never-ever nu folositi baterii fara protectie legate in serie in vreun mod.
2 zile am folosit intr-un dse 905 2 acumulatori cr2 mergea f. bine vapori de nu te vedeai, dar dupa un anume timp simteam ca se incalzeste. nici o problema deschideam si-i lasam putin "la aer', apoi ansamblat i-i dadeam bataie vreo 15 min.
azi dimineata dupa cafea reansamblez sistemul ma pun sa pufai cand observ ca led'ul flashuieste de cateva ori. deschid bateriile erau ok nu erau incalzite inchid si incep sa pufai...cantitate de vapori nu prea grozava, mai incerc 1 data si ink o data cand
BUM! imi explodeaza sistemul in fata! ( pusca mai tare decat un cartus de vanatoare)
Am vazut o flama grozava am simtit caldura si o durere grozava in "bot". Totul din jur era plin de fum, funingine , un pahar spart facut aschii imprastiat in toate incaperea pe tot mobilierul. Primul lucru a fost sa ma duc sa ma spal. Am descoperit doua tumefactii destul de severe pe partea interna a gurii, arsura in cerul gurii, incisivul central superior stang ciobit in treimea incizala, iar pe fata si gat pe cateva mici portiuni simt si acuma urme de arsura, bine ca nu sunt prea vizibile.
Deci ca si cum am zis la inceput
NU FOLOSITI SUB NICI O FORMA ASEMENEA BATERII MAI ALES IN SISTEME CARE ARE TENDINTA SA LE DESCARCE FORTAT!!!
Nici eu nu am crezut ca pot fi atat de "explozive" si mai ales sa aflu pe propia piele.

Am cateva poze pe care le voi atasa:
1. bateria care a explodat( noroc ca a fost cea din urma)
2. bateria mai inalta era prima, se observa cum e de arsa( dar functioneaza e aproape full...)
3. capacul inferior, cu interiorul plin de funingine, nu mai are "fundul" cu intrerupator...pe acolo a reusit sa iasa flacara si toata presiunea. ma bucur ca a cedat acolo si nu in partea de sus sa-mi provoace arsuri mai grave.
4. 5. cartusul zdrentuit de impactul cu gura.
6. capac superior si inferior umplute de funingine( mentionez ca functioneaza butonul, dar miroase ingrozitor a ars)
Bookmarks