Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8
Results 141 to 146 of 146

Thread: Zvon: Sony PlayStation 4 Codenamed "Orbis"

  1. #141 SP
    Member rulzmaker's Avatar
    Argumentul romanului de rand care a cumparat consola, in 90% din cazuri poate chiar mai multe este acela de a nu mai baga bani in PC si de a putea juca ultimele titluri AAA in toata splendoarea lor. Daca tu le oferi acestor oameni un sistem cu hardware slab care oricum nu se compara nici macar cu un PC mid-end, dar ii lasi sa spere la ceva nemaivazut inseamna ca... (completati voi cu ce doriti). Si asta nu e valabil doar la romani. Acum, ce se intampla cand Sony/Microsoft vine pe piata cu o noua consola care poate ofera doar 20-30% performanta per total si DX11 fata de consolele predecesoare care au fost lansate cu 6-7 ani in urma? Mai merita oare sa zici ca iei consola ca sa nu mai bagi bani in PC? Nu. Un PC cu o astfel de configuratie costa la fel de mult cat va costa si consola.

    @emanuel nu ai ce juca pe PC? Eu zic sa te uiti cate titluri stau sa apara pe PC si cate au mai aparut in ultima vreme. Te asigur eu ca ai ce juca pe PC. Cat despre faptul ca nu ai nevoie de upgrade, eu zic sa te uiti la speculatiile componentelor in caz ca nu le-ai vazut deja, sunt LOW-END. Ce inseamna asta ? Daca pleci cu low-end la consola, cele mai detaliate titluri vor fi primele care apar pe consola, asta daca vrei si full hd si 60 FPS. Dupa aceea cu timpul, poate mai apar detalii, dar mai scad din rezolutie si asa mai departe, pentru ca totusi GPU-ul ala are niste limite, iar optimizarea in cazul asta inseamna sa incepi sa tai din detalii/rezolutie etc din anumite jocuri pentru a mari viata consolei. Defapt cine are de suferit ? Nu tot clientul? Asta ziceam si pe pagina trecuta. Consola pleaca cu titluri de pornire full hd, detalii ametitoare etc, dar cu timpul tehnologia avanseaza, iar consolele ramanand in urma, incep sa apara sacrificii.
    Cat despre pret, consolele sunt acum 1000 lei pentru ca deja sunt aproape de sfarsitul vietii lor, ai uitat ce pret avea PS3-ul la lansare? Cu 1500 lei, dupa cum am zis deja de multe ori iti iei un PC care are exact configuratia asta de se speculeaza a fi in Orbis si ruleaza dupa cum a zis si isis mai sus chiar si Battlefield 3 fara probleme.
    De asemenea ochiul uman ovserva diferenta imediat intre hd ready si full hd, mai ales in jocuri. Si aici te rog sa folosesti un PC pentru a testa aceste lucruri, intrucat rezolutiile jocurilor de pe console difera de la titlu la titlu. Degeaba incerci sa vezi diferente intre 1080p si 720p daca tu folosesti o consola care ruleaza un joc care merge nativ la 640p. Si te rog frumos sa nu zici nimic despre 4K pentru ca asta este viitorul, iar cine s-a jucat chiar si 5 minute cu un iPad 3 si a vazut rezolutia mare pe display stie despre ce vorbesc. Diferenta dintre 4K si Full HD este ENORMA, iar pentru o astfel de rezolutie ai nevoie de hardware. Nici nu are rost sa discutam despre asta.

    PS: poate Sony a lansat vestea asta tocmai pentru a testa piata, sa vada daca merge sa ne bage pe gat un sistem cat mai ieftin sa isi scoata cat mai multi bani cu el. Eu personal, fiindca nu au nici suport pentru jocurile de PS3, ii salut frumos si cam asta a fost. Daca Xbox-ul va oferi macar suport pentru jocurile de 360 atunci voi cumpara un Xbox. Daca nu va avea backwards compatibility si va veni tot cu un hardware de genul acesta, atunci pentru mine consolele actuale sunt ultima generatie de console care ma intereseaza.

  2. #142 SP
    Banned isis's Avatar
    Subscriu cu cele spuse de mai sus, am cautat in ultimii ani motive sa renunt la PC in favoarea consolelor, si nu am gasit. Am gasit insa complementarea, datorita exclusivitatilor. Ma asteptam sa fac pasul asta cu urmatoarea generatie de console. Dar din moment ce EPIC lucreaza la un joc PC exclusiv folosind in premiera Unreal 4, lucrurile astea imi dau de gandit.

