Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 121 to 140 of 223

Thread: Decizie grea pentru anul care vine

1. #121 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Multa lume nu intelege (sau mai degraba se face ca nu intelege) ca de fapt ConsoleGames.ro este o comunitate care are ca numitor comun gamingul pe console (si nu numai pe console). In aceasta comunitate se pot lega prietenii, se pot citi stiri si recenzii si multe altele. Ceea ce este extra si aici includ Bazarul, este valoare adaugata. CG.ro nu sta intr-un bazar, ci in userii ei. Daca bazarul a adus beneficii multora, care in mare parte nu au adus niciun aport acestei comunitati, ganditi-va la metoda care tocmai s-a impus ca o impozitare a tranzactiilor facute acolo.

Daca aceasta 'limitare' va da sau nu roade, doar timpul ne va spune. Daca e nevoie ca acest site sa se restranga, devenind doar pe baza de membership doar pentru ca aceasta comunitate sa existe in continuare, nu vad unde ar fi problema. Realizati ca aceste masuri sunt venite tocmai pentru a tine in viata nucleul ConsoleGames si anume jocurile si oamenii ce au aceasta pasiune.

Vorba lunga, saracia omului, cine doreste sa ajuge comunitatea a facut-o si pana acum si o va face si in continuare.

2. #122 SP
    Junior Member lordico's Avatar
    Quote Originally Posted by eneea View Post
    Imi pare rau ca site-ul nu se poate autofinanta si mi se pare aiurea sa vine lumea cu bani de acasa...de donat am mai donat cand am putut si o sa mai donez.
    Din comentariile citite cel mai tare m-a deranjat ca multi vad CG doar ca un loc de facut bisnita. eu chiar am intalnit oameni super ok pe forum si am legat prietenii.
    Eu sunt de acord ca pe aria de publicitate sa poata posta doar userii premium, iar cui nu-i convine poate sa plece, comunitatea nu are nevoie de bisnitari
    Daca numesti bisnita faptul ca cei mai multi care posteaza acolo (me included) isi vand jocurile din colectia personala, in majoritatea cazurilor in pierdere (deci termenul de bisnita nu-si are locul) esti in eroare. Poate pentru cei care fac comert en-gros cu jocuri noi si ies in castig nu e mare scofala sa dea cei 20 euro pe an, dar pentru unul dintre cei multi mentionati de mine este, fiindca se adauga pierderii initiale si, la naiba, cu 50 euro iei Plus si ai o caruta de jocuri pe an. Acei 5 euro care acum se cer pe luna cred ca ar fi mai decent sa fie pe an, parerea mea.

3. #123 SP
    Senior Member iPaul's Avatar
    Nu stiu cum se face ca majoritatea care au ceva de obiectat cu privire la aceasta masura sunt persoanele care activeaza cu precadere pe aria bazar.Uitati-va la individu' asta,dupa o analiza sumara a posturilor sale,concluzionam ca aportul lui la aceasta comunitate este insignifiant spre zero(majoritatea posturilor sale fiind pe aria bazar).

4. #124 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Vin cu o veste buna. Am vorbit la Datacenter, si au spus ca pt. noi, clienti fideli (eu am mai multe servere acolo, pt. diverse firme), pentru colocatie la serverul CG, se reduce costul la 155 EUR/luna (doar daca platim pe 12 luni in avans). Asta inseamna ca in Ianuarie in loc sa trebuiasca sa platim 1998 EUR, vor veni 1860 EUR. Bineinteles, plus TVA, dar acolo e treaba firmei... se descurca. Si uite asa am mai scapat de 138 EUR de strans. Phew... hai ca macar avem o veste buna. Ca si pana acum, tot ce tine de extra costuri (licente & co) raman "job-ul meu". Ma mai descurc cu un pic de profitshare, un pic de bannere... restul pun eu.

Imediat modific bara de donatii...

5. #125 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Asa am zis si eu. La ce salariu are Dj Mo pe-aici nu cred ca e nevoie... Eu castig peste 1000 EUR pe luna din forum, deci imi permit. GreyhounD e un nabab... OEE si tudyniuz sunt copiii de bani gata. gvingi cred ca joaca la 6 din 49, dar cred ca face de fapt afaceri underground... Andrew parca se ocupa de trafic de organe. Graft vinde logo-uri si grafica en-gros... Donely e in top 300 cei mai bogati oameni din Romania... La ce organizatie avem aici... banii din donatii sunt asa, de un suc. De fapt vom avea o intalnire in weekendul acesta (sau urmatorul) si vroiam sa doneze lumea ca sa mergem sa bem si sa "mananca si gura noastra" ceva.

