ar trebui sa-ti raspunzi singur :=))))))) Destept
Printable View
Doamne,cat mi'e de greata. Nu l'as vedea odata mort pe nenorocit... Sau macar inexistent in politica.
CCR ne-a anuntat azi ca cerul este verde....cateva zeci de oameni au tupeul sa spuna ca nu este asa...sa vina jandarmii si la Balaceanca cu ei !
ba isi permit sa ignore...auzi la CTP "nu s-a facut dreptate" si "decizia CCR e legala" in acelasi interviu...deci prin lege nu se face dreptate...opaaa..pai asta e instigare..nu ce face Antena 3..
---------- Post added 21-08-2012 at 09:38 PM ----------
si da..mosnegii aia de la CCR sunt in rahat pana in gat..au background foarte foarte bogat...sunt foarte "puscariabili"(vorba marinarului)...si in general orice functionar public pus pe o pozitie inalta intr-o tara de lumea a 3-a cum este Romania...
Oameni buni, tara asta si poporul asta nu are nici o sansa. Plecati care puteti pe unde vedeti cu ochii. Aici o sa fiti sufocati de prostie, nesimtire, dispret, indolenta, dezinteres, frustrare, minciuna, mizerie, jeg, coruptie, saracie, bataie de joc din partea institutiilor statului, intr-un cuvant un mare, mare rahat. Las thread-ul deschis, pentru cine vrea sa posteze ce fel de tara crede el ca este Romania. Eu m-am lamurit si sincer imi este sila si scarba de tara asta si de atitudinea acestui popor, dupa ce a fost scuipat in ochi si calcat in picioare de catre un cetatean si un grup de 6 judecatori. Sper ca praful si pulberea sa se aleaga de tot pentru ca asta meritam. Acum trebuiau sa fie sute de mii de oameni in strada. Am fost si am vazut cati au iesit in strada in piata Universitatii din 2 milioane de bucuresteni sa protesteze -toata stima si respectul pentru ei- dupa scuipatul dat in ochi de CCR. Numai cateva sute de cetateni. =))
RUSINE sa ne fie !!
PS. Am facut cateva poze aseara in piata Universitatii. Ca sa inchei in spiritul acestui thread, Romania este o tara impotenta !
Basescu poate fi demis
Premisele concluziei de demitere: �n conformitate cu Constituţia, Art. 95, Parlamentul, după consultarea CCR, suspendă din funcţie preşedintele Rom�niei.
�n mod simetric arhirecunoscut, Parlamentul este instituţia �n drept care să-l şi repună �n funcţie, dacă există temeiuri de fapt şi de drept pentru repunere.
CCR nu-l poate repune �n funcţie, deoarece nu CCR l-a suspendat şi nici nu există altă prevedere legală care să stipuleze, �n mod expres, că CCR �l repune �n funcţie pe preşedintele suspendat, dacă există temeiuri pentru repunere.
Rolul CCR �n procesul de suspendare şi demitere este precizat clar �n lege.
-CCR dă un aviz consultativ asupra intenţiei de suspendare ce i-a fost adusă la cunoştinţă de către Parlament;
-Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului;
-Decizia CCR asupra valbilităţii referendumului nu este o decizie de repunere �n funcţie, deoarece nu CCR a decis suspendarea;
-(2) Hotararea Curtii Constitutionale stabileste NUMAI daca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia.
-Ca orice Hotăr�re a CCR, decizia asupra valabilităţii referendumului se publică �n M.O.;
-(3) Inaintea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, hotararea Curtii Constitutionale se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, �ntrunite in sedinţa comună.
Ca for care a decis SUSPENDAREA, Parlamentul este singurul �n măsură să se pronunţe asupra DEMITERII. (Parlamentul nu este poştaş, să primească Hotăr�rea CCR şi s-o trimită la M.O., mai ales că nu există o prevedere explicită �n acest sens.)
Parlamentul, �n temeiul tuturor probelor existente la dosarul Referendumului, are atribuţia legală �n această privinţă, atribuţie conferită de Legea Referendumului, Art. 10, care are următorul cuprins:
„ ART. 10. Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui Rom�niei este aprobată dacă a �ntrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.”
Această atribuţie, stabilită expres �n Lege, nu poate fi a altei instituţii; ea poate fi numai a Parlamentului. Iată şi de ce:
Conform Art 47 din Legea Curţii Constituţionale („Art. 47. - (1) Plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului”). Coroborat cu Art. 5, alin (2) din Legea Referendumului („ART. 5 (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor �nscrise �n listele electorale permanente.”) Curtea are atribuţii NUMAI �n privinţa VALABILITĂŢII Referendumului, dar nu are atribuţii să se pronunţe asupra demiterii.
Aplicarea Art 10 din Legea Referendumului cade, fără dubii, �n sarcina Parlamentului, deoarece Art. 10 nu se referă la aceleaşi fapte şi la acelaşi moment, ca Art. 5.
Aplicarea Art.5 şi aplicarea Art. 10 nu pot fi făcute de aceeaşi instituţie şi din cauză că prevederile celor două articole sunt aproape contradictorii.
Citirea corectă, logic, a celor două articole ne duce, fără nicio �ndoială, la următoarea
CONCLUZIE:
1.CCR decide NUMAI dacă Referendumul a �ndeplinit condiţiile de valabilitate, �n baza tuturor prevederilor legale care-i cad in competenţă.
2.Parlamentul analizează, �n plenul celor două camere, decizia CCR privitoare la valabilitate.
3.Parlamentul are, conform Art. 10 din Legea Referendumului, atribuţia şi posibilitatea de a APROBA DEMITEREA PREŞEDINTELUI ROM�NIEI, prin referire numai la CONDIŢIA �ntrunirii majorităţii voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.
Această prevedere din Lege are corespondenţă logică �n Turul al doilea al alegerilor pentru preşedinte, situaţie �n care nu mai este necesară NICIO condiţionare a prezenţei la vot.
Pe deasupra, Parlamentul are la dispoziţie şi Temeiul că numărul votanţilor pentru demitere a fost de 7,4 milioane, ceea ce corespunde la un cvorum ce 14,8 milioane de votanţi.
(jurist Florea Ciobanu)
da ma..dar si asa suntem(ca populatia si conducatori) in rahat pana in gat...datori vanduti si cu toate SUA si Europa cu ochii pe noi ca pe butelie..da..decizia CCR are doar rol consultativ insa va fi pusa in aplicare..
unde mai pui ca pentru occident CCR e autoritatea SUPREMA in acest moment..si occidentul stie cu ce se mananca democratia si protestele n-avem nicio scuza...occidentul vede 400-500 de oameni in Piata Univ din 7,4 milioane de oameni...si ei nu stiu sa faca presupuneri ca romanii asa au fost dintotdeauna: comozi si doar o mica parte s-a sacrificat pentru majoritate...
alta era situatia daca in Piata erau macar 50000 de oameni....ca sa nu mai zic ca in Londra au iesit in strada 200.000 de studenti cand in Parlamentul lor (ATENTIE !)se discuta(NU SE LUASE O HOTARARE) marirea taxelor de studii..la noi abia au iesit 2000 in iarna dupa ce s-au taiat salariile cu 25%..
Tu te astepti sa vina in Piata Universitatii oameni din Horodistea sau Darabani? Acolo sa pui 400-500 de oameni din cati bucuresteni au votat DA, nu din cati romani au facut-o.
Nu-si are rostul sa compari Londra cu Bucuresti, nu se compara nici ca populatie, nici ca centru universitar. In plus este Marea Britanie, englezii isi fac singuri politica interna.
INS a declarat astazi ca suntem in total ~19.000.000. Daca scadem minorii ~20%, detinutii, etc cum dracu nu avem rahatul ala de cvorum? :-?
gata...a trecut vremea pentru astfel de discutii..ce conteaza ce trebuia sa fie?aia asa au decis.. acum e vremea actiunii..
*grab guns*^:evil:
The Joker:
"You see, their morals, their code, it's a bad joke. Dropped at the first sign of trouble. They're only as good as the world allows them to be. I'll show you. When the chips are down, these... these civilized people, they'll eat each other. See, I'm not a monster. I'm just ahead of the curve."
