ai luat 2?vad ca una e alba si alta neagra..interesant modul ca ai luat pe bucatele..ai iesit la jumate
ai luat 2?vad ca una e alba si alta neagra..interesant modul ca ai luat pe bucatele..ai iesit la jumate
...sa ne ti la curent cum se misca astia de la janty...ff multi se plang de fiabilitatea produselor si ff putini o sustin..ideea lor este buna dar daca nu sunt fiabile pacat de idee..bafta si astept vesti de la tine
daca cel care ti-a adus tigara e un tip de talie medie, cu ochii verzi sau albastri parca, atunci e Marian, cel de care am cumparat si eu (altul nici nu cred ca mai e p-acolo)..... e un tip ok si-ti va schimba fara probleme piesa defecta, nu-ti face griji... si eu am avut probleme cu primul set de tigari Janty (eu n-am luat Dura C, ci Dura) si mi-au fost schimbate ambele in aceeasi zi...
Ok, asa cum am promis ieri, am revenit cu alte impresii.
De dimineata m-a sunat tipul care se ocupa cu comenzile de la Janty si mi-a confirmat ca in cursul zilei de astazi or sa vina sa schimbe piesele cu probleme. Din nou, tipul cu care am vorbit, cat si tipul care a livrat piesele au fost foarte amabili (lucru care mi-a placut foarte mult la Janty).
Piesele de schimb (atomizator, baterie) au ajuns acum cateva minute. Problema mea era de la atomizator, care a fost inlocuit cu unul nou (cu banda aurie si inscriptia Janty). Pe langa atomizator, am primit si un certificat de garantie pentru toate piesele. Cineva de la Janty probabil a vazut postul meu de ieri, si mi-a facut pe plac, (desi, dupa cum spunea cineva mai sus, atomizatoarele vandute individual nu sunt inscriptionate) lucru pe care il apreciez (thanks guys).
Acum, pentru partea cu adevarat interesanta:
Dupa 15 minute de tras, pot spune ca sunt foarte multumit de Dura-C. Multa lume se plangea pe forumurile din afara de faptul ca rezervele nu se infig cum trebuie in atomizator si curg. Am fost placut surprins sa vad ca nu este asa. Am impresia ca ei vand dintr-un batch nou, si problema cu rezervele s-a rectificat. Cantitatea de vapor produsa este asemanatoare cu cea produsa de SuperMini, dar fumul scos de Dura-C este mult mai consistent. Mi-a placut mult faptul ca, datorita acelui buton nu mai trebuie sa astepti pana se incalzeste atomizatorul. Prima tragere este la fel ca si ultima. Ca tot a venit vorba de acel buton, am crezut ca are mai multe trepte, datorita faptului ca pe siteul oficial se precizeaza ca poti controla intensitatea tragerii, dar nu este asa. Am impresia ca s-au referit la faptul ca atata timp cat tii apasat pe buton, iese abur. Cand dai drumul, nu mai iese. Acest lucru nu ma deranjeaza catusi de putin, dar am simtit nevoia sa-l precizez.
Ca aspect si constructie, tigara este mult superioara (cel putin din punctul meu de vedere) celei SuperMini. Este putin mai lunga, iar rezervele sunt de aproximativ 2-3 ori mai mari.
Singurul lucru care ma deranjeaza momentan este faptul ca inca nu aduc rezerve goale.
Combinatia dintre Dura-C si lichidul Johnson's Creek ar fi una de milioane..
Ca sa inchei, sunt foarte multumit de produsul celor de la Janty. Raportul calitatea pret este unul bun, desi ei au facut greseala de a incarca mult prea tare pachetul complet. Daca cumperi doar ce ai nevoie, iesi la un pret bun.![]()
Revin si eu cu un mic review pentru Mini Pipe (noua generatie de pipa).