* ce am scris mai sus e doar un pamflet
    Mda, se vede ca nu sa prins nimeni de idee "sa mânca si gurile voastre". Ma refeream la voastre=forum. Mai exact, trebuie si gura forumului sa fie hranita, nu doar noi care vindem/cumparam joace, fac bisnita sau mai stiu eu ce se vinde pe aici.

Ca idee pentru shop, multi nu au posibilitatea de a cumpara de pe site-uri straine. Stiu ca sunt inca 1.000 de persoane care fac asta, dar totusi. Comisionul pe produs sa fie trimis pentru CG. Asta inseamna si ceva timp pierdut... O idee in plus, eu zic ca nu strica.

6. #126 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by the_fool2k View Post
    Eu zic ca ar trebui inchis topicul si sterse toate mesajele. Unele lucruri spuse pe aici nu fac cinste nimănui. Verzii isi fac prea mare importanta si ii fac pe restul sa se simtă ca ultimii oameni ca nu donează.

Hai sa fim oameni. Se baga taxa ... Ok, e decizia proprietarului. Cui nu ii convine, posteaza anunturi in alta parte. Ok si asta. Dar nici sa se zică ca mai bine rămânem noi ăstia 50 de oameni care am donat, ca restul nu contează si sunt "romani", "calici", "nepasatori", etc. Pai asa cu 50 de oameni faci grup de facebook si închizi taraba si gata. Atitudinea ar trebui sa fie de a atrage oamenii, nu de a ii respinge. Atentie cand scrieti pe forum, de aia care posteaza pe bazar...va referiti la foarte multi si nu toti sunt bisnitari. Multi sunt copii, studenti, părinti, oameni cu facultate... Exprimati-va altfel, ca sa nu se simtă toti niste "canalii".
    Ai dreptate, dar cu ultima parte exagerezi. Daca spun ca românul s-a obişnuit sa primească totul gratis asta inseamna ca am insultat pe cineva? Inteleg ca sunt oameni fara bani, copii, studenţi, elevi, s.a.m.d. si eu fac schimburi sau incerc sa vand, dar nu asta m-a împins sa donez sau sa pun produse pe aria de licitaţii, ci respectul pentru munca unora si respectul de sine, ma simt mai bine seara cand stiu ca am ajutat asa cum am putut, 5 lei, o stire, un review, un multumesc pt cei care isi pierd nopţile din pasiune pt gaming si nu numai.
    Mai spui ca "verzii" se dau importanţi...Poate ca da, poate ca nu, dar sa nu uitati ca voi cei care ne faceţi marţieni încrezuţi puteţi sa postaţi pe acest forum si datorită nouă.

PS: MonkY poate ar trebui sa aplicam o metoda gen "socios"

7. #127 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In timp ce unii se plang... altii actioneaza! Deja suntem la 29%, deci se poate. Tot respectul meu pentru cei care merg pe principiul "mai putine vorbe si mai multe fapte!". Ma uit ca mare parte din ei nici macar nu au postat pe acest thread. They just did it!

8. #128 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    Atentie, separarea a fost făcută de mesajele postate in general de verzi. Imi aduc aminte ca am citit si anul trecut si cu alte ocazii...mesaje de genul, daca nu esti verde, nu vorbi, nu iti mai da cu parerea. Nu vreau sa diminuez contributia verzilor si nici sa o trivializez. Tot ce spun este ca arătând cu degetul, restul userilor care sunt ca romanii nu ii vei convinge să donez, ci ii vei îndepărta, exterioriza, intr-un cuvant nu vei obtine ajutorul lor.

Si da, cand spui ca romanul S-a obisnuit sa primească totul gratis, pe un ton de repros te adresezi tuturor... Toti suntem romani. In mod subliminal ne reprosezi tuturor. Mai mult , chiar se afisează o atitudine de primit pe gratis, in sensul ca cerem bani, dar nu oferim nimic. Stiti cum e tiganca, daca nu ii dai bani te blesteama.

Cred ca mesajul trebuie modificat putin, astfel incat sa evidentieze ce primeste userul inapoi: reduceri la gameshop, spatiu de stocare, verde la nume, continuarea proiectului. Va rog sa nu luati ce am zis aici ca pe o critica, dar sincer cred, ca daca vrem sa atragem bani, trrebuie sa încetăm si sa stergem toate mesajele astea care împart userii in doua categorii: cei buni si cei rai din cauza cărora moare comunitatea.

Ps: voi contribuie si eu dupa 20 decembrie, dar nu vreau sa fiu verde.
    Ps2: in orice companie daca nu se reuseste generarea veniturilor , se aplica tăierea costurilor. Poate ar trebui sa ne eficientizam. Daca am crescut peste puteri, sa reducem. Sunt multe arii din site la care s-ar putea renunta... Inclusiv la spatii de stocare, chat, jocuri arcade. Taind putin cate putin din trafic, il controlăm. Se tineau forumuri in 1998 foarte bine. Masuri de salvare ar trebui luate si la venituri si la cheltuieli.

9. #129 SP
    Admin MonkY's Avatar
    the_fool2k: Aici toti suntem gameri man. Nu conteaza ca suntem verzi, rosii, albastri, whatever... Problema e ca daca nu se fac mai mult verzi (la propriu sau la figurat - pt. ca poti alege sa nu ai culoarea verde), n-o sa mai existe niciun fel de culoare. Va fi probabil un simplu screen alb/negru pe care vom scrie "La revedere!". E atat de simplu.

La cheltuieli nu prea mai ai ce sa reduci... serverul il avem deja, am platit pt. el (eu si donely) niste carute de bani. As vrea sa reduc cheltuielile la hardware-ul care tot pica (in special HDD-uri)... asta da. Upgrade a fost efectuat anul acesta la memorii si procesoare... N-ai din ce sa mai tai decat poate din trafic. Ori traficul cel mai mare il face forumul in sine (text) si attachments (imagini). As fi zis daca am fi avut streaming (dar am renuntat la idee de acum ceva ani)...

Referitor la 1998 si forumurile de atunci, sa fim totusi realisti in comparatii. Pe vremea aceea se facea resize automat la attachments. Tot ce era peste 800 x 600 nu avea ce cauta (unii inca mai procedeaza asa si in ziua de azi). Acum lumea urca seturi de cate 20 de imagini a cate 5-10MB/bucata si de obicei de ordinul a unui minim de 6-8 megapixeli. In '98 cred ca aveau cam 5% din romani internet. Acum probabil au peste 50%, si e in crestere. Atunci intrau pe dialup, acum au gigabit (deci rup serverul in doua, putand deschide si 20-30 de pagini simultan la noi intr-o singura sesiune). Nu mai vorbim de inexistenta youtube, flash, animatii, antivirus, anti-spam, ddos protection, filtre si alte nebunii. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce server ar fi putut tine in 98 o baza de date de peste 5GB... de milioanele de attachment-uri si thumbnails nici nu mai vorbim. Pe monstrul asta de server dureaza 24h o reindexare de indecsi... probabil in 98 ar fi luat cateva luni bune (timp in care serverul nu mai facea mai nimic).

Oricum, de bine de rau am rezistat si la 10.000 de hit-uri simultane... pe un shared hosting probabil eram down for good. Eu unul nu sunt de acord sa avem un site care sa fie mai mult down si cu probleme, doar de dragul de a mai economisi niste bani.

10. #130 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu ai inteles nimic, nu are rost sa mai continui, ma scuzaţi daca v-am deranjat!
    Si eu sunt român si imi place un lucru gratis, dar un produs premium ar trebui sa fie ceva de genul pay per view. Chiar nu înţeleg de unde a apărut supărarea asta. Suntem pe forumul ConsoleGames nu BazarConsoleGames, au mai spus-o si alţii, bazarul e un bonus. Din păcate userii mai mici si mai saraci plătesc pt ce fac sau ce au facut bişniţarii de pe acest forum.

11. #131 SP
    Monky:exact la atasamenye si poze si alte le trebuie umblat. Resize. Limita de dimensiune, etc. Adica acolo nu este absolut necesar...gen la comentarii, la arii cu glume , vrajeli, figuri, trash talk. Reviewrii sa poata posta imagini mari. Si cei premium si tot asa. As zice ca merita sa ne uitam cu atentie la tot continutul forumului si sa tăiem din el.

Avem pagini cu jocuri pe care ni le-am cumparat pline cu poze.renuntăm, ca nu suntem pe facebook, mai trebuie doar sa facem tag pe ele. Ma rog, ti stii mai bine ce este vital si ce. Ce contribuie si ce nu si daca merita sa dam mii de euro si pentru ce.

Exista metode de a atrage bani si de a economisi. Cu bazarul pot fi de acord, dar masurand veniturile cu potentialele pierderi, cred ca pe termen lung vom pierde cu masura asta, pt ca tot donatorii vechi vor dona si in nici un caz bisnitarii.Depinde de noi sa le aplicăm pe cele mai eficiente. In rest gameri sa fim si sa ne purtam ca atare.

Apropo, acum cateva luni am avut o propunere de centralizare a bursei, care sa fie taxată si care ar fi eliminat bisnitarii si pe scurt mi S-a zis ceva de genul, de ce vorbesti daca nu esti verde... De catre un verde... Asa ca sa nu mai vorbim de culori.

12. #132 SP
    Junior Member Elsewhere's Avatar
    Quote Originally Posted by the_fool2k View Post
    pt ca tot donatorii vechi vor dona si in nici un caz bisnitarii.
    singurul post de pe bazarul ps3 de astazi este al unui user care are la vanzare o list lunga cu cateva zeci de jocuri...

13. #133 SP
    Quote Originally Posted by Elsewhere View Post
    singurul post de pe bazarul ps3 de astazi este al unui user care are la vanzare o list lunga cu cateva zeci de jocuri...
    Bravo, am castigat 10 eur de la un vânzător. Restul nu a mai putut posta nimeni. Macar sa masurati cat ati castigat de la vânzători si cat de la aceeasi useri, ca doar toti ii stiti care sunt bisnitari.

14. #134 SP
    Junior Member abcdef's Avatar
    Salut, va spun pe scurt ca imi place sa desenez si ca as vrea sa ajut comunitatea pe aceasta cale. Mai exact, voi face desene in orice tehnica, orice marime (creion, penita cu tus, acuarele, creioane colorate etc) si sculpturi din plastilina si lut. Pot face orice personaj din jocuri, benzi desenate, filme etc. Imi dati imaginea si eu o pun pe hartie. Este o munca destul de grea, dar imi place sa ajut cand am sansa. 50% eu, 50% conolegames. E OK?

15. #135 SP
    Member eneea's Avatar
    ia uitati ce mesaj primesc eu inbox, n-o sa-i dau numele ca nu am acceptul lui:

"Salut
    Am vazut ca te oferi sa platesti prin PayPal pentru cei din Cluj, dar sa iti plateasca inainte. Eu sunt din Iasi, si vreau sa ajut forumul, dar nu am card si nici nu pot sa ajung la o banca. Daca si tu esti de acord si desigur daca ai nevoie, eu sunt dispus sa iti trimit un cod de reincarcare pentru cartela telefon (orange, vodafone, cosmote) cu 15 euro ca atat pot acum, iar tu sa adaugi prin PayPal 15 euro pentru mine. Desigur, codul o sa fie trimis inainte. Merg pe incredere. O sa astept raspuns. O seara placuta!"

if there's a will, there's a way

16. #136 SP
    Member Mariush's Avatar
    Indraznesc sa pun si eu o intrebare, ca sa stiu ce modalitate de plata sa aleg. Daca donez 20 Eur via pay-pal, semnifica 1 an de verzitura ori doar viramentul in cont e luat in considerare pentru premium? Multumesc!

17. #137 SP
    Junior Member addonis's Avatar
    Rog moderatorii sa imi inchida contul. La modul cel mai serios. VA ROG SA INCHIDETI CONTUL. SUSPEND / DEACTIVATE

Bafta in continuare pentru comunitatea consolegames.ro in noile conditii.

18. #138 SP
    Senior Member Snick's Avatar
    Quote Originally Posted by addonis View Post
    Rog moderatorii sa imi inchida contul. La modul cel mai serios. VA ROG SA INCHIDETI CONTUL. SUSPEND / DEACTIVATE

Bafta in continuare pentru comunitatea consolegames.ro in noile conditii.

Cred ca mai poti sa astepti o luna ... sa vedem cum decurg lucrurile ... eu fiind optimist din fire ... am un feeling ca dupa ce se termina cu plata ... nu va mai fi aceasta restrictie ... daca nu ... si se inchide ... ne putem da toti cancel la conturi ... si ne facem grupulet pe " facebuc "

19. #139 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    http://www.consolegames.ro/forum/f51...nsolegames-ro/
    I. Regulament General
    16. Nu se sterg posturi sau useri la cerere! Puteti cere inchiderea threadurilor personale folosind butonul de Report, iar in cazul in care doriti sa renuntati la cont, pur si simplu nu-l mai folositi.

20. #140 SP
    Junior Member Asadar's Avatar
    Desi sunt un user foarte nou pe acest forum..citind posturile din acest thread, consider ca una din cele mai bune idei este, cea cu o suma OBLIGATORIE de 1-5 euro pe 1 AN, la inregistrare, neavand restrictii la nici o arie, iar pentru cine vrea premium cu facilitatile si costurile aferente, sa opteze pentru aceea varianta.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast