Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 69 of 70 FirstFirst ... 19 59 67 68 69 70 LastLast
Results 1,361 to 1,380 of 1389

Thread: Politica - tichie de margaritar

1. #1361 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @ymess: Cred ca se incearca acelasi lucru pe care l-au mai facut si in Ucraina. Pana si Lavrov a recunoscut asta, spunand ca i se pare "familiar" ce se intampla la noi. Mai sa fie, cum stia el ca exista niste baieti inarmati care subit venisera sa "apere democratia". Culmea, aceasi legionari care ii ofera lui Georgescu protectie...

Acum e momentul sa intre in actiune si serviciile acelea pentru care platim gramezi de bani. Secrete sau nu, politie, procuratura, armata... Din ce am vazut au inceput sa-i ridice, sa-i intrebe de sanatate. Baiatul acela care pompa bani in Kremlin Georgescu, a fost prins cu vreo 7 milioane de dolari la el (in bitcoins). Daca doar atat "avea la el", nici nu vreau sa ma gandesc cati are "for real", si cati a cheltuit. Am vazut niste oameni mai priceputi ca mine la TikTok, care estimau ca s-au cheltuit 2-3 milioane PE ZI. Si ii cred, pentru ca din statistici se vedea cum la un moment dat personajul (sinistru dealtfel) Georgescu ajunsese in trending pe locul 9, GLOBAL! Practic era mai vizualizat decat Papa si Trump, ceea ce in mod organic pentru un neica-nimeni, este imposibil.

Am vazut si partea aceea in care au incercat manipularea cu "Romania intra in razboi", in care baietii comentau la niste filmari care erau de la pregatirea de defilare pt. 1 Decembrie. N-am ce zice, erau frumos editate... pentru cine nu se pricepe, chiar putea crede ca e real, ca e live. Si da, toata treaba asta a plecat tot de la Georgescu, care la Realitatea TV (televiziunea lui favorita, patronata de condamnatul definitiv Maricel Păcuraru, si sponsorizata de alde Ghita & Co.), a aruncat clasicele lui minciuni, spunand ca Romania intra in razboi. Din fericire, CNA s-a autosesizat, si a tras o amenda de 100.000 lei. Tbh, cam putin, dar aia e... Eu nu inteleg cum o moderatoare (Anca Alexandrescu) isi permite sa faca amenintari live. Probabil se simte puternica langa nea Kremlin? Also, Georgescu nu pateste chiar nimic pentru astfel de instigari/minciuni? Vezi Articolul 404.

Anyway, intre timp, observ ca multi dintre sustinatorii lui (Kremlin, desigur) au inceput sa isi mute ura si amenintarile de pe TikTok pe Facebook. Daca inainte erau relativ inocenti si postau chestii gen "Votam masiv pe mantuitorul nostru, Georgescu!", acum au devenit extrem de agresivi. Desigur, cei care nu sunt boti. Am vazut mai multe amenintari cu moartea si cu tot felul de aberatii, de cand sunt eu pe Facebook. Atat de bine i-au "programat" baietii, de sunt in stare sa-si riste libertatea, pentru unul care vede nano-cipuri in Pepsi, isi ia informatiile din apa, e terorizat de 5G, vrea sa ne intoarcem la "cea mai viabila industrie": calul! Buei, calul, in 2024...

Intre timp au aparut si filmulete care dezleaga din ce in ce mai multe legate de misterul din spatele lui, si a faptului ca omul "recita" chestii, dar daca intri in profunzime cu el sau i-ai intrerupt sirul, l-ai blocat. Exemplul 1: are discursuri 1:1 cu ale maresalului Antonescu. Buei, cuvant cu cuvant! Cautati si va minunati. Exemplul 2: spune la TV niste statistici despre SUA. Cine-l aude zice "Wow, omul asta chiar stie despre ce vorbeste!". Guess what! Toata polologia aceea este dintr-un FILM. Buei, dintr-un film artistic din 2012! La fel, cuvant cu cuvant!!! Sincer, pe zi ce trece, cu cat aflu mai mult despre omul asta, cu atat mai mult ma minunez.

