Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 70 of 70 FirstFirst ... 20 60 68 69 70
Results 1,381 to 1,389 of 1389

Thread: Politica - tichie de margaritar

1. #1381 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Mai spune-mi te rog despre eco-comunism.
    M-am nascut la mai putin de o ora de Pungesti, celebrul loc unde erau vehiculate rezerve de gaze de sist. Tot orasul stie ca protestatarii ecologisti erau platiti de Gazprom.

Da, e o conspiratie ruseasca ridicola, suntem noi prosti. Dar la fel si cel mai popular Youtuber Mister Beast care e ameninat la popularitate pe TikTok de Calin Georgescu.

Calin Georgescu e locul 9 mondial la populariatate pe TikTok la nivel GLOBAL. Nu zic ca gata, e mana rusilor, dar cum naiba toti aveti certitudini?

LE: @darkpaul 500 de ani dintr-un interval de 900 de ani cu dute vino.
    Deznationalizare si sarbi in aceeasi propozitie? Si genocidul organizat de sarbi impotriva albanezilor si bosniecilor tot de deznationalizare era legat?
    Nu neg ca ucrainienii sunt niste scarbe nationaliste la randul lor, niste microagresori de prima speta, dar nici pe departe un risc sistemic precum il prezinta rusii.
    nu stiu, deschide ochii.

dupa cum am mai zis si in alte parti: prost a fost Ceausescu ca nu si-a angajat o armata de vopsiti verde in cap sa invete oamenii ca tre' sa o lase mai usor cu masinile, carnea si energia ca distrug planeta si se topesc ghetarii

eu totusi am o curiozitate: cum va educati voi "globalistii"/"anti-nationalistii" copiii
    cu discutii gen: "gigel/floricica tata, lasa, ca noi suntem mai saraci, nu te mai pune cu georgel ca el este dintr-o familie bogata, accepta asta ca n-ai ce face " ?

Trump ala, desi il apreciez ca se lupta cu wokismul retardat, zice "ne pleaca studentii straini ca nu le dam vize, pleaca la ei in tara si fac business-uri de miliarde la EI in loc sa le faca LA NOI " dar DA, noi sa avem complex de INFERIORITATE si sa ne renegam si cea mai ramas din tara asta si spiritul ei

Daca ar zice ionescu, popescu, georgescu (neimportant fiindca reprezinta o idee, nu pe el insusi) de la noi asa ceva: WHAAAT ? Extremistul ! HUO ! E CU RUSII . Acum urmeaza celebra replica: "dar ne putem noi compara cu ei"

Asta inseamna sa ai mentalitate de loser caruia tot ce are acasa ii pute dar ridica in slavi gunoiul (de cele mai multe ori) altora ca pe sfintele moaste.

S-au chinuit sute de ani taranii romani sa iasa din iobagie ca sa intrati voi mental acolo de buna voie. GG !

2. #1382 SP
    Member ymess's Avatar
    Militantii verzi in cap sunt cu destule halucinatii - insa acestea sunt halucinatii taman provenite din prea multa abundenta si libertate.

Problema asta nu e din capitalism, problema e ca noi am adus progres fara civilizatie. Nu stim inca sa zicem sarumana pentru ceea ce mancam, ceea ce consumam, si libertatea pe care o avem in exprimare.

Asta e problema noastra de fapt.

3. #1383 SP
    Member codpin's Avatar
    Paul, vad ca te exprimi bine in scris si asta, din pacate, te face deja un om peste medie in tara asta. Zic din pacate pentru starea educatiei din Ro.

Pari ca esti un om cu care as avea ce discuta pe alte subiecte.

Si totusi cazi în aceeasi capcana ca restul votantilor CG. Nu stii platforma lui, ce vrea el sa faca (sau macar zice ca vrea sa faca).

Mi se pare incredibil ca eu are nu sunt votant CG stiu mai multe despre platforma lui fata de cei care il voteaza.

Nu o dau in nici un cliseu ceausist, eu doar iti zic ce zice CG ca vrea sa faca.

El vrea sa readuca agricultura de subzistenta, fiecare cu a masii cum s-ar zice. Ai un hectar, esti agricultor. Ca nu ai bani de altceva, nu mai conteaza. Ești agricultor! Și atenție, agricultura bio 100% in tara. O utopie sau o ineptie.

