Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 10 of 70 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 60 ... LastLast
Results 181 to 200 of 1389

Thread: Politica - tichie de margaritar

1. #181 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    nu fur si nu fac evaziune fiscala spre deosebire de intreaga clasa politica care fura/nu isi platesc darile
    un alt aspect este ca eu nu generalizez
    Vezi ceva in neregula aici? N-ai facut nimic ca sa schimbi actuala structura, ai avut puterea sa nu-i lasi iar la putere pe hoti (fara generalizare, sunt hoti pe bune ca au dosare penale, nu e dpdmv ci asa zice legea) si n-ai facut-o. Ceea ce inseamna ca poate nu te deranjeaza, nu? Lucrul logic pe care-l faci atunci cand te deranjeaza ceva e sa incerci sa-l schimbi, eu asa vad. In cel mai rau caz, ii votezi pe unii care n-au mai fost la putere si NU STII daca te fura, decat sa-i lasi pe unii care STII SIGUR ca o vor face.

2. #182 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    Nu, atata timp cat nu votezi orice comentariu pe care il faci pe baza alegerilor este irelevant. Daca ai ales indiferenta si ignoranta pentru ca nu ai cu cine sa votezi, la fel de bine poti sa ramai si dupa alegeri. Este un drept dar si o datorie a unui cetatean, pana la urma votul este baza oricarui stat democratic.

Si sa stii ca sunt mai multe partide plus candidați independenti, nu doar pnl si psd si nu cred ca nu era nimeni care sa nu merite votul tau.

Eu acum o sa stau linistit si imi aștept cei 1200 de euro promițiin 2017de la dragnea, neimpozabili.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

3. #183 SP
    Eu de maine o sa promit ca stau peste program la serviciu, ca sa aiba Dragnea de unde sa plateasca ce-a promis.

4. #184 SP
    Banned Templier's Avatar
    "un alt aspect este ca eu nu generalizez"- ma refeream la posturile de aici cu persoanele care vorbesc despre "cei care nu au votat"

nu ai cum sa schimbi ceva daca toti sunt hoti si pe bune chiar nu sunt vorbe in vant. eu schimb prin caracterul meu corect fata de societate ( vrei sa iti spun ca mi-am luat amenda pt ca am depasit cu 5 km viteza admisa, nu am vrut sa dau spaga si mi-am luat amenda cand trebuia sa imi iau avertisment )
    uita-te la DNA si vezi acolo ce"partide" ajung si o sa vezi ca sunt TOTI la fel.

voi faceti cum vreti, nu incerc sa conving pe nimeni ... just my 2 cents si as aprecia daca nu as fi privit ca si reprezentantul persoanelor care nu voteaza. astea sunt parerile mele si I stand by them fiecare e liber sa aleaga cum vrea dar avand cat mai multe informatii

5. #185 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Ca dupa fiecare tur de alegeri pe mine ma enerveaza electoratul mai in varsta, care nu face altceva decat sa dea vina pe "tineret", ca ori nu s-a dus la vot, ca ori n-a votat cu cine trebuie, e vina tineretului ca suntem aici. Pe mine astia ma scot din minti, toti cei care erau la randul lor tineret dupa 89" si-au bagat pixu in toata tara asta, ei puteau schimba ceva atunci incat acum sa fim si noi la acelasi nivel macar cu Ungaria, atat in politica dar si socio-economic.

Am deschis in scarba azi TV-ul, stati linistit ca nu pe Antene, alea le-am blochat imediat cum mi-am pus cablu, si nu aud decat discutii cu si despre tineri, care nu au fost la vot, carora nu le pasa, si toti dau vina pe ei. Ma regasesc in categoria de varsta, dar n-am eu nicio vina ca generatia tanara de acum 25 de ani a fost mai proasta ca noi si a dat-o de gard incat ne-am dus tot in jos de atunci.