Si in final, va las cu un sample. Un screenshot la modul in care reactioneaza si posteaza "diasporenii" nostri dragi. Cam asta e nivelul... cam asa "ne ajuta" ei.
    Attached Images Attached Images 469482308_9292800067418862_1458446483072633814_n.jpg 469550192_433175839851059_3600359615851735848_n.jpg

2. #1362 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ce mi se pare ciudat e ca toti astia care au fost "saltati" in weekend, din toate stirile, reiese ca au fost verificati random si s-a gasit ceva la ei si au fost dusi la sectie pentru "intrebari".
    De ce nu zice nimeni clar - au fost interceptate convorbiri, au fost filati, s-a stiut cand si unde si cu ce masini vin si au fost opriti in trafic - asupra lor au fost gasite x si y + liste de persoane de intimidat, iar asta pune in pericol siguranta nationala! - omuletii aia ar trebui, la fel ca si CG, tratati direct "altfel" - nu dosar penal obisnuit ci sa intre direct dpdv juridic la tradare de tara, care e o infractiune cu regim special, judecata de instante cu regim special (lucru care dealtfel reiese foarte clar din documentele desecretizate de acu' cateva zile).

La fel, peste tot pe unde ma uit, la stiri (nu ma refer la cele controlate de kremlin), in continuare se evita mentionarea numelui Rusiei, ca sa nu cumva sa fie vreo alta tara, gen, sa nu facem confuzie (?!?!?!?!), desi Rusia e oficial inclusa in lista de inamici ai Romaniei.

Din pacate, da...este cam groasa treaba, iar tot ce incearca astia sa manupuleze, tare-mi e ca duce la o noua revolutie sau chiar usor usor, la remodelarea granitelor cu ajutorul Rusilor. Si da, nu prea am inceredere ca institutiile noastre, alea platite foarte bine din banii nostrii, isi fac treaba cu adevarat.

Eu voi incepe sa-mi fac niste provizii pe acasa. Va recomand sa faceti la fel.

3. #1363 SP
    Member tudort's Avatar

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

4. #1364 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Cata paranoia pe aici... Cu procent de detinatori de arme de 0.5% in Romania, singura sansa pentru un razboi civil/revolutie e ca armata sa orchestreze asta. Armata noastra e puternic ancorata in Nato, si dupa 20 de ani toti generalii au relatii mult mai stranse cu vestul decat cu rusii. Sansele sa intoarca armele sunt nule din punctul meu de vedere. Argumentul cum ca ar reusi vreo alta tara sa infiltreze zeci de mii de arme pentru o grupare rebela e tot la fel de improbabil; avem totusi granite pazite si nu vorbim de trafic de tigari.

Nu face bine atata stres. Pentru inca 4 ani, pana la urmatoarele alegeri in care riscam majoritate extremista in parlament, suntem foarte safe. Iar in 4 ani avem timp sa ne facem bagajele.

5. #1365 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Nu face bine atata stres. Pentru inca 4 ani, pana la urmatoarele alegeri in care riscam majoritate extremista in parlament, suntem foarte safe. Iar in 4 ani avem timp sa ne facem bagajele.
    Sper sa ai dreptate, pentru ca eu chiar stau cu stres.
    E destul de usor de escaladat, din pacate, mai ales cand sunt atat de multi oameni, atat de usor influentabili de imagini contrafacute.

E suficient sa se faca 2-3 meetings "pasnice" dar ilegale (adica fara aprobare de protest), in care sa fie bagati jandarmii pentru dispensare pasnica (asa cum spune legea), iar cei care erau acolo "pasnici" sa se victimizeze si sa inceapa sa atace jandarmii cu chestiile alea descoperite "din greseala in masina" si sa urle pe internet ca drepturile lor sunt incalcate, ca protestul nu le convine si bla bla, ca apoi sa iasa cu super mare usurinta, cei mai slabi de inger, in strada, sa-si ceara si ei drepturile.
    Iar astia care sunt usor influentabili, nu sunt astia care stau cuminti la semafor si se chinuie sa parcheze pe un singur loc de parcare, la 300m de locul unde trebuie sa ajunga. Nu sunt oamenii care-si cer scuze daca au gresit cu ceva si le-a fost atrasa atentia.

6. #1366 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Nu va panicati ca pana nu se termina finala la 'Romanii au talent' si la 'Vedete la apa' lumea e ocupata in Romania, n-are cine sa faca revolutie!

7. #1367 SP
    Member ymess's Avatar
    Normal ca nu va agitati ca arde o crenguta, cand incendiul acopera toata padurea e prea tarziu sa va dati seama.

Si daca vorbesc aiureli, foarte bine, nu'i tragic, invers, daca voi nu va prindeti, e exponential de tragic.

Exista un individ, de ani de zile il studiez, numit Dughin, care are acest tip de gandire fractala. Voi nu vedeti ca aproape orice structura complexa, e la un stalp distanta de colaps?

Noomakhia - studiul celor mai vechi mituri antice, metafilosofie sau meta-antropologie sta la baza "matrix"-ului invocat de unii.

Dughin e un nebun, scapat din orice matrix, si atentie, poate dezvolta actiunile necesare pentru controlul unui popor la nivel de limbaj.
    Lasati exemplul lui Orwell, 1984 e doar un exemplu de baza, Dughin poate extrapola la alte cote.

Si de aia tot repet, nimeni din vest nu poate explica ce se intampla in Romania, in afara de oficialii de aparare americani.

Adevarul e ca deconectarea de instincte e tocmai problema noastra acum, chiar si un animal poate mirosi un alt animal ca e periculos.

Dar nu, va este teama de corupti, nu de astia nebuni.

Exact la fel a reusit Rusia sa faca si in Ucraina, nu zic ca guvernul si partlamentul lui Poroșenko nu era corupt, dar Poroșenko a bagat miliarde din propii lui bani pentru sisteme de aprare anti-aeriana. Si Poroșenko a cooperat intotdeauna cu Pentagonul. La Zelenski a durat ceva timp pana s-a dat pe breazda. Tineti minte ca indemna populatia sa mearga la teatru inainte de invazie.

Perversitatea propagandei ruse era taman pe dos, s-au spalat pe creier ca Ucraina nu mai trebuia sa cheltuiasca militar, si ca pot adera la UE si NATO batand din palme. Si au pus un comedian presedinte ca era simpatic. Paradoxal, cretinatate venind dupa anexarea din Crimeea in 2014.

Din 2014 invazia Ucrainei a fost doar o chestiune de timp, cine nu accepta asta - a muscat gogoasa.

8. #1368 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    De ajun am vrut sa fac un clip serios despre aselenizare, insa pe parcurs mi-am dat seama ca m-am transformat in server.

9. #1369 SP
    Member codpin's Avatar
    Da, ok, inteleg mesajul si apreciez efortul, dar eu am constatat ceva: cu cat ii faci mai prosti si mai imbecili pe sustinatorii lui CG, Soso sau Simion cu atat ii radicalizezi mai mult, cu atat ii convingi mai tare ca ei au dreptate.

M-am lovit de chestia asta in familie si s-a terminat cu mulți nervi, suparari si per total o atmosfera apasatoare la mesele in familie. Not good!

Eu in ultimele saptamani am incercat altceva. Am incercat sa am discutii calme si echilibrate pe tema asta. Am incercat sa las de la mine si sa vin spre ei: sa ii intreb de ce adera la convingerile astea si chiar sa ii pun sa ma convinga sa ader si eu la ele.

Si stii ce am observat? Ca nu prea sunt argumente, e doar o credinta oarba in ce spun unii. Si in momentul in care ajungi in punctul asta trebuie sa vii cu niste raspunsuri calme si sa plusezi cu niste intrebari cheie. Intrebari care sa-i faca sa gandeasca un pic, chiar sa-si pună si ei in sinea lor niste intrebari. Cred ca asta e unicul mod de a ajunge la persoanele astea.