El vrea sa faca carburantul la pompa 1 leu. UN LEU. Fiindca se poate, of course.

El vrea sa valorifice toate resursele noastre naturale. Cu ce? Pai recumparam tot si punem industria pe picioare. Cu ce? Cu ce bani? Pai din resurse! Pai cum valorifici resursele? Cu industria! Chiar nu ești atent?

El vrea o tara fara datorii. Stii cand a fost Ro fara datorii? Pe vremea lui nea Nicu. Stii de ce? Pt ca nu importam nimic și făceam foamea in tara. Pentru ca exportam totul si nu ne mai ramanea nimic. Si eram fara datorii doar in hartii pentru ca asa mergea atunci. Venea directiva de sus si trebuiau sa iasa cifrele ca altfel mergeai la canal sau mai rau.

Uita-te la Ungaria, cu al ei Orban. Omul se aliniaza valorilor lui CG si saliveaza la ce zice Putin. O duc bine ungurii nu? Stii ca au datorie 80% din PIB? Noi avem doar vreo 55.

Ziceai de aia carora le pute tot ce au in casa. Pai fix asta facem noi acum. Nu apreciem ca o ducem bine, avem un trend ascendent de vreo 10 ani si o ducem mai bine decat am dus-o vreodata. Nu vorbesc de clasa politica, ca nu stai in casa cu Ciolacu. Vorbesc de ce putem cumpara si cat. Saraci au fost mereu, da inainte si bogat daca erai, tot aceleasi ciurucuri le gaseai de cumparat.

Si in final, sper sa apreciezi ca nu m-am legat de ineptiile cu tenta mistica pe care le debiteaza CG. Ca daca incep cu alea nu stiu cand termin.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

4. #1384 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    Nu l-am votat pe CG, dar dacă mai candidează, îl votez. pe el sau oricine nu e din PSD, PNL, USR sau aservit lor.

Argumente? (Nu că aș avea vreo obligație să mă justific în fața cuiva.) Nu îmi plac manipularile cu rușii (conspirația mondială, LUMEEE ) ) și să fiu luat de prost, să mă îndoiesc de „puținele mele cunoștințe” în materie de istorie, cultură și civilizație. (E o ironie , o spun fără modestie – unii de pe aici n-ați mâncat atâtea fripturi în viața voastră câte articole de istorie am citit eu. Timpul modestiei a trecut, fiindcă lumea s-a umplut de sfert-docti, proști cu diplomă, ignoranți care își iau știrile trecute prin creierii altora. Nicio diferență față de TikTok. G4 Media, HotNews, GigiTV și, mai nou, Antena 3 sunt TikTok-urile elitiștilor care sunt vai de capul lor în materie de cultură generală profundă.)

În al doilea rând, lumea nu are nevoie de statistici mincinoase, ci de o idee în care să creadă. Iar acea idee se numește patriotism. Patriotismul ține de foame ceva timp, chiar dacă la început e mai greu. El ține popoarele laolaltă, nu city break-urile, McDonald's, Netflix și alte astfel de nimicuri. Alea sunt bonus și se cheamă hobby.....
    Mi-am promis ca nu ma mai bag in discutiile despre asa ceva, dar tu pari om inteligent si care stie ce spune in majoritatea timpului (despre jocuri, desigur, ca asta e forum despre jocuri) dar ma jur ca am citit de cateva ori ce ai scris aici si efectiv nu ai zis nimic - si nu ma refer doar la postarea asta.

Ziceai aici de argumente si ca nu ai vreo obligatie sa te justifici in fata cuiva, dar ma asteptam cumva sa aduci macar 1 argument dar...nu ai facut-o. Ai vorbit exact precum CG si restu - nu ai argumente, doar faptul ca nu mai vrei PSD, PNL, USR (nu prea inteleg de ce nu vrei USR - pentru ca ei nu au facut nimic, pentru ca nu au fost lasati si in continuare au venit in parlament cu cerinte decente pentru orice stat "legal" si au fost refuzati, dar ok, ca nu despre asta vreau sa discutam) - care sunt argumentele?
    Patriotismul, religia, familia - astea nu sunt argumente - astea sunt cuvinte aruncate fara sens, pentru a lua mintile celor fara de cunostiinta.

Faza e urmatoarea - daca nu ai nimic de zis, nu mai zice nimic - nu ne face sa citim 300 de randuri in care nu zici nimic E frustrant si mai rau ma aprind cand vad ca cineva-mi iroseste timpul

5. #1385 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Nu am de gand sa ma implic in discutie pentru ca sunt trecut prin prea multe si la final de an sunt si sensibil si sunt convins ca voi sfarsi prin a jigni, ori asta este ceva ce mi-am interzis sa mai fac.

Un singur lucru ma doare si ma sfasie, m-am certat cu parintele meu!
    Niciodata nu m-am certat cu taicamiu' in 40 de ani ai mei si 63 ai lui, il consider un model in viata mea si un stalp al familiei noastre, un om educat, cu o meserie buna, un om la locul lui, fara vicii, care mereu si-a dat viata pentru noi ca sa ne fie noua bine.

Insa, datorita acestui instrument de propaganda nenorocit care a tampit 2 milioane de oameni sa voteze cu impostorul ala si cu cutiile lui de Cola cipate, m-am certat cu tata bai fratilor!
    Bai cu tatal meu bai, au reusit cu *acaturile lor de caracatite de distrubuiri si redistribuiri de pe tik tok sa-mi indoctrineze parintele bai fratilor.

Imi da FW pe whatsupp la zeci de mesaje din alea cu tag de tik tok de la toti prostii din agenda lui si imi vine sa ma duc si sa-i sparg telefonul efectiv. Le-am spus, cand vor fi alegeri, ma duc si le confisc buletinele pe durata zilelor de alegeri.
    Sigur, ma voi impaca cu el pentru ca inainte de convingeri personale este familia, dar nu ma gandeam vreodata ca un instrument de propaganda poate deveni ATAT de nenorocit si de abil incat sa-mi prosteasca parintele intr-un asemenea hal.

@Paul, te respect pentru postarile si parerile tale legate de alte subiecte, insa simplul gand ca sunt si altii care gandesc ca tine si mai au si putere de decizie pe deasupra, ma infioara, in cel mai deep si organic mod posibil.

6. #1386 SP
    Member codpin's Avatar
    Știu exact ce zici Alex. Eu m-am certat si cu taica'miu si cu maica'mea. Si nu am mai vorbit. Si ne-am contrat iar. Și apoi m-am calmat si am decis ca nu are sens sa ma cert din cauza asta, desi ma doare ca e posibil ca ei sa-mi decida un viitor pe care eu nu-l vreau. Dar e familie si eu sunt familist si nu pot sa renunt la ai mei si sa-i las in gaura asta de dezinformare.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

7. #1387 SP
    Member ymess's Avatar
    Nu e nicio virtute sa mentii o relatie de familie, casatorie, prietenie, si sa nu te certi. E foarte putin probabil ca oamenii sa ramana autentici si sa nu se ajunga la conflict.

O relatie sanatoasa in familie, casatorie, si in general in viata inseamna sa treci prin divergente, sa le digeri, sa ierti, sa ne acceptam asa cum suntem, si daca nu ajungem la consens, sa impunem limite care nu ne impiedica sa ramanem civilizati.

Nu trebuie sa ne fie frica sa deschidem gura, sa fim contra opiniei altora, si cand o facem si gresim sa acceptam.

Daca vreti relatii autentice si sanatoase intr-o civilizatie, trebuie sa inghitim si partea obscura.

O sa ajungem o natie civilizata abia dupa ce reusim sa ne confruntam si sa ne reconciliem din conflict. Problema ramane ca acest conflict nu trebuie facut cu arme, unii fiind atat de tampiti incat se cred eroi ca stau cu bata pregatiti sa dea in propriul popor.

8. #1388 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Vă înțeleg punctul de vedere și sunt de acord că în unele situații poate funcționa, însă având în vedere toată situația cu conspirationistii din pandemie, eu nu mai am răbdare de o bătaie amicală pe umăr însoțită de ''da, ai dreptate, dar încearcă să vezi și alt punct de vedere, etc''. Dacă aș avea de ales între a jigni și a încerca să ridiculizez credințele lui, clar aș merge pe a două varianta.

