Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 66 of 88 FirstFirst ... 16 56 64 65 66 67 68 76 ... LastLast
Results 1,301 to 1,320 of 1757

Thread: Clubul colectionarilor

1. #1301 SP
    Senior Member Malach HaMavet's Avatar
    Coltul meu de rai away from HOME!
    Attached Images Attached Images img_6131.jpg

2. #1302 SP
    Senior Member Spike's Avatar
    Am o intrebare pentru cei care pun poze cu zeci si sute de jocuri: ati terminat macar 70% din titlurile respective? Daca raspunsul este nu, care este motivul care va determina sa colectionati asa la kilogram?

3. #1303 SP
    X3M
    Member X3M's Avatar
    Lol eu nu cred ca a jucat 10% din jocurile care le am.
    Totusi dau bine in biblioteca, nu ma pot abtine.

4. #1304 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Spike - de cand e imperativ sa termini cel putin 70 % din jocurile pe car ele cumper ? de unde ai scos tu procentu asta ? mi se pare un pic malitios ssi bati un pic spre trolism ca sa-ti dau niste exemple la fel de stupide ca procentu tau -> cum e cu cei care colectioneaza capace de bere => au baut toate berile alea ? sau aia care colectioneaza pachete de tigari => au fumat toate tigarile respective ... sa nu mai zic de colectionarii de arta despre ei cum poti spune ca "consuma" ceea ce colectioneaza ? (ii intrebi daca au privit macar 70% dintre tablourile care le poseda .. e absurd)

Ca idee e chiar imposibil sa joci si sa "termini" (pun in ghilimele pentru ca si asta e discutabil - ce inseamna de fapt sa termini un joc mai ales ca unele jocuri nu se pot termina ... etc) cand vorbesti de mii de jocuri (in cazul meu).

Eu colectionez pentru ca imi face placere nu neaparat sa ma joc - sa nu uitam ca uneori cele mai valoroase jocuri pentru o colectie sunt extrem de proaste din punct de vedere al jucabilitatii, lucrul pentru care nu s-au vandut cand au aparut si au devenit RARE si valoroase acum (peste 30-40 ani de la aparitie).

Deci ca generalizare nu confundati - un colectionar cu un gamer (de obicei gamerii nu sunt colectionari, ei joaca un joc, il "termina" si il vand ulterior) foarte putini sunt aceea care le pastreaza pentru ca le-a placut lor si in timp ajung sa aibe cateva sute de titluri.

Pe langa asta sunt multe feluri de colectionari - sunt cei care colectioneaza jocuri sigilate => ei nu le vor juca niciodata

Ma rog - e o pasiune si trebuie tratata ca atare - fiecare o percepe cum vrea e o chestie SUBIECTIVA 100 % si nu e mainstream si poate avea mai multe efecte benefice:

- de ex - inveti diverse despre companiile producatoare, distribuitoare, despre istoria jocurilor video sau a consolelor
    - alt ex - prezervarea, pur si simplu jocurile sunt perisabile (cutiile de carton ale jocurilor) sau chiar mediile de stocare -pot fi usor "distruse" de timp, sau de factori externi si de aceea un joc sau o consola care ajunge pe mana unui colectionar de obicei este "tratata" cu mai mult aatentie
    - alt ex - disponibilitate poate eu cumpar 100 jocuri, nu le joc pe loc, insa dupa 3-4 ani imi doresc sa le joc, ele au devenit "imposibil de obtinut" nu se mai gasesc la magazin si pe piata "gri" au preturi mai - faptul ca am deja jocul imi colectie imi permite sa il joc oricand
    - alt ex. - diversitate - cumparand multe jocuri am acees la o sumedenie de titluri si genuri la o aruncatura de bat in colectia proprie
    - alt ex. - valoarea intrinseca a jocului sau daca preferati investitie - unele jocuri cresc in valoare, altele scad .. daca esti vreaodata in situatie financiara precara poti apela la jocuri ca la o moneda de schimb care te poate ajuta sa treci de impas.