Si aici nu ma refer la nimeni in drum de pe strada, pentru ca in ochii lor ești zero barat. Aici ma refer la persoane dragi din familie si prieteni care s-au lasat manipulati de media si acum cred cu ardoare in tot ce zic astia. Daca fiecare dintre noi am incerca sa ajungem la oamenii noștri dragi prin niste discutii calme si "contemplative" poate macar 10-20% s-ar mai trezi.

Dar sa-i faci prosti si sa le arunci argumente in fata clar nu merge.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

10. #1370 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Sunt de aceeasi parere - prin jigniri si elitism nu faci decat sa maresti discrepanta dintre cele 2 tabere. Solutia nu este marginalizarea, ci integrarea. Sa nu uitam ca in majoritatea cazurilor, sustinerea pentru GC nu reprezinta neaparat un vot direct pentru el, ci un vot impotriva actualului sistem. De exemplu, eu nu ma simt reprezentat de niciun partid politic in momentul actual si imi e greu sa dau cuiva un sfat legat de cum ar trebui sa voteze, pentru ca nu am convingerea ca un anume partid va face lucrurile asa cum mi le doresc eu sau mai bine pentru intreaga populatie a Romaniei decat cine se afla in prezent la guvernare. Nu este o alegere usoara. Cei anti GC stiu foarte clar ce nu vor si de aceea le este atat de usor sa nu-l aleaga, dar pentru cineva care nu intelege raul pe care il poate face si rezoneaza cu unele dintre ideile lui (nici macar nu toate), pare o optiune la fel de viabila. Trebuie sa intelegem ca pentru unii oameni universul lor e foarte mic (de exemplu satul in care s-au nascut si locuiesc) si nu prea le pasa de tara pe termen lung. Oamenii sunt persoane foarte usor influentate de emotii si deseori acestea conteaza mai mult in deciziile pe care le iau, decat argumentele obiective. Daca simtiti ca aveti o capacitate de intelegere a contextului politic actual mai buna decat persoanele din jurul vostru, cel mai rau lucru pe care il puteti face ca sa-i convingeti de opinia voastra e sa le aratati cat de diferiti sunteti de fapt, iar ei sunt diferiti intr-un sens peiorativ.

Dar la nivel de satira, e misto clipul lui Teo.

11. #1371 SP
    Member ymess's Avatar
    Sustin ideea anti jigniri, nu facem nimic bun cu asta.

Dar din cei 2M votanti, 4M potentiali in turul 2, pe jumatate din ei ii condamn maxim.

Multi dintre ei, genul de oameni de care am ras la emisiuni precum Romanii au Talent - oameni amarati care n-au primit educatia, ingrijirea necesara, nu au cum sa distinga aceasta impostura.

Cealalta jumatate, a primit o educatie, a facut o scoala, a primit o sansa reala de a se integra in societate. Nu ai nicio scuza sa iti bati joc de efortul colectiv si sa nu fi capabil sa detectezi un impostor, ba mai mult, sa il votezi intentionat cu scopul de a face rau celorlati.

Am zis jumatate-jumatate, poate procentele difera un pic.

O rusine monumentala aceasta propaganda ruseasca de intoarcere la valorile nationale. Nu zic ca e gresita complet, dar sunt doua mari nuante:
    - perioada in care crestinism / ortodoxism era reprezentata de mari eruditi precum Varlaam si Andrei Saguna - oameni care au dezvoltat civilizational poporul roman, care au construit primele scoli si spitale.
    - perioada de dupa 1900 in care au facut genocid etnic, asasinari in masa, au cauzat lovituri de stat si razboi civil.

Cum sa mergi sa te numesti aparator al valorilor nationale romanesti fara sa distingi nuanta asta? Cei ce il elogiaza pe Antonescu si Codreanu, sau cei care isi asuma indentitatea cretin-ortodoxa de dupa 1900, nu am ce discuta cu astfel de oameni, daca s-ar aplica legea merita bagati toti la puscarie.

