Multumesc. Stiu ca a parut o intrebare aiurea, dar...
Deocamdata sint toti "ascunsi".
Ape limpezi!
JBL Proflora Start sau Tetra Plant Complete ? care este mai bun ? ce puteti sa-mi recomandati?
Deci daca vei merge pe formula de la JBL, atunci clar e optim sa folosesti JBL Proflora Start... daca mergi pe fertilizanti zilnici/saptamanali de la Tetra, atunci clar Tetra Plant Complete. Personal insa iti recomand Dennerle, Dupla sau ADA. Insa sunt mult mai costisitoare.
Din pacate Dennerle, Dupla sau Ada depasesc bugetul alocat. Inca nu m-am putut decide pe ce sa merg JBL vs Tetra, voi ce ati folosit sau care din ele au dat rezultate mai bune pe termen lung?![]()
Jazzy eu am pus Manado in acvariul mic si e ok. Pestii se simt ok, plantele si ele. E mai greu cu fixatul lor in substrat pentru ca are o granulatie mai mica dar se gasesc solutii. Oricum nu lua substrat ieftin de cuartz sau pietricele colorate sau nisip de rau... sunt mizerii si greseli prin care am trecut multi. Cea mai buna solutie este un substrat poros din piatra vulcanica... ceva ce am in acvariul mare (imi scapa denumirea). Un pic mai scump dar pe termen lung merita pentru ca ajuta si biotopul din acvariu. Mai exista si alte solutii gen bonalit. Parca Monky avea in ghidul lui niste sugestii. Vezi acolo.
Jazzy, intre JBL si Tetra, eu as merge pe... AquaMedic. Poate chiar AquaticNature. Iti recomand sa faci o vizita la Reef sa vezi liniile de fertilizare si cateva acvarii facute cu respectivii fertilizanti. Cum a zis si okayo, iti recomand un substrat vulcanic/poros (pt. suport de bacterii) si sub el (sau in el) sa ai substrat fertilizant.
Eu ma gandeam la un substrat fertilizant gen JBL Proflora Start sau Tetra Plant Complete, peste care ma gandeam sa pun Volcanit de la Aqua-Medic.
Vezi, la asta ma refeream cand iti spuneam ca din combinatii de fertilizanti de obicei iese o nebunie. In cazul tau, Volcanit-ul este deja imbogatit cu Fe. Cum Proflora Start si Plant Complete contin si ele Fe, o sa te trezesti cu exces de Fe, care duce la... ai ghicit: Alge! In loc de Volcanit ai putea merge pe Bonalit, care e cam tot la fel (vezi ca pusesem eu o poza comparativa), adica tot pietris vulcanic, dar care nu e imbogatit cu Fe. Cu Bonalit-ul poti merge practic pe una din liniile de fertilizare de mai sus linistit.
Salutari tuturor!
Pina acum nimic deosebit ( rau ) de semnalat...
Are cineva Garra Rufa la un pret decent?
Imi trebuie pentru tratament propriu, nu ca sa ma imbogatesc.
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Am facut o vizita la Reef insa doar online avand in vedere ca nu au magazin decat in Bucuresti, eu fiind din provincie ..... . Am votat cu AquaMedic. Dar ma intreb nu poate aparea problema algelor daca folosesc substrat fertilizat Terralit peste care pun substrat Volcanit? Sau numai este nevoie de substratul fertilizat daca folosesc substrat inbogatit?!?![]()
Jazzy13: Linia de la Aquamedic e gandita bine, stai linistit. Se pune un strat de Terralit peste care va veni Volcanitul. Terralit-ul are actiune mai lenta (pleaca intr-o luna or so), timp in care Volcanitul imbogatit cu Fe isi face treaba. Apropos, sa nu te sperii daca ti se va inrosi apa initial... e de la Fe-ul din Volcanit. Iti recomand sa-l speli inainte, insa nu atat de mult incat sa scoti "roseata" din apa... pentru ca nu vei reusi (decat daca scoti tot Fe-ul).
Este posibil sa fie - Octomitaza este boala provocata de endoparazitul Octomitus truttae care infesteaza vezica biliara si lumenul intestinal. Acesta este un flagelat piriform � prevazut cu 6 flageli orientati inainte si 2 flageli ce strabat corpul in lungime iesind prin capatul posterior. Octomitus truttae se inmulteste prin diviziunea longitudinala a corpului si se inchisteaza. Chistii sunt ingititi odata cu apa si ajung in tubul digestiv al pestelui apoi in lumenul intestinal, infestandu-l. Chistii sunt eliminati in apa odata cu excremen-tele, putand supravietui mai multe saptamani.
Simptomele caracteristice provocate de flagelat sunt: pestele refuza hrana si prezinta un abdomen supt, inoata in cerc apoi se scufunda brusc, stau langa piatra de aer sau la suprafata apei, isi pierd echilibrul, intunecarea coloritului, scaderea apetitului este deseori dublata sau urmata de starea de letargie si prezenta unor ciupituri in spatele capului si un aspect aspru al pielii .
Apropos, daca vrea cineva puntiusi si ancistrusi... am cel putin 50-100 de bucati de dat. For free, of course, cu conditia sa mearga intr-o casa buna![]()
Chiar nu am decat red cherry... sorry. Si aceia ii am asa, ca am facut un nano pentru Cris... pt. ca in acvariul mare (cel de 550L) daca bagam creveti erau tinte vii. Acolo nu scapa nici viermii congelati mai mult de 3 secunde, daramite frumusetile alea rosii![]()
Bookmarks