sa le razi daca sunt pe geam sau sa iei solutie algerofila care ti le distruge.
N-au treaba ancistrusii cu alge filamentoase... de fapt, nici-un peste hranit cu mancare nu are treaba cu ele.
Eu nu inteleg de ce voi incercati sa eliminati rezultatul problemei in loc sa eliminati cauza ei. Fa-ti teste de apa, vezi cum stai cu toate cele... si rezolvi. In felul asta nu ai nevoie sa cumperi ceva care sa manance algele respective, ci faci ca ele sa nu mai apara. Bine... sunt cateva mici exceptii, anumite alge carora nu prea ai ce sa le faci daca ai acvariu plantat heavy...
P.S. Si nu mai introduceti "solutii minune" aka "algerofile"... Sunt chimicale cu efect nociv si asupra pestilor, si asupra plantelor...
Alga filamentoasa este sus pe valisneria nana (aproape de luciul apei) , fiecare acvarist are punctul lui de vedere cand vine vorba de acvaristica , voi va contraziceti si eu nu primesc un sfat concret .
Nu prea sunt puncte diferite de vedere in ceea ce priveste algele. De aceea ti-am si dat linkurile ajutatoare, cu paginile cele mai cunoscute penru identificarea algelor. Din pacate, nu stiu daca te-ai uitat sau nu, cert este ca ne-ai spus care este (macar din imagini). Prin urmare, nici sfaturi mai concrete de atat nu putem sa-ti dam...
Maine cel tarziu pun poze cu alga .Viermi plati (pamblica) din ce cauze apar si cum poti scapa de ei ???
azi am facut curat in acvariu si surpriza:1.Am vazut un pui de plati
2.Nu imi mai gasesc sanitariima tem ca au murit si s-au descompus si nush de ce ca nu ii vedeam bolnavi sau stio io ce
Salutari tuturor!
Deocamdata pestisorii mei se simt binisor, au facut chiar si puisori... Numai vreo 20...
Am o nelamurire.
Am pus ca substrat Manado de la JBL. Si atit. Nu stiu ce mi-a venit si am sapat putin in el. Si am observat niste bule de aer care au iesit din substrat si s-au ridicat in sus. Are cineva idee despre ce ar pute fi vorba?
Multumesc anticipat!
Ape limpezi!
E normal... "respira" substratul. Important este sa nu se faca pungi in substrat, pt. ca s-ar putea sa te trezesti cu alge sau sa putrezeasca radacinile plantelor din zona respectiva. De aceea se si recomanda incalzitor de substrat...
Daca ai melci, s-ar putea sa-ti rezolve ei problema... desi Manado din cate stiu e cam maricel...
Am 2 melci Pomaceea. Galbeni. Si am mai incercat sa pun niste pui de melci maro, da erau prea mici, si mi i au mincat pestii. Or fi de ajuns cei 2 Pomaceea, sau ar trebui sa mai pun , totusi, niste melci?
N-au treaba pomaceea cu substratul... doar cu plantele (ca gustarica)
Cand vorbeam despre melci de substrat ma refeream la Melanoides Tuberculata. Dar cu grija, pt. ca se inmultesc excesiv...
Eu am melci de substrat Tuberculata in ambele acvarii. In cel mic am substrat Manado. Nu e nisip dar nici prea grosier nu e. Din cauza asta plantele nu se prind prea bine in substrat si trebuie ancorate bine.
Daca nu ai melci de substrat in mod sigur sunt acumulari de gaze care din cate stiu nu prea sunt un lucru bun pentru ca pot ajunge sa-ti intoxice si pestii. Din cauza asta se recomanda melcii de substrat ca astia aerisesc cu miscarea lor substratul insa cum zice si Monky se inmultesc excesiv. Pentru ca in acvariul mic erau deja prea multi am pus vreo zece melci mancatori de melci :-) sa-i mai termine si cu toate astea tot vad pui pe peretii acvariului. Despre Pomacee confirm ce zice Monky ... papa la plante de nu ramai decat cu cioturi. Eu am luat unul candva si l-am dus inapoi. Frumos dragut, rotund, galben dar face prapad.
Astia de substrat sunt ca guppy. Se inmultesc ca, chinezii. Poti sa pui niste melci asasini si o manance la ei. In functie de marimea acvariului si de numarul melcilor asasini o sa-i decimeze sau o s fie o lupta gen care mananca mai mult decat poate celalat sa se reproduca.
Mai exista si o alta solutie cand ii vezi ca s-au inmultit peste masura pui capcane(se gasesc de vanzare, n-am folosit dar cred ca sunt eficiente) sau arunci bucati mici de morcov, salata, castravete, etc la care astia se repede ca nebunii. Apoi ii ridici frumos pe toti astia si ii donezi, vinzi sau faci ce vrei cu ei. Primele doua optiuni sunt destul de putin probabile. Eu am ales varianta cu melcii asasini fiind mai naturala.
clau_74: exista capcane pentru melci (vezi ca au si cei de la JBL si gasesti mai peste tot). Prinzi zilnic cate 50-100 de bucati linistit. Sau melci asasini daca-ti place sa-i vezi urmariti de "trompisti"... sau, botia kubotai. Ii cauta aia si in gaura de sarpe![]()
De doi ani ma chinui sa tin sub control melci de subsrat si metoda cea mai buna este capcana pentru melci de la JBL dar daca ai si creveti in acvariu, datele problemei se schimba , vei avea surprize sa gasesti si prizonieri in capcana (creveti ) , am avut si doi melci asasini au murit fff repede in doua saptamani nu stiu din ce cauza , botia stiu ca nu sunt compatibili cu RCS si nu am incercat .
Salutari!
Am pus niste melci de substrat... Acum astept rezultatele. Cum o sa ma prind cind devin prea multi?
Bookmarks