Si din nou, ce treaba are Messi sau Barcelona aici? Ii mituieste unul sau altul pe cei din FIFA? Dupa cum am spus, frustrarea pe care o ai pt FIFA ti-o impartasesc.
"Faptul ca anul asta pot sa fie 3 echipe spaniole in UCL este irelevant, de obicei sunt 3 echipe engleze.
Despre Europa league nu ma intereseaza, la fel ca echipele bune engleze. Vrei sa imi zici tu mie ca Manchester United nu putea anul trecut sa castige EL?"
Aici cred ca ai preferat sa nu intelegi despre ce vorbeam. Recapitulez:
Tu ai adus vorba de faptul ca echipele spaniole in general sunt praf, si campionatul spaniol este unul slab. Eu consider ca de fapt ala englez e praf. in afara de cei 4(big four) restul sunt ciuca batailor si in campionatul lor, si in Europa. Apoi tu te-ai intors la Big Four( credeam ca excludem pe astia, din motivele mentionate mai sus) si imi spui cum e irelevant ca e posibil sa fie 3 spaniole in CL, de obicei( doar de 2 ori s-a intamplat, daca nu ma insel) sunt alea engleze. Care alea engleze de obicei cand dau de cei doi colosi spanioli, nu stiu pe unde sa scoata camasa.
Deci sa ne hotaram la campionate, pe ce ne contram? Pe colosi, sau pe aia de iau" de la 3 in sus" in campionat. Ca daca fac asa o comparatie, din coltul meu aia 4 nu se compara cu astia 2 colosi, si alea restul de englezesti nu se compara cu astea praf spaniole.
Ehhhh vad ca tot continuaţi, buuuun. Oameni buni, de cand ma uit eu la fotbal, de pe la vreo 6 anişori, am văzut doua echipe care au practicat un fotbal extraordinar, AC Milan ( sf. anilor '80 începutul anilor '90, cand mi-au rupt echipa preferata in finala Cupei Campionilor - AC Milan - Steaua 4-0*
Gullit si Van Basten, apoi a venit Barcelona lui Guardiola ), restul e cancan
Campionatul englez tocmai de asta e renumit ca echipele mici fac scoruri imprevizibile si tu spui ca sunt doar big four e clar.
Totul a inceput de la faptul ca Messi joaca contra Ecuador, Venezuela, Bolivia si asta era esenta. Daca tie iti place sa te uiti la meciuri de fotbal cu scor de tenis bravo. Arata-mi asa ceva in Anglia. Exista cineva in lumea asta care crede ca Messi daca juca in Anglia mai dadea golurile care le-a dat? Nu cred.
Southampton a batut-o pe City recent, m-as uita si la alte meciuri recente sigur au fost scoruri neasteptate.
Sincer nu cred ca mai are rost ca nu o scot la capat cu tine, degeaba caut statistici si declaratii.
Guardiola?ce mai face Rijkaard? Pe cat nu imi place Barcelona si nu ii suport, antrenori buni nu au avut. Echpa a fost buna iar cei doi au fost oamenii potriviti la locul potrivit. Vorbesc de ultimii 10 ani.
Parerea mea e ca Zidane facea cat Xavi si Iniesta la un loc. Avea o viziune iesita din comun.
Merge acum Guardiola la Bayern si ia o echipa gata facuta de minim top 5 europa, sa vedem ce face
Zidane a jucat prost la Juventus la inceput cand avea anumite sarcini de indeplinit si nu avea libertate de miscare pe tot terenul. Platini a intervenit la patronul lui Juve sa-l convinga pe antrenorul de atunci sa-l lase liber pe teren, ca Zidane era coordonator de joc. Parerea mea e ca a explodat de la Juventus, altfel nu dadea Realul 75 milioane de euro pe el. Cred ca doar Cristiano Ronaldo a costat mai mult ca Zidane.
Zidane explodase si la World Cup 1998 si la Euro 2000.
La REAL era deja MAESTRU.
Acum esti chiar serios??? Campionatul englez e renumit pt ca echipele mici fac scoruri imprevizibile??? Alea din Spania stau craci la Barca si Real? Chiar weekendul trecut Zaragoza si Celta au facut egal cu Real si Barca!
Nu sunt doar Big four? vrei statistici? Ia uite la diversitatea campioanelor din Anglia in ultimii 20 de ani, ca tot vroiai statisctici. Intr-adevar oricine poate sa castige acolo in Anglia....
http://sports.ndtv.com/football/leag...l/past-winners sunt 4( asta ca Man City a luat in ultimul an, altfel erau 3)
Hai sa vedem si la Spania:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ball_champions ( eu numar 5)
Iar argumentele tale ca Ibra joaca cu Germania si Messi cu Bolivia sunt chiar hilare. Pe sistemul tau, Brazilia are 5 campionate mondiale degeaba, ca joaca cu Bolivia, Peru, nu are valoare. La fel si Argentina.
Tu zici ca Messi nu e chiar asa bun, ca joaca doar cu astia slabi, de aia da goluri. In Anglia ar fi fost o tufa, nu facea nimic. Eu zic altceva. Daca mergea in Anglia la 13 ani, si nu la Barcelona, acum spala geamuri sa manance, in loc sa stearga pe jos cu englezeasca Man United in finale de liga campionilor. La fel si Iniesta si Xavi, cu siguranta. Messi este ce e acum datorita filosofiei Barcelonei de a crea jucatori tehnici, primul criteriu acolo nu e forta fizica, si sa fii cat calu`.
De altfel s-a vazut cate sanse i s-au dat lui Pique in Anglia, l-au aruncat ca un rebut inapoi, ca dupa sa devina campion european si mondial, si sa le-o traga si in finala de doua ori.
Sa nu mai zic in ce rahat financiar ar fi fost minunatul campionat englez, atat de valoros, fara banii rusilor, americanilor si arabilor. Ar fi mustit de valoare, ca si nationala Angliei, pe care ii vad toti favoriti intotdeauna, pt ca au furat odata o cupa mondiala la ei acasa.
---------- Post added 04-04-2013 at 03:34 PM ----------
Primul lucru pe care tre sa-l faca( pe care sper sa il faca) este sa ii dea jet marelui jucator de echipa Robben.
Daca tu compari faza calificarilor din America de Sud cu cupele mondiale castigate de Brazilia e clar, eu am pus punct ca nu are rost.
Trebuia sa pui demult, eu doar iti urmez logica comparatiilor.
Tu vrei sa scoti in evidenta ca Messi "has it easy" ca joaca doar cu desculti, de aia are baloane de aur, si aduci asa zise argumente amestecate de la faptul ca joaca cu Bolivia in calificari pana la faptul ca daca era in Anglia era pardaf. Cum vrei sa iti raspund la asta decat tot cu prostii?
Nu neaga nimeni ca in Europa e concentrat miezul din dodoasca fotbalistic vorbind, dar de aici pana la a spune ca Ibra isi tine tara in spate ca joaca cu Germania, si Messi e praf, e cale lunga. De fapt, imi cer scuze, eu trebuia de mult sa inchei discutia, vazand ca atunci cand aduc contra-argumente sunt trecute cu vederea, si nu sa continui sa imi explic punctul de vedere la pereti.
S-a retras Radu Stefan de la Nationala. Ce mare pierdere.... Acum ca s-a ajuns cu banii are aere de mare scula pe bascula.
Bookmarks