12. #1372 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Va admir ca mai aveti rabdare pentru discutii calme, pentru empatie, pentru convingeri. Toti aveti dreptate ca astea sunt cele mai bune unelte pentru a convinge oamenii ca gresesc, dar eu m-am saturat pana peste cap sa incerc sa multumesc norodul. Jumatate din strainii cu care sunt nevoit sa interactionez zi de zi sunt de o nesimtire si de o ignoranta dezarmante, eu mi-am pierdut rabdarea si am renuntat la dialog cu astfel de oameni.

Teo zice adevarul ca foarte multi sunt prea prosti si frustrati. O sa ne ascundem acum dupa deget de frica ca nu cumva sa ii suparam, culmea, tocmai pe gramada de prosti si frustrati? Sa voteze cum vor si sa culeaga ce au semanat peste cativa ani, nu e treaba mea sa educ pe nimeni ca nu m-am facut profesor. Pana atunci mai strangem cureaua, vindem tot si ne auzim dintr-o tara care nu are jumatate din populatie analfabeta functional.

Daca tot depun un efort sa discut politica macar sa fie ceva mai inteligent, sa ne dam si noi cu parerea despre filosofia lui John Rawls, nu sa dezbatem daca exista microcipuri in Cola. Pentru primul subiect merita sa iti bati capul, pentru al doilea nu mi se pare ca merita sa incerci macar sa discuti serios.

13. #1373 SP
    Member codpin's Avatar
    Pai fix asta am zis si eu, nu merita sa discuti cu niste necunoscuti. Dar parerea mea e ca merita sa discuți calm cu cei dragi tie, care poate au ajuns pe partea gresita a internetului si s-au lasat manipulati. Daca fiecare dintre noi convinge macar 1 persoana din cercul restrans al lui, eu zic ca e totusi un castig. Practic iti dublezi votul...

Ma uitam azi pe feed-ul de facebook al unui business pe care il administrez si am constatat cum se imping in fata conturi cu tenta nationalista, pline de postari făcute in AI menite sa extraga si ultima picatura de emotie umana pe care o mai ai. Cont de business care nu are nici o legătură cu treburile astea. Conturile astea sunt impinse in fata ca si continut recomandat.

Eu le disting imediat ca am tot experimentat si cu MidJourney si cu Sora si alte asemenea si le vad imediat ca sunt niste facaturi ordinare, dar maica'mea si taica'miu nu au nici o sansa. Sau unchi si matusi trecuti de 50 de ani. Nici o sansa.

Si conturile astea sunt lansate cu o rapiditate care efectiv ma surprinde pe mine care lucrez in social media si marketing de aproape 20 de ani. Conturi lansate luna asta (decembrie) si care au deja peste 50k de followers. Conturi care momentan posteaza chestii emotionale sau nationaliste dar inofensive. Conturi care la momentul potrivit (sa zicem final de februarie) vor veni cu niste mesaje cheie pt anumiti canditati.

De aia va zic, oamenii in varsta nu au nici o sansa cu astfel de practici. Si sa ii faci prosti si dobitoci nu rezolvi nimic. Doar ii inraiesti si mai mult.

14. #1374 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Nu l-am votat pe CG, dar dacă mai candidează, îl votez. pe el sau oricine nu e din PSD, PNL, USR sau aservit lor.

Argumente? (Nu că aș avea vreo obligație să mă justific în fața cuiva.) Nu îmi plac manipularile cu rușii (conspirația mondială, LUMEEE ) ) și să fiu luat de prost, să mă îndoiesc de „puținele mele cunoștințe” în materie de istorie, cultură și civilizație. (E o ironie , o spun fără modestie – unii de pe aici n-ați mâncat atâtea fripturi în viața voastră câte articole de istorie am citit eu. Timpul modestiei a trecut, fiindcă lumea s-a umplut de sfert-docti, proști cu diplomă, ignoranți care își iau știrile trecute prin creierii altora. Nicio diferență față de TikTok. G4 Media, HotNews, GigiTV și, mai nou, Antena 3 sunt TikTok-urile elitiștilor care sunt vai de capul lor în materie de cultură generală profundă.)

În al doilea rând, lumea nu are nevoie de statistici mincinoase, ci de o idee în care să creadă. Iar acea idee se numește patriotism. Patriotismul ține de foame ceva timp, chiar dacă la început e mai greu. El ține popoarele laolaltă, nu city break-urile, McDonald's, Netflix și alte astfel de nimicuri. Alea sunt bonus și se cheamă hobby.

Iar voi, cei care duceți această noțiune în derizoriu, meritați expulzați și să vi se retragă cetățenia. Sunt milioane care au murit ca voi să puteți debita prostii și să vă puteți bate joc de patriotism.

Și ca să fac o paralelă, pe înțelesul oricărui nătărău: când Roberto Mancini a venit la Manchester City, prima lui grijă a fost să creeze o mentalitate de campion bazată pe un țel comun, ca toți să tragă la aceeași căruță. Bani erau destui. Țelul comun pentru un popor este patriotismul, respectul pentru trecut și ambiția că se poate reuși orice prin muncă.

Ori cu CG, ori fără CG – puie monta pentru PSD, PNL și USR. (Nu văd nicio critică la adresa USR, cei care au scris PNRR și au pus acolo fel de fel de jaloane ce sugrumă economia. Sunt la fel de vinovați pentru măsurile economice distructive luate de borfașii de la PSD-PNL.)

P.S. Până și un repetent de clasa întâi din Dălga poate introduce rapoartele CSAT în ChatGPT, urmat de întrebarea: „Poate scoate cineva România din NATO și UE?” Răspunsul e la fel de evident.

Trăim o epocă a prostiei, a manipulării, a fricii și a pumnului în gură (băgat mai ales de „educații” care vor democrație doar până unde le convine lor – apoi stop joc, e manipulare, rușii, AOLEU). Aceiași educați ne spuneau foarte sobru că RUȘII au detonat Nord Stream.

După cum am mai zis, nu plebea a adus la putere comunismul/nazismul, ci „educații”, printr-o combinație de frică, prostie și răutate – adică fix ce se întâmplă azi.

P.S. Dacă vreți să plecați, acum e momentul. Pls, nu faceți ca democrații ipocriți ai Kamalei („dacă iese Trump, eu plec din țară”).
    Go, go, go.

Oricum, un lucru e sigur în situația actuală: peste 4 ani va veni 100% dreapta la putere (numită de sfert-docti „extrema dreaptă”).

15. #1375 SP
    Member ymess's Avatar
    Cum sa vorbesti despre patriotism si istorie in aceeasi propozitie?

Nu a existat conceptul de patrie pana acum ~200 de ani.
    Lumea era organizata in localitati, nu exista identitate de stat ca acum in prezent.

In aceasi propozitie poti pune nationalismul (nu patriotismul) - nuanta pe care votantii lui CG nu o prind (de condamnat cei care l-au votat si au facut o scoala, batandusi joc de ea).

Cum sa nu existe critica pentru USR? E aceeasi critica ca in cazul AUR si CG doar ca simetric in cealalta directie. Ura pentru incompetenta si coruptie este un argument, dar cu ce propui sa o inlocuiesti?

Principial, daca votam intre CG si Lasconi pentru mine alegerea dintre Prostie vs Nebunie este votul nul. Dar apoi m-am gandit ca in tara asta locuiesc si altii din jurul meu, poate voi avea copii si nepoti, asa ca votam Prostia fara sa clipesc.

16. #1376 SP
    Quote Originally Posted by ymess View Post
    Cum sa vorbesti despre patriotism si istorie in aceeasi propozitie?

Nu a existat conceptul de patrie pana acum ~200 de ani.
    Lumea era organizata in localitati, nu exista identitate de stat pana in prezent.

In aceasi propozitie poti pune nationalismul (nu patriotismul) - nuanta pe care votantii lui CG nu o prind (de condamnat cei care l-au votat si au facut o scoala, batandusi joc de ea).
    Naționalismul și patriotismul sunt una și aceeași noțiune.
    Singura diferență e de conotatie, nationalismul a capatat o conotatie negativa din N motive. (in principal propaganda)
    Xenofobia, cuvantul pe care evident il cautati, e total altceva.