5. #1305 SP
    Crede-ma ca nu am avut nici macar o secunda intentia de a trolla. Sunt curios sa aflu pareri ale diversilor colectionari de aici vizavi de motivul pentru care s-au apucat de acest hobby. Ceea ce voi scie in continuare strict parerea mea personala, pe care nu o ridic la rang de adevar absolut.

Consider o colectie fara personalitate, aceea a unui gamer care are in marea majoritate din recuzita sa jocuri despre care nu poate emite o parere pertinenta (personala si nu auzita de prin review-urile altora) pentru ca nu le-a terminat macar din punct de vedere la povestii principale (adica fara side quest-uri). Scuza celor care au in colectie un procent mai mare de jocuri neterminate, cum ca le vor juca in viitor mi se pare comica: ce intentioneaza sa faca, sa puna pauza la viata si sa ajunga la zi cu respectivele?
    Cand suntem mici si naivi colectionam toate prostiile fara sa le intelegem doar pentru ca arata bine sau ne creeaza o scurta bucurie de moment. Apoi la asa zisa maturitate mai sunt persoanele care ajunse pe scara ierarhica pe o pozitie mai inalta direct de pe o pozitie sociala mai umila si suferind de un complex de inferioritate isi cumpara tot felul de lucruri pe care nu le inteleg doar pentru a opula crezand ca asa se emancipeaza.
    O persoana care colectioneaza doar de amorul artei, fara a stii istoria din spatele unui obiect, fara a putea demonstra valoarea acelui obiect (inclusiv dpdv personal) ori are probleme de alta natura, ori are interese financiare (cum a spus si rodarone, intentioneaza sa vanda la suprapret la un moment dat colectia).

De exemplu bunicul meu colectiona carti (el nu s-a exprimat niciodata asa, dar cand ai 2 biblioteci pana in tavan fiecare cu latimea de cca 6m si pline ochi se poate face o mica analogie). Cand il intrebai ceva despre o carte, niciodata nu zicea ceva de genul "Pe asta am luat-o pentru coperta sa faina", sau "Pe asta am luat-o pentru ca nu o mai are nimeni in oras". Putea sa iti povesteasca subiectul ei, sa iti dea detalii despre autor si sa iti relateze ce i-a placut si ce nu la respectiva opera. Asa vad eu un colectionar.

6. #1306 SP
    Nu cred ca bunicul tau colectiona carti - mai degraba ii placea sa citeasca - pe vremuri cartea avea o foarte mare valoare dand posibilitatea libertatii mintii (vorbim aici de perioada unde libertatile in general erau foarte restrictionate). Insa odata cu aparitia mediului virtual (si dezgradirii libertatilor) oamenii n-au mai simtit nevoia de a cumula carti (destul de trist) insa toti citim, din pacate calitatea scrierilor online este destul de scazuta (mediocra).

Eu as dori sa fac un muzeu - eventual in Romania (am zis cred si mai sus) insa mi-e foarte greu sa ma decid daca merita efortul cu adevarat, Romania nefiind o tara de traditie in materie de jocuri video si console, mai ales acestea fiind blamate excesiv de catre posesorii de PC, iar un muzeu al Pc -ului nu cred ca isi are rostul (sau ma rog sunt eu atras de a crea asa ceva).

Nu stiu cati colectionari de jocuri sunt in Romania insa nu sunt multi, unii au renuntat sa colectioneze si s-au reprofilat in a vinde jocurile si consolele, altii nu dispun de fonduri insa si-ar dori (colectionatul de jocuri poate fii uneori ceva extrem de costisitor, mai ales daca tara in care traiesti nu a avut traditii sau cu alte cuvinte nu a avut un influx suficient de jocuri).

