vad ca in ultima vreme (as in "ultimii ani") gaming-ul a inceput sa sufere o schimbare destul de mare: DLC-uri, online pass-uri, blocarea jocuirlor second hand. Dar odata cu acestea vad si o alternativa care ar putea multumi multa lume: jocuri free to play. Au inceput cei cu DC Universe Online, au continuat cu foarte multe alte MMO-uri si deja avem fel de fel de stiri: Dust 514 (am nimerit-o?) e un shooter free to play, deja stim ca DC UO si Planetside 2 isi vor face aparitia pe PS4 (parca si Firefall). Namco Bandai au anuntat azi ca lanseaza un Tekken pe PS3 Free To Play. Sincer de la acest gen nu m-as fi asteptat, dar e o stire binevenita.
Si uite asa gaming-ul se va transforma si foarte multi vor renunta sa cumpere 4-5 jocuri pe luna pentru sau ceva ci se vor juca MMO-uri, FPS-uri, fightere si posibil MOBA-uri deoarece sunt o alternativa ieftina. Asa ca situatia nu e chiar asa de disperata, gaming-ul se va schimba dar noi (gamerii consolisti) vom trai in continuare.
am facut la timp trecerea de pe xbox360 la ps3. Eu cred ca ps4 va fi cu mult peste XOne(am citit pe unele siteuri o declaratie al unui japonez din conducerea Sony in care explica faptul ca PS4 va fi in continuare orientat pe jocuri - cam deaia isi cumpara cineva o consola, zic eu). Actualul x360 a fost foarte bun, vor avea de pierdut cu noua generatie...
Tudoran iti dau doar o parte din joc free. la multe jocuri ai sa gasesti ca ai nevoie sa cumperi anumite nivele sau arme ca sa poti trece de ele, ca sa nu mai spun ca cel care a platit cu bani reali ceva "power pack-uri"... boost xp, arme, armuri e clar superior fata de tine in multiplayer combat.
Tind sa cred ca developeri si-au dat seama ca se castiga mult mai bine de pe "free to play" decat "pay to play".
Din punctul meu de vedere "free to play" e echivalentul unei momele ieftine, vrea sa te atraga, iti da ceva abilitati/arme si ceva XP la inceput pana te prinde si apoi pui mana pe Visa Mastercard sa poti completa quest-uri si alte alea...
Ma astept la astfel de reactii dupa E3. Adica Sony au anuntat deja 4(patru!) jocuri inainte de E3 care sunt free2play/mmo, dar toata lumea injura Ms pentru aonline. Multumim Sony pentru ca nu transformi gamingul clasic. Plants vs Zombies 2 anyone?
"Drive Club has been developed for “an integrated, SOCIAL GENERATION OF GAMER who are now used to immediacy, CONECTIVITY and an untethered relationship with their videogames, where they are in touch with those gameworlds on the BUS, when they’re at WORK – 24/7,” says game director Matt Southern."
sursa: Edge-Online
Intr-adevar, foarte offline. Bine ca nu au spus "Kinectivity".
@Tudoran: urasc Freemium si tot ce tine de modelul asta prin care este masacrata experienta de gaming.
@AkF: lucrezi cumva la Microsoft? Sau esti unul din 'raspandacii' platiti de M$ ca sa posteze numai anti $ony?
Daca deschid ochii si vad ce se intampla inseamna ca lucrez la Microsoft? Nu am vazut sa ai astfel de reactii cand se purtau discutii anti-Ms. Poti sa negi ce am scris mai sus. Am exagerat cu ceva? Sunt "facts".
Ca sa nu mai precizez de Destiny, chiar daca e multiplatform, a fost prezentat cu surle si trambite la conferinta PS4:
"In a new Mail Sack blog post, developer Bungie has responded to concerns about its ALWAYS-ON REQUIRMENT for Destiny, the studio's upcoming multi-platform shooter. The developer says it's not worried about a SimCity-style server outage for Destiny when "the massive onslaught of players" arrive on launch day because it's dealt with high-demand in the past."
sursa:joystiq.com
Deci da, Sony nu necesita aonline, doar ca daca nu te conectezi, nu poti juca. Sunt convins ca 90% din jocuri asa vor fi.
@AkF: cred ca tu faci o mare confuzie intre 'online gaming' (care afecteaza jocurile multiplayer) si 'online checking' (cu care Microsoft vrea sa blocheze inclusiv jocurile off-line sau single player, daca nu te conectezi sa le dai lor raportul odata la 24h sau 1h daca cumva te-ai conectat pe o alta consola). Daca nu intelegi diferenta asta e grav!
akf sunt cateva diferente majore intre ce ai prezentat tu acolo si ce a prezentat MS, daca nu vrei sa intelegi, avand in vedere ca toata lumea incearca sa-ti explice, inseamna ca esti un simplu troll. eu nu inteleg, daca tu esti multumit cu X1 de ce naiba mai stai dupa capul nostru, majoritatea dintre noi am asteptat cu interes aceasta noua generatie de console nu din postura de fanboy a unei singure console ci a unui simplu client care alege oferta cea mai buna si este normal sa ne suparam cand vedem cu ce a venit MS, eu sincer voiam sa merg din nou pe mana lor, ca au partea de online excelenta, controllerul imi place mult mai mult si voiam sa incerc ceva nou, dar cu noile "features" iese clar din discutii pentru ca eu mi-am cumparat in total 3 jocuri noi restul le-am achizionat sh si iti seama ca nu pot sa aleg X1 si pe langa acest "mic amanunt" sunt mai multe lucruri care m-au determinat sa-mi indrept atentia spre sony, dar nu mai are rost sa le dezbat acum.
Nu are nicio legatura cu ce am demonstrat eu. Vorbeam strict de aonline si de nemultumirea provocata legata de acest lucru(gen plec la munte sau am probleme cu netul o saptamana). Este evidenta directia in care se indreapta gamingul. De asemenea, este evidenta intentia ambelor companii. Vorbeam de diferenta de perceptie al aceluiasi fenomen: Always Online, prezent in ambele tabere, dar anuntat diferit. La urma urmei, ne intereseaza jocurile si cum functioneaza ele si se pare ca functioneaza pe acelasi principiu in ambele tabere, majoritatea au nevoie de conexiune la internet.
Mi se pare normal ca lumea sa fie constienta. Nu este corect sa stii doar jumatate de adevar. Mai departe vedem maine ce urmeaza. Bineinteles ca acum o sa imi sara toti in cap ca sunt orb, fanboy si ignor datele, dar nu cred ca a expus cineva lucrurile din punctul acesta de vedere.
PS Suntem o comunitate si este datoria fiecaruia sa ne informam unul pe celalat, cu cat mai multa informatie cu atat putem lua o decizie mai buna. Nu inteleg de ce percepeti ca ceea ce spun eu anuleaza ceea ce spuneti voi. Doar adaug anumite lucruri pe care nu le spune nimeni. Nu am spus ca este fals ceea ce spuneti. Mi se pare normal sa vedem situatia din toate unghiutile posibile. Nu inteleg de ce vi se pare asa tabu.
AkF, sorry man, dar ai inteles gresit lucrurile! Ti-am mai prezentat faptele si in alt thread, cu subiect si predicat, dar o tii pe-a ta in continuare. Nu are nicio legatura cu "plec la munte deci e normal sa nu ma pot juca", ci cu faptul ca Microsoft devine un Big Brother enervant si nesimtit. Pe care tu continui sa-l pupi undeva, chiar daca-ti da peste ochi. La fiecare chestie negativa legata de Xbox One, ai postat ceva de genul "si ce daca?". Daca tie iti place, asta nu inseamna ca si noi trebuie sa acceptam conditii aberante.
O fi evident in mintea ta acest lucru. Sony a declarat ca nu are nicio intentie ca PS4 sa "require online". Daca vrei tu functiile online, esti liber sa le folosesti. Daca nu, nu! Microsoft in schimb, spune ca fara online poti sa te uiti la BluRay-uri si DVD-uri pe "consola" Xbox One. Intelegi diferenta? Daca nu... sorry!
Cred ca pentru tine au anuntat cei de la Sony "Always Online". Dar doar pentru tine... Daca poti sa dai un singur exemplu unde au declarat asta cei de la Sony, esti cel mai tare.
Poate ne intereseaza jocuri diferite. 95% din jocurile mele nu au nevoie de conexiune la internet. Si cred ca am vreo 500.
Oare nu ar trebui sa-ti pui intrebarea cum de mama naibii 99.9% din useri sunt "inconstienti" si vad doar jumatate de adevar, si tu si inca alti 2-3 useri vad tot adevarul? Faptul ca expui parerea unei minoritati, nu inseamna ca e si adevarata. Deschide ochii si uita-te la ce face Microsoft cu toti cei carora nu ii pupa undeva. Conturi blocate, comentarii oprite, oameni platiti sa vorbeasca de bine, publisheri platiti sa nu prezinte jocurile concurentei... etc. Cum spuneam, nu am mai vazut niciodata o campanie atat de murdara. Norocul nostru ca in Romania habar n-are Microsoft de Xbox (sau se face ca nu stie ce-i aia), ca altfel probabil pana acum primeam si amenintari de la ei...
Exact. Doar ca unora poti sa le dai informatii cu tona... si tot pe-a lor o tin (cazul tau).
Eu de exp. am postat si pro si contra la Xbox One. De la tine insa, n-am vazut decat pro, si decat atacuri la concurenta. No offense, dar asta e fanboy-ism curat. Insa... e freedom of speech pe CG. Oricat ai deveni de obositor, poti sa postezi linistit.
in mare parte toate declaratiile celor de la sony si microsoft au scopul de a testa reactia clientilor, arunca tot felul de zvonuri, bombe, tactici comerciale, sper si cred ca situatia de pe noile console va fi la fel cu cea de pe consolele actuale, se vor copia una pe cealalta, sau microsoft ca fi obligat fortat sa urmeze sony, e strigator la cer sa am consola conectata 24 h la net, fara sa ruleze jocuri sh, sa platesti abonament obligat, totusi e incalcarea drepturilor noastre, daca mi se ofere un servici sau optiune la un produs cumparat prefer sa fiu eu cel care alege ce primesc sau ce nu, poate vor baga noile console la abonament orange, consola free la conectare
---------- Post added 10-06-2013 at 09:13 AM ----------
.
si uite asa stam ca babele pe prispa si cotcodacim - xbox one face 1 ou mare, ps4 face patru mici
ESTE PANICA PE STRAZI IN TOATA LUME, OAMENII ALEARGA DISPERATI !
Gamingul este mort iar MS este criminalul... :eek:![]()
pt asta n-ai nevoie decat de un smartphone cu joystick adaptat, poti juca chiar si pe tv... sa fim seriosi , toti vor o consola capabila, apropiata de pc ca si putere , desi in la cum au evoluat telefoanele , nu se mai stie ..
---------- Post added 10-06-2013 at 08:54 AM ----------
matale ai un interesant punctul de vedere .
---------- Post added 10-06-2013 at 08:56 AM ----------
asta-i cam sub centura
---------- Post added 10-06-2013 at 09:06 AM ----------
oricum ar fi le zice bine , rezonez in totalitate .fortza MonkY
eu sunt foarte suparat pe ce au facut cei de la MS, eu chiar imi doream noul xbox, dar s-au usurat in capul meu cu consola asta.![]()
Hai ca azi la E3 vedem exact ce si cum (sper). Si oricum am inteles ca la E3 va fi totul despre gaming... Poate impresioneaza suficient de mult incat sa ignoram toate celelalte probleme. Va astept pe ChatBox la conferinte![]()
Angry Joe reaction: partea 1 e post Xbox One reveal, partea 2 e post ultimului comunicat Microsoft.
Intr-o ordine asemanatoare de idei, aparent Microsoft anlueaza roundtable'ul post conferinta E3 cu membrii media...cu alte cuvinte, daca ceva nu e clar in timpul conferintei, membrii media nu au ocazia sa puna intrebari sau sa ceara mai multe lamuriri dupa conferinta.
Xbox One: Microsoft Cancels E3 2013 Media Roundtable According To Report
Explica-mi si mie din nou ce am inteles gresit te rog. Nu am voie sa explic o parte a problemei sau care ti-e nedumerirea? Ti-am dat exemplu 6 jocuri prezente pe platforma celor de la Sony generatia urmatoare care vor necesita aonline pentru a le putea juca. Se vede directia in care merg. Asa e, ei nu au anuntat dar o sa implementeze asa ceva in foarte multe jocuri pentru ca "lasa la mana publisherilor". Scuza-ma dar nu ma mai impresioneaza basmele de mult timp. Concluzia e ca o sa ai nevoie de online pentru a putea juca majoritatea jocurilor. Am explicat strict din punctul acesta de vedere, vad ca tu nu ai priceput.
Nu am voie sa spun asa ceva fara sa ii injur pe Ms in 3/4 din post? E blasfemie pentru ca am indraznit sa spun cateva lucruri nu foarte ok despre Sony? Am vorbit scurt si la obiect, ce legatura are cu ce am discutat eu cu tine pe alt thread? Ce legatura are cu Big Brother si "functii online"? Am vorbit strict despre jocuri, nu am voie sa fac asta? Esti total Off-topic, dar vad ca nu te-ai putut abtine sa ma ataci.Nu am facut niciun atac la concurenta(in situatia aceasta), ti-am prezentat cateva fapte. Am abordat o anumita parte a problemei. Am spus si eu lucruri care ma deranjeaza la Microsoft. Postez contra Sony pentru ca 90% au grija sa posteze contra Microsot, cu tine in frunte. Trebuie sa postez si eu inca o data impotriva lor? Daca nu fac asta inseamna ca o tin pe a mea? Vreau doar sa port o discutie constructiva, dar vad ca trendul e:"hai sa dam de pamant cu Microsoft si sa ignoram ce are Sony in gand". Trebuie sa mai postez si eu o data ue Ms si sa pun videouri si imagini idioate pentru a demonstra ca nu sunt fanboy? Pe cine cu ce ajuta lucru acesta?
Bookmarks