Patria a existat dintotdeauna – se chema voievodat, regat, domn.

Da, noi, ăștia considerați mici și neimportanți, suntem învățați să uităm de „patrie” fiindcă e o noțiune desuetă. Cine crede așa ceva – că neamțul, francezul, englezul (ca să nu mai vorbim de american sau chinez), în general țările civilizate, fac la fel – nu are un IQ mai mare de 10.

De aia tarile "civilizate" controleaza lumea, fiindca mereu au aplicat dubla masura, iar idiotii utili dornici de urmatorul city break si urmatorul film Marvel o inghit pe nemestecate sub numele de "political correctness"

Cei cea neaga notiunea de patriotism (sa-mi fie mie bine intai iar abia apoi celorlalti) isi neaga insasi natura umana.

17. #1377 SP
    Member ymess's Avatar
    Inseamna ca nu ai inteles nimic din istoria ultimelor cel putin 1000 de ani.

Cum sa conteze patria in istorie? Voievodat, regat? Cand am fost noi despartiti de moldovenii de peste Prut in istorie si acum de ce nu mai dau doi bani pe noi?

Au pierdut identitatea natioanala in 100 de ani cand in Transilvania in 900 de ani de ocupatie maghiara nu am pierdut?

PS: nu neg ca traim intr-un moment prost al capitalismului, tragic pentru liberalismul economic.

Polarizare teribila, inflatie tragica, per total un mare regres de mai bine de 5 ani. Dar am fost ieri in Auchan, unde repet, magazinele erau pline de produse care stau acusi sa expire, repet, intr-un moment foarte prost al capitalismului - magazinele sunt totusi pline.

18. #1378 SP
    Member codpin's Avatar
    That went to sh*t fast...

Mai Darkpaul, ce ma bucur ca ai citit istorie da nu ai invatat nimic din ea. Macar ai drepturi de lauda, eu ma duc sa mai mananc o friptura.

Dar poate ca citind atata istorie, cum e vorba aia, nu vezi pădurea de copaci. Poate ca ai omis faptul ca istoria e cam ciclica. Faptul ca aceste valuri de patriotism/nationalism nu prea au dus la nimic bun.

O sa folosesc iarăși un cliseu da nici prin 1900 si ceva nu cred ca isi imagina cineva cat de dobitoc poa sa fie un pictor ratat. E doar patriot, hai sa-l votam si sa-l urmam orbeste.

Daca tot esti atat de patriot, data viitoare in magazin, cumpără doar mere si morcovi ca alea cresc noi. Lasa jos bananele. Si tigarile. Si daca vrei bere, ia cu pofta un Noroc. Ca globalizarea e rea...

19. #1379 SP
    Quote Originally Posted by codpin View Post
    That went to sh*t fast...

Mai Darkpaul, ce ma bucur ca ai citit istorie da nu ai invatat nimic din ea. Macar ai drepturi de lauda, eu ma duc sa mai mananc o friptura.

Dar poate ca citind atata istorie, cum e vorba aia, nu vezi pădurea de copaci. Poate ca ai omis faptul ca istoria e cam ciclica. Faptul ca aceste valuri de patriotism/nationalism nu prea au dus la nimic bun.

O sa folosesc iarăși un cliseu da nici prin 1900 si ceva nu cred ca isi imagina cineva cat de dobitoc poa sa fie un pictor ratat. E doar patriot, hai sa-l votam si sa-l urmam orbeste.