Printre ei or mai fi oameni care au simțul penibilului, cred că acestei tipologii dacă îi spui cât de prostesc este tot ceea ce susține împăratul suveranitățîi, poate ceva începe să aibă sens în creierul lor și își dau seama că au susținut un impostor. Poate o cale spre a se îndrepta este să conștientizeze ei după ce pun cap la cap anumite chestiuni despre cât de păcăliți / păcălici au fost.

Nici eu nu cred că ascunsul după deget de frică că nu cumva să îi supărăm este calea cea mai bună.

IRL, o singură interacțiune am avut cu un simpatizant CG (fostul forum vecin) în care a început să îmi povestească despre cât de profund este canditatul acesta, citez, ''pe noi, ăștia mici, ce ne interesează de la viață? să mâncăm, să bem și să fu**m. El vorbește despre conștiința, trezirea din Matrix, este altceva, schimbarea de care avem nevoie, chiar dacă nu înțelegem tot ceea ce spune''. Îi fac semn că am nevoie să ies la o țigară, mă duc să fumez, iar când mă întorc, trec pe lângă el și îi zic ''trebuie să fiu sincer cu tine, pentru un minut chiar m-ai păcălit, chiar am crezut că ești simpatizant''. Mai erau și alte persoane acolo, sunt sigur că a simțit situația jenantă. A venit după la mine când eram singur să îmi spună că el, de fapt, nu a glumit și chiar crede în individul acela. Nu a fost nicio jignire la mijloc, însă l-am făcut să simtă penibilul situației și să își pună câteva întrebări, probabil.

Paul, dacă la mine te-ai referit cu ''unii de pe aici n-ați mâncat atâtea fripturi în viața voastră câte articole de istorie am citit eu'', să știi că am mult mai multe fripturi umblătoare decât cele care erau în spatele meu, doar că majoritatea era la păscut când am filmat.
    Acum și cu numărul asta mare de articole, mhda, dacă majoritatea ai citit-o de activenews.ro, nu prea ar trebui să adaugi la număr, ci să scazi. Vezi că nu tot ceea ce citești pe net este adevărat. În liceu aveam un coleg care împărtășea în stânga și-n dreapta informația cum că Darwin pe patul de moarte s-ar fi lepădat de teoria evolutionismului, lucru care nu are nicio legătură cu adevărul, însă pentru el era real fiindcă îl citise pe crestinortodox.ro .

9. #1389 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by Teo View Post
    Vă înțeleg punctul de vedere și sunt de acord că în unele situații poate funcționa, însă având în vedere toată situația cu conspirationistii din pandemie, eu nu mai am răbdare de o bătaie amicală pe umăr însoțită de ''da, ai dreptate, dar încearcă să vezi și alt punct de vedere, etc''. Dacă aș avea de ales între a jigni și a încerca să ridiculizez credințele lui, clar aș merge pe a două varianta.

Printre ei or mai fi oameni care au simțul penibilului, cred că acestei tipologii dacă îi spui cât de prostesc este tot ceea ce susține împăratul suveranitățîi, poate ceva începe să aibă sens în creierul lor și își dau seama că au susținut un impostor. Poate o cale spre a se îndrepta este să conștientizeze ei după ce pun cap la cap anumite chestiuni despre cât de păcăliți / păcălici au fost.

Nici eu nu cred că ascunsul după deget de frică că nu cumva să îi supărăm este calea cea mai bună.

IRL, o singură interacțiune am avut cu un simpatizant CG (fostul forum vecin) în care a început să îmi povestească despre cât de profund este canditatul acesta, citez, ''pe noi, ăștia mici, ce ne interesează de la viață? să mâncăm, să bem și să fu**m. El vorbește despre conștiința, trezirea din Matrix, este altceva, schimbarea de care avem nevoie, chiar dacă nu înțelegem tot ceea ce spune''. Îi fac semn că am nevoie să ies la o țigară, mă duc să fumez, iar când mă întorc, trec pe lângă el și îi zic ''trebuie să fiu sincer cu tine, pentru un minut chiar m-ai păcălit, chiar am crezut că ești simpatizant''. Mai erau și alte persoane acolo, sunt sigur că a simțit situația jenantă. A venit după la mine când eram singur să îmi spună că el, de fapt, nu a glumit și chiar crede în individul acela. Nu a fost nicio jignire la mijloc, însă l-am făcut să simtă penibilul situației și să își pună câteva întrebări, probabil.

