Si mie mi-a ajuns Red Dead dupa 14 zile. Rabdare![]()
Am comandat si eu un joc de 18 lire de pe thehut.com si cand sa il ridic mi-au cerut in + si tva astia de la posta, f ciudat pana acum nu mi-au mai cerut, cand am luat de la zavvi nu mi-au cerut tva si am comandat de 60 70 lire un colet odata.... , am impresia ca la coletele de la zavvi nu scrie pretul pe ele si nu are cum sa iti ceara tva, la thehut scrie pret pe fiecare colet , de asta sa imi fi cerut TVA? Aveti idee?
Posta e tepara!
Pentru coletele venite din UK nu se percepe TVA (fiind in UE). Chiar si cele care mi-au venit de la depozitul din Guernsey si nu mi-au aplicat TVA. De la the hut am luat Fallout 3 GOTY acum o luna - 15 lire si nu mi-au cerut TVA. Plus ca toate coletele de la zavvi si thehut mi le aduce postasul acasa...pt. ele nu e nevoie de mandat.
Oricum un sfat mai pertinent iti poate da BoDo...care are o tona de comenzi la activ!
Spor,
L.
mie nu mi-au cerut niciodata TVA...am comandat si de pe Zavvi si de pe theHut.com...culmea este ca pachetul de la zavvi,livrat din Guernsey mi-a ajuns mai repede(6 zile ) decat cel de la TheHut(8 zile)
intr-adevar hut au depozit in Guernsey. si face parte din UK dar nu si din EU. tva poate sa iti ceara numai daca depaseste valoarea de 50euro. altfel poate crapa ca nu au treaba.
sfat de viitor: selectazi send as gift. nu se mai trece valoarea
Da din Guernsey era coletul... , asta e cauza deci, pe viitor voi selecta send as a gift sa nu mai fie probleme. Ms mult de raspunsuri.
Cel de la posta mi-a zis sa nu depasesc de 10 euro si m-am documentat pe net si asa scrie:
" Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere. "
de ce sa ceara TVA la cele peste 50 euro? eu am avut colete de la amazon.co.uk de 120+ lire sterline (vine mai mult in euro) si nu mi-a cerut nici un TVA![]()
ti-ai raspuns singur. sunt din uk/germania
tva se plateste doar daca locatia de unde vine coletul nu face parte din UE si ajunge in vama postei.
in rest nu ai treaba.
Pt. preorder care-i mai bun: Zavvi sau Shopto? Am vazut la Dark Souls ca multi au dat la Shopto. Avantaje?
Mergi pe Shopto,se misca cel mai repede
L.E
Se plateste transportul dar poti sa faci recomadari cu un prieten si uite asa va mai scadeti cateva lire![]()
ShopTo. Ai foarte multe sanse sa iti ajunga jocul chiar in ziua lansarii. La zavvi se intampla mai rar chestia asta.
Zavvi/TheHut:
- avantaje: poti folosi un discount code sa mai scazi in jur de 3.5 lire; transport gratuit.
- dezavantaje: pot aparea intarzieri de pana la 2-3 saptamani la precomenzi.
ShopTo:
- avantaje: transport rapid, poate ajunge chiar in ziua lansarii.
- dezavantaje: transportul costa 3 lire.
Pe Zavvi/TheHut poti scoate pretul de 33.17 lire cu un discount code de 10%, in timp ce pe ShopTo pretul va fi de 39.85 lire. Ceea ce inseamna o diferenta de 6.68 lire (putin peste 30 RON).
Daca faci rost de un discount code si nu te deranjeaza eventualele intarzieri mergi pe Zavvi/TheHut. Daca il vrei cat mai aproape de ziua lansarii si esti dispus sa platesti in plus pentru asta mergi pe ShopTo.![]()
pai da. Dar cu pretul de Shopto ajungi la pretul de pe Gameshop cu reducerea de membru si transport gratuit. (vorbesc in general, nu de jocul dat de voi exemplu)
Daca tot vorbim in general, o sa zic doar ca am luat MK de pe ShopTo cu ~150 de lei, ajuns chiar in ziua lansarii. Pe GS era cu ~100 de lei mai scump, editia standard. Deci tocmai d-aia nu e bine sa generalizam. Ar trebui sa fim fericiti ca avem de unde alege -> GS, ShopTo, zavvi, eBay, amazon si magazinele retail in perioadele de promotii![]()
Bookmarks