Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 145 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 61 111 ... LastLast
Results 201 to 220 of 2894

Thread: PS4 - discutii despre comenzi si precomenzi

1. #201 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Sfatul meu: faceti precomanda peste tot prin .ro (atata timp cat nu va cere bani avans sau pune cine stie ce conditie contractuala), si cine va aduce primul, acela sa traiasca! La restul dati cancel si aia e.
    Legat de chestia asta... genul ala de precomanda (fara avans) e o prostie - parerea mea. Adica tu ii spui magazinului "adu-mi produsul ca ti-l cumpar", dar nu ii dai un avans, insa ai pretentia sa ti-l aduca si sa si ti-l vanda la pretul la care l-ai comandat (sau mai mic), indiferent ce se intampla (inflatie, creste pretul produsului din diferite motive - poate explodeaza o fabrica si iar creste pretul la ram, hdd, etc).

Eu cred ca o precomanda ar trebui facuta asa: achiti produsul integral (sau macar un avans consistent) si magazinul se obliga prin contract sa ti-l livreze pana in "data de" la pretul stabilit. In "data de" primesti produsul (si mai achiti diferenta daca ai platit doar un avans).

Daca renunti la comanda pierzi toata suma. Daca firma nu-ti onoreaza comanda pana in "data de" iti returneaza dublul sumei achitate. Asa ar fi corect. Nu ca acum ca fiecare poate da precomanda si la Altex si la Domo si la PC Garage si la emag si la multe alte firme si apoi se plange ca firmele nu-s serioase. E adevarat, nu-s serioase firmele, dar clientii sunt oare seriosi cand dau asa precomenzi peste tot si apoi le anuleaza?

2. #202 SP
    Member HollowMan's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Legat de chestia asta... genul ala de precomanda (fara avans) e o prostie - parerea mea. Adica tu ii spui magazinului "adu-mi produsul ca ti-l cumpar", dar nu ii dai un avans, insa ai pretentia sa ti-l aduca si sa si ti-l vanda la pretul la care l-ai comandat (sau mai mic), indiferent ce se intampla (inflatie, creste pretul produsului din diferite motive - poate explodeaza o fabrica si iar creste pretul la ram, hdd, etc).

Eu cred ca o precomanda ar trebui facuta asa: achiti produsul integral (sau macar un avans consistent) si magazinul se obliga prin contract sa ti-l livreze pana in "data de" la pretul stabilit. In "data de" primesti produsul (si mai achiti diferenta daca ai platit doar un avans).

Daca renunti la comanda pierzi toata suma. Daca firma nu-ti onoreaza comanda pana in "data de" iti returneaza dublul sumei achitate. Asa ar fi corect. Nu ca acum ca fiecare poate da precomanda si la Altex si la Domo si la PC Garage si la emag si la multe alte firme si apoi se plange ca firmele nu-s serioase. E adevarat, nu-s serioase firmele, dar clientii sunt oare seriosi cand dau asa precomenzi peste tot si apoi le anuleaza?
    Foarte corect doar ca asa se intampla in afara, faci precomanda pe care o platesti si o PRIMESTI IN ZIUA CARE TREBUIE... La noi e altfel, faci precomanda PESTE tot, in unele parti platesti, in alte parti nu primesti nimic sau se anuleaza, iar tu ca si cumparator si cetateanu european o iei in mana

3. #203 SP
    Member the_fool2k's Avatar
    Pai, normal ca anulezi precomanda daca schimba termenul de livrare anuntat initial. Întelegerea a fost bilaterala, daca se schimba conditiile, atunci se vor schimba bilateral. Adică poate cumpăr sau poate nu cumpăr.

Ps: nici afara nu platesti comenzile in avans, cardurile se debutează în ziua livrării produselor.

4. #204 SP
    Quote Originally Posted by the_fool2k View Post
    Pai, normal ca anulezi precomanda daca schimba termenul de livrare anuntat initial. Întelegerea a fost bilaterala, daca se schimba conditiile, atunci se vor schimba bilateral. Adică poate cumpăr sau poate nu cumpăr.
    N-ai inteles ce vreau sa zic. Tu poti anula comanda (fara a pierde nimic) indiferent ce se intampla, chiar daca ei aduc produsul la timp, asta e problema. In conditiile astea mi se pare oarecum normal ca si pe magazin sa nu-l intereseze prea tare ce se intampla, normal ca ei vor dori sa aduca produsul si sa ia bani pe el, dar nu se vor "stradui" asa de tare ca si cand ar putea pierde bani.

La cum merge treaba acum nimeni nu castiga, toti pierd (daca nu ajunge produsul la timp). Clientul pierde timp si se enerveaza ca nu i-a ajuns produsul si nu poate sa se asigure ca-i ajunge nici macar daca plateste avans, i se returneaza avansul si gata. Magazinul pierde clientul si primeste reclama negativa, dar se stie in in Romania nu prea ii intereseaza asta.

Daca in schimb s-ar merge pe ideea descrisa de mine mai sus altfel ar decurge totul - magazinul s-ar "strofoca" mult mai tare sa aduca produsul (ca altfel pierde bani), clientul ar avea numai de castigat (sau i-ar ajunge produsul la timp sau ar primi niste bani in plus).

5. #205 SP
    Da, eu am inteles ce vrei sa zici tu, daca i-as plăti în avans, ar pierde banii mei daca nu respecta livrarea. Dar asa oricum pierde banii mei, pe care i-as fi plătit la livrare. Iti dau concret exemplul meu. Am facut precomanda de la emag de prin iunie... Nu mai stiu exact data.Am facut-o cu profit stare pt forum si as fi plătit-o la livrare pe 1 dec. Nu as fi anulat-o pt nimic in lume. Au amânat livrarea, au pierdut precomanda si banii mei.

Nu cred că s-ar fi zbătut mai mult dacă aveau banii deja incasati, pt.că e posibil sa nu fi fost in stare sa cumpere consolele no matter what si pe de alta parte pt ca sunt sigur ca valoarea precomenzilor e mica si nu ii impulsioneaza sa rezolve ceva.

Oricum ar fi fost ei banii ii pierdeau.

Dimpotrivs, cu banii deja incasati poate mai prosteau pe cineva sa le livreze alte produse de valoarea aia, adica pacaleau sa cumperi ceva ce nu vrei, asa cum este si strategia care a fost aplicata in ro de toti retailerii. Promisiuni carlig de precomanda ca sa te agate... Intra la mine in magazin si vad eu ce iti vand, chiar daca nu ai nevoie de nimic.

6. #206 SP
    Au amânat livrarea, au pierdut precomanda si banii mei.
    Nope. N-ai inteles. Ei nu au pierdut banii tai. Au pierdut doar ocazia de a incasa banii tai definitiv. Eu spuneam clar ca daca platesti avans si nu respecta termenul de livrare sa-ti returneze dublul avansului, asa ar pierde cu adevarat. Daca doar iti returneaza banii daca nu pot livra produsul unde e pierderea lor? Pierdere reala ma refer...

De aia zic ca sistemul actual de precomanda e ca o manea facuta "dupa ureche". Fara un contract serios si fara penalizari in bani de ambele parti precomanda e egala cu zero. La fel de bine pot intra la ei pe pagina si sa comentez la produs: vreau sa-l cumpar cand apare - semnat "anonimul 217". Fix la fel de mult valoreaza si precomanda.

7. #207 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Eu spuneam clar ca daca platesti avans si nu respecta termenul de livrare sa-ti returneze dublul avansului, asa ar pierde cu adevarat.
    Eu nu am auzit de asa ceva prin Europa. E de ajuns sa piarda 2-3 clienti nemulţumiţi, publicitate negativa. Eu pana acum doar de un sg magazin sunt cu adevarat mulţumit in Romania. Daca aduc si consola asa cum mi-au spus, chiar sunt magazin european.

PS nu-i mai dau numele pt ca spune lumea ca fac reclama. Daca se tin de cuvânt baietii o sa spun despre cine este vorba si poate incercam si o colaborare cu ei

8. #208 SP
    In fine, zice lumea pe forum ca shopto inca garantează livrarea la lansare ? Scrie pe undeva asta ca nu am vazut ? Thx

9. #209 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    In fine, zice lumea pe forum ca shopto inca garantează livrarea la lansare ? Scrie pe undeva asta ca nu am vazut ? Thx
    Guarantee

We are so confident that you will receive PS4 Console + Knack + Killzone Shadow Fall for Friday 29th of November 2013 that if for ANY reason you do not we will compensate you with £5.00 to your account.
    * Only if pre-ordered by 12pm on Wednesday 27th of November 2013 See Terms and Conditions

10. #210 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Eu am facut comanda ieri si am intrebat o domnisoara de la support si a zis ca sunt trimise sa coincida cu ziua lansarii (cu o marja mica de cateva zile).

Consolele au garantie 12 luni Sony. Nu stiu daca ajuta cu ceva in RO.

11. #211 SP
    Dar ăstia in uk nu au alt tip de stecher la priza. Consolele de acolo vin cu stecher european gen schuko?

PS: am citit acum pe site shopto ca dupa 14 oct nu mai garantează livrarea la lansare, dar ne încurajează sa plasăm comanda pentru a ne informa de data livrarii.

12. #212 SP
    Member valentin2007's Avatar
    Da. În USA bună e diferit. Pe 110 v.

13. #213 SP
    naz
    Dar ăstia in uk nu au alt tip de stecher la priza. Consolele de acolo vin cu stecher european gen schuko?

PS: am citit acum pe site shopto ca dupa 14 oct nu mai garantează livrarea la lansare, dar ne încurajează sa plasăm comanda pentru a ne informa de data livrarii.
    Unde ai citit asta?

E nevoie de un adaptor care costa 2-3 lei si se gaseste oriunde.

14. #214 SP
    Eu am comanda plasata din 12 iunie și nu am primit nicio data când ar ajunge. Dar ținând cont ca e făcută asa devreme, nici nu vreau sa ma gândesc ca nu pleacă pe 29 din UK.

15. #215 SP

16. #216 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    @naz poti sa ii intrebi pe cei de la suport despre informatia de mai sus? Eu nu am contul activat si nu pot.

La pachetul comandat de noi: PS4+KZ+PS+ nu apare acelasi text, foarte curios:

PS4 Console + Killzone Shadow Fall + PS Plus 365 Day Subscription | PS4 | Video Games | ShopTo

Pre-order PS4 Console + Killzone Shadow Fall + PS Plus 365 Day Subscription before 12pm on Wednesday 27th of November 2013 to receive it by the release date of Friday 29th of November 2013( UK & Mainland Only )

17. #217 SP
    naz
    Ah, e vorba de pack-ul standard pe care nici macar nu-l afiseaza la vanzare pe prima pagina. In schimb, toate bundle-urile cu jocuri sunt inca disponibile.

Quote Originally Posted by Rasko View Post
    @naz poti sa ii intrebi pe cei de la suport despre informatia de mai sus? Eu nu am contul activat si nu pot.
    Sigur.

Rasko, singura explicatie e urmatoarea: s-au terminat consolele PS4 standard, insa cele mai scumpe sub forma de bundle nu. Pt. ca acel bundle e facut de Sony si are jocul inclus si o cutie diferita. Nu vand console standard si lipesc jocul de ele ca sa aiba acelasi stoc pt. doua chestii diferite.

Dar am intrebat, asteptam raspunsul oficial.

RASPUNSUL OFICIAL:

Hi,

I can confirm your console is secure and for delivery around launch date. If for any reason we have any problems at all we will contact you in good time.

Regards,
    Andy
    Deci dupa cum am banuit sunt pack-uri diferite, stock-uri diferite. Spre ex. 5000 console standard si 1000 bundle-uri. Asta insemnand ca cele standard s-au vandut si cele in bundle nu.

18. #218 SP
    Eu am consola standard, nu erau bundle - uri atunci. Și nici n vreau sa schimb comanda...

19. #219 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sa faci tu in Romania precomanda cu banii in avans... not me! Singurul lucru 100% de care vei fi convins in Romania este ca iti vor lua banii cu cea mai mare placere. Se vor folosi de ei lunile respective... dupa care, daca aduc produsul, bine. Daca nu, nu. Nu-ti convine, fa cerere... iti iei banii inapoi in maxim 30 de zile (cum, nu ai citit asta in contract?). "Obligatia" lor e doar asa, de forma. In afara de asta, de ce am inventa noi apa calda? Nimeni pe afara (la firmele serioase ma refer) nu-ti ia banii in avans... noi ca suntem romani sa fim mai fraieri si sa platim in avans?
    Nu ca acum ca fiecare poate da precomanda si la Altex si la Domo si la PC Garage si la emag si la multe alte firme si apoi se plange ca firmele nu-s serioase. E adevarat, nu-s serioase firmele, dar clientii sunt oare seriosi cand dau asa precomenzi peste tot si apoi le anuleaza?
    Cred ca ai inteles gresit principiul. Precomanda inseamna o intentie a mea ca si potential client de a cumpara un produs. Daca tu ca vanzator il aduci asa cum am stabilit, eu pot sa il cumpar, pot sa nu il cumpar. E treaba mea si nu are nici cea mai mica legatura cu seriozitatea. Treaba ta ca si vanzator este sa nu afisezi precomenzi pe care nu esti capabil sa le onorezi.

20. #220 SP
    Member sinnombree07's Avatar
    pe shopto se da avans pt precomanda?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 11 of 145 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 61 111 ... LastLast