Paul, dacă la mine te-ai referit cu ''unii de pe aici n-ați mâncat atâtea fripturi în viața voastră câte articole de istorie am citit eu'', să știi că am mult mai multe fripturi umblătoare decât cele care erau în spatele meu, doar că majoritatea era la păscut când am filmat.
    Acum și cu numărul asta mare de articole, mhda, dacă majoritatea ai citit-o de activenews.ro, nu prea ar trebui să adaugi la număr, ci să scazi. Vezi că nu tot ceea ce citești pe net este adevărat. În liceu aveam un coleg care împărtășea în stânga și-n dreapta informația cum că Darwin pe patul de moarte s-ar fi lepădat de teoria evolutionismului, lucru care nu are nicio legătură cu adevărul, însă pentru el era real fiindcă îl citise pe crestinortodox.ro .
    daca te-ai simtit..your problem, not mine.
    nu, este vorba de reviste de istorie (nu evenimentul istoric al lui nastase) si carti de istorie.

but man, esti un magar. cum adica ? "Vă înțeleg punctul de vedere și sunt de acord că în unele situații poate funcționa, însă având în vedere toată situația cu conspirationistii din pandemie, eu nu mai am răbdare de o bătaie amicală pe umăr însoțită de ''da, ai dreptate, dar încearcă să vezi și alt punct de vedere, etc''. Dacă aș avea de ales între a jigni și a încerca să ridiculizez credințele lui, clar aș merge pe a două varianta." -> fix ce zicea GUNOIUL de CTP, idolul sfert doctilor si frustratilor aroganti

de ce mi-ar pasa asa mult de parerea ta sincer...vorba ta...te ridiculizez. -> i mean literally de ce mai stau la discutii cu tine ?
    am facut 3 doze de vaccin dar n-as mai face niciuna daca ar fi sa dau timpul inapoi. un fost coleg de munca, super healthy, tot mainstream cum a fost si eu pana sa vad jegul din spate, a facut cancer de piele dupa a 3 a doza (a inceput sa i se dezvolte necontrolat o alunita)...deci hai te rog LASA-MA.

atat timp cat nu accepti sa-ti puna nimeni la indoiala opiniile (atat sunt si nimic mai mult) si incerci sa discreditezi esti doar un comunist/nazist cu masca de "democrat" ca 70-80% din baza de votare "democrata"

si totusi eu unul sunt printre cele mai altruiste (uneori efectiv prost facut gramada) persoane pe care le cunosc si nu inghit galusca cu "o sa fie bine pentru toti" repetata obsesiv de UE care ce sa vezi, pana acum 50 de ani si de fapt in toata istoria, au facut fix ce au facut si rusii (ma refer la tarile din est). Iar VOI care in mare parte sunteti niste oameni normali (adica mai egoisti, PERFECT NORMAL dpdv biologic ) imi spuneti ca UE asta e zana cea buna care ne iubeste pe toti la fel si ca ar trebui sa ne punem in genunchi in fata ei de teama rusiilor, adica FIX romanul 1984.

No ty, eu nu vreau comunism/nazism indiferent de la cine vine..chit ca-i european, american sau rusesc.
    in schimb singura voastra grija e ca nu vreti cu rusii.. in rest UE poate face ce vrea...noroc ca SUA si-a mai revenit si da semne si Canada ca scapa de boul de Trudeau

daca, CG e un cretin dar tara asta nu are nevoie de creiere si cifre, alea le are, are nevoie de motivatie si niste patriotism/nationalism cum fiecare tara are nevoie. indiferent ca nu va mai candida nu voi mai vota niciodata un candidat PSD-PNL-USR pana situatia nu revine la normal.

am ajuns in asa hal incat eu de centru-centru dreapta sunt vazut ca extremist de dreapta, WTF

P.S. Nici eu nu mai am rabadare cu voi si nu vad sensul unui dialog

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 70 of 70 FirstFirst ... 20 60 68 69 70