Ei isi merita soarta si imi vine uneori sa le rad in fata ca ei sunt batrani si blocati aici iar noi ne putem lua talpasita destul de usor. Noi cei din generatia tanara trebuie sa avem rabdare, nu poti distruge o clasa politica infecta peste noapte, dar daca in timp ramanem constienti de faptul ca macar prin vot putem ajuta tara asta, in cateva generatii, cand vom fi de aceasi varsta cu cei care dau vina pe noi acum, impreuna cu generatia noua de tineret, poate chiar vom reusi sa schimbam ceva. Pacat insa ca viata din Romania iti distruge orice vis sau speranta ai avea.

6. #186 SP
    Si e pacat, lucrurile pareau sa mearga oarecum intr-o directie mai buna cu tehnocratii in guvern, mi-au placut initiativele lor si ce au putut sa faca, chiar daca nu au fost multe. Dar lumea o tot da de gard cu cliseul "tu simti vreo diferenta?! eu nu, sunt toti la fel!" si astfel am ajuns la concluzia ca oamenii nici nu stiu ce vor. Suntem ca niste orbi intr-o padure, nimeni nu stie exact ce vrea decat ca sa se simta o diferenta, dar diferenta aia nu se simte de pe-o zi pe alta. E ca atunci cand te duci la sala, nu prea observi progresul decat cand compari cu o perioada de mai demult. Iar eu am observat progresul asta la modul in care s-a votat - voluntari care si-au rupt din timp sa se asigure ca merge totul bine (cunosc multi oameni corecti si integri care au facut asta), sistem de vot prin corespondenta, transparenta mai mare si in sfarsit un sistem electronic cu o baza de date si scanat de buletin, sa nu mai apara judete cu peste 100% prezenta la vot.

7. #187 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by AndRewqp View Post
    Nu, atata timp cat nu votezi orice comentariu pe care il faci pe baza alegerilor este irelevant. Daca ai ales indiferenta si ignoranta pentru ca nu ai cu cine sa votezi, la fel de bine poti sa ramai si dupa alegeri. Este un drept dar si o datorie a unui cetatean, pana la urma votul este baza oricarui stat democratic.
    Nu cred ca e totul chiar asa in alb si negru. Daca omul traieste intr-un stat democractic asa cum spui tu, atunci are inclusiv dreptul de a nu vota (mai ales daca el considera ca nu are cu cine). E dreptul sau si nu il poate forta nimeni ca pe vremea lui Ceasca, atunci cand vedeam 99.98% prezenta la vot. Btw, Mark Twain avea o vorba la care iti recomand sa te gandesti: “If voting made any difference they wouldn't let us do it.”

Later edit: Si daca ar fi iesit tot tinerii de azi la vot si ar fi pus stampila pe orice altceva numai PSD nu (inteleg ca asta ar fi problema), din statistici sunt mai multi "tinerii" din anii 80-90", asa ca tot PSD iesea. Noi cei de pe aici suntem (sau asa imi place sa cred) oameni educati, scoliti, avem puterea de a ne opune si de a pune intrebari. Dar exista o majoritate in tara aceasta, care va vota in continuare dupa cum i se spune. Uita-te la interviuri prin tara, si o sa vezi ca multi raspund senini ca Iliescu e inca presedinte... Oamenii aceia se vor duce si vor pune stampila asa cum li se spune. Si chiar fara a primi o galeata, un pix sau vreun pahar de tuica... Nu uitati, Romania nu e doar Bucuresti - si chiar daca ar fi, sa va readuc aminte ca a iesit Firea?!?

8. #188 SP
    Banned Templier's Avatar
    in sfarsit si unul de-al meu

9. #189 SP
    Pai nu i-a zis nimeni omului ca nu are voie sa nu voteze, doar ca nu are voie sa comenteze . Tehnic vorbind, normal ca are voie sa faca ce vrea, dar e un pic ipocrit sa te plangi de un lucru constant dar sa nu faci nimic ca sa-l schimbi. Si mai terminati cu Mark Twain, doar pentru ca e Mark Twain nu inseamna si ca tot ce zice e lege sfanta. Si Hitler a scris si a pictat, si chiar cu talent, dar nu vad pe nimeni citandu-l. Daca vreti sa ne raportam la trecut, hai sa ne ghidam dupa fapte si evenimente din care tragem niste invataturi, nu din vorbe hipstaresti si populiste.