Faptul ca unii useri posteaza micile colectii personale si apoi eventual renunta la ele, optand sa-si cumpere altceva - nu este un lucru rau (din punctul meu de vedere) pentru un timp ei sunt colectionari, insa poate pasiune pentru jocuri dispare sau este inlocuita de alta pasiune, pentru altceva, totusi nu trebuie sa-i blamam, din punctul meu de vedere ce s-a intamplat in ultimii 6-7 ani in Romania este fara precedent, jocuri, console, lansari .. etc ceva despre care putem povestii copiilor si care se va numi in viitor "TRADITIE" - sa fim fericiti, ce traiau americanii in anii 70-80 noi am ajuns sa traim in 2005-2014 ... nu e rau, este un pas inainte.

7. #1307 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Spike View Post
    ne creeaza o scurta bucurie de moment.
    Da, asta e o mare parte. Si scurta bucurie e esentiala pentru "fericire". Nici eu nu-l inteleg pe ala care merge intr-un club si da cateva sute de lei pe cocktailuri si se afuma acolo si isi sparge timpanele. Dar daca pe el aia il face fericit mai conteaza ca-l inteleg eu sau nu?

In rest cam exagerezi cu i-urile. Si tu si rodarkone Mama ei de treaba, chiar asa de greu e?

8. #1308 SP
    Junior Member Tatarmih's Avatar
    Cam astea sunt colectiile mele,chiar daca doar una este legata de gaming...imi cer scuze pentru calitatea pozei.
    Attached Images Attached Images image.jpg

9. #1309 SP
    Senior Member ShpioOn's Avatar
    Va prezint si eu mica mea colectie Resident Evil.
    Attached Images Attached Images 20140116_230156.jpg

10. #1310 SP
    Member b615dub's Avatar
    @Tatarmih, superbe excavatoarele, din material sunt?

11. #1311 SP
    Junior Member Tatarmih's Avatar
    Sunt metalice cu mici parti din plastic.

12. #1312 SP
    Junior Member Broodstar's Avatar
    Paaai am terminat in sfarsit de modat si Game Boy-ul inspirat din Fortress of Fear.

Nu uploadez direct pozele in thread ca sa nu il omor, pun linkuri si un small preview:

1: http://i.imgur.com/COcGFYa.jpg?1
    2: http://i.imgur.com/1YELNhh.jpg?1
    3. http://i.imgur.com/7IYcinJ.jpg?1

Geamul l-am facut custom, taiat la geamgiu si colturile rotunjite le-am facut acasa la un smirghel electric fin... a fost ceva de munca.
    Se poate observa din pozele 2 si 3 ca e mai gros decat cel original, dar calitatea este net superioara fiind un geam din sticla clar, nu se zgarie usor si se vede minunat prin el.

Si pentru ca tot am facut geamuri custom, am pictat unul cu tema Castlevania pentru un prieten:
    http://i.imgur.com/t3kZg4S.jpg?1

In alta ordine de idei mi-am completat si seria Castlevania pt Game Boy:

Plus spin-off-ul:

Plus seria Legend of Zelda de clasic si color (un Oracle of Ages in stare mai buna din pacate nu am gasit...):

Toata colectia se gaseste aici: racketboy.com • View topic - Broodstar’s Game Boy Collection ~updated 21.01.2014~

13. #1313 SP
    Foarte misto Brood - ... cat te-a costat Legends ? (de curiozitate - si mie imi lipseste din colectie).

Desi Castlevania este alaturi de Metroid seria mea favorita - imi lipsesc destul de mult titluri: Legends (GB), Castlevania 3 (NES), Chronicles (PSX), Symphony of the Night (PSX / Saturn), Rondo of Blood (PC engine CD), Vampire Kiss (Dracula XX) (SNES / Super Famicom), Judgement (Wii) - in total sunt si foarte multe jocuri pe multe platforme, iar print run-urile sunt de multe ori limitate si exclusive.