Dupa ce am incercat cam tot ce era accesibil: super, mini si si trabucul electronic m-am decis sa fac "inca o investitie" in noul model de pipa. Initial am fost ispitit de pipa clasica (DSE601) dar am fost reticient din cauza celor spuse de Monky mai demult (problemele cu switchul). Dupa ce m-am mai documentat pe e-cigarette-forum.com - am ramas complet demoralizat. Am gasit recent alternativa, Mini Pipe (sau Lady Pipe cum ii mai spune). Am primit pipa de o saptamana si jumatate. Prima impresie... excelent. Vaporii ies ca din locomotiva, asemanator ca si la trabuc - dar in schimb mult mai consistent si se simte excelent gustul lichidului. Chiar si cu lichid low are un "throat hit" super, lucru care la trabuc din pacate nu a existat.
Dupa ce am mai cautat un pic pe forumuri am gasit explicatia - atimizatorul mini pipe este intersarjabil cu majoritatea atomizoarelor penstyle. Deci practic vaporizez dintr-un penstyle cu forma de pipa. Avantajul este ca si bateria se poate lua din alte surse (este asemanatoare cu cea de trabuc dar este mai groasa).
Oricum cred ca voi fi in masura sa dau un verdict final dupa 2-3 saptamani.
In legatura cu Janty Dura C- si eu sunt foarte multumit. In 12 zile mi-a picat un acumulator dar s-a rezolvat de unul nou prin corespondenta.Baietii chiar se tin de cuvant cu garantia si sunt foarte amabili. Cat despre calitate - e excelenta! Nu curge lichidul din rezerve iar bateria tine 6-8 ore fara probleme.Eu am modelul pe negru si e impecabil!
ce parere aveti despre trabucurile care nu se incarca??se zice ca ar fi intre 1500-1800 de inhalari??a luat cineva pana acum?multumesc
Mare atentie la ce puneti in cartus. Materialul va fi in contact cu plasa care directioneaza lichidul pe rezistenta din atomizor care se incalzeste (asa numitul "fitil"). Aceasta la randul lui este foarte fierbinte si deci va incalzi si materialul absorbant pe care il puneti in cartus. Ganditi-va ca daca simtiti la exterior caldura degajata de atomizor cand pufaiti mult cam la ce temperatura este atomizorul si respectiv "fitilul" => buretele se poate topi si degaja substante toxice (si/sau va poate deteriora atomizorul).
Eu am simtit "gust" de ars cand a ramas cartusul uscat si cand am desfacut cartusul materialul absorbant din interior se vedea clar ca era ingalbenit de la temperatura la care a fost supus.
Am citit posturi 'jde mii de posturi prin forumuri de afara care combateau si aceste situatii si concluzia era ca trebuie sa fim totusi atenti la ce intoducem in atomizor. Chiar si firele subtiri care ies din acel material absorbant pot ajunge in contact cu rezistenta din atomizor si... acolo chiar ca se pot topi/arde. Am vazut prin poze/filmulete facute tot pe afara cam cum arata un atomizor desfacut si era naclait de reziduuri din lichidul uscat si din firele din rezerve...
... parerea mea ....
De aceea eu recomandam rezervele de hote sau filtrele pentru pesti (erau idei luate tot de afara si verificate de ei ... si de mine: teste de ardere cu flacara, vazut ce rezulta, mirosit, face su nu fum, etc.).
Acest material trebuie sa indeplineasca 3 calitati: sa fie cat de cat safe (vezi mai sus), sa tina lichidul sa nu curga, dar in acelasi timp sa lase lichidul sa se scurga/prelinga prin/pe "fitil". Am o gramada de cartuse care nu lasa sa se scurga lichidul din ele - tigara nu mai scoate fum si totusi cartusul este uscat la suprafata dar are lichid in interior si daca pun doau picaturi in el deja balteste... dar am si cartuse (printre care si de Janty - sic) care cand nu mai scot fum sunt uscate iasca si pun peste 8 picaturi in cartusul echivalent de 901.
marile lor probleme a e tigarilor sunt acumulatori si atomizoru, astea sunt adevaratele lor probleme..restul se rezolva usor chiar daca mai iti pica o picatura de e liquid in gura...stie cineva unde pot gasi acumulatori de J 108??