Daca tot esti atat de patriot, data viitoare in magazin, cumpără doar mere si morcovi ca alea cresc noi. Lasa jos bananele. Si tigarile. Si daca vrei bere, ia cu pofta un Noroc. Ca globalizarea e rea...

da, asta si fac, stai linistit. daca am alternativa cumpar ceva romanesc. repet, iar o dati in clisee si o dati in national ceausism (ducere la absurb a unor notiuni despre care am vorbit)

la fel si valuri de stangism/comunism internationalist (promovat acum de actuala conducere de la bruxelles care a instaurat UERSS)

sezi bland, am invatat mult mai mult decat crezi tu.

orice imbecil stie ca valurile de x sau de y (in afara de eco-comunismul care e pe vine, promovat de imbecili de a dreptul, inadaptati social vopsiti verde in cap) vin ca raspuns la ceva.

dupa ce Merkel si PPE ne-au vandut rusilor, hopaaaa, de fapt dreapta e de vina (asa numita extrema dreapta de catre voi) )

AfD, Fratelli D'Italia, Le Pen, PiS sunt de vina pentru tot, huoooo extremistii. (ironie)

Quote Originally Posted by ymess View Post
    Inseamna ca nu ai inteles nimic din istoria ultimelor cel putin 1000 de ani.

Cum sa conteze patria in istorie? Voievodat, regat? Cand am fost noi despartiti de moldovenii de peste Prut in istorie si acum de ce nu mai dau doi bani pe noi?

Au pierdut identitatea natioanala in 100 de ani cand in Transilvania in 900 de ani de ocupatie maghiara nu am pierdut?

PS: nu neg ca traim intr-un moment prost al capitalismului, tragic pentru liberalismul economic.

Polarizare teribila, inflatie tragica, per total un mare regres de mai bine de 5 ani. Dar am fost ieri in Auchan, unde repet, magazinele erau pline de produse care stau acusi sa expire, repet, intr-un moment foarte prost al capitalismului - magazinele sunt totusi pline.
    mai pune mana pe cartea de istorie, poate mai afli ceva despre politica criminala de rusificare si alienare dusa de imperiul tarist si apoi URSS, Rusia care au introdus conceptul de "statalism" (promovat indirect si de idioata utila "educata" in laboratoarele de spalat creiere din vest, Maia Sandu). clasa cu adevarat patrioata, pro-europeana, a murit o data cu PL (Partidul Liberal) al lui Ghimpu.

iar apropo de Transilvania, please check cartea de istorie, ungurii au "stapanit-o" doar vreo 500 de ani. Regatul Ungar a incetat de facto o data cu ocuparea otomana, ce a urmat apoi a fost mai multa autonomie sub suzeranitate otomana sau austriaca (de facto).

aaaand btw, daca tot ai deschis subiectul: politica asta criminala de dezanationalizare au promovat-o/inca o fac aproape toate popoarele slave din jur: rusii, ucrainienii, sarbii.
    Nu mai devreme de 2021 Zelenski zicea ca Romania a ocupat bucovina. (teritoriu care nu le-a apartinut niciodata, a fost luat de Stalin ca despagubire pentru ca am "ocupat" Basarabia)
    Sa ramana cati rusi si ucrainieni am botezat eu, niste popoare imputite de barbari, cu astia chiar sunt xenofob, sorry, am multa istorie personala "indirecta" cu ei.

20. #1380 SP
    Member ymess's Avatar
    Mai spune-mi te rog despre eco-comunism.
    M-am nascut la mai putin de o ora de Pungesti, celebrul loc unde erau vehiculate rezerve de gaze de sist. Tot orasul stie ca protestatarii ecologisti erau platiti de Gazprom.

Da, e o conspiratie ruseasca ridicola, suntem noi prosti. Dar la fel si cel mai popular Youtuber Mister Beast care e ameninat la popularitate pe TikTok de Calin Georgescu.

Calin Georgescu e locul 9 mondial la populariatate pe TikTok la nivel GLOBAL. Nu zic ca gata, e mana rusilor, dar cum naiba toti aveti certitudini?

LE: @darkpaul 500 de ani dintr-un interval de 900 de ani cu dute vino.
    Deznationalizare si sarbi in aceeasi propozitie? Si genocidul organizat de sarbi impotriva albanezilor si bosniecilor tot de deznationalizare era legat?
    Nu neg ca ucrainienii sunt niste scarbe nationaliste la randul lor, niste microagresori de prima speta, dar nici pe departe un risc sistemic precum il prezinta rusii.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 69 of 70 FirstFirst ... 19 59 67 68 69 70 LastLast