10. #190 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Ce-i mai trist.. este ca practic ~25% din populatia cu drept de vot, a decis "majoritatea" PSD-ista.
    Mobilizare de anvergura in aproape toate aceste localitati si comunitati controlate in stil.. "mafiot" sau santajate in stil "social-IST".. ce ne va dicta viitorul pentru urmatorii ani, iar unii se cearta aiurea pe net, ca vezi Doamne este dreptul lor sa nu voteze.. Ca tocmai asta inseamna libertate, drepturi, democratie.. Ce vremuri traim.. heh.
    Aparent unii sunt cu obligatiile (ce fraieri), iar altii doar cu drepturi (baieti destepti, nu asa).

PS: ce ar trebui sa inteleaga toata lumea este ca daca populatia activa (in mare parte ~30-35 ani) are o viata grea si nu-i merge bine, nu vor fi bani nici pentru furat, nici pentru pensii si nici pentru ajutoare sociale. Nu mai vorbesc de educatie si sanatate. Ca domne, sa facem.. sa dregem, ca tinerii astia nu au respect, ca nu fac.. pai cu cine sa faci mai.. ignorantule (initial folosisem un termen mai dur), daca tu 26 de ani la randul votezi la fel si nu intelegi ca gresesti. Faci acelasi lucru la fiecare alegeri si te-astepti sa ai altceva decat ce ai avut pana acum.

11. #191 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu poti in momentul in care iti bat alegerile la usa sa nu iti dai macar putin interesul despre starea politica a tarii. Scuza cu nu am cu cine vota nu mi se pare normala si justificata atunci cand neprezentarea ta la vot favorizeaza in mod clar o anumita factiune politica. Cei care nu merg la vot sunt scarbiti de clasa politica din Romania, si trust me, toti suntem. Insa neprezentarea la vot duce la un vot indirect anumitor personaje politice care profita de numarul scazut de votanti. Le este in avantaj ca voi ce care nu votati pentru ca nu ii suportati pe ei nu mergeti la vot, pentru ca nu votati impotriva lor, iar cu cat sunteti mai multi care stati acasa, cu atat le creste lor procentajul politic pe care il realizeaza in alegeri.

Orice actiune inseamna ceva, atat stampila pe un partid mare cat si cea pe unul mic duc la ceva, dar si neprezentarea la vot este un vot indirect intr-o anumita directie. Iar aici cred ca zace in mare parte problema noastra cand vine vorba de voturi, nu constientizam lucrurile astea.

12. #192 SP
    Banned Templier's Avatar
    " Pai nu i-a zis nimeni omului ca nu are voie sa nu voteze, doar ca nu are voie sa comenteze " EPIC!!! mai trebuie sa argumentez de ce nu ma aseman voua, celor care votati ?!

13. #193 SP
    Era o gluma, man, am zis sa pun smiley-ul ca sa ma asigur ca o percepi ca atare, relaxeaza-te.

@tudy a zis-o bine, orice "non-vot" e un vot pentru PSD, ca s-o spun pe scurt. Deci fara sa vrei, ai votat cu niste mafioti. Aceiasi mafioti despre care o sa te plangi in anii ce urmeaza.

14. #194 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eh, hai ca exagerati si voi. Ati ajuns la exemple exagerate cu Hitler (care btw, a fost votat in stilul in care vad ca isi doresc unii pe-aici)... Dar nah, daca nu va plac citatele din Mark Twain, va dau din George Santayana: "Those who do not learn history are doomed to repeat it." Acum, ca ne place, ca nu ne place, ca e populism sau nu, ceea ce vedeti azi este rezultatul a ceea ce au invatat romanii din trecut.

P.S. Daca era sa ma iau dupa ce vad prin grupurile de pe Facebook, la alegeri ar fi trebuit sa ia PNL vreo 70%, USR vreo 50%, ALDE vreo 60%, cred ca mai lua si Basescu cu PiMP inca vreo 80%... PSD parca nici nu exista decat in imaginile cu parodii la adresa lor. Cam asa a fost si cu Trump. In concluzie: unii viseaza pe Facebook, dar realitatea e mai dura si mult mai complexa decat un post pe Twitter cu o tona de hashtag-uri...