Pasla originala e tot material plastic. La fel si genul asta de burete. Avantajul e ca tine lichidul mai bine si nu se arde, iar atomizer-ul de la Janty are nichelina la o distanta destul de mare de siguranta. Am sa incerc si burete pentru pesti, dar nu vad sa mai gasesc burete netratat (am acvariu de 20 de ani si in ultimii 8 ani - practic de prin 2001 - nu am mai vazut in pet-shop-uri bureti netratati pentru filtre). Am lasat buretele 1mm in interiorul rezervei tocmai pentru ca nichelina sa nu stea sub presiune si sa nu se scurga prea mult lichid dupa reincarcarea cu picaturi. Totodata, materialele plastice pentru menaj (in special cele pentru bucatarie) sunt fabricate din varietati de polimeri mai putin toxice prin ardere (deoarece se pot intampla accidente destule in preajma unui aragaz). Buretele pentru acvariu e tratat adesea cu suspensii pe baza de carbon (nimic rau in asta) sau solutii pentru colorarea apei inofensive prin diluare dar naiba stie daca si prin ardere (asa ca atentie)!
Pana acum, niciun burete utilizat nu a prezentat urme de ardere in interiorul rezervei! Va da sotia de veste daca mor in urmatoarele luni![]()
atentie: nu vorbeam de burete pentru acvarii ci de material filtrant care este ca o vata si este alb (cel cu carbune activ este negru). Buretii in general sunt facuti din materiale care in procesul de polimerizare degaja gaze si astfel raman acele gauri si altceva este materialul din care sunt facute filtrele de care vorbeam si care este o poliamida.
Aceste materiale filtrante arata cam asa (vezi attachment)
P.S. in orice magazin/domeniu trebuie sa sti ce sa ceri ca sa obtii ce doresti si in general este o vorba: ca sa poti pune o intrebare trebuie sa sti cel putin 25% din raspuns pentru ca altfel nu o poti formula
Ca vorbeam de acvarii (vezi attachment):
si toata galeria cu acvariile mele Acvariu.ro - Home > User galleries > Lucian
Uite, chiar ca nu am citit nicaieri sa fi incercat cineva cu fire de l�nă![]()
Nu cred ca este o "reteta" la produsul x se pun y picaturi. Este in functie de cat de mult s-a golit cartusul. Eu am pus si ~25 de picaturi la trabuc dar au fost si cazuri in care am dat de cartuse care nu au curs si s-au uscat la suprafata si am pus doar 5-6 picaturi. In general eu recomand sa se puna atat cat absoarbe materialul absorbant dar sa nu balteasca (sa nu fie lichid la suprafata). Daca ati pus un pic mai mult, la sfarsit, cand stergeti cartusul se pune usor servetelul pe suprafata cartusului si se absoarbe surplusul.
Apropos de numar de picaturi - am facut niste teste si am ajuns la concluzia ca pentru lichidul pe care il am 1ml ~= 30 picaturi (depinde cel mai mult de densitatea/vascozitatea lichidului si mai putin de forma/dimensiunea picuratorului) . Ar fi bine ca fiecare sa faca astfel de teste astfel incat va sti si cata nicotina abureste zilnic, cat lichid este echivalent la 1-2 tigari (si asta este subiectiv deoarece unii trag foarte tare si cu mult fum, altii mai usor si mai rar, etc. dar va sti ca echivalentul "lui" de o tigara este x picaturi), etc. Se poate masura foarte usor cu o seringa din care se scoate pistonul si se picura pe partea deschisa pana se ajunge la nivelul 1ml (partea din fata unde se monteaza acul se tine astupata cu degetul). Dupa asta se introduce pistonul si se toarna la loc lichidul in sticla.
LucianCM - Multumiri!
Superb acvariul Am sa caut ce ai postat pe forum. Sper sa gasesc repede. Am sa tin cont de tot ce ai spus! Multumiri!
Bookmarks