    Jocuri pe PC man sunt sute. Nu sunt 10 care sunt exclusive console, de acord. Si pentru alea 10 daca iti permiti, merita si un PS3 pe langa. Dar doritorii de calitate nu sunt satisfacuti. Uitam faptul ca suntem pretentiosi la calitate in orice. La mancare, la bautura, la masini, la HDTV-uri, la aparate foto. Daca ne permitem luam ce emai bun nu? De ce nu am fii la fel de pretentiosi de la consola? De ce trebuie sa asociez consola cu - grafica slaba? Nu imi place asta!

    Vreau comoditatea consolei, lipsa de griji, dar nu cu sacrificiul calitatii imaginii grafice. Cu ce gresesc? Multi dintre noi avem plasme si LCD-uri de multe zeci de milioane, nu e normal sa imi doresc si o sursa de semnal care sa puna in valoare acel display? Man am dat o gramada de bani pe un Panasonic VT20 de 127, crede-ma ca nu e pus in valoarea de PS3-ul meu care ruleaza Mass Effect la 16 fps, sau Black Ops in 540p. Nu e normal sa vreau un hardware care sa imi puna in valoarea display-ul? Si pentru asta am nevoie de ceva care sa imi afiseze o imagine nativa 1080p cu detalii la superlativ. Nu e normal sa imi doresc ca viitoarea generatie de console sa imi ofere acest deliciu? Si nu am dreptul sa comentez cand nu o face?

    Daca Orbis va avea specificatii hardware modeste, atat o mare parte din developeri cat si gameri isi vor orienta atentia catre PC-uri, parerea mea. Lumea trebuie sa evolueze. Nu consider ca e benefica stagnarea graficii 3D din cauza hardware-ului modest din console. IPAD-uri avem anual si le si cumparam, dupa cum bine vad pe aici. Dar la console suntem de acord sa ne bage pe gat low end-uri. De ce? Adica dati 25 de milioane pe un IPAD pe care il schimbati la anu, dar nu dati 25 de milioane pe o consola care sa va tina 6 ani dar care sa aiba un hardware adecvat.

    Eu consider ca o consola de generatie viitoare va fi capabila sa ofere satisfactii vizuale si sa contribuie la evolutia motoarelor grafice 3D doar daca la lansare va fii cel putin la fel de puternica precum cel mai high end PC din acea perioada. Altfel, o sa vedem un exod si al developerilor si al gamerilor catre PC, unde, se poate. Cu costuri, dar SE POATE. Dureros va fi cand fraza de mai inainte se va transforma in "numai pe PC se poate" si asta spusa de vreo 2-3 studiouri care scot jocuri AAA.

    Cu hardware lowend la lansare, cu lipsa compatibilitatii pentru titlurile de PS3 si cu decimarea pietei de SH, viitorul consolelor numai stralucit nu este. Sistemele de operare pe PC sunt tot mai stabile, driverii sunt tot mai bine scrisi, performantele hardware-ului sunt tot mai mari, preturile absolut decente pe mainstream, costurile display-urilor de top in scadere...

    Man in ultimii 2 ani eu sincer, joc original de PC, nu am intampinat absolut nici o problema. L-am platit, l-am downloadat de pe STEAM si l-am jucat. Fara configurari, fara optimizari, fara BSOD, fara crash, fara nimic. Cu controler de X360, pe plasma de 127, de pe canapea. Chiar incepe sa pice rau de tot povestea cu BSOD si optimizari si driveri in fiecare zi.

    Eu vreau o consola care sa lupte cu PC-ul, nu sa ramana forever in umbra lui. Vreau evolutie si calitate. Si jocuri mai ieftine pe care sa le pot revinde! Imi oferi asta SONY, cumpar, nu, du-te! Numai de diferenta dintre jocul de PC si jocul de PS3 [care e cam de 100 RON in multe cazuri] imi upgradez anual placa grafica la ultimul high end. De ce nu avem voie sa ne exprima nemultumirea? O facem tocmai pentru ca vrem o concurenta pentru PC!!!

  3. #143 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Eu vreau o consola care sa lupte cu PC-ul, nu sa ramana forever in umbra lui.
    Eu nu vreau asa ceva, adica nu vreau o consola care sa lupte direct cu PC-ul la capitolul grafica in jocurile multiplatforma, ar fi si imposibil de realizat. Tehnologia evolueaza rapid si e normal ca o consola sa fie depasita rapid la capitolul grafica.

