Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 57 of 71 FirstFirst ... 7 47 55 56 57 58 59 67 ... LastLast
Results 1,121 to 1,140 of 1402

Thread: Discutii generale despre scoala

1. #1121 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Sincer, cred ca orice limba o poti invata si online daca te straduiesti. Exista destule cursuri video / ebookuri pe net ca sa nu fi nevoit sa te duci la meditatii.

2. #1122 SP
    Pentru cei din UK: Universitatea Westminster va spune ceva ? e ok ?

3. #1123 SP
    Senior Member calin_kalf's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Am facut eu un an la chineza la Universitatea Bucuresti. Daca vrei ceva info, da-mi PM.
    Din cate am auzit nu se mai face chineza ca nu mai sunt destui doritori.

4. #1124 SP

5. #1125 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by calin_kalf View Post
    Din cate am auzit nu se mai face chineza ca nu mai sunt destui doritori.
    Ai auzit prost. Anul asta au mai bagat doua locuri la buget.

6. #1126 SP
    Member Harilip's Avatar
    hey
    ce sfat, oricat de mic imi puteti da pentru viitor, in alegerea unei facultati? Sunt clasa a 11 a la filologie bilingv italiana. Sunt ,, incurajat ,, cu facultatea de limbi straine, sectia italiana evident dar ce sa fac cu toate teoria veche? Eu as vrea totusi sa fac ceva legat de aviatie, mama e controlor de trafic aerian si as vrea si eu sa ma indrept spre chestia asta sau orice legat de spatiul aerian (inafara de pilot, FOARTE multa responsabilitate). Fizica si matematica nu sunt punctul forte, sunt varza. Cum v-ati alege facultatea daca nu prea va atrage nimic din placere?

7. #1127 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by Harilip View Post
    Cum v-ati alege facultatea daca nu prea va atrage nimic din placere?
    ASE

8. #1128 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    hey
    ce sfat, oricat de mic imi puteti da pentru viitor, in alegerea unei facultati? Sunt clasa a 11 a la filologie bilingv italiana. Sunt ,, incurajat ,, cu facultatea de limbi straine, sectia italiana evident dar ce sa fac cu toate teoria veche? Eu as vrea totusi sa fac ceva legat de aviatie, mama e controlor de trafic aerian si as vrea si eu sa ma indrept spre chestia asta sau orice legat de spatiul aerian (inafara de pilot, FOARTE multa responsabilitate). Fizica si matematica nu sunt punctul forte, sunt varza. Cum v-ati alege facultatea daca nu prea va atrage nimic din placere?
    Pai cum spui ca nu te atrage daca de fapt te atrage ?
    Iti place aviatia ? Then go for it. Nu cred ca e o meserie cu care mori de foame.

9. #1129 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    hey
    Daca vrei sa te duci la inginerie aerospatiala trebuie sa mananci matematica pe paine, integrale triple, sisteme xyz pana la refuz, vectori etc. este o facultate grea si pentru cine a terminat liceul cu mate m1 de ~7.

10. #1130 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Daca nu le ai cu mate/fizica poti sa renunti la orice legat de aviatie, stiinta si orice domeniu din sfera tehnologica. Eu as merge mai departe cu domeniul lingvistic.

11. #1131 SP
    Member A_A_A's Avatar
    Salut! Sunt clasa a VII-a si sunt la o scoala de muzica din DB(Liceul de Arte Balasa Doamna)-Targoviste si sunt la nai (instrument).Am descoperit ca nu chiar muzica e vocatia mea.Ma pricep la muzica dar nu imi place destul cat sa o mentin pe post de meserie.M-am gandit ca trebuie sa ma mut la o scoala de mate/fizica/info, pentru ca ma pricep si as vrea sa studiez germana.La ce scoala buna din Targoviste as putea sa ma duc?

12. #1132 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Nu are rost sa te muti acum, lasa ca te duci la un liceu de mate/fizica/info peste 2 ani.

13. #1133 SP
    Member Harilip's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Daca nu le ai cu mate/fizica poti sa renunti la orice legat de aviatie, stiinta si orice domeniu din sfera tehnologica. Eu as merge mai departe cu domeniul lingvistic.
    aici vorbim de matematica serioasa, M1/M2 (stuff like that?). Cunostinte generale am, cu putin studiu ma pun bine dar nu stiu cat de mult se cere.

14. #1134 SP
    Member drac_baltat's Avatar
    Pentru aviatie se cere foarte multa matematica. In facultate o sa faci chestii avansate. Idem cu fizica.
    Multe sectii de la aeronave din Poli Bucuresti sunt de fapt pe proiectare/constructie de aparate de zbor/sateliti etc si componente pentru ele so.. e greu.
    Probabil ca gasesti orariile pe site-ul lor si te lamuresti acolo ce se face. Daca esti din Bucuresti si te intereseaza poti veni pana la facultatea respectiva sa vezi orariile si sa iti bagi nasul p-acolo Eu asa am facut in cls a 12-a.

15. #1135 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    aici vorbim de matematica serioasa, M1/M2 (stuff like that?). Cunostinte generale am, cu putin studiu ma pun bine dar nu stiu cat de mult se cere.
    Se cere mult. Nu e destul sa ai cunostinte generale, trebuie sa stii cat mai in detaliu si este destul de greu, mai ales pentru cineva care nu a facut matematica in liceu la un nivel avansat. Eu am facut liceu mate-info si tot imi este destul de greu...

16. #1136 SP
    Member Cata96's Avatar
    Daca vreau sa ma mut din liceul in care sunt la altul, ce trebuie sa fac?

Ca pe fiecare om pe care l-am intrebat a spus altceva...

17. #1137 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Faci o cerere sa iti dea fisa matricola la liceul la care esti, apoi duci fisa matricola impreuna cu o cerere scrisa la liceul la care vrei sa te muti, si daca te accepta, mergi inapoi la scoala ta si faci o cerere de transfer la liceul dorit. Apoi te duci la liceul nou si iti faci prieteni noi, gagici, etc.

18. #1138 SP
    Member Cata96's Avatar
    Mersi!
    Dar tot mai am niste intrebari:
    1. Ce cerere imi trebuie pt fisa matricola? Adica doar fac o cerere la director? si e cerere in scris sau doar trimit un parinte sa o ia pe loc?
    2. Si ce e in cererea aia scrisa impreuna cu fisa matricola?
    3. Si mutarea asta se poate face si in vacanta dintre semestre?

19. #1139 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    1. Poti trimite un parinte, dar tot trebuie sa faca o cerere. Trebuie mers la secretariat si cererea se adreseaza directorului. Oricum, secretara iti poate da mai multe detalii.
    2. Subsemnatul bla bla cere eliberarea fisei matricole pe motiv ca vrea sa o arate la bunici sau pentru a se inscrie nu stiu unde, sau poti sa zici clar ca vrei pentru un transfer
    3. Se poate.

20. #1140 SP
    Senior Member GoodFella10's Avatar
    Mai e cineva in a 12-a care aplica in UK?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 57 of 71 FirstFirst ... 7 47 55 56 57 58 59 67 ... LastLast