Stai linistit, intai ti se da in cap sa vedem daca esti destul de puternic incat sa te ridici.ai trecut testul.
Welcome
Stai linistit, intai ti se da in cap sa vedem daca esti destul de puternic incat sa te ridici.ai trecut testul.
Welcome
Articol legat de Natal si noul xbox aici. L-am postat si pe Clubul Xbox 360.
Enjoy si no flaming please, cititi tot articolul inainte sa-l comentati.
nu se va lansa nicio consola.
sursa aici."I think part of the excitement about this announcement is that in many ways we are delivering a next generation experience this generation. With that said, I can confirm that Natal will run on Xbox 360 so no new console investment will be necessary."
Pai, n-a zis nimeni ca Natal va insemna lansarea unei noi console. Si aia de pe Teamxbox spun ca noua consola va veni, dar nu in 2010 (asa cum scrie si in articolul postat mai sus).
am citit mai demult ... nu mai stiu sigur unde k Microsoft va oferi Romaniei serviciul Live cnd salariile vor creste iar internetul broad-band va fi mai "popular" k sa zic asa.Si eu as face e la fel, dak te duci pe strada si intrebi pe careva de Xbox la noi raspunsul comun va fi "CE?" deci.. cum zicea si Cobain ,de ce sa lanseze suport Live intr-o tara de pe urma careia nu va avea profit
Tu ai impresia ca, daca te duci intr-un orasel din, sa zicem, Ohio, si intrebi oameni random pe strada despre Xbox vor stii despre ce e vorba? Sa fim seriosi...
Ideea este ca segmentul pe care-l target-eaza Microsoft in romania este suficient de dezvoltat (si ca infrastructura, ca tot vorbeai de broadband) pentru a introduce XBL aici. Nu cred ca sunt mai multi gamer-i in, sa zicem, Mexic (sau Portugalia), decat pe-aici, pe la noi...
Pai, la cata publicitate si promovare i se face Xbox-ului in Statele Unite, sa stii ca tot nu ar ridica din umeri ca si concetatenii nostrii la acea intrebare. Cel mai probabil majoritatea ar reactiona spunand ceva de genul "Ah, e chestia aia de pe atatea panouri publicitare si care o vad mereu in reclame la TV", asta chiar daca omul poate nu e pasionat de asa ceva. Si faptul ca ei sunt totusi informati ii face pe toti potentiali clienti, adica oricand se poate intampla sa le sara in ochi un Xbox pe raftul unui Best Buy si dintr-o nebunie sa cumpere unul doar ca sa vada si ei despre ce e vorba, fiindca, sa fim seriosi, un Xbox face cat o zecime din salariul lor pe o luna.
Nu are rost sa comparam astfel de piete cu cea din Romania. Pana la urma chiar este o logica in deciziile luate de Microsoft cu privire la pietele unde isi promoveaza produsele, chiar daca voi nu prea vreti sa recunoasteti. Totusi vreau sa spun si ca eu unul consider ca chiar nu va mai dura mult pana cand Romania va deveni o piata in care Microsoft va dori sa investeasca.
Ok, GDP Singapore si GDP Romania (le gasesti sub tab-ul Economy, cu valoare, crestere in 2008 si clasament in lume, fata de criteriile acestea doua si fata de altele, de o relevanta mai mare sau mai mica pt. discutia noastra).
Fa o comparatie si spune-mi de ce XBL e available in Singapore si nu in Romania (daca vorbim de piete).
Asta e destul de evidentOk, GDP Singapore si GDP Romania (le gasesti sub tab-ul Economy, cu valoare, crestere in 2008 si clasament in lume, fata de criteriile acestea doua si fata de altele, de o relevanta mai mare sau mai mica pt. discutia noastra).
Fa o comparatie si spune-mi de ce XBL e available in Singapore si nu in Romania (daca vorbim de piete).. Nu te uita la GDP total pe tara, fiindca Singaporul are o populatia de nici 5 milioane de locuitori. Cand 5 milioane de oameni genereaza un produs intern brut cat peste 20 de milioane de oameni cred ca e clara situatia. Haide sa comparam PIB-ul pe cap de locuitor daca vrei, sa vezi ca pentru un singaporez un Xbox ar trebui sa insemne chiar o fractiune mai mica din salariul sau decat al unui american.
Singapore - $51,142 pe cap de locuitor
SUA - $46,859 pe cap de locuitor
Romania - $9,291 pe cap de lcuitor
Datele astea sunt luate de la Fondul Monetar International si cred ca vorbesc de la sine.
Apoi bineinteles ca sunt si piete precum India care, chiar daca au un PIB pe cap de locuitor mai mic si decat Romania, la peste 1 miliard de locuitor tot e garantat ca vei avea mai multi clienti decat in micile tari est europene.
Nu, nu contest datele de la IMF, bineinteles.
Eu am dat PIB-ul pe tara ca exemplu pentru ca acolo se vede si altceva interesant: cresterea. Ca rata reala de crestere noi am fi pe locul 23 in lume, in timp ce Singapore ar fi pe 183. Daca te mai uiti si la datoria publica a celor doua tari, rezultatele vorbesc de la sine.
Criteriile acestea afecteaza in mod direct felul in care o corporatie poate face afaceri intr-o anumita tara. PIB-ul acela pe cap de locuitor care este mai mare in cazul Singapore este un singur criteriu. Uitandu-te la datoria publica a tarii aleia, iti dai seama cam cat din orice e produs de catre singaporezi se duce, de fapt, la singaporezisi cat se duce la achitarea datoriei publice de 113.7% din PIB (comparat cu 14.1% din PIB in cazul nostru).
Cat despre India da, sunt multi, insa, pentru a contra-balansa acest argument, as putea si eu sa-ti spun ca Romania are in momentul de fata acces la fonduri structurale (inclusiv pentru dezvoltarea segmentului business, ca parte mai mare a capitolului economic) la care India nu poate avea acces. De fapt, problema Romaniei este mai mult capacitatea de absorbtie a fondurilor decat lipsa lor. Cu alte cuvinte, la un anumit nivel lumea cam arunca cu bani in noi.
Ce incerc eu sa fac cu aceste exemple nu este sa ma iau la cearta cu tine (sau cu nimeni altcineva); incerc doar sa imi dau seama, impreuna cu voi, ce se intampla si de ce nu avem XBL in Romania; de fapt, putin ma intereseaza GDP-ul Singapore-ului sau datoria lor externa.
Da, faptul ca Romania e una din cele mai dinamice piete din lumea nu contesta nimeni. Dar acea rata considerabila de crestere nu e de ajuns cat sa ii determine sa investeasca acum, ci doar le arata ca e o piata care vor trebui sa tina cont in viitor. Adica iti dai seama ca ei prefera sa investeasca in pietele care sunt deja mature.
Pai, asta spun si eu, ca, daca te uiti la indicatori (la mai multi, luati ca un intreg, nu la unul singur), Romania este o piata mai buna decta Singapore.
Ii doare in fund pe Microsoft de Romania...Am incercat sa iau niste teme Nxe .."This product is not aviabile for your region" ..Si erau Free..Concluzia o trageti singuri...
Bookmarks