    Dar vreau tot ce ai zis tu:

    Quote Originally Posted by isis View Post
    Am gasit insa complementarea, datorita exclusivitatilor.
    Asta e singurul lucru care conteaza pt mine la o consola. Degeaba ai un PC super tare si ti-l upgradezi lunar, el tot nu va putea rula seria Uncharted, Killzone, Resistance, Infamous, nu va putea rula Gran Turismo si alte exclusivitati excelente. Si pt alea merita din plin sa dau banii pe o consola, mai ales cand o consola costa cat o placa video mid spre high end.

    Si stiti care e faza frumoasa? Ca de la Sony chiar astept exclusivitati pe Orbis, Microsoft deja si-a batut joc de clientii XBOX si de clientii XBOX 360 cu jocuri pe care scria "Only on XBOX" si "Only on XBOX 360". Halo si Halo 2 au aparut si pe PC si astfel una dintre cele mai puternice exclusivitati a devenit accesibila si jucatorilor de PC. Unde mai pui ca grafica pe PC e mult mai buna. Si exemple sunt destule, n-are rost sa le zic pe toate, Alan Wake e printre cele mai recente exemple care arata ca pe Microsoft ii doare in cot de clientii consolelor lor.

    Stiu ce-o sa ziceti: ce pierde cineva care a luat Alan Wake pe XBOX360 si apare si pe PC. Teoretic nu pierde nimic. Practic insa... a dat o gramada de bani pe joc si pe DLC-uri si toate astea apar acum pe PC la un pret mult mai mic. E imposibil sa nu te simti un pic jegmanit, plus ca nu mai ai sentiumentul ala de "exclusivitate", stii ca oricine cu un PC sau laptop mai puternic poate juca acel jos care e "Only on XBOX 360". Si nu mi se pare corect.

    Sony inca n-a facut magarii de astea si asta e ultimul punct tare al lor pt mine. Daca apare Uncharted sau Killzone pe PC eu chiar nu mai cumpar consola Orbis, nici daca o sa coste 50$ cu doua jocuri bundle incluse si cu 2 controllere. Pt ca o consider o bataie de joc fata de clienti.

    Sa nu fiu inteles gresit, vreau un hardware puternic pe noua consola. Dar sunt constient ca hardware-ul ala devine "slab" foarte repede in timp. Daca si hardware-ul e slab din start e jale, cum o sa fie in 3 ani? Dar in 6-7 ani? Insa macar exclusivitatile sa ramana. Si sa fie RETAIL si sa se poata revinde, nu vreau rahaturi digitale si am zis si de ce in alte thread-uri.

  4. #144 SP
    Banned Venom's Avatar
    Unii nu intelegeti. Asta este definitaia consolei. Un produs hardware pentru gaming, la un pret decent (si la o calitate asisderea), accesibil unei categorii largi de gameri. Nu am nimic impotriva unui PC de 5000 de euro. Dar cumparati-l voi pe ala. Nu-mi cere mie sa dau banii astia pe o consola. Bafta.

  5. #145 SP
    Member Quasivasi's Avatar
    Consola nu a insemna si nu va insemna niciodata performa la nivel de PC high end. Sa ai o asemenea pretentie e absurd. Un PC high end azi e mid end la anul si low end peste 3 ani. O consola e in prima zi la fel ca si in al 10-lea an. Te impaci cu ideea = OK, play and have fun. Nu te impaci cu ideea = go for PC si stai cu fraps pornit sa te lauzi cu cate frames iti duce hardware'ul.

    Vad ca multi pro-PC aduc argumentul frame'urilor cat mai multe, rezolutiilor cat mai mari etc. Va atrag atentia ca cele mai bune jocuri nu sunt cele mai bune pentru ca merg in 1080p cu 60 fps...THINK about this for a min. Poate sa duca PC'ul rezolutii 4Kp la 240 fps, e praf in ochi daca nu ai jocuri care exceleaza in presentation, gameplay, story etc. iar aceste elemente nu tin cont de rezolutii si fps.

  6. #146 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Desi v-am rugat sa nu transformati threadul in vesnica polemica "PC-ul meu bate consolele voastre", exact asta ati facut (unii din voi). Sorry, daca dupa atatia ani nu ati inteles avantajele unei console si continuati cu atuuri gen "i'm a graphic whore", atunci sorry, dar vorba americanului... you're missing the point! Pentru asta exista computergames si ariile dedicate de PC. Pentru toate celelalte, exista Mastercard!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 8 FirstFirst ... 6 7 8

Similar Threads

  1. Replies: 11 Last Post: 30-01-2013, 17:27
  2. Replies: 17 Last Post: 09-01-2013, 16:46

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts