@esop
mai vin ceva ecranizari![]()
@esop
mai vin ceva ecranizari![]()
Am vazut primele 2 episoade. A inceput binisor, sper sa-mi placa si pe parcurs.
Subiectul acestei serii este unul delicat. Viata adolescentilor in liceu, mai precis partea nasoala, incepand cu intimidarea si hartuirea (bullying), etichetarea oamenilor, cuvintele grele aruncate unora, ce au in final efectul bulgarilor de zapada, dar mai ales omniprezentul strigat de ajutor, de care ar trebui sa ne pese. As scrie mai multe dar as dezvalui o parte a povestii serialului, asa ca ma opresc aici. Daca va place serialul, vedeti ca exista si cartea "Cele 13 motive"" scrisa de Jay Asher, tiparita la noi prin 2012.
E cam tras de par si lungit degeaba, multe momente nu conteaza pentru firul narativ si nu ajuta povestea cu absolut nimic. E un serial care se putea povesti in 5-6 episoade fara probleme si avea un pacing mai ok. Nu e rau, dar povestile astea lungite doar de dragul de a creste numarul de episoade pe mine ma lasa rece. Astept insa o mare intorsatura de situatie sau un tadaaam la sfarsit, ca altfel voi simti ca mai mult am pierdut vremea. Am vazut primele 5 episoade pana acum.
Din discutiile vazute pe net, am inteles ca de la episodul 8 se complica rau de tot situatia. Sa fie Clay cel responsabil? In legatura cu lungirea peste masura a episoadelor, eu chiar ma bucur, fiindca astfel ti se explica si dezvolta personajele secundare, ai timp sa intelegi cu adevarat rolul acestora in poveste. Cineva spunea pe net ca inca de la inceputul seriei, chiar din primele episoade, sunt strecurate mici indicii cu privire la deznodamant. Eu am de gand, chiar daca ma va plictisi la un moment dat, sa-l vad pana la sfarsit, nu se poate ca nota 9 de pe IMDB sa fie chiar degeaba. Si fiindca imi place sa despic firul in patru il voi revedea, macar cateva episoade, pentru a vedea acele indicii de care se vorbeste pe net.
Vazut si episodul 3 (sau caseta 2, fata A). Pana acum imi place. Voi lua o pauza si voi reveni pe la finalul seriei cu noi pareri.
Parerea mea despre 13 Reasons Why : Cand crezi ca "hai ca acum se intampla ceva" atunci "moare ca la intrare". Povestea e trasa de par, si chiar daca sunt momente cand devine penibil si previzibil pe alocuri, doar ideea filmului m-a tinut pana la capat.
Foarte bun intr-adevar, mai ales începând cu eps 7. Nu mai intru in detalii pentru ca aș începe o discuție inutilă, pentru un forum. Merci pentru recomandare!
LE: Tot pe Netflix găsiți si un fel de documentar, care are legătură cu serialul si cu...Se numește Beyond the reasons. Ma bucur ca unii nu l-au înțeles sau nu au fost impresionați.
Din pacate spre sfarsit serialul devine o melodrama cu mult iz de telenovela, in afara de productia de buna calitatea pentru o serie TV si tranzitiile temporale foarte naturale, nu pot spune ca m-a impresionat ceva.
Greseala cea mai mare a serialului asta pentru mine e faptul ca nu se concentreaza aproape deloc pe problemele psihologice ale personajelor, problemele lor reale, nu face o analiza a aspectelor astea, ci e doar o drama despre adolescenti pe care ai mai vazut-o si auzit-o deja, cu mica diferenta ca personajul principal s-a sinucis. Iar faptul ca are 13 episoade nu a ajutat serialul sa faca un character development cum te-ai fi asteptat, multe scene, actiuni si dialoguri sunt absolut inutile.
Daca nu se insista pe partea de telenovela, cred ca putea iesi ceva mai special. Poate cartea e altfel, nu e un subiect care sa ma intereseze incat sa aprofundez povestea din serial, asa ca va cred pe cuvant daca ziceti ca romanul de la care a plecat seria e altfel/mai bun/etc.
Ohoo, uitasem şi de ăsta, să îți dea bunul Dumnezeu sănătate.
Sent from my HTC One M8s using Tapatalk
Daca vreti un serial mai altfel (eu il inscriu la categoria "mindf#$@"), incercati Legion. E probabil genul cu eroi Marvel, dar realizat de britanici cu ajutorul unor asiatici (strange combo, i know)!
Va recomand SeriesGuide ca sa fiti la curent cu tot ce apare: https://play.google.com/store/apps/d...iesguide&hl=en
Legion (facut tot de americani, nu e serial britanico-asiatic) e bun si foarte diferit de celelalte superhero shows datorita lui Noah Hawley, cel care e si showrunner-ul Fargo.
The Leftovers a inceput excelent. Sper sa aiba un final bun.
Bookmarks