15. #195 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar

16. #196 SP
    Hitler era folosit ca non-exemplu si a fost votat exact cum a fost votat PSD-ul acum, deci invers fata de cum isi doresc unii pe aici. Si sunt perfect de acord cu citatul din Santayana care de altfel, insumeaza ce am spus eu mai sus. Dar e ok, mai lasam o tragedie sa se intample pentru ca se mai dilueaza niste substante, se mai face niste smechereala, ne mai mor niste prieteni apropiati, ne trece glontul pe la ureche si rinse and repeat.

Las aici un citat pe care l-am vazut intr-un articol si mi s-a parut ca insumeaza perfect poporul nostru:
    se vede treaba că românilor nu le plac, la guvern, oamenii de tip Cioloş. Le sunt mult mai simpatici băieţii glumeţi (chiar dacă mai şi fură), vedetele „cu papagal” şi aplomb (chiar dacă mai şi mint), şmecherii ţanţoşi (chiar dacă nu se pricep la nimic). Dar să fie liniştiţi: în noiembrie se termină cu caraghioşii ăştia de „tehnocraţi”. Vin iar „politicienii” de vocaţie, „experţii” unşi cu toate unsorile, descurcăreţii tuturor jocurilor post-revoluţionare.

17. #197 SP
    Banned Templier's Avatar
    Espiritus a pus punctul pe i

18. #198 SP
    Pai are dreptate Carlin doar pe jumatate. Aia care au votat cu castigatorii, adica PSD, nu au voie sa se planga, ca doar a iesit cine au vrut ei, ar fi stupid sa se planga, nu? Dar aia care nu au votat, asa cum s-a mai zis mai sus, au votat indirect tot cu PSD (lui Carlin i-a scapat amanuntul asta) deci nici aia nu au voie sa se planga. Au dreptul asta doar cei care n-au votat PSD. Show me where I'm wrong.

19. #199 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Tocmai pentru ca mergem pe principiul ca nu avem pe cine vota are de castigat PSD-ul si alte partide odioase care vor sa-si bata joc de noi. Daca votam mereu fete noi si mergem mereu la vot sunt sigur ca vor ramane si oameni care vor sa faca ceva pentru noi cei care dorim sa ni se apere drepturile si sa ni se reprezinte interesele. Eu la alegerile locale pentru primarie, consiliu local si judetean am votat candidati independenti despre care am urmarit in presa cateva detalii cum ar fi antecedentele penale, daca au sau nu au, si am considerat de cuviinta sa votez. Mi se pare ca, atunci cand un candidat are antecedente penale este mai putin de votat decat unul care are cazier curat. Si uite asa avem cu cine vota. Parerea mea este ca din cauza faptului ca nu facem loc oamenilor care au cazier curat prin votul nostru, clasa politica se perpetueaza in aceasta maniera. Asa ca parerea mea este ca daca simti ca nu ai cu cine vota, cei pe care nu trebuie sa-i votezi au castigat.
    PS. Apropos de americani si cine a iesit presedinte, au avut ocazia sa voteze un om care a fost arestat pentru ca a protestat ca sa apere drepturile cetatenilor din tara lui, si ei au votat si a iesit fix cineva care cel putin pare unul dintre indivizii impotriva carora mai degraba ai protesta decat sa-l alegi ca sa-ti apere drepturile si sa-ti reprezinte interesele, misto nu?

20. #200 SP
    Banned Templier's Avatar
    astea sunt rationamentele voastre dar sunt gresite pt ca nu vedeti si un punct de vedere neutru.

vot psd = psd
    stat acasa = psd

dar daca alegi pe cineva care nu conteaza nu este si asta un vot pt psd ? nimeni nu o sa vada ca PER a avut X 000 de voturi ca nu apare pe grafic si psd tot castiga.
    va rog sa recititi post-urile de la inceput si sa imi spuneti daca prin tot ce ati scris dati dovada de atributele alea pozitive pe care spuneti ca le promovati luati toate aspectele in calcul : extremismul si aruncatul cu pietre. daca sunteti corecti o sa intelegeti la ce ma refer

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 10 of 70 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 20 60 ... LastLast