Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 22 of 27 FirstFirst ... 12 20 21 22 23 24 ... LastLast
Results 421 to 440 of 536

Thread: Totul despre pesti si acvarii

1. #421 SP
    Junior Member nevarmaind's Avatar
    Salut Monky!
    Stiai ca cineva ti a tiparit sub forma de carte "Ghid de acvaristica, intretinere acvariu, pesti, plante si echipamente" ?
    Eu am gasit o pe Scribd sub numele 62634433-57121531-49581611-Ghid-de-acvaristica si din ce citeam nu ma puteam dumeri unde am mai citit rxact aceleasi cuvinte... .
    Oricum pina acum n am mai gasit ceva la fel de bine documentat si elaborat.
    Bafta la maxim!

2. #422 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by nevarmaind View Post
    Salut Monky!
    Stiai ca cineva ti a tiparit sub forma de carte "Ghid de acvaristica, intretinere acvariu, pesti, plante si echipamente" ?
    Hahaha. Foarte tare! Merci de informatie. Probabil daca eram unul care faceam asta pt. bani sau mai stiu eu ce, m-as fi infuriat la maxim. Asa insa, ma bucur ca ajunge sa ajute pe cat mai multi. Pacat ca macar nu a furnizat sursa, asa cum ar fi fost frumos. Dar, asta e viata.

Apropos, in nano am reusit si eu sa pun vre-o 6 Amano Shrimps... si confirm ca fata de red cherry sunt de cel putin 10 ori mai eficienti la mancarea algelor (bine, sunt si de 2-3 ori mai mari si poate nu la fel de frumosi). I-am luat de pe Petshop online de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro, in caz ca vreti si voi

3. #423 SP
    Junior Member clau_74's Avatar
    Esti multumit de crevetii Amano ??? In decurs de 6 zile au curatat acvariul de alge , dupa care au coborat pe substrat si au schimbat meniul . Acum algele sunt sub control .

4. #424 SP
    Member okayo's Avatar
    SAlutare.
    Am si eu nevoie de un sfat. Ma gandesc sa upgradez acvariul. mai exact de la 160 cat e acum la 240L.
    Am fost la Hornbach o sticla de 200L pe dimensiunile mele este 324RON. Peste nu au decat acvarii complete. Unde sa intreb de unul de 240L (in dimensiunile 100x40x60? Are cineva o idee.
    Multam.

5. #425 SP
    Admin MonkY's Avatar
    okayo: cel mai bine iti faci tu custom, la ce dimensiuni doresti... cu sticla de care vrei tu... cu preaplin... cu fund dublu sa fii sigur, and so on. Cu capacul e mai dificil. Vorbeste cu George de la Reef si vezi daca iesi ok ca bani.

La Juwel (care e mai ok ca bani) dimensiunile sunt de 121 x 41 x 55: Acvariu Juwel Rio 240 l negru. Scump, dar are incluse cam toate cele....

6. #426 SP
    Member okayo's Avatar
    Multam Monky am trimis intrebarea pe mail la Reef. Setul de la juwel nu ma intereseaza pentru ca vreau de principiu doar sticla. Restul le am.
    Ti se pare normal tipul asta? Acvariu 720 L, 200x60x60cm, sticla 15mm - Okazii (54636382)
    acvariul e bestial insa e fireasca o asa greutate in peretii unui bloc? ca sa nu mai intreb cum face schimbul de apa?

7. #427 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cel mai bine vorbesti la telefon... sa-ti explice cum e cu sticla, cat de groasa vrei sa fie, cum vrei sa fie fundul, ce fel de intarituri, etc... Daca ai capac, e bine sa mergi cu el la ei, sa faca totul pe masura corecta.

Cat despre acvariul acela de 720L, eu am vazut la bloc acvariu de 850L... insa omul statea la parter si isi facuse diverse ranforsari la pereti si in subsol... plus un sistem care sa-i permita sa se miste la cutremur. Gandeste-te ca vorbim de aproape 2T (la cel de 850L). Oricum, si cel de pe okazii e bine gandit pentru ca este mult intins pe lungime, si nu pe inaltime (cum e la moda la "smecheri" care se trezesc ca nu mai pot face mai nimic in acvariu de 1.5m inaltime - sa nu mai vorbim de presiune, greutate per m2). Daca stai si te gandesti, al meu este de 160 x 60 x 60. El a mai pus 40cm in lungime

Schimb de apa probabil face ca si mine (la picatura)... sau simplu, cu furtun.

8. #428 SP
    Member okayo's Avatar
    Mi-a trimis cotatia. Si e cam sus pentru mine. In mod sigur fac o treaba buna insa mai astept. Alternez intre a lua unul de 200L de la Hornbach si a gasi sau comanda unul de 240L.Diferenta fiind de 40 respectiv 80L. La Hornbach sticla de 200L este 342RON.

Anyway am vazut ca a apartu Tassimo in supermarketuri stiam ca ai unul. Tot asa multumit? Sotia tot insista ca e mai ieftina cafeau la pachet, ca ma ofeream sa-i cumpar un robot Tassimo.

9. #429 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ce cotatie ti-au dat cei de la Reef? Chiar sunt curios. Btw, si cu ce tip de sticla? Probabil e mai scump pt. ca oamenii folosesc Dow Corning, nu se zgarcesc la silicon ieftin...

