Cei care spuneti ca va e mila de ei si nu vreti sa fie omorati, de miile de animale care sunt omorate zilnic pentru mancare (vaci, porci, oi, etc..) nu va e mila ?
Cei care spuneti ca va e mila de ei si nu vreti sa fie omorati, de miile de animale care sunt omorate zilnic pentru mancare (vaci, porci, oi, etc..) nu va e mila ?
Ehh aici e aici ... de ce sa nu aiba teritoriu ? WRONG! sa aiba teritoriu insa sa nu se intersecteze cu al nostru daca asta e solutia, nu e chiar rea pentru niciuna din parti.
Ori de ce sa fie luati in adaposturi si dupa o perioada cineva decide "asta sa moara"... de ce fratili meu ? de ce tu, eu, etc avem dreptul sa traim iar ei nu ? asa cum noi vrem sa sa traiam, nu stiu daca ei vor asta insa sigur au dreptul asta ... de ce platim sume considerabile sub forma de taxe catre stat ? de ce din banii aia in loc sa coste 1 km de autostrata de 3 ori sa nu ia o suma infima si sa o aloce lor (aici ar fi din nou o problema, e nevoie de cineva care sa-i gestioneze fara sa fure pe rupte) ? ... ar fi un ban bine cheltuit considerind alternativa din care iar sustine ani si ani. In modul asta populatia lor ar scade in natural sa spunem, ar fi un efort pentru cei care fura din buget de aprox 15 ani dupa care se pot intoarce sa fure la nivelul la care sau obisnuit.
Nu am nici o problema cu eutanasierea insa trebuie sa fie executata conform cu definitia altfel nu este eutanasie, este genocid (nu sariti, este interpretabil nu se refera doar la oameni).
EUTANASÍE s. f. 1. Moarte fără dureri. 2. Metodă de provocare a unei morți nedureroase unui bolnav incurabil, pentru a-i curma o suferință îndelungată și grea. [Pr.: e-u] – Din fr. euthanasie.
Stapanul are teritoriu. Daca nu are stapan exista o lege care reglementeaza "programul de gestionare a câinilor fără stăpân" inca din 2002.
LEGE nr.227 din 23 aprilie 2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân
Atat timp cat exita o lege, dar nu se respecta, despre ce vorbim aici?Art. 1. - Consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale au obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
Art. 4. - Câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile, cu respectarea normelor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.
Art. 7. - (1) În situaţia în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform anexelor nr. 4 şi 5, aceştia vor fi eutanasiaţi.
(3) Câinii nerevendicaţi în termen de 7 zile pot fi adoptaţi de persoane fizice sau de către centrele de adopţie special amenajate şi organizate în acest scop.
Art. 8. - (1) Încredinţarea câinilor spre adopţie se face numai după ce aceştia au fost sterilizaţi, vaccinaţi antirabic, deparazitaţi şi identificaţi prin cele două metode concomitente: tatuare şi aplicarea zgărzii cu plăcuţă numerotată. Câinii revendicaţi nu vor fi sterilizaţi.
despre constiinta, compasiune ... trebi' complicate ! ... exact ce spuneam, vezi: Art.7 - (1)
Ms gvingi76, mi-ai confirmat ca legea e ca in vest, doar ca nu se aplica... cam asta e.
Q, ca sa iti raspund cine suntem noi sa decidem? Noi suntem aia care putem sa dezbatem virtual problema, cainii sunt cei care actioneaza instinctiv. Sunt pets! Nu sunt animale salbatice, sunt pets!!! Adica exista pt a servi omului. Cand nu mai au un om/stapan, rostul lor nu mai exista, deci valea!
Si din nou, noi avem dreptul sa traim pt ca suntem oameni, ele daca nu mai au un stapan pe langa ele, nu mai au dreptul sa traiasca in oras. Conform logicii tale, trebuie mutate unde?? Nu avem caini salbatici nativi in Romania, eu stiu ca exista doar in Africa. Mutati acolo, sa lupte pt supravietuire cu restul carnivorelor din savana?
