Cand mi-a spus DeathWings ca Bac-ul este o gluma...nu l-am crezut!
Iata-ma acum dupa 3 ani de facultate... as da si 7 bacuri in loc de sesiune![]()
Cand mi-a spus DeathWings ca Bac-ul este o gluma...nu l-am crezut!
Iata-ma acum dupa 3 ani de facultate... as da si 7 bacuri in loc de sesiune![]()
Ne-au spart filmu' la toti cu poezia, dupa zvonurile cu roman interbelic si comedie nu cred ca au invatat macar 10% poezia
Eu am aberat 2 pagini despre "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii" de Blaga, sper sa-mi dea punctaj pentru redactare![]()
Nu e ok ca aia de la real sa primeasca modernismul,care e poate cea mai grea parte a materiei. Daca pentru noi (umanul) mi se parea perfect normal orice tip de poezie,nu vad de ce nu ar fi primit ei romanul. Ei mai au matematica si materia la alegere,niciuna usoara.
A picat simbolismul,am rasuflat usurat,am scris Bacovia,am incercat sa respect structura,sper sa fie bine.
huh ? Eu nu strivesc corola de minuni e cea mai usoara chestie.
am ras azi. colegele mele au invatat de o luna toate romanele, eu n-am invatat nimic. ghici cine a iesit la egalitate ?![]()
meh. intr-un fel tot eu am iesit invingator, fiindca ele au pierdut o luna degeaba invatand.
---------- Post added 01-07-2013 at 18:06 ----------
haida, acum dam bacu' din nou.
nu pot sa inteleg cum poti sa zici ca simbolismul este mai usor. simbolismul este printre cele mai grele chestii. cred ca si basmul daca ne cadea, ar fi zis lumea ca e super usor ( cand ala CHIAR e super greu ). ce a cazut la real, Eu nu strivesc corola, o fac si cu ochii inchisi, si eu n-am repetat o lectie la romana de luni de zile.
Corect. Simbolismul e mai usor decat modernismul. Ai simbol,tehnica repetitiilor,cromatica,dramatismul trairii eului liric. Daca iei "Plumb",ai iarasi o multitudine de semnificatii. Viziunea despre lume,tema,iar aici (daca nu stii) o poti lalai la infinit cu lipsa universului compensativ,boala si suferinta. (raportandu-ne la Bacovia) Astea sunt toate lucruri retinute dupa o lectura-doua a textului.
Vreau sa te vad vorbind la Blaga despre ilustrarea celor doua tipuri de cunoastere,despre viziunea care implica o dubla perspectiva,despre conceptul fundamental reprezentat de mister in opera lui Blaga,terminologii abstracte si muuulte alte lucruri,fara sa citesti critica sau analiza.
Despre ce vorbim? Nu am auzit niciun elev de la real sa spuna ca e mai usor modernismul. Chiar si profesorii si inspectorii spun ca subiectul III a fost mult mai accesibil pentru cei de la uman. Tu,care nu ai deschis nicio carte (facandu-ti si un titlu de glorie din asta),spui ca nu e adevarat.![]()
Mi-a dat de m-a julit cu modernismul lor. Am aberat 2 pagini despre Testament, să vedem ce-o să iasă.
Nu te zgârie pe retină cuvântul „chestie”? Citește-ți și tu chestiile înainte să le postezi.![]()
Poate pentru unii au fost mai accesibile cele de la real, cred ca totul tine de persoana respectiva si cum gandeste ea. Pentru mine, care am invatat romanele, comedia si nuvelele bine (adica sa stiu sa scriu macar trei pagini) a fost greu cu modernismul, peste care m-am uitat doar rapid seara inainte de BAC. In orice caz, am urat si de acum o sa urasc si mai mult poezia... ceea ce nu inteleg eu e de ce noua de la profilul real care avem de invatat si la matematica si la biologie, informatica, etc. ne mai dau BAC din romana. Adica, din moment ce eu mi-am ales profilul matematica-informatica, e logic ca nu ma intereseaza romana, doar regulile gramaticale de baza incat sa ma descurc, nu toate nebuniile de poezii si arte poetice si ***-uri cu care nu ma mai intalnesc in viata. Si la fel si in toti cei patru ani de liceu, eu personal as fi fost mult mai multumit daca in loc de orele de romana as fi facut informatica spre exemplu. Dar nu mai are rost sa discutam ca oricum discutam degeaba...
my2cents
Bai, pana la urma, toate trebuiau invatate. Ce a cazut a cazut, nimeni nu e fericit. Asta e.![]()
Bookmarks