumesc tutror pentru pareri, ideea este ca sunt destul de dezamagit pentru ca chiar mi-am dorit un produs fara pixeli morti sau alte asemenea imperfectiuni la ecran, mai bine era zgariat in alte parti ca nu ma interesa.
-
Yep , exact asa erau si cele care le-am luat de la eMag.Fuga cu el sa il schmbe pe loc pentru ca numai poti scoate praf-ul decat daca dezlipesti sticla dar nu are rost daca este in garantie.Foxconn are ceva probleme majore cu , calitatea asamblari.
-
@Trefla0874
Asta o sa fac, m-am uitat mai atent si in locul in care mai aparea un pixel blocat si surpriza, este tot o particula de praf aflata sub sticla. Mersi mult.
-
Revin cu un update la problema despre care am scris mai sus. Cu factura de achizitie de la PC GARAGE, m-am dus la Noumax reclamand existenta prafului sub display iar dupa o inspectie mai amanuntita mi s-a admis solicitarea de inlocuire a tabletei. Problema este ca desi initial mi s-a spus ca dureaza cam 2-3 zile, astazi s-au implinit 9 zile de cand am lasat-o in service si nu mi s-a dat alt tableta pe motivul ca apple are niste probleme cu stocul si nu a sosit inca tableta de schimb. Sunt putin ingrijorat de aceasta situatie, sincer nu ma asteptam sa dureze atat. Voi ce parere aveti?
-
alex24buc: din pacate si pe mine m-au tinut cei de la Noumax mai mult decat trebuia... dar in final sunt seriosi. Adica, nu-ti face probleme ca nu-ti vor da o alta tableta or something. Chiar daca faci galagie, mare lucru nu prea ai ce sa faci... decat eventual sa ceri banii inapoi daca depaseste 30 de zile in garantie, sau cat Dzeu e legal.
-
@MonKY. Am inteles, mersi, chiar nu am asteptam sa mai fie probleme cu stocurile avand in vedere ca au trecut luni bune de la lansarea produsului. In fine, sper ca macar sa merite asteptarea si sa imi dea o tableta fara probleme la display, nu ma deranjeaza ca s-ar putea sa fie refurbished. Bine ca m-am dus direct la Noumax totusi, daca o duceam la PC Garage ei o trimiteau la furnizor probabil si de-abia dupa aceea ajungea la Noumax, nici nu vreau sa ma gandesc cat ar mai fi durat in plus.
-
probabil ca sunt probleme cu stocurile ca urmeaza sa apara ipad 5 si ipad 2 mini :)
-
AndRewqp: da, la asta chiar nu m-am gandit, posibil.
-
Doar asteapta si o sa vina.Cateodata o schimba pe loc , altadata te pot tine si o luna.
-
@Trefla0874:
Mai astept ca nu am alta solutie, macar saptamana care vine sa se rezolve:(
Mersi tuturor pentru sfaturi/pareri, sper sa iasa bine intr-un final.
-
nu are cum :) cei de la noumax sunt seriosi si cam orice service autorizat apple este super serios :) sa ne anunti cand ai rezolvat :)
-
@AndRewqp: Da, bineinteles.
-
Ieri m-au sunat cei de la Noumax sa vin sa ridic noua tableta si surpriza si aceasta avea niste imperfectiuni sub geamul de deasupra display-ului, nu am mai stat sa vad exact ce era, praf/pixel blocat. Reprezentantul Noumax a inteles aceasta situatia si m-a asigurat ca in 2 zile va veni alta tableta. Astazi am fost chemat din nou la service pentru ca a sosit ce-a de-a doua tableta si cand am verificat-o din nou surpriza, pixel mort de data aceasta. Reprezenatntul Noumax a fost cat se poate de amabil si de intelegator, mai mult in fata mea a desigilat cutiile de la Apple in care vin tabletele de schimb (acestea nu vin in ambalajul original ci intr-o cutie in care tableta defecta se trimite inapoi la Apple). Ideea este ca nu stiu daca o voi scoate la capat cu o tableta fara praf sau pixeli morti la display. Oricum pana se solutioneaza mi-au lasat tableta mea sa ma folosesc de ea, insa nu mai pot refuza inlocuirea ei, dar ma intreb ce se intampla daca nu voi gasi una Ok? Mai nasol e ca fiecare drum pe care il fac ma costa si bani (metrou, tramvai).
-
alex24buc: pe deoparte ii inteleg si pe cei de la Noumax, dar te inteleg si pe tine. In momentul in care iti vor spune ca nu mai poti refuza inlocuirea ei... cere-le sa-ti dea banii inapoi. Mergi si cumperi cu banii aceia una de la iStyle (cu testare in prealabil) si gata!
E foarte bizar ce se intampla la Noumax. Cred ca au o alta sursa de provenienta decat cei de la iStyle... Si spun asta pentru ca ultima oara am testat si eu vreo 5-6 iPad-uri la Noumax, si toate erau cu probleme... in timp ce tot ce am luat de la iStyle a fost perfect.
Avand in vedere ca lor le vin sigilate, nu poti da vina pe ei... ci pe sursa lor.
-
@MonkY: Da, mi-a zis reprezentantul Noumax ca cineva a schimbat vreo 5 tablete pentru problema cu tenta galbena la display, cred ca despre tine era vorba :) Astept sa vad cum este urmatoarea tableta oricum si ei mi-au spus ca daca si aceasta are probleme vor incerca alte demersuri. Este incredibil ce fel de tablete poate sa trimita Apple la garantie...cred ca nici nu ii intereseaza....ce-or fi zicand, lasa ca poate merge si asa!
-
Din pacate, cred ca nici macar Apple nu are vina aici. Stiu ca s-au luat de cei de la Foxconn pentru quality control defectuos (mai ales in cazul iPhone 5)... Pe de alta parte insa, ar putea sa rezolve problema asta cu inlocuirea defectuoasa facand inca un simplu pas in plus. In loc sa trimita direct un produs sigilat pentru inlocuire (din depozit), ar putea sa aiba si ei un mic sistem de testare inainte de livrare. Chiar daca-l desigileaza, l-ar salva si pe client, si pe distribuitor... de o groaza de timp, bani si nervi pierduti...
Eu nu pot sa-ti spun decat bafta! Oricum vorbim de Apple aici... one way or another, problema trebuie rezolvata. Daca era vorba de orice alt producator, n-as fi fost atat de sigur.