Aha, am inteles ... deci ... exista pt a servi omului. Cand nu mai au un om/stapan, rostul lor nu mai exista, deci valea! ... in cazul asta e clar, m-am uitat prea mult la Animal Planet, trebuie sa-mi trag doua palme ca sa ma trezesc (vorbesc serios, nu este la misto).
Si ala din avatar-ul tau a comis genogid contra evreilor pentru ca II STATEA IN PUTERE asta nu inseamna ca AVEA DREPTUL, la fel si zilele trecute in Siria povestea atacului cu arma chimica. Dar e clar ca-s rupt de realitate, ai dreptate ... asa stau lucrurile, trebuiesc luate ca atare. E extrem grav dar asta este realitatea ... rabdare, vedem ce aduce viitorul --- referedum organizat de nea' pre'mar --- .
Cum adica sa aiba teritoriu? In oras
? Si da..la ORAS ei exista doar pentru unicul scop de a "tine" companie oamenilor..ca sa ne faca pe noi sa ne simtim mai bine....lasati legiile si vrajeala...sa faca CINEVA CEVA ....daca stati dupa legi si Institutiile statului ajungeti ca familia acelui copil..
Te rog nu mai sari din subiect in subiect, sa pastram totusi firul discutiei.
Evenimentele din Siria sau Holocaustul sunt atrocitati ale OAMENILOR contra OAMENILOR!!!! Nu mai face paralele cu animalele, nu este acelasi lucru, am explicat in posturile anterioare de ce consider ca este asa. Asta nu are legatura cu cainii de pe strazi.
Comentul tau cu Animal Planet nu l-am inteles. Nu esti de acord cu afirmatia mea "exista pt a servi omului. Cand nu mai au un om/stapan, rostul lor nu mai exista, deci valea! ... ". Explica de ce, argumenteaza...Argumentul meu, il spun din nou: sunt animale de companie. Asta inseamna ca exista sa tina companie oamenilor, nu unora altora. Daca ii vrei salbatici, sa traiasca liber, boem, sa o faca in habitatul lor natural, corect?
Exista acest habitat natural in Romania? Nu, exista in Africa, unde traiesc cainii salbatici( ca tot amintesti de Animal Planet). Deci sa ii mutam pe toti acolo, asta inteleg de la tine? Sa aiba teritoriul lor, nu? Cand intra hiena sau ghepardul pe teritoriul lor, sa atace...
Din tot ce ai zis pana acum eu trag o singura concluzie si anume ca ar trebui sa luam fiecare legea in propriile maini si sa incepem sa ucidem caini pe strada... sper ca nu asta propui. Mi-e si lene sa mai spun de ce.
---------- Post added 05-09-2013 at 13:56 ----------
N-ai absolut nicio treaba. Serios, esti total pe langa. Parinti, frati, evrei, sirieni, hitler, ce tot indrugi acolo?!
Bai si am tras o compunere pe cinste ca raspuns pentru kragod insa dupa ce am vazut si postul de la eagle-eye mi-a pierit cheful de a explica maselor, creier avem toti continut numai unii care este. Asa ca-s out, nu de alta dar e pacat ! am stricat destul topicul cu "indrugatul meu".
Doar am spus ca daca vrem sa rezolvam problema o rezolvam singuri(si cand spun singuri ma refer fara ajutorul asa zisului stat..singuri..noi cu noi)...fiecare prin ce mod vrea...sau sa lasam legea sa fie aplicata si sa asteptam
A ucide este sinonim cu a eutanasia..din tot ce ai spus tu eu am inteles ca nu te-ar deranja nici uciderea lor atata timp cat ai avea constiinta impacata...cat timp n-ai face tu acest lucru...ca doar nu suntem criminali
Re: Exista si otrava la urma urmei...
Si @Q, nu zice nimeni sa nu mai vorbesti aici, dar te rog stai pe subiect. Ce legatura are dragostea fata de parinti cu ce am zis eu? Cand esti mic poti sa iubesti si un ursulet de plus pe care poate il arunci la gunoi peste 10 ani. Asta nu inseamna ca "aaaa pai daca asa isi iubeste si parintii, mi-e teama pentru ei... ii arunca la gunoi cand creste mai mare". Esti ridicol. Si argumentele tale sunt absurde. Nu sunt eu de vina ca nu stii sa-ti intaresti punctul de vedere. Mai citeaza-l in continuare pe Vanghelie, poate asa ne convingi pe toti astia oile care suntem, tu lupule care esti.
---------- Post added 05-09-2013 at 14:31 ----------
Una e sa le faci o injectie letala, sa-i omori legal, prin adormire si alta e sa ma duc eu si sa omor un caine batandu-l in cap cu lopata. In chinuri. Ilegal. Do you see my point now?
Eagle-eye tocmai erau out ... acum de ce ma tragi inapoi ? Nu esti de vina cu nimic, eu ce am indrugat ? ... argumentele sint absurde pentru cine nu reuseste sa le inteleaga, nimic personal doar ca mi-ai adus aminte de o replica simpatica intr-un film "nobody is perfect".
deci sa ucizi LEGAL ESTE CORECT, da ?... Una e sa le faci o injectie letala, sa-i omori legal, prin adormire ...
si sa ucizi ILEGAL NU ESTE CORECT, da ?... si alta e sa ma duc eu si sa omor un caine batandu-l in cap cu lopata. In chinuri. Ilegal. Do you see my point now? ...
... si dupa vorbim despre ridicol... la fel si cind compari o fiinta vie cu un obiect ! ... obiectul intradevar este produs ca sa serveasca unui scop dupa care poate fi aruncat/reciclat/ce vrei tu, insa o fiinta NU. Noi (oamenii), la nivelul tehnologic si de intelegere actual nu sintem capabili sa producem o fiinta, indiferent ca este ori nu constienta de existenta sa. Daca ciini sint ori nu constienti de existenta lor, cu siguranta nu poti tu ori altcineva sa inteleaga ! si atunci cum poti sa-ti permiti sa DECIZI daca traieste ori moare. Ce ar fi sa vina cineva la tine si sa decida daca traiesti ori mori ? de ce ? uite asa pentru ca nu-i servesti tipului, atunci decide "vere te eutanasiez, nu-mi esti necesar". Sper sa reusesti sa gindesti ce am spus fara personalizare, doar incerc sa-ti arat si alta poza / alt unghi ... acum daca vrei bine, nu vrei la fel de bine dar incearca sa nu o iei personal. As fi putut sa-ti spun cum esti la fel cum ai facut si tu "esti ridicol" , "argumentele tale sunt absurde" insa nu sint interesat de cum esti tu, important sa fii deschis ... daca poti si vrei, bineinteles.
Asa ca darkpaul13 intelegi cum vine treaba ? ... in primul rind ca pentru cine gindeste ca eagle-eye totul este foarte simplu, se rezuma la o formalitate: MORT LEGAL ori MORT ILEGAL, important sa fie MORT. Si nu, a eutanasia nu este sinonim cu a ucide / a omori ... a eutanasia = a curma durerea ... a ucide = a ucide (in cazul de fata pentru ca nu are utilitate).
Q, scuza-mi exprimarea, dar cam bati campii. Tot ce am citit in post-urile tale sunt strict niste analize proprii asupra afirmatiilor celorlalti. Admitand ca prezenta cainilor vagabonzi in Romania este o problema (din orice punct de vedere vrei tu) si analizand putin situatia, imi permit sa afirm ca aceasta problema trebuie rezolvata. Sunt tare curios sa aud propunerea ta, lasand la o parte formularile bombastice si insiruirea de cuvinte fara rost. Analiza textului, precum si comentariile nesfarsite sunt ferm convins ca multi de aici putem face, insa ce e mai important, si ce ne lipseste noua, in Romania de 20 de ani sunt solutii aplicabile si aplicate.
Deci, te rog, the floor is yours...
Mariush ... scuza-mi exprimarea, te-ai trezit tirziu, am inteles ca bat cimpii dar nu pricep de ce trebuie sa-i bati si tu ? de ce exprimi pareri despre ceva ce nu intelegi ? citeste si reciteste posturile mele si daca ai capacitate de procesare scontata (de tine), o sa observi ca nu au nici o legatura cu "analize proprii asupra afirmatiilor celorlalti" ... este analiza asupra gindirii colective din care nici tu nu faci exceptie. Gidesc diferit de tine si atunci poc trebuie sa-ti proptesti frustrarea in cimpul meu vizual, iar la final nu inteleg de ce atit circ pentru ca la urma urmei cei care gindesc (vorba vine) ca tine ii depasesc net pe cei ca mine. Asa ca deznodamintul o sa fie kill'em all si dupa o sa va felicitati pentru gradul de civilizatie atins. Eu nu am cum sa ma bat cu sistemul/multimea, maxim pot sa incerc sa schimb optica (asa cum am spus mai sus). Au mai incercat si altii in trecut si au patit-o pentru asta, vedem daca o sa am aceeasi soarta. Pentru moment pare ca sint pe drumul cel bun.
Sper ca am formulat mai putin bombastic, oricum ar fi fost o insiruire de cuvinte fara rost pentru tine ori poate si mai rau, ar fi fost "analiza textului" ori "comentarii nesfirsite" cind in fapt, este doar simpla realitate pe care putini o vad.
Ca si solutie practica, asa cum am spus de m-am plictisit, sa se fure mai putin din banii publici si cu siguranta vor ajunge banii si pentru un pumn de graunte pentru amaritii aia. Dar pardon, am gresit ... sintem in romanica aici furtul se numeste profit iar ala care e cinstit se numeste prost, cel care baga mina pina la cot se numeste baiat istet. Hell yah ! iar bat cimpii.
Deci e cazul sa nu mai bat cimpii. Este clar ! cel bine este cum spuneti voi - kill'em all - in modul asta Mask o sa scape de chinul de a "hali numai verdeturi" iar Venom nu o sa trebuiasca sa gindeasca profund inainte de a taia gaina. O sa aveti carnitza din belsug, la alegere si probabil moka. Iar la final nu o sa para ca fiind un masacru ci doar utilitate/supravietuire/lantul trofic/etc.
Multumesc pentru raspuns. Apreciez capacitatea ta de a citi gandurile si chiar o invidiez. Lasand gluma la o parte, eu am spus doar ca avem o problema care trebuie rezolvata, nu am scris nicaieri care este rezolutia.
In orice caz, "Ca si solutie practica, asa cum am spus de m-am plictisit, sa se fure mai putin din banii publici si cu siguranta vor ajunge banii si pentru un pumn de graunte pentru amaritii aia" daca-mi permiti sa te citez, solutie practica la ce? Sa hranim aceste animale, da, in mod cert, aceasta este o solutie. Una umana, empatica, civilizata daca-mi permiti. Daaa, suntem furati pana la cer, zilnic, de niste nimicuri care parca nu se mai satura. Da, sunt foarte acord cu tine.
Spune-mi insa te rog, solutia ta, practica de altfel, la problema cainilor vagabonzi si a inmultirii acestora, in conditiile in care curand, ne vor depasi la numar, care este? Sau tu nu vezi asta ca pe o problema? Sper ca acum ai inteles intrebarea.
Legat de trezitul tarziu, te rog sa-mi scuzi exprimarea, insa paremi-se ca nu sunt asa, matinal precum esti tu.
Bookmarks