Voi posta mai jos cateva din consolele mele portabile (lipsesc foarte multe din pacate insa sunt destule in poza pentru a fi "relevant") - ca tot vorbim de portabile aici

Lista:

01. Gameboy classic (grey)
    02. Gameboy classic Play-it-loud (rosu)
    03. Gameboy Light - Silver
    04. Gameboy Light - Gold
    05. Gameboy Light - Clear Yellow
    06. Gameboy Advance - Clear blue
    07. Gameboy Advance SP - red
    08. GAmeboy Advance SP - blue
    09. Gameboy Advance SP - brigher screen (AGS-101) - pearl pink
    10. Gameboy Advance SP - tribal
    11. Gameboy Advance SP - Kingom Hearts
    12. Gameboy Advance SP - pearl blue
    13. Gameboy Micro - Silver
    14. Gameboy Micro - Blue
    15. DS lite - black
    16. DSi - white
    17. DSi - display model
    18. DSi - Pokemon Black
    19. DSi - Pokemon White
    20. DSi XL - Mario 25th Aniversay edition
    21. 3DS - Aquablue
    22. 3DS xl - Pokemon
    23. 3DS xl - Zelda A link between worlds
    24. 3DS xl - demo unit - Silver/grey
    25. PSP white 1004
    26. PSP silver 2004 - Final Fantasy Crisis Core
    27. PSP Go - 16 GB Black
    28. PSP Vita - wi-fi/3G
    29. Sony Xperia GO
    30. GP32 (BLU) - white
    31. GP2X F100
    32. Dingoo - A320
    33. Art
    34. Neo Geo X
    35. NEo Geo Pocket color - camo blue
    36. Sega Game Gear x3
    37. Atari Lynx Mk-1
    38. Atari Lynx Mk-2
    39. NEC PC Engile GT
    Attached Images Attached Images dsc_0047.jpg

14. #1314 SP
    Junior Member Broodstar's Avatar
    Baai credeam ca ma omori iar cu game boy light dar ai facut-o! M-ai omorat cu nec pc engine gt
    Ti-ai luat 3ds-ul zelda, marfa

Ar trebui sa scrii si ce console ai acolo ca multi nu le cunosc, nici eu nu le stiu chiar pe toate. (Later edit: Merci!)

Si sa-ti raspund la intrebare: am dat 100 lei pe Castlevania Legends. Am tot amanat multa vreme achizitia lui, datorita pretului, dar pana la urma s-a ivit o ocazie si l-am luat.

15. #1315 SP
    Pai ai dat chiar bine pe el - o sa caut si eu sa-mi completez colectiile "de ravnite" precum:

- Castlevania
    - Zelda
    - Metroid
    - Final Fantasy (asta va fi greu pentru ca sunt atat de multe "obscure" si spinoffuri)
    - Resident Evil
    - Metal Gear

Insa preturile jocurilor au crescut enorm, adica ma refer la faptul ca Earthbound (card only) era undeva la 50-60 $ cand ma codeam eu sa-l cumpar, acum a ajuns la 200-250 $ ... NEBUNIE (nici macar big box ul cu ghid de strategie - nu costa 300 $, era undeva la 200-250$ si mi se parea enorm, acum nici nu vreau sa stiu la cat a ajuns).

16. #1316 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    @rodarkone SUPERB! Felicitari omule! Imaginea aia ar putea sa-l lamureasca sau sa-i puna intrebari mai mari lui Spike.(no offence
    Cei ca tine ne arata ca nu intotdeauna vechi inseamna depasit.

17. #1317 SP
    Quote Originally Posted by gvingi76 View Post
    @rodarkone SUPERB! Felicitari omule! Imaginea aia ar putea sa-l lamureasca sau sa-i puna intrebari mai mari lui Spike.(no offence
    Cei ca tine ne arata ca nu intotdeauna vechi inseamna depasit.
    Daca asa crezi inseamna ca nu ai inteles nimic din ce am scris mai sus (no offence )

18. #1318 SP
    Spike si cu mine ne cunoastem personal - cred ca ne-am intalnit odata (sau de doua ori) - eu cred ca el nu are o parere proasta vis-a-vis de mine ca si colectionar sau ca m-ar incadra la tip "hoarder" de jocuri/console de aceea consider ca un nivel civilizat al dialogului trebuia mentinut (lucru care a s-a si dovedit eficient in discutie).

Ca o continuare despre filosofia mea despre discutii pe forum si cum sa evitam sa fim malitiosi sau meschini:

Romanii sunt un popor atat de inteligent si perspicace incat au gasit cuvinte mestesugite pentru orice situatie, eu cred ca acest lucru ne face atat de "diferiti" fata de vest-europeni sau chiar fata de cei care locuiesc in europa centrala si atat de pregatiti sa infruntam orice situatie (multilateralitarismul nostru - chestia care ne face "experti" in toate si orice).

- fie ca esti cel aflat intr-o situatie
    - cel care te pune in situatia respectiva
    - cel care te poate ajuta sa iesi la lumina
    - sau cel care te infunda si mai tare

exista cate o "cimilitura" sau o "vorba de duh" pentru orice situatie. Poate parea "in afara contextului" ce incerc eu sa spun, insa ganditi'va bine ca pana la urma orice postam, citim pe forum sunt pana la urma niste vorbe (de cele mai multe ori scrise in graba fara prea mare argumentatie si care pot da nastere la interpretari in functie de unghiul din care privesc diversii interlocutori). Eu mereu incerc sa fiu echilibrat desi in unele situatii poate nu-mi iese si unii ma blameaza/sau ma pot blama pentru asta, e foarte greu sa iti potrivesti cuvintele in asa fel incat toata lumea sa fie multumita (chiar imposibil de cele mai multe ori) insa ce e important este ca discutille sa fie cat de cat inteligente si sa nu refulam spre partea animalica din noi de care incercam sa ne indepartam cu fiecare an ce trece.

E vorba ca aici suntem o comunitate - deci suntem o familie, fie ca suntem buni/rai/prosti ori inteligenti - pana la urma eu consider ca mai important e sa ne sprijinim unii pe altii decat sa ne invrajbim pentru ca cei mai bine informati ii domina pe cei mai putin informati (si aici ma refer la modul general, in nici un caz nu fac referire la nici unul dintre antevorbitori).

O seara faina va urez - si sper ca Romania si toti romanii sa treaca fara probleme peste urgia alba care s-a abatut asupra ei/lor.

19. #1319 SP
    Postul de mai sus era la general, indreptat spre cei care colectioneaza haotic, in urma unui impuls de moment, fara sa puna suflet si sa fie constienti de valoarea colectiei lor. Cred in continuare ca nu poti ajunge sa cunosti cu adevarat valoarea unui joc daca nu l-ai parcurs cap coada. Din recenziile altora iti poti creiona imaginea unui puzzle neterminat. Completarea pieselor lipsa depinde de gamer-ul in cauza.

Rodarkone - Sunt prea multe lucruri deosebite in colectia postata de tine ca sa ma faca sa cred ca faci parte din categoria precizata anterior. Daca ai fi colectionat doar ca sa iti umflii muschii in fata audientei nici nu ai fi stiut de ele. Se vede ca ai o cultura solida in domeniu. Oricum pentru ideea de a pune pe harta Romaniei un muzeu de gaming respect maxim.

20. #1320 SP
    Senior Member sol1d's Avatar
    nu stiu daca postez unde trebuie (daca nu pls moderatorul sa-mi spuna unde ar trebui) dar wtf e asta?
    Loot Crate - Monthly Geek and Gamer Subscription Box
    are / a avut cineva cont pe site?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 66 of 88 FirstFirst ... 16 56 64 65 66 67 68 76 ... LastLast