Poze facute astazi in fata palatului Cotroceni. Protest impotriva presedintelui demis.
apropo de postul lui Donely de mai sus:
VIDEO. "Ziua drept??ii" la Sf. Gheorghe: Mii de maghiari �n strad? | Jurnalul National
mi-e scarba ca sunt roman si de indata ce imi termin studiile am tulit-o din colonia asta..dar cat mai stau aici n-o sa scap nicio ocazie sa profit de acesti oameni care practic ii invita pe altii sa le ia banii din buzunar si sa-i umileasca...pana la urma eu de ce sa refuz...pana la urma PDL-ul si Basescu fac ceva perfect normal..si inteleg si dispretul lui pentru populatie...apropo si de filmuletul pentru care l-am postat mai sus..Quote:
La Sf�ntu-Gheorghe a avut loc s�mbătă cel mai mare protest maghiar din ultimii 15 ani. Sub tutela UDMR şi a Bisericii Reformate din Transilvania, �n jurul Colegiului Miko s-au adunat 30.000 de oameni - spun organizatorii, peste 25.000 după aprecierea liderului UDMR Kelemen Hunor, peste 15.000 - am spune noi, �n timp ce Prefectura Covasna şi Jandarmeria vorbesc despre circa 10.000.
si nu ma luati pe mine cu valoriile Romaniei si ce au facut cei de dinainte pentru noi..cei care si-au dat viata...toate chestiile astea propagandistice...Quote:
Agent Smith speaking to Morpheus(The Matrix 1999):
"But I believe that, as a species, human beings define their reality through suffering and misery.
apropo de intrebarea din titlul thread-ului:
Romania e o tara de care trebuie sa profiti....sau o vor face altii in locul tau
nu e de mirare ca ne trag tepe la autostrazi(si nu numai) firmele straine de la care aveam pretentii(nu asa e cliseul ?ca vesticii sunt mai civilizati?)..si-au dat si ei seama cam cu cine au de-a face..
Rom�nia e o ţară frumoasă, doar că pedepsele sunt foarte mici. Nu am văzut o pedeapsă mai mare de 25 ani. Dar sunt şi hoţii...
�n America, sunt foarte dure pedepsele. Un bărbat a omor�t o femeie, a primit... 80/85 ani de �nchisoare. �n Rom�nia, nu o să vezi aşa ceva.
Domn' Ponta a promis că reduce alimentele, măreşte salariile... l-a făcut pe dracu �n patru! (Vă rog să-mi scuzaţi limbajul).
Atunci ce draq(scuzati HERR DONELY limbajul,am sindromul TOURETTE cand dau de leprosi) mai cauti pe forumul asta si scrii limba romana,de ce nu intri pe alte forumuri unde se scrie limba engleza si nu trebuie sa-ti murdaresti intelectul cu limba romana.Eu personal imi iubesc tara asa cum este ea,un om care nu-si iubeste tara este un om fara valori si fara caracter,pe scurt:un om slab.Evident ca nu ai valori dupa care sa te iei ca n-ai avut in familie,probabil faci parte dintr-o familie de inadaptati social,eu sper sa-ti ajute DUMNEZEU sa pleci din tara mea.P.S:i-a si tiganii cu tine daca pleci in tara fagaduintei :rip:
Cu riscul de a fi catalogat gresit am si eu o intrebare: oamenii aia lucreaza undeva? Asta n-am putut sa inteleg niciodata - in miezul zilei orasele sunt pline de oameni. Inteleg ca sunt si oameni care lucreaza pe ture, nu doar de la 9-17, dar nu stiu ce sa zic, parca prea multi vad asa... Cateodata merg un pic mai tarziu la serviciu si intru intr-un hypermarket aproape de locul de munca sa-mi iau un iaurt sau ceva si e PLIN de lume cu cosurile pline, aia SIGUR nu se duc la serviciu atunci. Dimineata pe la 9-10... Poate are cineva o explicatie pt mine :)