Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 61

Thread: Water cooling xbox 360 home-made

1. #1 SP
    Junior Member risco_andrei's Avatar

Water cooling xbox 360 home-made

In prima faza am taiat o placa de bronz argintat la dimensiunea de 160x70mm
    in care am facut gauri cu filet de 4mm...pentru a putea fi prins de placa de baza
    Dupa care am luat o teava de cupru de 10mm...si am facut taieturi la 45 de grade...pentru a realiza coturile.dupa cum se vede in imagini*imi cer scuze ptr calitatea pozelor dar nu am avut numai un telefon la indemana(
    Am cositorit fircare ot in parte inainte de a trece la taierea celuilalt..ptr a evita ruperea..am folosit o lampa de gaz...pasta si cositor..
    In cele din urma am umplut canalele dintre tevi ptr a face un contact cat mai bun cu placa....azi urmaza sa mai prelucram putin waterblocu....si am sa fac si poze cu radiatorul..si ce am sa mai reusesc sa fac si azi...

Astept ideii ptr a inbunatati proiectul...! sper sa dea rezultate
    Attached Images Attached Images dsc00246.jpg dsc00245.jpg dsc00243.jpg dsc00242.jpg dsc00240.jpg dsc00250.jpg dsc00249.jpg dsc00248.jpg dsc00247.jpg dsc00236.jpg

2. #2 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    ummm...interesant. cum racesti apa? plus ca din cate stiu eu metal rece + aer cald = condens

3. #3 SP
    poi circuit inchis...apa nu o sa fie nimic rece....diseara sau maine mai pun poze cu radiatorul.....care o sa raceasca apa .are in jur de 250x250 mm si destul de gros..plus ca waterblocu din poze nu e finalizat..

4. #4 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Incredibil!!
    Man, merita tot efortul tau?

5. #5 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Quote Originally Posted by risco_andrei View Post
    poi circuit inchis...apa nu o sa fie nimic rece....diseara sau maine mai pun poze cu radiatorul.....care o sa raceasca apa .are in jur de 250x250 mm si destul de gros..plus ca waterblocu din poze nu e finalizat..

stai ca n-am inteles. radiatorul raceste apa, corect? si ce raceste radiatorul, un ventilator?

tare ma tem ca vei obtine o apa fiarta acolo. adica nu prea vad cum faci inductia termica

6. #6 SP
    sa speram....din cate stiu eu argintul e ff bun conductor termic...am un radiator foarte mare si gros...si o sa fie racit de colere..sau coler..sa speram ca o sa fie tot ok

7. #7 SP
    Member mariusonweb's Avatar
    bravo domnule, este posibila si in romania modarea..... ma crezi k de 2 ani de zile de cand sunt pe forumuri nu am gasit nimic modat de vreun roman?! o idee pt waterbloc il slefuiesti frumos cu mai multe granulatii si il vopsesti un negru mat.. o sa iasa o nebunie, marfa rau.... si bine ar fi bine k macar o teava sa treaca direct pe deasupra nucleelor... si ar mai fi fost bine sa indesi niste burete dala de sarma pe tevi.. k sa nu curga apa pur si simplu ci sa forteze moleculele de apa sa se izbeasca de teava.... si nu uita cel mai important sa slefuiesti ffff bine placa de cupru cat mai fin.. eventula si un polish... si neaparat arctic silver 5 k pasta termoconductoare... si sa nu-i desfiintezi ventilatoarele k totusi si celelalte piese au nevoie de racire... ce nu am vazut eu la tine... o pompa de apa....

8. #8 SP
    da ok ms de obsevatie pompa de apa nu am momentan..si ma gandesc de la ce as putea folosi...
    placa e oglinda pe cealalta parte....si e din argint suprafata...intre tevi vine umplut cu cositor ca ink nu e gata...
    sa speram ca o sa il si vopsesc...
    practic cele 2 tevi din mijloc trec peste nuclee..aproximativ amandoua prind deapupra nucleelor

9. #9 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    Nu uita de rezervor o parte importanta in proiect. Pana acum arata destul de bine dar nu crezi ca radiatorul e cam maricel? Eu cred ca ar trebui sa il faci de 120mm x 120mm si iti incape exact un cooler de 120mm cu leduri.

10. #10 SP
    poi am sa ii fac o cutie la rezervor radiator si pompa..nu o sa stea asa pe masa...asa ca radiatoru cu cat mai mare cu atat mai bine.*rece*

11. #11 SP
    dak radiatorul este indeajuns de mare nici nu ai nevoie de pompa de apa, apa incalzita se duce singura in radiator... dar nu iti recomand...

12. #12 SP
    stiam..si nici nu gandesc ...e prea mare riscu..ptr o pompa amarata

13. #13 SP
    varianta finala a waterblock-ului si poza cu radiatorul ...
    Attached Images Attached Images p1060356.jpg p1060354.jpg p1060352.jpg p1060349.jpg

14. #14 SP
    dak ai o bormasina cu o roaata daia cu perie de sarma.. poti da peste waterblock pe partea cu tevile.....

15. #15 SP
    Member Atrium's Avatar
    In mod normal ti-ar fi trebuit 2 placi de cupru de dimensiuni mici, pe care sa le potrivesti la CPU/GPU si in care sa "sculptezi" circuitul la masina. Legarea conductelor s-ar fi facut in serie, era ceva de lucru, dar asa se face...

Ai lucrat mult, se vede, si apreciez asta. Dar eu unul nu stiu cata caldura se va transmite prin placa aceea de bronz si tevile din cupru. Contactul intre cele 2 suprafete este minima. In mod normal canalele de circulare a apei trebuie sapate in cupru, sau in alt metal termoconductor. Ai poza atasata.

Poza este luata de pe site-ul : Homemade watercooling system for a PC . Acelasi sistem se aplica si aici. Degeaba apa circulanta este rece, ai nevoie de o suprafata de contact cat mai mare pentru o racire eficienta. La tine dupa cate vad eu suprafata de contact este doar intre placa de bronz si partea inferioasa a tevilor de cupru. Sa ma corectati daca gresesc.
    Mie unul imi este frica sa nu pateasca ceva consola ta...
    Attached Images Attached Images wb27.jpg

16. #16 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    Nu prea are ce sa pateasca daca sta cu un termometru langa ea. Oricum Atrium are un point. Eu crezusem ca vrei sa faci cat mai mult intern dar e super bine daca faci radiator extern, problema o sa fie mutarea de colo colo

17. #17 SP
    mda....nu tare sunt copil sa il mut....o sa stea langa tv..iar la radiator pompa si rezervor o sa ii fac o cutie...
    pe placa aceea de bronz cu tevile de cupru e umpluta de cositor care si ala conduce caldura aproape la fel de bine ca si aluminiu dar incat radiatoru o sa faca apa cat mai rece....eu zic ca o sa faca fata..in cel mai rau caz proiectez un alt waterblock...dar eu zic ca o sa tina..

18. #18 SP
    Member Sacaluka's Avatar
    eu cred ca o sa iasa ceva misto mai ales daca ai o cutie mai fancy pentru rezervor si etc

19. #19 SP
    Member slabunator's Avatar
    stie cineva cum se confectioneaza piese de cauciuc, custom ?(sau daca sunt oameni care fac asa ceva la comanda)

20. #20 SP
    Member Atrium's Avatar
    Te poti uita si pe aici : Placi cupru pentru copper block. Eu asta iti recomand, daca tot este sa faci ceva, sa-l faci sa te tina.
    Sa nu te superi pe mine, dar mai sus ai scris ca accepti idei pentru imbunatatirea proiectului

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast