Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 56

Thread: Va place violenta in jocuri ?

1. #21 SP
    Member RaduValentin's Avatar
    Violenta in jocuri (simulatoare sau fantezie) nu este un factor definitor in formarea caracterului copiiilor sau un factor care "transforma" copiii sau adolescentii in robotei papagali gata sa repete fiecare gest sau "fatality" fazut in joc.

Daca tin eu minte bine prin vreo 2005 in Science Magazine (imi cer scuze ca nu am link catre sursa originala) aparuse un articol destul de interesant in care se explica o teorie/descoperire a existentei unei gene umane responsabile de comportamentul uman - mai degraba a genei responsabile de violenta si de comportament "rau" (bad behaviour), care, impreuna cu alti factori declansatori din mediul inconjuratori, poate fi "activata" si astfel pot aparea situatii de genul: "Teen Killed Mom Over Video Game", "Taiwan Teen Killed Over Online Game Dispute", "Teen says video game addiction caused him to kill his real life rival" etc. Sincer sa fiu, cand aveam vro 14-15 ani, jucam jocuri notate "+18" (doar de Carmagedon si Clive Barker's Undying imi aduc aminte acum) si incercam sa omor oameni "virtuali" in cat mai multe si mai sadisfacatoare moduri posibile. Era distractiv, si in afara de orele de dormit, nu imi schimba nimic in viata de zi cu zi de acasa sau de la scoala. Asta nu ma influentat niciodata sa accelerez cu masina si sa intru pe trotuarul din fata Unirii cu 200 km la ora, sau sa iau coasa bunicului si sa ma apuc sa tai tot Carbunestiul ( lol ).

Dar, in viitor, poate va aparea in manualul de anatomie "gena raspunzatoare de comportamentul uman", si toti copii predispusi sa mearga cu laserul parintilor in scoala si sa se apuce de evaporat colegii si profesorii - toate acestea dupa o partida de Halo 7 - vor avea gena vinovata neutralizata la nastere... Pana atunci, sa lasam science fiction-ul la o parte si, ca adulti ce suntem, sa ne bucuram de violenta eliberatoare de stres cat mai realista sau fantezista din jocuri, si sa ne protejam copii prin o educatie mai buna.

2. #22 SP
    Member PumaS's Avatar
    Quote Originally Posted by nuyokamata View Post
    joaca Condemned ,sunt doua parti.
    crede-ma ca la jocul asta de sperii rau,te tine in tensiune pe tot parcursul jocului si e al dracului de violent

Chiar pare terifiant de bun jocul .... Mersi frumos pentru sugestie

Quote Originally Posted by RaduValentin View Post
    Violenta in jocuri (simulatoare sau fantezie) nu este un factor definitor in formarea caracterului copiiilor sau un factor care "transforma" copiii sau adolescentii in robotei papagali gata sa repete fiecare gest sau "fatality" fazut in joc.

Daca tin eu minte bine prin vreo 2005 in Science Magazine (imi cer scuze ca nu am link catre sursa originala) aparuse un articol destul de interesant in care se explica o teorie/descoperire a existentei unei gene umane responsabile de comportamentul uman - mai degraba a genei responsabile de violenta si de comportament "rau" (bad behaviour), care, impreuna cu alti factori declansatori din mediul inconjuratori, poate fi "activata" si astfel pot aparea situatii de genul: "Teen Killed Mom Over Video Game", "Taiwan Teen Killed Over Online Game Dispute", "Teen says video game addiction caused him to kill his real life rival" etc. Sincer sa fiu, cand aveam vro 14-15 ani, jucam jocuri notate "+18" (doar de Carmagedon si Clive Barker's Undying imi aduc aminte acum) si incercam sa omor oameni "virtuali" in cat mai multe si mai sadisfacatoare moduri posibile. Era distractiv, si in afara de orele de dormit, nu imi schimba nimic in viata de zi cu zi de acasa sau de la scoala. Asta nu ma influentat niciodata sa accelerez cu masina si sa intru pe trotuarul din fata Unirii cu 200 km la ora, sau sa iau coasa bunicului si sa ma apuc sa tai tot Carbunestiul ( lol ).

Dar, in viitor, poate va aparea in manualul de anatomie "gena raspunzatoare de comportamentul uman", si toti copii predispusi sa mearga cu laserul parintilor in scoala si sa se apuce de evaporat colegii si profesorii - toate acestea dupa o partida de Halo 7 - vor avea gena vinovata neutralizata la nastere... Pana atunci, sa lasam science fiction-ul la o parte si, ca adulti ce suntem, sa ne bucuram de violenta eliberatoare de stres cat mai realista sau fantezista din jocuri, si sa ne protejam copii prin o educatie mai buna.

Da ai foarte mare dreptate si eu iubeam carmaghedonul ... Dar cred ca putin influenteaza copilul cand e mic , atunci i se dezvolta imaginatia . Ce e mai rau si se poate intampla e lipsa de socializare poate se inchide in casa si se joaca cu orele si uita k existsa viata si afara .

3. #23 SP
    Junior Member KLAMATH's Avatar
    Hehehe.... seria Condemned ....orice joc violent pare o gluma penibila pe linga Condemned.

4. #24 SP
    Member alalalt's Avatar
    Jocurile nu instiga la violenta. Cei care omoara si dau vina pe jocuri au o problema mentala grava de la bun inceput.
    Cred ca principalul factor care determina fundatiile personalitatii unui individ il reprezinta cei 7 ani de acasa.

5. #25 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Quote Originally Posted by alalalt
    Jocurile nu instiga la violenta. Cei care omoara si dau vina pe jocuri au o problema mentala grava de la bun inceput.
    Cred ca principalul factor care determina fundatiile personalitatii unui individ il reprezinta cei 7 ani de acasa.
    Foarte corect spus si foarte adevarat. Totul depinde de persoana in sine nu de un joc sau o emisiune, etc.

6. #26 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    Strict ontopic, trebuie sa spun ca mie personal violenta (cand e necesara) in jocuri o savurez cu varf si indesat. Nu imi plac deloc jocurile in care violenta e inutila si bagata de forma.

7. #27 SP
    Senior Member DonAdryan's Avatar
    Quote Originally Posted by alalalt View Post
    Amen to that!

8. #28 SP
    Junior Member ElektroDragon's Avatar
    Da, imi place foarte mult!

9. #29 SP
    Member PumaS's Avatar
    Am incercat niste jocuri noi week-end-ul acesta nu foarte violente dar spun eu realizate destul de bine , daca si voi ati trecut prin ele , lasa-ti o parere despre cat de bune sunt si cat de mult v-au placut

DARK Sector lam jucat si inca mai joc la el sunt la Chapter VI (chiar placut)
    FAR CRY 2 (nu stiu ori nu am avut dispozitia necesara am jucat putzin la inceput m-am dus cu o masina intr-o locatie am omorat2,3 si cam atat )
    Gears of War (L-am terminat "Superb")
    Bad Company Battlefield ( Dragutz dar al fel nu cred ca aveam dispozitia pentru el ca am jucat cca 10 min )

10. #30 SP
    Junior Member 360fan's Avatar
    nush cum daca te joci un joc cu violenta iti vine sa il faci,numa daca ai avut probleme mintale inainte,eu ma joc jocuri cu violenta si nu simt niciun sentiment de a le reproduce in realitate...si am 11 ani,chiar si de groaza .sangele e normal,si app,daca tot vorbim de jocuri..cum vine cu filmele de actiune de la tv? tot pe-acolo sange si impuscaturi si nimeni nu zice nimica,doar mai mult de 12 ani,da in jocuri?17+ ? nu inteleg treaba asta..serios

11. #31 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Quote Originally Posted by cristilord View Post
    nush cum daca te joci un joc cu violenta iti vine sa il faci,numa daca ai avut probleme mintale inainte,eu ma joc jocuri cu violenta si nu simt niciun sentiment de a le reproduce in realitate...si am 11 ani,chiar si de groaza .sangele e normal,si app,daca tot vorbim de jocuri..cum vine cu filmele de actiune de la tv? tot pe-acolo sange si impuscaturi si nimeni nu zice nimica,doar mai mult de 12 ani,da in jocuri?17+ ? nu inteleg treaba asta..serios
    La film esti privitor,in timp ce in joc tu esti cel care comanda acele actiuni. Cred ca din acest motiv difera

12. #32 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    cand ai o problema mentala...nu mai tine de educatia de acasa...sunt foarte multi criminali in real life care acum au 50 - 60 de ani poate chiar mai mult,nu cred ca a jucat condemned sau the suffering sau orice cand avea el 13 ani....
    aici nu tine neaparat de educatie,de entertaimentul de care are parte..ci de logica pe care o are...daca este ceva in neregula la logica unei persoane...fie se apuca de omorat,fie se duce la psihiatru....
    oamenii sunt fragili,mintea noastra poate stii mai mult decat constientizam noi...
    si daca cineva se apuca si ucide ca agentul din condemned,o face nu pentru ca asa a vazut in joc si ca vrea sa imite ce a vazut.. o face pentru ca deja avea in cap sa faca ceva...doar ca a primit "inspiratie" cand a vazut ce se intampla in joc...
    si sa fim seriosi,sociopatii,psihopatii,criminalii,violatori i,depravatii nu au timp de jocuri..si daca ar avea nu s-ar juca.....

dar mass-mediei ii este mai usor sa acuze jocurile video,nu pentru ca ar avea vreo vina...ci pentru ca au nevoie sa se mai lege de ceva ca sa prelungeasca o emisiune,sa se nasca controverse,cenzura are nevoie de bani si incearca si ea sa se implice...

13. #33 SP
    Junior Member Nikku's Avatar
    Din ce filmulete am vazut(inca nu am apucat sa le joc,sper anul asta) ar fi destul de violente Afro Samurai(cu toate ca e desenat, schemele sunt destul de violente) si Ninja Gaiden(1 & 2)

14. #34 SP
    xLx
    Member xLx's Avatar
    Yea ... Imi place violeta in Jocuri ... jocurile fara violeta sunt plictisitoare ... No DM = No Fun

15. #35 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Dupa mine conteaza cei 7 ani de acasa,nu ai cum sa dai vina pe un joc cand ucizi pe cineva ,cei care fac chestia asta sunt distrusi mintali
    Jocurile sunt facute pentru Fun,si cu cat mai mult sange cu atat mai mult Fun
    De exemplu mie imi place sa ii drujbez pe aia in GOW 2,dar in viata reala nu am avut niciodata nici un sentiment de a drujba pe cineva )
    Si am doar 10 ani

16. #36 SP
    Junior Member 360fan's Avatar
    10 ani nu credeam ca e cineva mai mic ca mine eu am 11 ,si mie imi place mult sange in jocuri cu bataie,ca altfel nu e nicio distractie in joc,in schimb cele de aventura sunt si ele frumoase,in care tre sa descoperi..fugi..te cateri etc, dar cum a zis si zaktan niciodata nu o sa fie de vina jocurile..doar comportamentul respectivului om

17. #37 SP
    Member collector's Avatar
    Va place violenta in jocuri ? DA , DA !

18. #38 SP
    Junior Member Nikku's Avatar
    WOW ce batran ma simt Ne-au invadat copiii forumul Violenta in jocuri e binevenita.Elibereaza stresul acumulat dupa o zi de munca(cel putin la mine are efectul asta).E foarte frumos ca dupa o zi de stres din partea sefului sa ajungi acasa si sa omori o hoarda de goblini(N3) sau sa dai un headshot cu tankul prin perete (Bad Company) sau pur si simplu sa calci pe cineva cu masina(GTA) binenteles timp in care te gandesti la persoana care te-a enervat pe ziua respectiva.

19. #39 SP
    Member PumaS's Avatar
    Far Cry 2 , are o grafica destul de bine realizata (natura este punctul forte) dar in schimb knd omori p cineva prea putin sange poate ma repet dar mie mi-a placut mult Soldier of fortune si mai nou ShellShock2 chiar a fost super , l-am terminat de curand .

20. #40 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Quote Originally Posted by Nikku View Post
    calci pe cineva cu masina(GTA) binenteles timp in care te gandesti la persoana care te-a enervat pe ziua respectiva.
    Super tare asta lol

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast