Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 66 of 70 FirstFirst ... 16 56 64 65 66 67 68 ... LastLast
Results 1,301 to 1,320 of 1389

Thread: Politica - tichie de margaritar

1. #1301 SP
    Member codpin's Avatar
    @MonkY @Cristache07 @razvanrazy citind ce ați scris pe aici imi dati sperante ca mai exista oameni de bun simt, oameni cu gândire critica, oameni care nu sar pe fenta și se informeaza doar din surse ce le valideaza propriile pareri. Multumesc! Mi-ați făcut seara un pic mai buna!

Eu doar atât zic: poate nu e Lasconi cea mai cea, clar nu e pregatita sa fie presedinte, clar nu le stie pe toate, dar mie mi-a lasar impresia ca vrea sa invete, ca vrea sa se implice si ca e pro UE si NATO. In partea cealalta avem un Georgescu care nu mai răspunde la intrebari, are doar monolog, care pare ca el deja le stie pe toate, a descoperit sensul vietii in univers si abia asteapta sa ne invete el pe toți cum sta treaba.

Acum, voi votati cum vreti, nu mai am energie dupa astea 2 saptamani sa ma implic in dezbateri sau sa incerc sa conving pe nimeni. Observ doar ca majoritatea se gândesc doar la nivel micro, individualist si ca asteapta un Mesiah care sa le rezolve lor punctual problemele. Restul pot sa moara pe strazi atata timp cat problemele lor sunt rezolvate.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

2. #1302 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Eu vorbeam despre televiziuni. Unde se bate campii cu gratie. Am si dat exemple.

3. #1303 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
    Eu vorbeam despre televiziuni. Unde se bate campii cu gratie. Am si dat exemple.
    Mare parte din aberatii, viitorul presedinte al României (am aflat și eu acum 5 minute că el trebuie să iasă, așa zic serviciile), Călin Georgescu, fix la televiziuni le-a debitat. Acum, nu zic nu, pe la unele televiziuni se bat câmpii rău de tot. Dar chiar și la acelea e bine să urmărești din când în când, să vezi cum gândește și partea cealaltă, nu să stai închis în bula ta, în care toți sunt de acord cu tine.

@codpin: din păcate nici americanii nu au fost mai prejos. Și la ei e misoginismul în floare. Am văzut până și femei care declarau mândre că au votat cu Trump, tocmai pentru că nu puteau vota o femeie. Practic l-au preferat pe unul care spunea că la femei tot ce trebuie să faci e să le "grab them by the p*ssy"...

Și da, ai dreptate, Georgescu nu va veni niciodată la o confruntare cu Lasconi. Pentru că știe că pierde, el recită niște poezii, și cam atât. Când ai intrat în logica lucrurilor, pui întrebări concise, gata, s-a pierdut. Vezi și interviul cu Gojira.

Mai bagă un pic de energie, că mai e puțin. După care, s-ar putea ori să mergem toți "la culcare"... ori să respirăm ușurați.

4. #1304 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Eu zic să o lăsăm mai moale cu trump misoginul in tara in care basescu a fost președinte.
    Dacă vreți sa avem o discuție de nivel IQ 40 gen “spune-mi cu cine votezi ca să-ți spun cine ești” nu iese prea bine.
    La fel ca și acum, ai de ales între și între. Oamenii au considerat ca e mai bine cu trump decât o woke-ista.
    Nu l-am susținut pe trump, de fapt l-am considerat un idiot în 2016 dar acum era de DEPARTE raul cel mai mic.L-as fi votat cu 2 mâini.

Lumea a luat-o razna rău dar rău de tot in numele așa zisei egalități și tolerante (DEI). De ex: https://www.dailymail.co.uk/sport/fo...w-armband.html
    Desigur puteti demonstra ca nu sunteti mai prejos decat habotnicii cu 4 clase (care ii numesc satanisti pe aia care se îmbracă în draci de Halloween) și să simplificați totul spunând ca trump e nazist,white-supremacist sau ca e mâna Rusiei acolo sau mai știu eu ce.

Concluzia mea e următoarea: 90% din oameni n-au treabă cu viața în general și cu logica (studiile nu inseamna inteligenta sau capacitatea de înțelegere profundă a problemelor sau gândire critică)

Țin minte ca prin 2016 aveam un coleg, destul de amărât săracul, posibil autist, numai bun de electorat woke-ist însă totuși era inteligent.
    Îl luăm la mișto în legătură cu susținerea lui pentru “imbecilul” trump iar el îmi spunea: wait for it, așteaptă să vezi ce vine de la democrați și acoliții lor. A avut dreptate.

Noi plm, avem de ales între trump și Kamala ambii cu sindrom down (cu tot respectul ptr bieții oameni care se nasc cu asa ceva).
    Calitatea oamenilor din politica noastră este extrem dar extrem de scăzută.Ponta chiar era dottore pe lângă ăștia.

5. #1305 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Threadul e in flacari! zambeste.... Si cum unii dintre noi mai butoneaza jocuri, va recomand un joc indie cu soundtrack heavy-metal (er.... satanist) - Valfaris!!!

6. #1306 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Prieteni dragi, in ciuda faptului ca va impartatesc amaraciunea creeata de evenimentele actuale, ma simt dator sa fac cateva precizari in legatura cu plecatul in strainatate. Personal, nu consider ca in astfel de momente solutia este sa plecam si sa-i lasam sa dea foc la tara, exista metode democratice prin care putem protesta sau prin care putem incerca sa limitam macar proportiile dezastrului.

Cristi, stiu ca tu esti acum in Germania, ceea ce urmeaza sa scriu nu te vizeaza in nici un fel, voi vorbi la modul general si voi impartasi strict experienta mea personala.
    Totusi, daca vreti sa ascultati un om batran care a trecut prin experienta de a fi emigrant, puteti parcurge urmatoarele randuri.

In 2011 am luat decizia sa plec in Praga, o capitala europeana pe care as pune-o fara sa clipesc peste Viena sau Berlin din toate punctele de vedere, plecand de la frumusete, curatenie, nivel de educatie, infrastructura, lifestyle, servicii medicale si asa mai departe. Lucrez de 18 ani in IT, deci n-am fost nici o secunda vazut acolo ca un imigrant rupt de foame care vine sa culeaga cirese. Am stat pana in 2016 cand am decis sa ma intorc in tara din mai multe motive.

Dupa parerea mea, sunt 3 tipuri de oameni care pleaca in strainatate:
    1. Cei care sunt elite in domeniul lor si nu-si pot atinge adevaratul potential profesional in Romania (e.g. un unchi de al meu, profesor universitar in Brasov care a plecat in 2005 in US ca sa lucreze la nu stiu ce drac de companie in domeniul cercetarii si este si acum acolo).
    2. Cei cu extremely low income si cu o pregatire profesionala precara, care pleaca afara din disperare, acolo sunt respectati si remunerati bine pentru meseriile lor absolut cinstite dar care in Romania sunt platite mizerabil.
    3. Asta este categoria periculoasa, din care am facut parte si eu si anume oamenii care au un anumit nivel de educatie, au job-uri bune in Romania dar au impresia ca 'afara' se vor capatui si pleaca la mai bine sau care pur si simplu 's-au saturat de Romania'.

I've been there, in 2011 plecam cu primul avion in cautarea visului american, lasand in spate o Romanie subreda, pe care o detestam din toate celulele si pe care o consideram fara speranta de viitor. Am aterizat in Praga si am inceput munca, am gasit o chirie buna, viata si-a urmat cursul natural, insa dupa un timp a inceput smecheria... ceva nu era cum trebuie. Nu stiam ce, dar nu era...

Initial am inceput sa am home sickness. Pe mine daca vrei sa ma transformi intr-un psihopat in serie, claxoneaza-ma in trafic fara motiv, gen la semafor daca imi faci un 'meek-meek' din ala scurt ca nu plec in secunda 0, te tin pe loc inca 1 ciclu de semafor doar ca sa te vad cum te descompui. Prieteni, dupa vreo 3 ani de 'civilizatie', imi era dor sa fiu claxonat!!!. Ma saturasem sa fie totul la linie, la punct si virgula, incepuse sa ma deprime corectitudinea absoluta in trafic, pe strada, viata mea acolo devenise un lung sir al lucrurilor facute cum trebuie, nu 'ca la noi' si simteam ca imi lipseste ceva. Imi lipsea forfota asta din Romania, efervescenta aia din Bucuresti, imi lipsea viata!

Usor usor, venind acasa in fiecare an de cate 2 ori, incepeam sa vad ba o bordura pusa bine pe care inainte o ignoram, ba un oras natal Constanta care se transformase in bine, ba un Bucuresti care incepea sa infloreasca in special in sectorul IT. Le vedeam, insa alegeam sa le ignor si sa cred in continuare ca 'dincolo' este mai bine. Ma intorceam mereu in acelasi trafic ordonat (sunt atat de cuminti si de ordonati incat par retardati!) din Praga, in linistea aia, in cartierele alea unde exista borduri la linie si unde poti sa lingi pe jos. Totusi, pe interior ma simeam gol!

Azi asa, maine asa, prin 2014 m-am imbolnavit destul de nasol si a fost nevoie sa fiu internat in spital. Sigur, putem trai cu iluzia ca 'au ei grija', ca la ei merge totul ca uns, dar nu va pot descrie senzatia pe care am avut-o cand asistentele au inceput sa ma unga cu smecleu din ala galben pentru operatie si nu vorbea una engleza! Sigur, eram intr-un 'sistem medical capabil, unde lucrurile functioneaza cum ar trebui', eram in siguranta, right? Oh my f*ing god NO, acolo nu vezi doctorul, ala vine si te taie cand esti adormit si pleaca, iar draga de Hana care tocmai ma pregatea pentru feliat nu intelegea boaba de engleza, nu puteam sa intreb nimic, pe nimeni. A fost o experienta infioratoare. Apoi mersul la consultatiile de dupa, vorbitul in engleza (o vorbesc nativ cred eu, de 25 de ani) pe holuri cand lumea se uita la tine ca la cineva din exterior.

Atentie mare, intotdeuna vei/veti/vom fi cineva din exterior, un outsider, o persoana care este respectata prin prisma meseriei dar nu pentru ca vor sa faca asta sau simt sa faca asta ci pentru ca asa sunt educati sa respecte odinea si normalitatea. Dupa ce pleci insa, tot ca la un caine se uita la tine, indiferent ce faci.

Exemplu? Well, nu am multe, am doar 2, dar spun eu destul de bune:
    1. Am stat in chirie 3 ani la acelasi landlord (lord, un transpirat la subrat care a avut norocul sa se nasca acolo). Initial niste oameni calzi, ha-ha-ha hi-hi-hi toata ziua complimente, gratare, fericire pana cand intr-o zi nu mi-a mai dat buna ziua. Intr-o saptamana mi-a trimis notificare scrisa (atentie el statea in aceeasi vila, la parter) cu eviction note ca... nimic... pur si simplu ca trebuie sa plec. Aveam totul platit la zi! Dupa lungi exercitii de convingere am reusit sa aflu de la nevasta'sa ca la masa'mare la tara nu stiu pe unde prin Litomerice, niste romani dadusera foc la o casa a unuia dracu sa-l pieptene si ca lor le este teama de imigranti si ca au decis sa incheie contractul. Poftim? Da...

2. In compania la care lucrez aveam un coleg din Uzbekistan, pe nume Azat, un baiat de nota 30. Omul era scolit prin Londra, era product owner la noi ce sa mai, miezul din dodoasca. Prin 2015, compania a organizat o petrecere de Craciun pentru copiii angajatilor, iar Azat al meu era plecat in business trip la Hamburg. Deci omul plecase pentru ei, pentru companie, sa le aduca bani. Eh.. la petrecerea de care vorbeam (eu nu aveam copil pe vremea aia), am iesit afara sa fumez si am vazut o doamna cu o fetita plangand in fata firmei. Aflu ca era nevasta astuia care venise cu fetita lor la petrecerea de Craciun si ca fusese hartuita de catre vita aia de la receptie pe motiv ca n-are ce cauta, ca este doar pentru angajati si ca etc, desi omul lasase vorba inainte sa plece. Deci by default, doar pentru ca era 'din alta parte' a fost jignita si luata din oficiu ca o straina care n-are voie in cladire pentru ca nu le vorbea limba.

Eu nu spun ca asta se intampla la ordinea zilei, insa se va intampla 100% la un moment dat. Indiferent de unde vii, indiferent ce faci, pentru ei nu esti si nu vei fi niciodata de-al lor!
    In toti anii astia, traind printre ei, am vazut cum SI EI au problemele lor sociale, economice, si ei au nemultumirile lor de zi cu zi, ca aici. Si ei isi urasc politicenii, chiar daca n-au motive, le gasesc...
    Nicaieri in lumea asta nu veti gasi caini cu covrigi in coada, intotdeuna vor fi ups and downs.

Nu mai spun de partea personala, de familie, ca de cand am plecat si pana m-am intors s-au imputinat cu 3. Pe bunica mea care m-a crescut am vazut-o de 7 ori in 5 ani, pentru ca am fost un nesimtit 'ocupat' si aveam impresia ca va trai vesnic. In 2016 n-am mai apucat sa o vad... dar hei... plecasem la o 'viata mai buna', fugisem de o Romanie care, asa subreda cum era ea, scotea deja capul in lume ca un ghiocel, impotriva tuturor sortilor, dupa zeci de ani de comunism nenorocit.
    • M-am capatuit? Nu.
    • Am ramas cu un job bine platit care mi-a oferit ceva comfort? Da.
    • Este totul mai bine afara? Nu.
    • Se poate mai bine in Romania? Da.
    • Merita sa pleci afara? Da si nu, depinde de fiecare.

Cine va minte cu preturi si cu exemple si ca domne gutuile si carnea sunt mai ieftine acolo, ca traiesti nu stiu cum, este fie rau intentionat fie traieste la limita subzistentei, doar ca sa mai puna 5 poze cu Q7-le pe facebook, sa moara fraierii din Romania care i-au fost colegi de scoala.
    Dumnezeule mare n-aveti idee cum traiesc unii romani in strainatate doar ca sa fie fuduli ca ei stau 'afara' si zambesc in poze dar gatesc pe o plita lipita de patul in care dorm...
    Alt unchi, din partea tatalui, face Bolt in UK si este din ala cocalar si fudul, imi tot trimite poze cu pretul la branza si la pateu din Tesco ca sa vedem cat de buna e viata la el, dar mi-a cerut parola la Netflix si cand il sunam pe video are halatul pe el ca sta la 17 grade in casa... come on...

Stiu ca ceea ce spun nu e universal valabil. Eu n-am postulat nimic aici, dar vreau din tot sufletul sa cititi acest warning inainte de a lua decizia sa parasiti Romania din cauza acestor nenorociti din scena politica. Da, este posibil sa iasa legionarul nenorocit, asta este, atat a putut poporul roman acum... este si de datoria noastra, a celor care avem cat de cat o educatie si o putere de sinteza si de intelegere, sa incercam sa ii aducam si sa ii ajutam pe prosti sa fie mai putin prosti, trebuie macar sa incercam asta, nu sa fugim!

Nu cred ca un singur om, chiar si periculos cum este asta si pus de Moscova, poate distruge de unul singur o tara. Uitandu-ma cum se degradeaza asa zisele civilizatii occidentale de la o zi la alta, in prostia mea eu chiar cred ca Romania si cateva tari din Europa centrala vor deveni in urmatorii zeci de ani the best places to live in.

Am fost norocos sa pot calatori in peste 35 de tari din lumea asta si nicaieri pe planeta (nici macar in Cuba sau Mexic) nu mi-a fost atat de teama seara pe strada cum mi-a fost la Marsilia. Dumnezeule mare, daca nu stii unde ai plecat ai impresia ca te-ai trezit in Algeria.
    La Malmo am stat 2 saptamani, dupa ora 19.00 nu mai ieseam afara pe strada. Ca ieseam acolo sau in Damasc sau Beirut, tot una era.

Slovacia si-a ales presedinte pro-rus, Ungaria o stim cu totii, de alte tari non UE nu mai vorbim. Este groaznic, dar eu zic ca vom trece peste.
    Iesiti la vot duminica si sa ne auzim sanatosi indiferent care va fi rezultatul!

7. #1307 SP
    Member codpin's Avatar
    Ce zici tu Alex ar trebui sa realizeze orice om de bun simt. Niciodata nu vei fi de al locului decat la tine in tara.

Pai uita-te in jur, aici la noi: vecinii nostri sunt asediati, atacati si supusi la tot felul de orori iar vajnicii nostri daci comenteaza intr-una ca de ce sa ajutam noi Ucraina? Sa rezolvam intai la noi și apoi sa ajutam pe altii! Daca noi am fi in situatia lor nu cred ca le-ar conveni ca vecinii nostri sa zica asta. Am fi mai milogi decat ei pt ca probabil am ramane sa luptam doar cu batranii si copiii.

Si asta mi se pare cel mai puternic exemplu ca egoismul e peste tot. De ce sa ajuti, de ce sa incerci sa accepti si un strain in viata ta, cand e mai ușor sa respingi doar fiindca nu s-a nascut in interiorul unei granite impuse random de niste oameni acum vreo cateva sute sau mii de ani. E totul atat de aleatoriu in viata asta si noi in loc sa ne bucuram ca suntem bine si ca INCA putem ajuta pe altii, suntem mai incrancenati si mai divizati ca niciodata.

Ce am spus mai sus nu e valabil doar pt Romania. Nationalismul asta ia amploare peste tot. Pana cand, printr-o furtuna perfecta, istoria o sa fie iar full circle si ne dam iar restart printr-un conflict de amploare. Good job humans!

8. #1308 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Mersi de relatare, Xander, presupun ca si pe mine m-ai vizat cand ai scris postarea. Mereu ma bucur cand am ocazia sa citesc experiențele altora inainte sa iau decizii majore.

Din punctul meu de vedere poti pune oamenii care pleaca si in alte categorii: cei care pleaca si vor sa fie romani in continuare, si cei care pleaca cu gandul sa se integreze 100% in cultura in care ajung. Imi cer scuze daca gresesc, dar din moment ce voiai sa vorbesti engleza in Praga voi presupune ca tu ai facut parte din prima categorie. Am auzit mai multe astfel de relatari de la oameni care au plecat in strainatate in acelasi stil, cumva cu gandul ca vor fi acceptati asa cum de catre toata lumea.

Nu am auzit prea multe nemultumiri, insa, de la cei care au plecat cu scopul de a se integra complet in noua lor tara. Ia de exemplu Elvetia, pentru ca multi suntem relativ familiari cu cultura lor, pentru ca e probabil cea mai xenofoba tara din Europa, si pentru ca am personal prieteni care au mers acolo si s-au intors dezamagiti pentru ca toata lumea ii vedea ca "vinituri". Cica vecinii cheama politia cand faci si tu un gratar in curtea comuna, se uita urat la tine daca vorbesti la telefon in autobuz, etc. Pai nu tocmai asta e motivul pentru care ai plecat acolo in prima instanta? Tu ar trebui sa fi cel care suna la politie cand face vecinul gratar, si tu ar trebui sa te uiti urat cand vorbeste cineva la telefon! Ai plecat intr-o tara cu o anumita conduita sociala, deci ar trebui sa aderi la conduita aia sociala ca un nativ. In schimb majoritatea se duc in strainatate si prefera sa caute tot comunitati de romani, sa vorbeasca romana acasa in familie, sa se uite in continuare la meciuri de fotbal romanesti, si dupa se mira ca nu se integreaza. Normal.

Cat despre limba, nu imi pot imagina sa stau mai mult de cateva luni undeva si sa nu vorbesc limba. Am inteles ca toti vorbim engleza, dar eu personal nu as vrea sa ies la o bere cu colegii la mine in tara si sa fiu nevoit sa vorbesc in engleza pentru ca a aparut un imigrant panseluta ce nu s-a obosit sa invete limba. Din punctul meu de vedere, inainte sa pleci undeva ar trebui sa vorbesti la nivel B2. Dupa ce ajungi acolo, iti cauti un "pronunciation couch" astfel incat sa scapi cat mai repede de accentul de strain, si in cateva luni ar trebui sa vorbesti exact cum vorbesc nativii.

Adevarul e ca doar 3 lucruri te pot trada ca strain oriunde ai merge in Europa: comportamentul, accentul cu care vorbesti limba, si buletinul. Daca rezolvi comportamentul si limba, de buletin scapi in 5 ani cand iei cetatenia, dupa care iti poti schimba numele in Matteo si te-ai transformat in elvetian 100%.

9. #1309 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Nu ai cum, oricat ai vrea, sa te intergrezi 100% in primii 5 ani nicaieri, nici macar intr-o tara vorbitoare de limba engleza. Pur si simplu nu intri sub radar oricat ai vrea, te ginesc aia cum ai deschis gura ca nu esti de-al lor. Nu aratam fizic, ca ei...
    Initial trebuie perioada asta de tranzitie in care te duci si vezi daca vrei sa devii cetatean sau nu, daca poti, etc. N-ai cum sa faci blend in 100% nicaieri, cred.

Spre exemplu ca tot ai zis de Elvetia, eu acolo n-as putea trai nici 6 luni, nu ma intreba de ce, dar mi se pare fix genul ala de tara in care daca mori pe strada si vin aia de la medicina legala sa te ia cu sacul, se opresc cu tine in punga pana la Starbucks sa-si ia o cafea. Sigur ca ceea ce simt eu nu reprezinta ceva universal valabil.

10. #1310 SP
    Member ymess's Avatar
    Priviti partea buna, peste 10-15 ani va fi mai rau.
    Vom avea al de Selly presedinte.

11. #1311 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Culmea, din toate tarile unde am fost cel mai bine si mai "similar ca acasa dar mai bine" m-am simtit in Polonia. Si acolo ma plimbam la 1 dimineata pe strada fara jena si vorbeam in engleza cu casiera de la magazinul de la colt. Varsovia e efectiv ca un Bucuresti dar mult mai spalat.

12. #1312 SP
    Respect Horia de la Zaiafet

Oameni buni cu siguranta sunt, avem nevoie de astfel de caractere in cat mai multe sectoare. Se poate insa nu se vrea, aici e baiul.

13. #1313 SP
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Culmea, din toate tarile unde am fost cel mai bine si mai "similar ca acasa dar mai bine" m-am simtit in Polonia. Si acolo ma plimbam la 1 dimineata pe strada fara jena si vorbeam in engleza cu casiera de la magazinul de la colt. Varsovia e efectiv ca un Bucuresti dar mult mai spalat.
    un mare DA pentru Polonia minus masurile ultra conservatoare cu interzicerea avortului.(nu ca as sustine vreodata avortul dp meu de vedere si aici ma refer strict la femeia cu care as fi eu ori ca as fi cu o femeie care a facut vreodata avort dar mi se pare de bun simt ca fiecare sa aleaga ce vrea sa faca si sa suporte consecintele alegerilor sale)
    in rest DA, este tara unde m-as muta maine, am si niste stramosi polonezi mai indepartati.

14. #1314 SP

15. #1315 SP
    Quote Originally Posted by Cristache07 View Post
    asa este cand securistii se ocupa de afaceri in loc sa se ocupe de siguranta nationala.
    desi se poate la fel de bine sa fie doar dovezi circumstantiale fara legatura cu realitatea, in ziua de azi a acuza pe cineva ca e pro-rus e uno reverse card, nici nu trebuie sa ai mari dovezi.

Quote Originally Posted by ymess View Post
    Priviti partea buna, peste 10-15 ani va fi mai rau.
    Vom avea al de Selly presedinte.
    mie imi e teama ca la felul cum evolueaza lucrurile vom avea adevarata extrema dreapta la putere si atunci va fi razboi pe bune cu Rusia.
    ceea ce face acum stanga/extrema stanga/progresismul e tras la indigo cu inceputurile crestinismului: a inceput ca o miscare de rezistenta, trecuta prin suferinta si discriminata, next thing you know controla toata lumea si distrugea tot ce era "pagan", the dark ages.

16. #1316 SP
    asa este cand securistii se ocupa de afaceri
    Clar,da! Incep sa se mobilizeze....

17. #1317 SP
    Admin MonkY's Avatar
    De la Cristi Pitulice:
    Au fost declasificate documentele de la ședința CSAT.
    Nu mai există nicio urmă de îndoială că Kremlin Georgescu a fost finanțat, propulsat și manevrat de către Federația Rusă.
    Tehnic, în momentul de față, Kremlin Georgescu este trădător de țară.
    Pe baza documentelor MAI - le aveți la Marco Badea, nu se poate trage altă concluzie.
    Vai de creierii idioților utili.
    Aveti linkul în primul comentariu.
    https://www.presidency.ro/ro/media/c...resa1733327193

Si tot de la el (asta asa, pt. ca tot mi se spunea ieri ca eu cam exagerez):
    ‼️ Pentru că avem un dement scăpat din cușcă și o legiune de ...hai să zicem neatenți, care îl urmează, iată efectele deja vizibile în economie:
    ‼️ Ca să țină EURO la un curs stabil, Banca Națională a băgat 1.7 miliarde de euro lichidități în piață. imediat.
    ‼️ Astăzi Ministerul Finanțelor a pus la bătaie 6 miliarde de euro din fondul de urgență pentru acoperirea nevoilor curente de trezorerie. Adică să plătească pensiile tâmpților care au votat cu Georgescu, printre altele.
    ‼️ Dobânzile pentru creditele populației, calculate pe baza indicatorilor IRCC și ROBOR, au ajuns aproape de 6%.
    ‼️ Bursa de la Bucuresti a deschis și azi pe roșu. Sunt toți îndicii în scădere. A 10-a zi. Indicele principal BET a scăzut cu 2,4% doar într-o singură zi, iar capitalizarea totală a companiilor listate a pierdut aproximativ 3 miliarde de lei într-o singurtă zi.
    ‼️ Băncile comerciale ezită să împrumute statul român în acest moment, pe cale de consecință se prefigurează dificultăți în onorarea plăților curente. În acest moment România este se împrumută cel mai scump din UE după o altă țară condusă de un nino-nino, Ungaria.
    ‼️ Mai multe corporații și-au înrtrunit boardurile pentru a stabili niște măsuri de urgență, printre care tăierea unor investiții, relocarea unor activități în alte state și schimbarea strategiilor pe toate orizonturile de timp. (farma, retalil, servicii bancare)
    ‼️ Cheltuielile companiilor mici si medii, antreprenorii locali, adică au intrat în ”freeze”. Operațiunile financiare din decembrie - cheltuielile sunt momentan pe hold - leasinguri, achizitii de tehnica etc.
    ‼️ Agențiile de Rating se pregătesc să retrogradeze România de la BBB- ( care nici ăsta nu e o mare grozăvie), dar CCC+ înseamnă categoria speculativă (non-investment grade).
    În 10 zile, Georgescu și legiunille de imbecili au reușit să deschidă ușa unei crize economice în România, just lile that.
    ‼️ Să vă văd când veți avea benzina 10 lei litrul, euro 8-9 lei, ratele la bănci cu 30% mai mari și inflația din două cifre.
    Să vă văd atunci cum o să cherlăiți cu suveranismul pe frunte și cu foamea în gât.
    De la Radu Hossu:
    S-au desecretizat documentele (o parte) CSAT și există dovezi (nu informații, nu presupuneri, nu supoziții, ci dovezi) că:
    1. Procesul electoral (precampanie, campanie și vot) a fost influențat ilegitim și ilegal de un actor statal, rusia;
    2. Georgescu Călin este candidatul rusiei. Cu dovezi, cu probe, nu pe supoziții;
    3. România este țintă a rusiei, care a declanșat un război hibrid asupra noastră, în urma unor analize sociologice detaliate cu privire la atitudini și valori, dorințe, frustrări a populației din România. Războiul a intrat în faza de shaping (pregătire) în 2022-2024 și în faza de asalt brutal în perioada electorală.
    Acestea sunt doar o parte din concluzii. În orele și zilele următoare vom afla mai multe care nu doar vor confirma aceste lucruri, ci le vor întări.
    Întrebarea legitimă este următoarea. Având în vedere că aceste dovezi, aceste probe, dovedesc imixtiunea rusiei în alegerile din România, putem considera aceste alegeri ca ilegitime? Întreb serios, nu insinuez nimic.
    Cel mai important este că acum NIMENI nu mai are voie vreodată să spună că NU ȘTIAU pe cine susțin: pe omul lui Putin, al unui criminal de război. Pe omul Kremlinului, al unui stat terorist, care este dovedit de mii de cazuri de crime de război, crime împotriva umanității și acte teroriste în Ucraina, Europa și în lume!
    Tare curios sunt, daca-l scot pe Kremlin Georgescu din alegeri, ne intoarcem la a vota intre Lasconi si Ciolacu? Well... asta nici nu mai suna chiar atat de rau, right?

18. #1318 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Arunci voi MERGE la vot si voi vota Ciolacu’. De ce? Pentru ca macar cu hotii din pe se de, m-am aclimatizat in toti anii astia, iar pe USR ii urasc mai tare decat am urat vreodata PSD-ul.

Momentan, daca lucrurile raman ca acum, ma mictionez si pe pro-Lgbtq-ista Lasconi, si pe lunaticul Gerorgescu.

PS: sper din suflet ca nebunul asta sa fie scos din schema (pana in turul II). Si eu sunt suveranist, imi doresc independenta fata de toti “binevoitorii” astia din Est sau Vest care ne spun cum sa traim, ce sa mancam, cum sa ne imbracam si CE E NORMAL si CE NU. Dar Georgescu asta, este departe de realitate si n-are vreo treaba cu suveranismul.

19. #1319 SP
    Member codpin's Avatar
    Faptul ca o faci pe Lasconi pro lgbtq îmi arata ca ori ești dezinformat ori ignorant.

Lasconi a avut de suferit in cadrul partidului tocmai pentru ca a votat PENTRU familia traditionala la referendum si pentru faptul ca este religioasa, doua chestii care nu se aliniaza neaparat valorilor partidului.

Singura legatura Lasconi - lgbtq este fii-sa, fii-sa cu care s-a certat public si mai rău ii face ca imagine.

Deci alege: dezinformat sau ignorant?

20. #1320 SP
    Member ymess's Avatar
    Problema LGBTQ chiar daca face mare valva, la nivelul istoriei este praf in ochi.
    Da, americanii si vestul fac mare tamtam insa miscarea nu va dura mult pana cand ajungem la un consens.
    In fata legii putem sa oferim drepturi egale fara sa matrasim traditia. Doar sa nu uitam de simetrie, daca le facem parada, si ceilalti merita parada.
    Repet, nicio problema sa avem drepturi egale, traditia nu trebuie sa sufere.
    Amestectul bisericii e derizoriu, cea mai mare problema ramane nationalismul predicat gratuit si la discretie. Nu deranjeaza pe nimeni sa predici despre Iisus Hristos, insa propaganda anti UE, anti capitalism si anti "neomarxism" a ajuns absolut ridicola. Istoric, taman Iisus Hristos a inceput secularizarea, 2000 de ani mai tarziu aproape am reusit acest lucru.

Aproape, mai sunt niste imbecili care se opun flagrant.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 66 of 70 FirstFirst ... 16 56 64 65 66 67 68 ... LastLast