Dintre cei sunati de Altex si care ati si facut plata, a mai primit cineva vreo notificare (confirmare plata, estimat livrare etc.)?
Offtopic, nu inteleg de ce sunteti indignati de pretul unui ps5 pe la emag sau mai stiu eu, placile video abia iesite nu le vedeti? o placa video la 2000 de lei e 3-4 mii....nu mai zic de restul. Asta e piata, cererea foarte mare si disponibilitate ioc. Si vorba ceea e pretul asta in toata lumea , desi toata lumea stie ca nu e pretul real.
Poate ar trebui sa ne mai linistim putin, treaba fiecaruia daca face specula sau nu...desi un ps5 nu e un produs vital.....Mai marii giganti din lumea asta fac ce vor cu pretul, dar ne conformam ca nu avem unde plange.
Nu sunt speculant, nu am 10 console, doar una pe care sincer nu am ce sa ma joc, dar e bine sa fie acolo....pana una alta mai relax ca daca ardea, ati fi cumparat de la asa zisii speculanti de pe olx.
Ar trebui sa aiba si un scop postarea asta ? La fel cum nu cumpara lumea ps5 ls 5000 de lei nu cumpara nici rtx 3070 la 4500 lei , iar daca valoarea unui produs este setata de producator la 2500 lei iar cineva il da cu 4500 nu vad cum acel om este un "asa zis" speculant , este clar un speculant
Tocmai ca acel msrp este setat si chiar s-a marketat pretul placilor video, ca o sa fie super ieftine...si ce sa vezi, tot gigantii o vand la un pret dublu fata de acel msrp...nu ai vazut nici macar la lansare pretul adevarat. Dar nu plange nimeni. Cine vrea sa inteleaga rostul postarii, il intelege.
Chiar ieri vorbeam cu cineva care ar dori sa deschida afacere cu o sala de jocuri pentru ca a prins mai multe ps5-uri si imi cerea o parere....pey la cata ura vad pe forumuri , i-am spus sa aiba mare grija cum se trezeste fara ele sau lovite, stricate tocmai din frustrarile care nu isi au rostul...
Eu nu inteleg un lucru. Voi tot sunteti suparati pe scalpers, cand vina 100% e doar a lui Sony, inclusiv Sony romania care refuza in continuare sa dea o declaratie oficiala, care accepta bataile de joc pe care le fac vanzatorii si care nu aloca stoc tuturor comerciantilor ci doar preferential, acolo unde ar fi trebuit sa intrerupa orice colaborare de la inceput.
Dar probabil asa este cand ai relatii atat de mari, de-ti permiti sa acaparezi orice fel de stoc.![]()
Ei, uite, aici nu sunt de acord cu tine. De ce este vina alora de la Sony? Poti detalia? Vreau sa inteleg rationamentul.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vina e 100% a celor care cumpără la suprapreț. Legea cerere-oferta e valabilă inca din preistoric, dar oamenii încă fac fata de surprised pikachu când li se întâmplă lor.
Sony ar fi trebuit să crească prețul (ei personal, nu distribuitorii) până când se echilibra cererea și oferta. Acum sunt poate 20 de milioane de oameni care vor cele 4 milioane de console la $500, dar numai 4 milioane din ei ar vrea consola la $1500. Nu e rocket science, asa ar fi eliminat și scalperii.
> inclusiv Sony romania care refuza in continuare sa dea o declaratie oficiala, care accepta bataile de joc pe care le fac vanzatorii si care nu aloca stoc tuturor comerciantilor ci doar preferential, acolo unde ar fi trebuit sa intrerupa orice colaborare de la inceput.
Daca si-ar da Sony interesul am avea mai putin Wander si Quickmobile...
Pey si chiar daca s-ar da stocurile actuale, pretul nu o sa scada pana cand nu se reglementeaza situatia....eu zic ca nici anul asta nu vor fi console, oricat de increzatori sunt ei....singura chestie care sa zic ca m-ar afecta direct e daca ar schimba datele de lansare pentru jocuri din cauza numarului mic de console, care oricum este imens, chiar daca nu oricine are un ps5 in casa.
Daca as avea bani sa investesc m-as baga sa fiu "samsar" ca sigur ies pe plus, dar nu am nici fonduri si nici magazin sa fac treaba asta.
Nici nu stiti voi cati "scaplers" sunt chiar si aici pe forum, si se hranesc cu frustrarile noastre.
Unii cumparatori "legit", "gameri" cum si-ar zice ei, PS fanboys, chiar si-au vandut consola sigilata, sau dupa ce au jucat Astro cateva ore, la un pret mai mare, tocmai pentru a face un mic profit si sa isi cumpere mai incolo din nou la pretul pietei. Cunosc cazuri..
Asa e, e cerere si oferta, vorba din strabuni: "prost nu e ala care cere, ci ala care da" ...
Eu zic sa asteptam cuminti sa vina stocurile, mai dam un refresh pe site-uri, mai bagam un joc pe PS4 (cine inca mai are).
Cine nu mai are rabdare, sa cumpere tata la suprapret, de pe OLX, sau de la GAMESLINE sau similar, ca nu cumpara din banii mei.
Consideri ca daca ar costa consola 1000 de euro, s-ar mai bate lumea pe ea? Eu zic ca nu, pentru ca te apropii de un pc aproape la fel de bun ca ps5....Lumea e nebuna dupa console pentru ca 400-500 euro e nimica toata pentru ce stie sa faca. Sa nu uitam totusi ca ai nevoie si de un tv 4k sa zici ca folosesti puterea la maximum...si uite asa te duci in 1500-2000 euro daca consola ar fi 1000. Eu cred ca multi ar spune pas.
Interesul Sony este sa vanda, nu sa monitorizeze pietele si sa se joace de-a politistu’ cu scalperii.
Da, pot da anumite directive retailerilor cu care incheie contracte de distributie, DAR, de cum este distribuita marfa, retailerul se ocupa, nu Sony.
Acum, cu o chestie pot fi de acord, consider cel putin ciudat faptul ca Sony Romania nu pun ei insisi la vanzare console. Nu vad rationamentul, dar cu siguranta exista unul...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Romanilor ... nu va mai dati importanti ca nu sunteti, suntem o tara de hoti, piata de gaming din romania pe console e nesemnificativa, sony nu da doi muci pe Romani...
Va mirati ca toti flamanzii pun pe olx console la supra pret??? Deschideti-va ochii ... tara de mana a 3-a e mult spus cand vine vorba de RO![]()
Bookmarks