Cat despre Tassimo, please, discutiile aici: http://www.consolegames.ro/forum/f66...ppuccino-ceai/. Da, il folosim zilnic cu placere

10. #430 SP
    Member okayo's Avatar
    O pun temporar aici, pana o citesti si apoi sterg jpegul. Am incercat sa dau un privat dar nu exista optiune de atasat poze.
    Imi zici dupa ce ai vazut. Repet: ei sigur lucreaza profi si cotatia e probabil ce trebuie insa eu caut ceva mai aproape de ce am vazut in Hornbach pentru ca nu ma pot arunca la bani. Sau o las pentru mai incolo. E mai mult un capriciu de care ma pot lipsi, evident.
    Attached Images Attached Images capture.jpg

11. #431 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Poti sa o lasi ca e bine de stiut. Pretul lor e cat se poate de ok (la reef nu platesti decat manopera, care vad ca este 240 RON). Cel mai mult costa sticla si slefuirea ei (tranportul o face tot firma care taie sticla si nu reef). Ce-i drept, la 3-400 RON iti gasesti acvariu gata de prin Hornbach... Insa eu unul n-as risca o asemenea cantitate de apa cu geam de 0.5-0.8 si Dzeu stie ce fel de silicon si cat o rezista el

12. #432 SP
    Member okayo's Avatar
    OK. Daca crezi ca nu-i deranjeaza las oferta. E vorba de un acvariu de dimensiunile 100x40x60cm.
    Mai las atunci in asteptare treaba si mai calculez, poate da cu plus si de Sarbatori imi fac un cadou :-)

13. #433 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Uite si calculatia pt. un 1550 x 550 x 600 de acum 2 ani si ceva, ca sa vezi ca nu ai fost departe
    Attached Images Attached Images 2011-09-16_130053.png

14. #434 SP
    Member okayo's Avatar
    Am inteles. In mod clar pentru ca ii stiu cat de cat pe cei de la Reef, nu mi-am pus probleme legat de seriozitate.
    Dar stii cum e perioada. Cel mic a inceput scoala... capriciile si ce nu e necesar vin pe locul doi.

15. #435 SP
    Buna tuturor!
    I s-a mai intimplat cuiva sa-i apara pamint in acvariu?
    Nu glumesc, azi am scos a 2 a oara, un bulgare de pamint din el. Prima oara a fost acum aproximativ 3 luni. Mentionez ca am pus ca substrat Manado de la JBL si atit...
    M-am gindit tirziu ca trebuia sa-l pozez. Era mare aproximativ cit o nuca si usor turtit, forma neregulata. Dar pamint, pamint, de o culoare maro deschis.
    Poate cineva sa ma lumineze?
    Ape limpezi!

16. #436 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Huh... cum sa-ti apara pamant asa subit in acvariu?
    Probabil este JBL Manado care se faramiteaza si se face "bulgari"... sau poate ai pesti "constructori" pe-acolo

17. #437 SP
    MonkY, multumesc tare mult de promptitudine.
    Mda, si eu am fost socat. Sigur nu am introdus pamint, ca doar am spalat Manado in citeva ape calde, asa cum scrie in instructiuni.
    Am doar gupi si un cory. 2 Pomaceea mari si citiva maro cu care ma lupt.
    Nu stiu daca e important in cazul de fata, am si citeva alge pe 1/8 din acvariu, poate chiar mai putin.
    Oricum, promit sa fac poze data viitoare.
    Iar despre farimitarea manado... n-ar trebui sa aiba aceeasi culoare?
    Stima!

---------- Post added 26-11-2011 at 07:41 PM ----------

Revin cu o precizare, acum m-am gindit. E posibil sa se transforme un Seven Balls in acel pamint.
    Stiu ca am bagat cite una din cind in cind

18. #438 SP
    Member SilentHill's Avatar
    Mi-au aparut de curand niste pete negre pe frunzele de la plante. Ce produs din pet shopuri imi recomandati pentru aceasta problema ??
    Frunzele afectate se pot insanatosi sau este mai recomandabil sa le tai ??

p.s.: Cunoasteti pe cineva din zona Banat care are discusi de vanzare ?? (in pet shopurile locale nu au).

19. #439 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by SilentHill View Post
    Mi-au aparut de curand niste pete negre pe frunzele de la plante. Ce produs din pet shopuri imi recomandati pentru aceasta problema ??
    Frunzele afectate se pot insanatosi sau este mai recomandabil sa le tai ??
    Ca sa te putem ajuta, pune te rog niste imagini cu petele negre... Pentru ca pot fi alge, poate fi lipsa de nutrienti, pot fi pur si simplu mancate. Pana nu vedem cum arata, sunt doar presupuneri.

20. #440 SP
    Junior Member andreiflorin's Avatar
    Buna seara tuturor. Pentru problemele cu bacteriile din apa se poate folosi cu succes albastrul de metil. Se dilueaza 1-2 picaturi intr-o cana cu apa, apoi se adauga in apa din acvariu cativa ml. De asemenea, atunci cand exista pesti la care observati simptomele unei boli : aparitia de pete pe corp sau inotatoare, comportament diferit ( se freaca de pietris, respira greoi, etc) este bine sa amenajati un asa numit acvariu steril. Acvariul steril trebuie sa contina o cantitate mica de apa: 20-30l, sa fie bine aerat, si sa nu aiba substrat. In acesta se adauga putina sare grunjoasa neiodata/ eventualele substante de tratament. Este bine sa procedati astfel pentru a evita infestarea celorlalti pesti. In anumite situatii in functie de specia afectata si de boala, se poate ridica sau scadea temperatura apei pentru a sensibiliza bacteria.
    In ceea ce proveste aparitia de alge pe plante, este bine sa tine-ti acvariul intr-o zona unde razele soarelui patrund cat mai putin, deoarece acestea faciliteaza aparitia lor.
    Cea mai buna solutie pe care am folosit-o din comert este Aquasafe de la Tetra, aceasta aduce apa la un Ph neutru si faciliteaza disparitia bacteriilor.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 22 of 27 FirstFirst ... 12 20 21 22 23 24 ... LastLast