Da,nu m-am exprima eu bine.La asta ma refeream.Ms GeOKeR.
bravo razvane...impresionante desene...ai mana de artist;)
Nenea Razvanrazy,aici nu ai dreptate deloc.Ce facem noi se numesc studii si sunt esentiale pt dezvoltarea creativitatii.
Cum ai vrea sa desenam cv nou daca nu stim sa desenam ce exista deja?Sfatul meu ar fi sa nu mai spui nicaieri ce ai spus mai sus pt ca poti sa iti iei cel mai mare misto din viata ta.
@Pastilutza : asta i-am spus si eu...mi s-a parut ciudat ca a zis asta si e clar ca nu a inteles rostul studiilor.
anyway...pregatiti-va pt un joker in curand:)) daca il termin azi il pun. deocamdata ma chinui la ochi. (si sunt doar la stadiul de "constructie" a fetei, nu la randari sau ceva de genul). vreau sa ii surprind bine forma. il fac pe jokerul lui heath ledger.
da, pai la desenele de perspectiva imi dau seama cel mai bine.. dar nu e panica ca este vorba de mult exercitiu.. proful meu de pregatire imi spunea sa fac cate 2-3 foi a4 de liniatura zilnic... bine.. asta nu inseamna ca asa am si facut.. dar cand stateam aiurea si nu aveam ce face imi luam o foaie a4 si faceam linii drepte..
LE: Iar cat despre comentul cu "am vazut si mai bune de atat" sa stii ca e o vorba "tot timpul va fi un peste mai mare" :D asa ca noi astia care suntem mai mici aspiram spre pestii aia mai mari.. si nu cred ca isi au rostul comentariile de genul ala.. Peace dude !
hai ca mai am vreo 40% din joker:)) si arat si o caroserie de merc gullwing de care nu sunt multumit si nu cred ca o sa o mai randez...sau poate o randez numai de amoru' artei, dar nu stiu ce o sa iasa.
m-ati inteles gresit. sunt dacord cu studiile si sunt deacord cu a face dupa tutoriale sau a copia dupa un alt desen, uitandu-te la el, dar asta nu inseamna ca esti "artist". Eu personal, nu ma consider bun la desen. ma consider bun la copiat.
Spre exemplu, cand eram mai mic, pentru a invata sa "copiez" luam o poza/desen, o imparteam cu rigla in multe patrate, faceam acele patrate si pe coala mea alba si desenam fiecare patrat in parte. e ok sa faci asa, dar ma asteptam ca dupa atatia ani de "copiat", in momentul in care vreau sa fac un...nush...om/monstru, orice, iar eu il am in cap, sa fiu in stare sa-l astern pe hartie, dar am observat ca sunt complet dezarticulat, nu pot face nici macar 2 ochi la fel, daca nu ma uit la ceva anume.
sincer acum, singurii care au cu adevarat talent aici (si ma refer strict la desen, nu arhitectura sau modelare 3D sau altele, ca nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea) sunt (din cei care mi-i aduc aminte, e posibil sa omit anumite persoanel) Pizzi si ARTillery , persoane la care se vede ca efectiv creeaza (chiar daca la baza sta o poza care au vazut-o inainte, dar nu se uita la ea in mod constant).
Puteti sa ma criticati cat vreti. accept orice fel de critica (d-aia mi-am si facut curajul sa pun aceste poze aici) dar va rog sa-mi criticati desenele, nu felul de gandire.
btw nightprowler, in ce il desenezi pe joker ? pe caltulator in photoshop sau in creion/acuarela pe hartie/panza ?
acolo folosesc creion.
---------- Post added 14-02-2011 at 08:54 PM ----------
si ai dreptate in legatura cu pizzi si artillery, dar mai sunt cativa pe-aici...si sa stii ca si la arhitectura ai nevoie de desen strong, asa ca nu trebuie exclusi. daca te referi la a creea personaje si altele, da, esti pe-aproape:D
fiind acum in vacanta acasa.. am gasit primul meu desen la mana libera dupa natura (sunt multe greseli.. si multe puteau fi facute mai bine.. dar ca prim desen a fost cat de cat ok:p ....cred eu.... ) :D hehehe.. ce vremuri :D
si razvan... a desena dupa natura nu inseamna a copia..
a desena dupa pozele din fata este o chestie mai complicata pentru ca daca stii sa valorifici acest exercitiu poti invata din ceea ce copiezi si sa faci si tu mai departe alte chestii... si de ex cand te apuci sa desenezi ceva.. absolut orice... crede-ma toate au fost inventate si studiate.. asa ca poti sa te uiti sa vezi cum se face.. sa inveti cum e corect.. si sa te apuci sa lucrezi si daca ai noroc sa iti perfectionezi un stil cat de cat al tau :)
LE: am uitat sa iti spun nightproweler... desenul la joker... foarte frumoase accentelele pana acum.. cred ca e printre cele mai reusite desene ale tale.. :D
asta e prima mea natura..se vede ca am ratat rau de tot paralepipedul..era lucios si nu stiam cum sa-l fac.
LE: nu e ce ai vazut prima oara mariuck:P
nu stiu cum sa rezolv cu parul lui joker...mi-e sa nu stric toata munca de pana acum:))
cred ca acum ii dau cu copy paste de pe la alt desen alt altcuiva si sper sa-mi iasa...ar arata funky un joker cu par de cauciuc.
il stiu pe ala.. lasa ca e bine ;)
cat despre par... ia cateva foi.. fa o forma de cap fictiva si sa aibe cat de cat dimensiunile la joker tau... si uita-te pe net si chestii de genul si exerseaza pe alte foi inainte.. si apoi.. faci pe desenul bun ;)
parerea mea e sa-l lasi asa. arata foarte bine doar ca schita.
am eu un gadilici care ma face sa il vreau terminat:D
mi-l poti da mie asa si faci tu altu cu par :D
10 mii:))
momentan sunt in pauza de masa ca mi s-au racit astea de cand lucrez la el...sper sa-mi vina inspiratia pt par...
---------- Post added 14-02-2011 at 09:39 PM ----------
si daca o dau in bara grav, sterg si daca e mozolit, am poza:P
gata parul...pfiu! n-a durat chiar atat dar am mai frecat menta.
zic ca n-a iesit chiar rau...mai am de facut costumul sugerat acolo si sa ma gandesc daca ii continui parul si in sus..poza era taiata, dar cred ca da bine aici...
a iesit bine parul... dar te rog eu fa ceva la costumul ala ca e din alt serial :)) si hasura care ai facut-o la costum se numeste hasura la secunda... care e urata rau.. dar per total sa stii ca e bine.. incearca sa folosesiti stilul si accentele de pana acum si la costum.. sa stii ca un desen niciodata nu e gata.. oricand mai poti face ceva la el.. asa ca nu te grabii.. :P si punei saracului om un costum frumos :D... and keep up the good work :D